Ci±g³e odwo³ywanie spotkania - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2015-11-08, 22:02   #1
gregor27
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

Ci±g³e odwo³ywanie spotkania

Witam,

Mam pewien problem na który nie potrafiê spojrzeæ trze¼wym okiem. Spodoba³a mi siê pewna dziewczyna, na pocz±tku byli¶my na Pan/Pani potem ju¿ normalnie na ty. Ona jest ode mnie starsza o rok, wiêc dobrze nam siê rozmawia i ogólnie spoko. ALE za ka¿dym razem jak proponuje spotkanie to na pocz±tku jest tak tak, bardzo chêtnie. Sama proponuje termin, a w dniu w którym mamy siê spotkaæ odwo³uje to na 2 godziny przed. Nie jest to ju¿ pierwszy raz, by³o to kilkukrotnie. Jest to do¶æ irytuj±ce i dra¿ni mnie to w niej. W koñcu uda³o siê wyj¶æ i by³o naprawdê dobrze. A w tym tygodniu sytuacja powtarza siê ponownie.

Wiem od jej znajomych, ¿e mia³a kilka zwi±zków, które by³o do¶æ burzliwe i my¶lê, ¿e mo¿e przez to boi siê zaufaæ, ale ¿eby wyj¶æ nawet na g³upi± kawê? Do¶æ dziwne.

Podpowiedzcie co powinienem zrobiæ, bo ju¿ tracê pomys³ i chêci na kolejne proponowanie i rozczarowanie.

Pozdrawiam,
gregor27 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-08, 22:06   #2
maliko972
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 261
Dot.: Ci±g³e odwo³ywanie spotkania

Mo¿e ona jest po prostu nie¶mia³a albo niepewna siebie. Takie osoby potrafi± odwo³aæ spotkanie z byle powodu, wiem to z do¶wiadczenia Z³amany paznokieæ, niedaj±ce siê u³o¿yæ w³osy, pryszcz...
Spróbuj jeszcze raz i odpu¶æ. Je¶li jej zale¿y, przejmie inicjatywê albo przynajmniej zacznie siê zastanawiaæ, czemu ty odpu¶ci³e¶.
maliko972 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-08, 22:10   #3
gregor27
Raczkowanie

To ju¿ nie raz by³o odwo³ywane spotkanie. Aczkolwiek w ostatnim tygodniu sama zaczê³a kontakt, i znowu na propozycje spotkania na pocz±tku o jak fajnie , super i ponownie jakie¶ wymówki. Dlatego zastanawiam siê o co chodzi.
Stary 2015-11-08, 22:15   #4
Azhaar
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 521

Chyba chamska, a nie nie¶mia³a.
Zerowy brak kultury. Odpu¶æ sobie tak± pannê. Ja rozumiem ze s± sytuacje, gdy pó³ godziny nawet przed trzeba odwo³aæ spotkanie, ale tyle razy? Jak nie wie czy bêdzie mia³a czas to niech to od razu zaznaczy u wyt³umaczy.

Z³amany paznokieæ czy nieukladajace siê w³osy? Seriously? Zdarza³o mi siê owszem odwo³aæ randkê z powodu pryszcza ale jednorazowo a nie non stop :/
Azhaar jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-08, 22:28   #5
tymczasowa_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 675
GG do tymczasowa_

mo¿e chodzi o to, ¿e ona naprawdê chce, ale im bli¿ej tego spotkania, to po prostu siê boi? umówicie siê np. dzisiaj po pracy, a nie jest poniedzia³ek, a wy siê umawiacie na weekend, bo przez te kilka dni ona zacznie za du¿o nad tym rozmy¶laæ i wymy¶li milion wymówek, mimo, ¿e tak na serio chce siê z Tob± spotkaæ
tymczasowa_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-08, 22:35   #6
gregor27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tymczasowa_ Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿e chodzi o to, ¿e ona naprawdê chce, ale im bli¿ej tego spotkania, to po prostu siê boi? umówicie siê np. dzisiaj po pracy, a nie jest poniedzia³ek, a wy siê umawiacie na weekend, bo przez te kilka dni ona zacznie za du¿o nad tym rozmy¶laæ i wymy¶li milion wymówek, mimo, ¿e tak na serio chce siê z Tob± spotkaæ
Proponuje w poniedzia³ek i umawiamy siê na wtorek i znajduje wymówkê sama proponuje ¶rodê i potem odwo³uje bo co¶ tam co¶ tam :/
Stary 2015-11-08, 22:49   #7
maliko972
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 261

Cytat:
Napisane przez gregor27 Poka¿ wiadomo¶æ
Proponuje w poniedzia³ek i umawiamy siê na wtorek i znajduje wymówkê sama proponuje ¶rodê i potem odwo³uje bo co¶ tam co¶ tam :/
Je¶li tak to olej. A jak sama zaproponuje spotkanie to powiedz, ¿e nie chcesz nic planowaæ, bo pewnie jak zwykle nie przyjdzie. Mo¿e jej siê glupio zrobi...
maliko972 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-11-08, 22:52   #8
gregor27
Raczkowanie

Czyli póki sama siê nie odezwie na razie nie pisaæ, nie dzwoniæ? Czekaæ na jej sygna³?
Stary 2015-11-08, 23:05   #9
Wutkje
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 212

Cytat:
Jeste¶ dla niej ko³em zapasowym. Prawdopodobnie spotyka siê z kim¶ innym.
Wutkje jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-08, 23:06   #10
gregor27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wutkje Poka¿ wiadomo¶æ
Jeste¶ dla niej ko³em zapasowym. Prawdopodobnie spotyka siê z kim¶ innym.
Tu akurat wiem, ¿e nie spotyka siê.
Stary 2015-11-08, 23:39   #11
lanabananaa
Banana Fana Fo!

Wiadomo¶ci: 422

Mo¿e jedynie lubi Ciê, lubi z Tob± rozmawiaæ, ale nie chce siê spotykaæ i nie wie jak Ci to powiedzieæ, wiec przeci±ga te spotkania w nieskoñczono¶æ.
Stary 2015-11-09, 06:15   #12
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083

Cytat:
Napisane przez lanabananaa Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e jedynie lubi Ciê, lubi z Tob± rozmawiaæ, ale nie chce siê spotykaæ i nie wie jak Ci to powiedzieæ, wiec przeci±ga te spotkania w nieskoñczono¶æ.
Nie umie ci w twarz powiedzieæ ze nie jest zainteresowana czym¶ glebszym z tob±. Lubi cie ale nic poza tym. 1,2 razy rozumiem mo¿e co¶ wypa¶æ ale za ka¿dym razem.... to mówi samo za siebie.
Odpu¶æ sobie.
Je¶li naprawdê jest zraniona po poprzednich zwi±zkach to widaæ ze jeszcze siê nie wyleczyla
odpu¶æ to nie to
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 07:32   #13
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;53392838]Nie umie ci w twarz powiedzieæ ze nie jest zainteresowana czym¶ glebszym z tob±. Lubi cie ale nic poza tym. 1,2 razy rozumiem mo¿e co¶ wypa¶æ ale za ka¿dym razem.... to mówi samo za siebie.
Odpu¶æ sobie.

Je¶li naprawdê jest zraniona po poprzednich zwi±zkach to widaæ ze jeszcze siê nie wyleczyla
odpu¶æ to nie to[/QUOTE]

Jak wy¿ej.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 07:51   #14
oh Mandy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 256

Powiem Ci z do¶wiadczenia - równie¿ siê umawia³am i w ostatniej chwili odwo³ywa³am spotkania, bo:
1. nie chcia³o mi siê wychodziæ z domu
2. spotkania z danym facetem by³y nieciekawe - np. spacery, gdy by³o zimno
3. irytowa³ mnie dany facet.

Zatem zaproponuj jeszcze raz i daj sobie spokój je¶li sytuacja siê powtórzy.
Stary 2015-11-09, 09:00   #15
Sygnalizator
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 223

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Poka¿ wiadomo¶æ
Powiem Ci z do¶wiadczenia - równie¿ siê umawia³am i w ostatniej chwili odwo³ywa³am spotkania, bo:

Zatem zaproponuj jeszcze raz i daj sobie spokój je¶li sytuacja siê powtórzy.
Dlaczego w ostatniej chwili? Pomoz nam rozwiazac odwieczna zagadke.
Sygnalizator jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 09:09   #16
UzytkownikBeta
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 153

Cytat:
Napisane przez Sygnalizator Poka¿ wiadomo¶æ
Tu nie ma ¿adnej zagadki. Wyrachowanie i tyle. Jak facet grzeczny to powinien olaæ j± i tyle, jak ma jaja to powinien strzeliæ w pysk dla nauczki.
UzytkownikBeta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 09:13   #17
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612

By³a tu jaki¶ czas temu historia dziewczyny, która tak ba³a siê internetowej randki, ¿e j± ci±gle odwo³ywa³a, ale w koñcu (chyba z wiza¿ow± pomoc±) odwa¿y³a siê.

