|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Poważny problem z naczynkami.
Witam,mam 20 lat,od dawna mam problem z naczynkami na twarzy.
Byłem już na 5 zabiegach laserem,ale dalej twarz jest czerwona. Nie wiem co mam robić,w poniedziałek kupię serum punktowe Red Blocker,może coś pomoże. Proszę o porady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poważny problem z naczynkami.
Nie chcę Cie martwić, ale naczynka mogą Ci towarzyszyć przez całe zycie. Ja od lekarki usłyszałam: "Gdyby naczynka można było wyleczyć, ja bym ich nie miała". Ja już korzysałam z terapii świetlnej, zamykanie prądem ( nie pamiętam jak to się nazywa), jakichś zabiegów u kosmetyczki i guzik. Nadal mam i to coraz bardziej widoczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Pamiętaj o tym, byś nie mył twarzy agresywnymi żelami itp.- najważniejsza jest łagodna pielęgnacja, mycie letnią wodą, bardzo delikatnymi płynami do cery wrażliwej/naczynkowej+natychmiastow e nawilżanie 3. Krem z filtrem (!!!) to absolutne MUST HAVE, codziennie. Faktor SPF 50 w słoneczne dni. Słońce bardzo poszerza naczynka. 4. Dbanie o dobre nawilżenie podczas mrozów- ja mieszam krem do cery naczynkowej z Iwostinu z mocno natłuszczającymi specyfikami- nawet zwykłym kremem Nivea ![]() Naczynka będą się pojawiały, taka już "uroda", można jednak znacznie ograniczyć ich powiększanie się właśnie poprzez profilaktykę. Zastanów się, czy aby na pewno dobrze dbasz o skórę, nie licząc tylko na to, że zabieg załatwi wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() może ktoś jeszcze sie wypowie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja mogę zaproponować coś bardziej naturalnego do pielęgnacji twarzy. Od dwóch miesięcy stosuję wodę z kocanki włoskiej i olejek z marakui. Woda działa przeciwzapalnie, obkurcza naczynia i tonizuje rumień. Olejek nawilza, jest bogaty w witaminy C i K. Widzę wyraźną poprawę, pewnie nie zapobiegnie pekaniu naczynek, ale cera wygląda o wiele lepiej. Tego typu kosmetyki można znaleźć w sklepach internetowych, ja akurat używam marki Avebio. Jestem też po kilku zabiegach zamykania naczynek laserem, niestety problem wraca. Cera szybko reaguje na zmiany temperatur.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Kupiłem serum punktowe Red Blocker,ale nie pomaga
co mam zrobić żeby zamaskować te rumieńce ? kupiłem puder w kremie Amincer,coś tam pomaga,ale słabo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
to co ja robię i poleciła mi to kosmetyczka w Dermamedzie: stosuję krem z kasztanowcem i witaminami na noc + chodzę na IPL @ Elipse, który wszystko wycisza i dodatkowo od czasu do czasu maska z algami tez wyciszająca - naprawdę działa!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hej,
Jak widać każdy skóra inaczej reaguje. Ja też jestem właścicielką cery naczynkowej. Zamykam laserem u dermatologa. Jeden zabieg i po kłopocie. Z tym że zaznaczam iż nie mam rumienia. Dodam od siebie że powinieneś: 1) łykać tabletki z witaminą C i rutyną np. Cerutin, Rutinoscorbin. 2) nie używać peelingów mechanicznych, kremów kwasami Z kremów dla cery naczynkowej mogę Ci polecić Soraya -> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...en.html&next=1 Albo krem z witaminą C. Tutaj wyborow jest sporo. Zajrzyj do KWC i poczytaj recenzje dziewczyn. No i tak jak wcześnie napisała moja poprzeczka - krem z filtrem! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)
|
ja bym się jeszcze zastanowiła czy nie jest to już czerwień różowaty, a nie zwykłe naczynka.
