Poważny problem z naczynkami. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 19:35   #1
Krzysiek_G
Przyczajenie

Poważny problem z naczynkami.

Witam,mam 20 lat,od dawna mam problem z naczynkami na twarzy.
Byłem już na 5 zabiegach laserem,ale dalej twarz jest czerwona.

Nie wiem co mam robić,w poniedziałek kupię serum punktowe Red Blocker,może coś pomoże.

Proszę o porady.
Krzysiek_G jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 19:46   #2
euxinus
Zakorzenienie

Dot.: Poważny problem z naczynkami.

Nie chcę Cie martwić, ale naczynka mogą Ci towarzyszyć przez całe zycie. Ja od lekarki usłyszałam: "Gdyby naczynka można było wyleczyć, ja bym ich nie miała". Ja już korzysałam z terapii świetlnej, zamykanie prądem ( nie pamiętam jak to się nazywa), jakichś zabiegów u kosmetyczki i guzik. Nadal mam i to coraz bardziej widoczne Wniosek: maskować i dbać, żeby za szybko się nie powiększały. Tyle że to syzyfowa praca.
euxinus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-10, 21:39   #3
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krzysiek_G Pokaż wiadomość

Nie wiem co mam robić,w poniedziałek kupię serum punktowe Red Blocker,może coś pomoże.

Proszę o porady.
1. Dermatolog poleciła mi Niverosin- tabletki+krem- nie mam dużych naczynek, mocno poszerzonych, dlatego też u mnie zadziałało szybko i efektywnie
2. Pamiętaj o tym, byś nie mył twarzy agresywnymi żelami itp.- najważniejsza jest łagodna pielęgnacja, mycie letnią wodą, bardzo delikatnymi płynami do cery wrażliwej/naczynkowej+natychmiastow e nawilżanie
3. Krem z filtrem (!!!) to absolutne MUST HAVE, codziennie. Faktor SPF 50 w słoneczne dni. Słońce bardzo poszerza naczynka.
4. Dbanie o dobre nawilżenie podczas mrozów- ja mieszam krem do cery naczynkowej z Iwostinu z mocno natłuszczającymi specyfikami- nawet zwykłym kremem Nivea

Naczynka będą się pojawiały, taka już "uroda", można jednak znacznie ograniczyć ich powiększanie się właśnie poprzez profilaktykę. Zastanów się, czy aby na pewno dobrze dbasz o skórę, nie licząc tylko na to, że zabieg załatwi wszystko.
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 19:53   #4
Krzysiek_G
Przyczajenie

Dzięki

może ktoś jeszcze sie wypowie ?
Stary 2013-02-11, 20:54   #5
anka_ruda
Przyczajenie

Ja mogę zaproponować coś bardziej naturalnego do pielęgnacji twarzy. Od dwóch miesięcy stosuję wodę z kocanki włoskiej i olejek z marakui. Woda działa przeciwzapalnie, obkurcza naczynia i tonizuje rumień. Olejek nawilza, jest bogaty w witaminy C i K. Widzę wyraźną poprawę, pewnie nie zapobiegnie pekaniu naczynek, ale cera wygląda o wiele lepiej. Tego typu kosmetyki można znaleźć w sklepach internetowych, ja akurat używam marki Avebio. Jestem też po kilku zabiegach zamykania naczynek laserem, niestety problem wraca. Cera szybko reaguje na zmiany temperatur.
anka_ruda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 16:58   #6
Krzysiek_G
Przyczajenie

Kupiłem serum punktowe Red Blocker,ale nie pomaga

co mam zrobić żeby zamaskować te rumieńce ?

kupiłem puder w kremie Amincer,coś tam pomaga,ale słabo...
Stary 2013-02-23, 22:14   #7
malamila
Raczkowanie

to co ja robię i poleciła mi to kosmetyczka w Dermamedzie: stosuję krem z kasztanowcem i witaminami na noc + chodzę na IPL @ Elipse, który wszystko wycisza i dodatkowo od czasu do czasu maska z algami tez wyciszająca - naprawdę działa!!!
malamila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 10:59   #8
Jacqueline27
Raczkowanie

