![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Ci±g³e odwo³ywanie spotkania
Witam,
Mam pewien problem na który nie potrafiê spojrzeæ trze¼wym okiem. Spodoba³a mi siê pewna dziewczyna, na pocz±tku byli¶my na Pan/Pani potem ju¿ normalnie na ty. Ona jest ode mnie starsza o rok, wiêc dobrze nam siê rozmawia i ogólnie spoko. ALE za ka¿dym razem jak proponuje spotkanie to na pocz±tku jest tak tak, bardzo chêtnie. Sama proponuje termin, a w dniu w którym mamy siê spotkaæ odwo³uje to na 2 godziny przed. Nie jest to ju¿ pierwszy raz, by³o to kilkukrotnie. Jest to do¶æ irytuj±ce i dra¿ni mnie to w niej. W koñcu uda³o siê wyj¶æ i by³o naprawdê dobrze. A w tym tygodniu sytuacja powtarza siê ponownie. Wiem od jej znajomych, ¿e mia³a kilka zwi±zków, które by³o do¶æ burzliwe i my¶lê, ¿e mo¿e przez to boi siê zaufaæ, ale ¿eby wyj¶æ nawet na g³upi± kawê? Do¶æ dziwne. Podpowiedzcie co powinienem zrobiæ, bo ju¿ tracê pomys³ i chêci na kolejne proponowanie i rozczarowanie. Pozdrawiam, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 261
|
Dot.: Ci±g³e odwo³ywanie spotkania
Mo¿e ona jest po prostu nie¶mia³a albo niepewna siebie. Takie osoby potrafi± odwo³aæ spotkanie z byle powodu, wiem to z do¶wiadczenia
![]() Spróbuj jeszcze raz i odpu¶æ. Je¶li jej zale¿y, przejmie inicjatywê albo przynajmniej zacznie siê zastanawiaæ, czemu ty odpu¶ci³e¶. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To ju¿ nie raz by³o odwo³ywane spotkanie. Aczkolwiek w ostatnim tygodniu sama zaczê³a kontakt, i znowu na propozycje spotkania na pocz±tku o jak fajnie , super i ponownie jakie¶ wymówki. Dlatego zastanawiam siê o co chodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 521
|
Chyba chamska, a nie nie¶mia³a.
Zerowy brak kultury. Odpu¶æ sobie tak± pannê. Ja rozumiem ze s± sytuacje, gdy pó³ godziny nawet przed trzeba odwo³aæ spotkanie, ale tyle razy? Jak nie wie czy bêdzie mia³a czas to niech to od razu zaznaczy u wyt³umaczy. Z³amany paznokieæ czy nieukladajace siê w³osy? Seriously? Zdarza³o mi siê owszem odwo³aæ randkê z powodu pryszcza ale jednorazowo a nie non stop :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
mo¿e chodzi o to, ¿e ona naprawdê chce, ale im bli¿ej tego spotkania, to po prostu siê boi? umówicie siê np. dzisiaj po pracy, a nie jest poniedzia³ek, a wy siê umawiacie na weekend, bo przez te kilka dni ona zacznie za du¿o nad tym rozmy¶laæ i wymy¶li milion wymówek, mimo, ¿e tak na serio chce siê z Tob± spotkaæ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 261
|
Je¶li tak to olej. A jak sama zaproponuje spotkanie to powiedz, ¿e nie chcesz nic planowaæ, bo pewnie jak zwykle nie przyjdzie. Mo¿e jej siê glupio zrobi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Czyli póki sama siê nie odezwie na razie nie pisaæ, nie dzwoniæ? Czekaæ na jej sygna³?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 212
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banana Fana Fo!
Wiadomo¶ci: 422
|
Mo¿e jedynie lubi Ciê, lubi z Tob± rozmawiaæ, ale nie chce siê spotykaæ i nie wie jak Ci to powiedzieæ, wiec przeci±ga te spotkania w nieskoñczono¶æ.