W moim przypadku pomógł Paweł Surowiak - polecam udać się do lekarza, a nie szukać w sieci porad bo się możesz na tym przejechać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Może warto wybrać się do jakiegoś innego lekarza niż do tej pory? Poszukaj w swojej okolicy dobrego dermatologa, być może poradzi coś na Twój problem. Warto spróbować
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Chodzę do specjalisty
![]() za 3 dni mam kolejny zabieg laserem, pytałem sie wcześniej czym maskować rumień ale nikt nie odpowiedział :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Podobno zielony korektor sprawdza się. Ale nie wiem czy jesteś tym zainteresowany.
A i coś tam reklamuje firma RedBloker. Jakiś korektor punktowy czy jakoś tak. Edytowane przez Jacqueline27 Czas edycji: 2013-02-26 o 10:22 Powód: Dodanie informacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;39158316]1. Dermatolog poleciła mi Niverosin- tabletki+krem- nie mam dużych naczynek, mocno poszerzonych, dlatego też u mnie zadziałało szybko i efektywnie
2. Pamiętaj o tym, byś nie mył twarzy agresywnymi żelami itp.- najważniejsza jest łagodna pielęgnacja, mycie letnią wodą, bardzo delikatnymi płynami do cery wrażliwej/naczynkowej+natychmiastow e nawilżanie 3. Krem z filtrem (!!!) to absolutne MUST HAVE, codziennie. Faktor SPF 50 w słoneczne dni. Słońce bardzo poszerza naczynka. 4. Dbanie o dobre nawilżenie podczas mrozów- ja mieszam krem do cery naczynkowej z Iwostinu z mocno natłuszczającymi specyfikami- nawet zwykłym kremem Nivea ![]() Naczynka będą się pojawiały, taka już "uroda", można jednak znacznie ograniczyć ich powiększanie się właśnie poprzez profilaktykę. Zastanów się, czy aby na pewno dobrze dbasz o skórę, nie licząc tylko na to, że zabieg załatwi wszystko.[/QUOTE] Niestety również zmagam się z cerą naczynkową. Dziś zakupiłam w promocji tabletki RedBlocker oraz serum punktowe RedBlocker. Tabletki te zażywałam swego czasu i co prawda nie zaobserwowałam żeby miały większy wpływ na naczynka, ale genialnie działały na moją cerę. Przez okres ich zażywania cera wyglądała na zdrowszą, a przede wszystkim... miałam mniej pryszczy ![]() Z serum punktowym RedBlocker to będzie natomiast moje pierwsze "spotkanie" ![]() Tak więc radzę uważać przy wyborze kosmetyków, nie sugerować się inną nazwą czy opakowaniem tylko analizować skład. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
serum red blocker nie polecam, wysusza skórę i nic nie daje, jest przereklamowany. Zamiast tabletek red blocker radzę zakupić zwykły rutinoscorbin, jest o połowę tańszy a ma prawie takie same składniki, które wzmacniają naczynka. Po co tyle przepłacać skoro można dostać dobry zamiennik? Nie wiem co jeszcze mogę poradzić... mogę jedynie pocieszyć, że po 2miesięcznym braniu rutinoscorbinu i wcieraniu balsamów z kasztanowca naczynka przestały mi pękać, ale mi nie pękały na twarzy tylko na calutkim ciele oprócz twarzy na szczęście.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Jumo83
|
Hej, ja też mam problem z naczynkami, zwłaszcza na nosie (pojedyncze pajączki), używałam różnych kremów m.in.
Iwostin i Lirene - brak nowych naczynek, ale nie widziałam poprawy, czyli zniknięcia dotychczasowych, Redblocker - niby trochę maskuje przez zielony kolor, ale moim zdaniem śmierdzi, co mi przeszkadza. Znacie krem, który naprawdę działa, czyli zmniejsza zaczerwienienie i nie śmierdzi??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A może masz łojotokowe zapalenie skóry? Często jest mylone z trądzikiem różowatym i rozszerzonymi naczynkami.W łojotokowym zapaleniu skóry pojawiają się czerwone zaognione "placki" po bokach nosa aż do połowy policzków, dodatkowo występuje łuszczenie pieczenie i swędzenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.