![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Najbrzydsze flakony
ha. skoro watek o najladniejszych flakonach juz byl (wyszukiwarka wizazu jest beznadziejna, powinni cos z nią zrobic
![]() ktore flakony sa dla was uosobieniem nieudanego opakowania zapachu w formę. moja propozycja: Omnia - za niewygodę (strumien perfum jest krótki i slaby-i ciezko się w ogole popsikac) i przekombinowaną rzeźbę i love love- uwielbiam zapach ale to opakowanie mnie po prostu wnerwia. Pozostale Moschino maja jeszcze znosna kolorystykę, ale ten maly koszmarek zupelnie odpada. organza- za pseudo secesyjne ksztalty a'la dali i zakretkę wyglądającą jak zle dobrany kapelusz po glowie podstarzalej elegantki gaultier fragile- za niechlujnie wykonaną postac kobiety w szklanej kuli. Wygląda jak rozpuszczona figura z wosku. ( ale sam pomysl opakowania jest prima) a z męskich- oczywiscie jean paul gaultier za te okropną, pasiastą, pretensjonalną butle w kształcie umięsnionego męskiego korpusu. buech! Edytowane przez kama kama Czas edycji: 2006-03-17 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: NAJBRZYSZE flakony
Mnie się flakon Organzy akurat podoba, chociaż korek mógłby być ładniejszy.
Natomiast nie podoba mi się flakon Arpege, nieporęczna butla, którą trzeba "obsługiwać " obiema rękami , nawet po zdjęciu korka ![]() No, chyba ,że to ja mam jakieś "minimalistyczne" dłonie.
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Arpege faktycznie jest super nieporęczny, wiec twoje dlonie muszą byc ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Z nowości zdecydowanie My Torrente. Paskudny, jakby zżółknięty ze starości plastik, kojarzy mi się ze starą deską klozetową.
![]() ![]() W temacie nieporęczności jak na razie zwycięża u mnie Słonik. Wygląda na to, że i ja też chyba posiadam "minimalistyczne" dłonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie rzuciły mnie na kolana - druga wersja flakonu Lou Lou(pierwsza była ok), oraz Gucci Rush, Rush II. Nie mam wielkich wymagań co do wyglądu flakonika: mogą być bardzo ascetyczne, proste klasyczne o niewyszukanych kształtach, ale podobaja się również odrobinę kiczowate jak lalki Anny Sui, czy wariacje Cheap&Chic Moschino
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Też mam parę typów na ohydka-brzydka. Głównie nie podobają mi się flakony z przerostem formy nad treścią, albo zbyt dosłowne (np. orientalny zapach zamknięty we flakonie w kształcie indyjskiej świątyni)
Wiem, że zaraz mnie tu zlinczują, ale moim zdaniem Gaultier Classique jest kiczowaty, tak powinny wyglądać flakony dla dzieci, żeby mogły je przebierać w jakieś fatałaszki... Przepraszam wszystkie fanatyczki!! Wszystkie barokowe kształty, multum złota, pstrokate kolory mnie odstraszają od zapachu... A w załączeniu kilka przykładów.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
A i popieram I love love Moschino - wygląda jak butelka ze smoczkiem. A wbrew temu co powiedziałam wyżej do przyjęcia jest flakon Lolity Lempickiej
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie
![]() ![]() Tak samo jest z zapachami perfum - nie ma brzydkich. Po prostu jedne mogą się nam nie podobać, inne pokochamy, od innych mamy mdłości - indywidualna sprawa. Dla każdego jest coś dobrego i to właśnie jest piękne ![]() Edytowane przez homyk Czas edycji: 2006-03-18 o 13:07 Powód: uściśliłam treść postu, żeby nie było wątpliwości, że chodzi mi o flakony i zapachy perfum:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie podobają mi się "flakony" Gucci Rush i Rush II. Plastikowa tandeta, fuujj. Choć Gucci Rush lubię to butelkę mam wciśniętą w najciemniejszy kąt
![]()
Insta https://instagram.com/aagawuu/ Edytowane przez aga79 Czas edycji: 2006-03-18 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Z opinią o Rush też się zgadzam, zdecydowanie! W ogóle chyba pospolito-plasticzane flakony tandetą mi zalatują. :|
Natomiast nie zgadzam się z Olcią7 co do Aliena. Moim zdaniem jest prześłiczny!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie cierpie flakonu Mystere - Rochas!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Killing me softly
|
Pierwsze skojarzenie: Light Blue. Tego nawet nie można nazwać flakonem, to pojemnik na perfumy
![]() Nie podobają mi się flakony sezonowych Escad. Oraz Classique JPG, choć sam zapach lubię. No i te paskudnie różowe "Touch of Pink" Lacoste. "Touch of Sun" równie okropne. Na koniec zapachy Bossa("Deep Red"), Kleina( "Obsession", "One", "Truth", brr). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Bardzo nie lubie kiczowatych, cukierkowych flakonow takich jak sezonowki Escady.