![]() |
#12 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
Cytat:
Odpu¶æ sobie. Je¶li naprawdê jest zraniona po poprzednich zwi±zkach to widaæ ze jeszcze siê nie wyleczyla odpu¶æ to nie to |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;53392838]Nie umie ci w twarz powiedzieæ ze nie jest zainteresowana czym¶ glebszym z tob±. Lubi cie ale nic poza tym. 1,2 razy rozumiem mo¿e co¶ wypa¶æ ale za ka¿dym razem.... to mówi samo za siebie.
Odpu¶æ sobie. Je¶li naprawdê jest zraniona po poprzednich zwi±zkach to widaæ ze jeszcze siê nie wyleczyla odpu¶æ to nie to[/QUOTE] Jak wy¿ej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 256
|
Powiem Ci z do¶wiadczenia - równie¿ siê umawia³am i w ostatniej chwili odwo³ywa³am spotkania, bo:
1. nie chcia³o mi siê wychodziæ z domu 2. spotkania z danym facetem by³y nieciekawe - np. spacery, gdy by³o zimno 3. irytowa³ mnie dany facet. Zatem zaproponuj jeszcze raz i daj sobie spokój je¶li sytuacja siê powtórzy.
![]() |
#15 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 223
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 153
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 612
|
By³a tu jaki¶ czas temu historia dziewczyny, która tak ba³a siê internetowej randki, ¿e j± ci±gle odwo³ywa³a, ale w koñcu (chyba z wiza¿ow± pomoc±) odwa¿y³a siê.
Jednak Ty masz chyba do czynienia z wyrachowan± kobiet±. Och³od¼ kontakt, nie odzywaj siê, nie proponuj i zobaczysz, czy ona wyjdzie z inicjatyw±, czy nie. Innej rady nie ma. Ja bym ju¿ od razu sobie da³a spokój z kim¶, kto nie szanuje mojego czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Wied¼ma
Wiadomo¶ci: 12 013
|
Cytat:
Mo¿liwo¶ci jest kilka. jedna jest taka, ¿e faktycznie, jak napisa³a oh Mandy: nieszczególnie jej zale¿y i po prostu rozmy¶la siê przed wyj¶ciem z domu. Druga jest taka, ze faktycznie jej co¶ wypada. Zbiegi okoliczno¶ci s± mo¿liwe. Trzecia mo¿liwo¶æ jest taka, ze dziewczyna ma problemy z wychodzeniem z domu. Nie ¶miej siê proszê, ale faktycznie zdarzaj± siê epizody nerwicowa, które tak w³a¶nie siê objawiaj±. Ja radzê potraktowac j± jak cz³owieka: powiedzieæ wprost, ze tyle razy odwo³ywa³a, ze po prostu nie chcesz siê ju¿ narzucaæ. I ¿e je¶li chce siê spotkaæ, niech zaproponuje termin, a Ty postarasz siê dostosowaæ. Je¶li nie zaproponuje - nie zale¿y jej. Je¶li zaproponuje i odwo³a - zale¿y jej ale faktycznie ma k³opot z wychodzeniem z domu. Je¶li zaproponuje i siê zjawi - dalej dasz sobie radê. ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
raz mo¿e co¶ wypa¶æ, co zmusi do odwo³ania spotkania. ale jak to jest nagminne to jest to brak szacunku i pokazuje, jak bardzo jej nie zale¿y.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 488
|
Mo¿e i jest bardzo nie¶mia³a i dlatego zachowuje siê niekulturalnie. Tylko czy bêdziesz w stanie to znosiæ? ;] Rozumiem, ¿e mo¿e co¶ wypa¶æ, albo mo¿na spanikowaæ raz, mo¿e dwa. Ale to chyba u niej norma. Czy ona podaje jakie¶ powody zmiany waszych planów? Jako¶ siê t³umaczy?