Hej,
Jak widać każdy skóra inaczej reaguje. Ja też jestem właścicielką cery naczynkowej. Zamykam laserem u dermatologa. Jeden zabieg i po kłopocie. Z tym że zaznaczam iż nie mam rumienia. Dodam od siebie że powinieneś:
1) łykać tabletki z witaminą C i rutyną np. Cerutin, Rutinoscorbin.
2) nie używać peelingów mechanicznych, kremów kwasami
Z kremów dla cery naczynkowej mogę Ci polecić Soraya -> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...en.html&next=1
Albo krem z witaminą C. Tutaj wyborow jest sporo. Zajrzyj do KWC i poczytaj recenzje dziewczyn.
No i tak jak wcześnie napisała moja poprzeczka - krem z filtrem!
Jacqueline27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 13:22   #9
my dee
Raczkowanie

Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)

ja bym się jeszcze zastanowiła czy nie jest to już czerwień różowaty, a nie zwykłe naczynka.
W moim przypadku pomógł Paweł Surowiak - polecam udać się do lekarza, a nie szukać w sieci porad bo się możesz na tym przejechać...
my dee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 09:22   #10
stargast
Przyczajenie

Może warto wybrać się do jakiegoś innego lekarza niż do tej pory? Poszukaj w swojej okolicy dobrego dermatologa, być może poradzi coś na Twój problem. Warto spróbować
Stary 2013-02-25, 19:15   #11
Krzysiek_G
Przyczajenie

Chodzę do specjalisty

za 3 dni mam kolejny zabieg laserem,

pytałem sie wcześniej czym maskować rumień ale nikt nie odpowiedział :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-26, 10:21   #12
Jacqueline27
Raczkowanie

Podobno zielony korektor sprawdza się. Ale nie wiem czy jesteś tym zainteresowany.
A i coś tam reklamuje firma RedBloker. Jakiś korektor punktowy czy jakoś tak.

Edytowane przez Jacqueline27
Czas edycji: 2013-02-26 o 10:22 Powód: Dodanie informacji
Jacqueline27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-01, 22:44   #13
my dee
Raczkowanie

Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)

Cytat:
Napisane przez Pacynka27 Pokaż wiadomość
Cześć,

Moja siostra ma cerę naczyniową. Jej twarz, ze względu na czerwoniutkie policzki jest swoistym źródłem kompleksów. Stosowała jakiś krem - nie mam pojęcia, jakiej marki. W każdym razie dość drogi. Niestety nie widziała efektów, więc po jakimś czasie z niego zrezygnowała. Wtedy też podjęła decyzję o jakimś zabiegu.
Szukała różnych informacji o dostępnych metodach zamykania naczynek. Ze wszystkich, z którymi się zapoznała wybrała zabieg laserem IPL SOLARI. Wybór oparła głównie na opinii jej przyjaciółki. Zabieg robili jej w DS Instytut. Nie wiem, gdzie jeszcze mają to urządzenie. Tam na pewno, bo moja siostra tam pojechała. Była bardzo zadowolona z efektów. Co prawda zabieg powtarzała około 3-4 razy, ale twierdzi, że warto. Woli zabiegi, niż kremu, które według niej są nieskuteczne. Myślała, że będą bolesne i zostaną jej jakieś ślady. Nic takiego się nie wydarzyło. Skoro siostra jest zadowolona, to chyba jest to całkiem skuteczny zabieg, wart polecenia.