Podpisuje sie pod My Torrente - nie kupie nigdy ze wzgledu na falkon, a bylam juz wiele razy bliska, bo zapach b.ladny, tylko troche za slodki. Wkurza mnie ciezar flakonu Gucci II. Generalnie mam awersje do Gucciego, najwieksza do Rush. 1 i 2 maja koszmarne opakowania i taka sama zawartosc, szczegolnie 1. Zgadzam sie co do Bossa, najgorszy jest chyba Intense. Jeszcze dodam Sunflowers Arden - wyjatkowo nieciekawy, pospolity, wyglada jak szampon z czasow komuny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam się w stu procentach do to classique. Podobny problem jest z "ustami" Salvadora Dali- obydwa te flakony są dla mnie po porstu za dosłowne i przez to wydają mi się prostackie. Ale usta trochę ratuje to że mają naprawdę ładną linię, której brak Gaultierowi. Tez nie przepadam za plastikami- dla mnie perfumy są kropelką luksusu w codziennej rzeczywisctosci. Nie lubię kiedy moj "luksus" wygląda jak butelka po toniku. Skrycię marzą mi się perfumy we flakonie zdobionym bogato kryształkami svarowskiego...Ech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Kiedyś nie testowałam wogóle zapachów, których flakonik mnie odrzucał i przez to straciłam okazję poznania wielu ciekawych zapachów. Teraz wącham wszystko, nawet "paskudki"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wygląda jak wielki balon z małym koszyczkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się podoba i zapach i flakonik Aliena A tak w ogóle to ja jestem jak sroka, podobają mi się świecidełka i już. Bezguście totalne ![]() ![]() ![]() Flakony zdobione sebrem, złotem, ornamentami, ze złotymi lub wyszukanymi korkami , tzw. flakony biżuteryjne, metalizowane,z barwionego kryształowego szkła itp, to jest to co lubię ![]() Nie mniej , moje poczucie piękna jest rozdwojone, w związku z czym na moich "perfumeryjnych" półeczkach perfumy dobrane sa wg. właśnie flakonów. Na jednej stoją Magie Noire Lancome, Black Kenneth Cole, Cabochard Parfum de Gres(wersja z czarnym korkiem) Chanell Cristalle, La Perla a na drugiej półce reszta ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2006-03-18 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Mój ulubiony flakon
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
![]()
Nie lubie wymyślatych flakonów...poobwieszanych czymkolwiek typu Glow,Miami Glow,Couture...
Za to cenię sobie flakony w kształcie masywnych brył...typu Gucci EDP... Lubię też nowe pękate jabłuszka Dior'a,klasyczne flakony trucizn już mi nie podchodzą... Podpisuje się pod My Torrente jajo ze wstęgą mnie odrzuca...a zapach taki ładny ![]() Poniżej moje anty-typy...
Edytowane przez Meriamon Czas edycji: 2006-03-19 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
spin doctor
|
Do Waszej listy dodałabym od siebie Miss Dior Cherie za moim zdaniem beznadziejną "metalową" kokardę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kizia, Twój typ jest świetny!! Przebija chyba wszystkie! Swoją drogą ohydków-brzydków będzie tyle ile nas, każdej podoba lub nie podoba się co innego. Można tylko wyciągnąć średnią.
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Olciu , ja już mam jakąś obsesje na punkcie tego flakonu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
[quote=kizia mizia]To Anna Sui ..Chyba Dolly girl czy jakoś tak
![]() [quote] Musze przyznać,że gorszego szkaradztwa nie widziałam ![]() ![]() Do plastikowych paskud zapomniałam dodać Emporio Armani Night. Stoi u mnie w kącie razem z Rush ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Własnie Dolly girl miałam na myśli pisząc "lalki" Anny Sui. A to jeszcze nic bo ten flakonik ma młodszą siostrzyczkę -ooh la love
Załączyłabym zdjęcie ale jakoś nie chce się załadować. Może ktoś mi doradzi jak to dokładnie zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
"I Love Love" - jakiś sok z owocexu opatulony promocyjną folią typu "zbieraj i wygrywaj kapsle". Bezkonkurencyjny.
Kioskarskie wyczyny Elizabeth Arden - wyginający się plastik w kolorze czerwonego wiaderka z piaskownicy, albo biały sedesowy. J Lopez Glow - tak się zawsze patrzę na ten flakon i zastanawiam się, czy ten naszyjnik wisi na szyi, ..czy w ogóle na czym on wisi ??! I inne bez polotu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Nakpiękniejsze flakony jakie widziałam są proste:
-Un Jardin Sur le Nil ( moim zdaniem wszystkie Hermesy mają piękne flakony, ale ten kocham najbardziej) -Le Feu ( uwielbiam tę czerwoną, ognistą kulę) - Narciso Rodriquez For Her ( cudo ![]() -Sexual Michaela Germaina ( elegancki i zmysłowy) Za to najbrzydsze flakoniki to moim zdaniem: -Promesse Cacharel -My Queen Oba są dla mnie mocno przekombinowane i straszne tandetne. I love love Moschino - jak upiorna butla dla niemowlaka. Szczytem jest Glam Versace. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
Od wczoraj zastanawiałam się z czym kojarzy mi się My Torrente. Teraz już wiem. Z gniazdem os, wiszącym pd daszkiem tarasu w domku letnim. To traumatyczne wspomnienie. Zanim sie go pozbyliśmy, wszystkich zdążyły pogryźć osy, a TŻ biedaka najbardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.