Bo jeszcze pomy¶la³am, ¿e mo¿e ma problemy np. ze zdrowiem -swoim czy kogo¶ bliskiego - i sytuacja j± zmusza do odwo³ania planów, ale nie chce jeszcze siê z Tob± tym dzieliæ, bo sprawy zbyt prywatne, a znajomo¶æ póki co bardzo lu¼na. Z ciekawo¶ci, po co siê umawia³a¶ z irytuj±cym/nudnym facetem? A je¶li chodzi o spacer w mro¼ny dzieñ, to chyba mo¿na odmówiæ i zaproponowaæ np. kawiarniê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN sta³y
|
Bo uwa¿a siê za pêpek ¶wiata, ¿aden go¶æ nie utar³ jej konkretnie nosa. Nie ka¿da dziewczyna jest na tyle m±dra i uczciwa, ¿eby graæ fair.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Witam,
Po pierwsze dziêki za wszystkie porady, trochê rozjasni³y mi sytuacjê. Co do odwo³ywania spotkañ to tak zawsze podaje jaki¶ powód, pytanie tylko czy prawdziwy. Samo spotkanie zawsze ma byæ po pracy, bo pó¼niej nie chce siê jej wychodziæ z domu jak to okre¶li³a. Czasem jak piszemy to faktycznie siedzi w domu i tak mija jej wieczór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Je¶li przyk³adowo facet liczy drobniaki, p³ac±c rachunek, a w³a¶ciwie swoj± czê¶æ - bo ja za siebie p³acê sama (A sam zamówi³ po kolejnym piwie) = jest do odstrza³u. Je¶li inny w listopadzie chcia³ siedzieæ na Polu Mokotowskim i piæ ¿ubry na ³awce = jest do odstrza³u. Je¶li kolejny ci±gn±³ mnie w grudniu na spacer przez kilka warszawskich osiedli, gdzie po drodze nie by³o ¿adnej kawiarni = jest do odstrza³u. Brakowa³o mi asertywnosci, wiêc siê umawia³am, po czym rezygnowa³am, bo nie mia³am ochoty na takie spêdzanie czasu. UWA¯AM, ¯E ZAS£UGUJÊ NA CO¦ WIÊCEJ. I z fajnych randek nie rezygnowa³am nigdy (np. kino, wyj¶cie do fajnego muzeum, drink, piwo, knajpa, spacer, a potem jedzenie....). Wiêc je¶li kogo¶ oskar¿asz o bycie g³upim i nieuczciwym, radzê zastanowiæ siê nad w³asn± kreatywno¶ci±, mo¿e podsunê³am ci, dlaczego wszystkie daj± ci kosza. EOT.
czasem mniej znaczy wiêcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2015-11-09 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Nie nie mia³em zamiaru jej ci±gn±æ po Polach z zubrem w rêku, ani lazic po dworzu bez celu. Mia³em zaplanowane w g³owie gdzie pój¶æ usi±¶æ i normalnie pogadaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 488
|
Cytat:
Gdyby jej zale¿a³o, to znalaz³aby jaki¶ sposób. Podobasz jej siê, ale nie a¿ tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 360
|
Zrozum dwie rzeczy: nigdy nie mo¿esz wiedzieæ, czy ona nie spotyka siê z kim¶ innym. Nie mo¿esz i koniec. Albo czy kto¶ siê nie czai przynajmniej na horyzoncie. Oraz: Jak siê facet dziewczynie podoba, to chce jej siê wyj¶æ z domu. Ona Ciê prawdopodobnie lubi, ale je¶li ju¿ siê ma zamiar spotkaæ, to od razu po pracy - wiesz, odbêbni, co by to za³atwiæ za jednym wyj¶ciem z domu. A i nawet te spotkania odwo³uje. Moim zdaniem kompletnie nie jest zainteresowana. Nie wyczuwasz tego? To siê da wyczuæ nawet nie posiadaj±c kobiecej intuicji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 316
|
Malinowa ma racje. To smieszne ze tego nie widzisz.
PS mnie tez absolutnie rozwalil ten tekst ze ona na pewno nikogo nie ma. Hehe jasnowidz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
To po co sama do mnie pisze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.