|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czym najlepiej układać włosy ?
Witam,
Czy mógłby mi ktoś doradzić jakie preparaty są najlepsze do układania włosków ? Po żelu włosy mi sie troszke za bardzo sklejają, zakręcają i robia bardzo ciężkie przez co fryzurka którą robie do góry mi opada :/ Załączam swoje zdjęcia... Na 2 chyba najdokładniej widać jakie sa posklejane i pozakręcane... I jeszcze czym najlepiej układać włoski ? Rękami czy grzebień ? a może jeszcze inaczej ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czym najlepiej układać włosy ?
Pomoze mi ktoś ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moze na jakis dobry wosk...?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Moze... ? Dobry tzn. jaki ? Jaki Twoim zdaniem jest dobry ?
![]() A co z innymi pytaniami ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Najlepsza chyba będzie dobra guma - daje najbardziej naturalny efekt i nie obciąża tak włosów jak wosk. Ja lubię czerwonego Osisa.
A układać najlepiej rękami, można wtedy zrobić niezły bałagan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
W zasadzie nigdy nie używałem gumy :P Hmmm... czy na długo wystarcza opakowanie ? Czy pozwoli mi ona ułożyc fryzurkę nak na ostatnim foto ?
Jak sie jej używa ? Na wiglotne czy suche włosy ?a może coś przed tym ? jakies rady ? |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja osobiście polecam gumę (najlepsza moim zdaniem jest L'oreal Remix lub Schwarzkopa Got2b) bądź jakiś krem do stylizacji włosów (np. Nivea- daje super efekt) a układać tylko palcami (dobrze rozmasuj, uformuj pojedyncze pasma) na suche lub lekko wilgotne włosy, później weź je lekko na suszarke (susz ok. 8 sek.)
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mi też sie wydaje że najlepsza bedzie guma a wyboru możesz dokonać dzięki KWC tam jest mnustwo recenzjii takich produktów i z pewnością sobie coś znajdziesz
#9 |
Przyczajenie
|
Na pewno odradziłabym wosk - obciąża włosy i błyszczą się jak po brylantynie.
Guma rzeczywiście jest dobrym rozwiązaniem. Jeśli nałożysz ją na mokre, otrzymasz efekt mokrych włosów. Na suche włoski - będzie wyglądać znacznie naturalniej. Gdy nałożysz gumę, bez problemu możesz jeszcze ułożyć włoski grzebieniem bo nie skleja mocno włosów i daje chwilkę na modelowanie zanim wyschnie.
#10 |
Rozeznanie
|
Także polecałabym gumę do włosów, osobiście stosowałam "włóknisty krem rzeźbiący" z Loreala, świetnie utrwala i na długo, a przede wszystkim nie tłuści włosów, przez co wyglądają bardzo naturalnie
![]() Krem ten sprzedają nawet na allegro, jest w dużych opakowaniach - 150 ml, za ok 35 złotych, a także malutkie 30 ml - ja mówię na to próbki, za mniej więcej 9 złotków. Jak nie masz dostępu do allegro, poproś o zamówienie u fryzjera, nie powinno być problemów. Zawsze możesz zaryzykować, to małe opakowanie, sprawdzisz czy na Twoich włosach sie sprawdza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
nieśmiertelny żel nie zawsze dobrze wygląda
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-11-05 o 10:49 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Nie odkopuj starych wątków.
Zamykam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.