Jednak Ty masz chyba do czynienia z wyrachowan± kobiet±. Och³od¼ kontakt, nie odzywaj siê, nie proponuj i zobaczysz, czy ona wyjdzie z inicjatyw±, czy nie. Innej rady nie ma. Ja bym ju¿ od razu sobie da³a spokój z kim¶, kto nie szanuje mojego czasu.
Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 09:17   #18
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Bo umówi³am siê, a np. kilka godzin przed stwierdzi³am, ¿e nie chce mi siê szykowaæ i wychodziæ z domu, albo nie chce mi siê jednak spêdzaæ wieczoru z danym facetem.
Stary 2015-11-09, 09:25   #19
Sabbath
Wied¼ma

Wiadomo¶ci: 12 013

Cytat:
Tego ¿adna z nas nie mo¿e wiedzieæ.
Mo¿liwo¶ci jest kilka. jedna jest taka, ¿e faktycznie, jak napisa³a oh Mandy: nieszczególnie jej zale¿y i po prostu rozmy¶la siê przed wyj¶ciem z domu.
Druga jest taka, ze faktycznie jej co¶ wypada. Zbiegi okoliczno¶ci s± mo¿liwe.
Trzecia mo¿liwo¶æ jest taka, ze dziewczyna ma problemy z wychodzeniem z domu. Nie ¶miej siê proszê, ale faktycznie zdarzaj± siê epizody nerwicowa, które tak w³a¶nie siê objawiaj±.

Ja radzê potraktowac j± jak cz³owieka: powiedzieæ wprost, ze tyle razy odwo³ywa³a, ze po prostu nie chcesz siê ju¿ narzucaæ. I ¿e je¶li chce siê spotkaæ, niech zaproponuje termin, a Ty postarasz siê dostosowaæ.

Je¶li nie zaproponuje - nie zale¿y jej.
Je¶li zaproponuje i odwo³a - zale¿y jej ale faktycznie ma k³opot z wychodzeniem z domu.
Je¶li zaproponuje i siê zjawi - dalej dasz sobie radê.
Sabbath jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 09:32   #20
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

raz mo¿e co¶ wypa¶æ, co zmusi do odwo³ania spotkania. ale jak to jest nagminne to jest to brak szacunku i pokazuje, jak bardzo jej nie zale¿y.

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 09:34   #21
nereidadriada
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 488

Mo¿e i jest bardzo nie¶mia³a i dlatego zachowuje siê niekulturalnie. Tylko czy bêdziesz w stanie to znosiæ? ;] Rozumiem, ¿e mo¿e co¶ wypa¶æ, albo mo¿na spanikowaæ raz, mo¿e dwa. Ale to chyba u niej norma. Czy ona podaje jakie¶ powody zmiany waszych planów? Jako¶ siê t³umaczy?
Bo jeszcze pomy¶la³am, ¿e mo¿e ma problemy np. ze zdrowiem -swoim czy kogo¶ bliskiego - i sytuacja j± zmusza do odwo³ania planów, ale nie chce jeszcze siê z Tob± tym dzieliæ, bo sprawy zbyt prywatne, a znajomo¶æ póki co bardzo lu¼na.

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Poka¿ wiadomo¶æ

Z ciekawo¶ci, po co siê umawia³a¶ z irytuj±cym/nudnym facetem? A je¶li chodzi o spacer w mro¼ny dzieñ, to chyba mo¿na odmówiæ i zaproponowaæ np. kawiarniê.
nereidadriada jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 09:46   #22
UzytkownikBeta
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez nereidadriada Poka¿ wiadomo¶æ

Z ciekawo¶ci, po co siê umawia³a¶ z irytuj±cym/nudnym facetem? A je¶li chodzi o spacer w mro¼ny dzieñ, to chyba mo¿na odmówiæ i zaproponowaæ np. kawiarniê.
Bo uwa¿a siê za pêpek ¶wiata, ¿aden go¶æ nie utar³ jej konkretnie nosa. Nie ka¿da dziewczyna jest na tyle m±dra i uczciwa, ¿eby graæ fair.
Stary 2015-11-09, 09:47   #23
gregor27
Raczkowanie

Witam,

Po pierwsze dziêki za wszystkie porady, trochê rozjasni³y mi sytuacjê. Co do odwo³ywania spotkañ to tak zawsze podaje jaki¶ powód, pytanie tylko czy prawdziwy.

Samo spotkanie zawsze ma byæ po pracy, bo pó¼niej nie chce siê jej wychodziæ z domu jak to okre¶li³a. Czasem jak piszemy to faktycznie siedzi w domu i tak mija jej wieczór.
Stary 2015-11-09, 09:51   #24
UzytkownikBeta
BAN sta³y

Cytat:
Witam,

Po pierwsze dziêki za wszystkie porady, trochê rozjasni³y mi sytuacjê. Co do odwo³ywania spotkañ to tak zawsze podaje jaki¶ powód, pytanie tylko czy prawdziwy.

Samo spotkanie zawsze ma byæ po pracy, bo pó¼niej nie chce siê jej wychodziæ z domu jak to okre¶li³a. Czasem jak piszemy to faktycznie siedzi w domu i tak mija jej wieczór.
Gdyby by³a prawdziwie zainteresowana, nigdy nie bêdzie wola³a wieczorem siedzieæ w domu. Chyba, ¿e z Tob±. Mo¿e ma kogo¶ jeszcze z kim siê spotyka, wyrachowanie to drugie imiê dziewczyn, które podobaj± siê facetom. Czemu? Bo mog±, a faceci to cipki, które nie potrafi± byæ sukinsynami, a daj± siê wodziæ za nos.
Stary 2015-11-09, 10:04   #25
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UzytkownikBeta Poka¿ wiadomo¶æ
Bo uwa¿a siê za pêpek ¶wiata, ¿aden go¶æ nie utar³ jej konkretnie nosa. Nie ka¿da dziewczyna jest na tyle m±dra i uczciwa, ¿eby graæ fair.
Nie uwa¿am siê za niem±dr± b±d¼ nieuczciw±. Raczej brakowa³o mi w pewnych sytuacjach asertywnosci, a to s± ró¿ne kwestie.

Je¶li przyk³adowo facet liczy drobniaki, p³ac±c rachunek, a w³a¶ciwie swoj± czê¶æ - bo ja za siebie p³acê sama (A sam zamówi³ po kolejnym piwie) = jest do odstrza³u.
Je¶li inny w listopadzie chcia³ siedzieæ na Polu Mokotowskim i piæ ¿ubry na ³awce = jest do odstrza³u.
Je¶li kolejny ci±gn±³ mnie w grudniu na spacer przez kilka warszawskich osiedli, gdzie po drodze nie by³o ¿adnej kawiarni = jest do odstrza³u.

Brakowa³o mi asertywnosci, wiêc siê umawia³am, po czym rezygnowa³am, bo nie mia³am ochoty na takie spêdzanie czasu. UWA¯AM, ¯E ZAS£UGUJÊ NA CO¦ WIÊCEJ. I z fajnych randek nie rezygnowa³am nigdy (np. kino, wyj¶cie do fajnego muzeum, drink, piwo, knajpa, spacer, a potem jedzenie....).

Wiêc je¶li kogo¶ oskar¿asz o bycie g³upim i nieuczciwym, radzê zastanowiæ siê nad w³asn± kreatywno¶ci±, mo¿e podsunê³am ci, dlaczego wszystkie daj± ci kosza.

EOT.

Edytowane przez oh Mandy
Czas edycji: 2015-11-09 o 10:07
oh Mandy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 10:09   #26
gregor27
Raczkowanie

Nie nie mia³em zamiaru jej ci±gn±æ po Polach z zubrem w rêku, ani lazic po dworzu bez celu. Mia³em zaplanowane w g³owie gdzie pój¶æ usi±¶æ i normalnie pogadaæ.
Stary 2015-11-09, 10:16   #27
nereidadriada
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 488

Cytat:

Nawet je¶li jest domatork±, to zrobi³aby wyj±tek i wysz³aby pó¼niej choæ raz. Je¶li naprawdê chce siê widywaæ wcze¶niej, to powinna doceniæ to, ¿e siê na to zgadzasz bez problemu. Nawet je¶li nie chce jej siê wychodziæ, to mog³aby zaproponowaæ wspólne siedzenie u niej w domu.
Gdyby jej zale¿a³o, to znalaz³aby jaki¶ sposób.
Podobasz jej siê, ale nie a¿ tak.
nereidadriada jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 11:01   #28
malinowa87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 360

Cytat:
Tu akurat wiem, ¿e nie spotyka siê.
Cytat:
Zrozum dwie rzeczy: nigdy nie mo¿esz wiedzieæ, czy ona nie spotyka siê z kim¶ innym. Nie mo¿esz i koniec. Albo czy kto¶ siê nie czai przynajmniej na horyzoncie. Oraz: Jak siê facet dziewczynie podoba, to chce jej siê wyj¶æ z domu. Ona Ciê prawdopodobnie lubi, ale je¶li ju¿ siê ma zamiar spotkaæ, to od razu po pracy - wiesz, odbêbni, co by to za³atwiæ za jednym wyj¶ciem z domu. A i nawet te spotkania odwo³uje. Moim zdaniem kompletnie nie jest zainteresowana. Nie wyczuwasz tego? To siê da wyczuæ nawet nie posiadaj±c kobiecej intuicji.
malinowa87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 11:05   #29
musicae
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 316

Malinowa ma racje. To smieszne ze tego nie widzisz.

PS mnie tez absolutnie rozwalil ten tekst ze ona na pewno nikogo nie ma. Hehe jasnowidz
musicae jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-11-09, 11:10   #30
gregor27
Raczkowanie

To po co sama do mnie pisze?
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-11-09 14:44:05

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.