Pozdrawiam
Pacynka - trochę mi dziwne, że jakoś nieskładnie wychwalasz jakiś Instytut i to z profilem z lutego i 5 wpisami na koncie...
my dee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-06, 20:49   #14
PrawdziweUHT
Przyczajenie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;39158316]1. Dermatolog poleciła mi Niverosin- tabletki+krem- nie mam dużych naczynek, mocno poszerzonych, dlatego też u mnie zadziałało szybko i efektywnie
2. Pamiętaj o tym, byś nie mył twarzy agresywnymi żelami itp.- najważniejsza jest łagodna pielęgnacja, mycie letnią wodą, bardzo delikatnymi płynami do cery wrażliwej/naczynkowej+natychmiastow e nawilżanie
3. Krem z filtrem (!!!) to absolutne MUST HAVE, codziennie. Faktor SPF 50 w słoneczne dni. Słońce bardzo poszerza naczynka.
4. Dbanie o dobre nawilżenie podczas mrozów- ja mieszam krem do cery naczynkowej z Iwostinu z mocno natłuszczającymi specyfikami- nawet zwykłym kremem Nivea

Naczynka będą się pojawiały, taka już "uroda", można jednak znacznie ograniczyć ich powiększanie się właśnie poprzez profilaktykę. Zastanów się, czy aby na pewno dobrze dbasz o skórę, nie licząc tylko na to, że zabieg załatwi wszystko.[/QUOTE]

Niestety również zmagam się z cerą naczynkową. Dziś zakupiłam w promocji tabletki RedBlocker oraz serum punktowe RedBlocker. Tabletki te zażywałam swego czasu i co prawda nie zaobserwowałam żeby miały większy wpływ na naczynka, ale genialnie działały na moją cerę. Przez okres ich zażywania cera wyglądała na zdrowszą, a przede wszystkim... miałam mniej pryszczy .
Z serum punktowym RedBlocker to będzie natomiast moje pierwsze "spotkanie" . Z ciekawości zajrzałam na recenzje i opis wymienionego przez Kamiliah kremu Niverosin. Producent ten sam, co RedBlockera - Aflofarm. A teraz uwaga, uwaga - produkty te mają IDENTYCZNY skład. Kropka w kropkę, dokładnie taki sam skład. Czyli w skrócie, jeśli komuś nie chciało się czytać lub coś przeoczył, KREM NIVEROSIN = SERUM PUNKTOWE REDBLOCKER.
Tak więc radzę uważać przy wyborze kosmetyków, nie sugerować się inną nazwą czy opakowaniem tylko analizować skład.
PrawdziweUHT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-18, 21:27   #15
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

serum red blocker nie polecam, wysusza skórę i nic nie daje, jest przereklamowany. Zamiast tabletek red blocker radzę zakupić zwykły rutinoscorbin, jest o połowę tańszy a ma prawie takie same składniki, które wzmacniają naczynka. Po co tyle przepłacać skoro można dostać dobry zamiennik? Nie wiem co jeszcze mogę poradzić... mogę jedynie pocieszyć, że po 2miesięcznym braniu rutinoscorbinu i wcieraniu balsamów z kasztanowca naczynka przestały mi pękać, ale mi nie pękały na twarzy tylko na calutkim ciele oprócz twarzy na szczęście.
na wizażu od 2009r...
Krystaliczne szczescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-23, 15:32   #16
Jumo83
Jumo83

Hej, ja też mam problem z naczynkami, zwłaszcza na nosie (pojedyncze pajączki), używałam różnych kremów m.in.
Iwostin i Lirene - brak nowych naczynek, ale nie widziałam poprawy, czyli zniknięcia dotychczasowych,
Redblocker - niby trochę maskuje przez zielony kolor, ale moim zdaniem śmierdzi, co mi przeszkadza.

Znacie krem, który naprawdę działa, czyli zmniejsza zaczerwienienie i nie śmierdzi???
Jumo83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-24, 20:41   #17
Izabella24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krzysiek_G Pokaż wiadomość

Proszę o porady.

A może masz łojotokowe zapalenie skóry? Często jest mylone z trądzikiem różowatym i rozszerzonymi naczynkami.W łojotokowym zapaleniu skóry pojawiają się czerwone zaognione "placki" po bokach nosa aż do połowy policzków, dodatkowo występuje łuszczenie pieczenie i swędzenie
Izabella24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości