![]() |
#1 |
BAN stały
|
Jak "się wyrobić" na fajną laskę;)
Hej! Zawsze byłam oszczędna i żałowałam pieniędzy na fajne ciuchy( w konsekwencji kupowałam tanie, które źle wyglądały i w kółko mam ten sam problem-nie mam w co się ubrać i beznadziejnie czuje się w swoich ciuchach). Postanowiłam w końcu zainwestować w siebie trochę pieniędzy i wyglądać tak, żeby uśmiechać się do lustra
![]() Na początek zdecydowałam się na odchudzanie-mam zamiar zrzucić minimum pięć kilo. Mam zamiar wybielić także zęby i kupić sobie jakieś fajne ciuchy. A jakie są Wasze metody pielęgnacji i dbania o siebie? SOlarium? Kosmetyczka? Jakimi wyznacznikami kierujecie się przy zakupie ciuchów, aby służyły Wam długo i abyście dobrze się w nich czuły? Myślę, że dla wielu z nas taki wątek może się przydać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak "się wyrobić" na fajną laskę;)
Cytat:
![]() ![]() No i najważniejsze - buty! Na tym kompletnie się nie znam. To mój największy problem, nigdy nie wiem, jak dobrać buty do stroju. Do wszystkiego najchętniej nosiłabym trampki. Ale z tego, co widzę teraz nosi się takie http://www.korzo.com.pl/_img/sztyblety-7mil-2-1.jpg i one są całkiem fajne ![]()
![]() Edytowane przez mpt Czas edycji: 2012-11-17 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja tam chodzę do lumpów
![]() ![]() Nie czuję się jakąś ikoną stylu, ale przebierając w ciuchach przede wszystkim zastanawiam się, do czego nowy nabytek będzie pasował, układam w myślach przykładowe zestawy. Potem patrzę na materiał i jeśli stwierdzam, że będę nosić go z przyjemnością, to biorę ![]() Chociaż u mnie akurat ciuchy odgrywają mniejszą rolę; przede wszystkim stawiam na makijaż. Lubię się mocno, wyraziście malować. Tym przyciągam najwięcej spojrzeń ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Te buty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gang Iren
|
Moim zdanie duzo daje zmiana fryzury.Dobrze dobrana fryzurka to polowa sukcesu.Delikatny makijaz. Solarium raczej okazjonalnie mysle,zdrowe nie jest,a zbyt mocna opalenizna zle wyglada,poza tym o tej porze roku niewiele z tej opalenizny byloby widac
![]() Co do ciuchow...wszystko zalezy od tego jaki jest twoj styl.Ja kupuje ciuchy raczej klasyczne,tak ze wiekszosc pasuje do siebie.Moj no 1 to jeansy,mam kilka par: jasne,niebieskie,granatow e,czarne,szare.Do tego mam duzo takich najzwyklejszych bluzeczek "basic",pasuja i pod rozpinany sweter i do bezrekawnikow.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
-zmiana fryzury, ogólnie regularne podcinanie włosów, coby siana nie było,
-zadbać o cerę, -ćwiczyć, zdrowo się żywić, bo to wszystko się odbija na wyglądzie skory i włosów, Polecam wybielanie zębów, świetna sprawa i od razu lepiej się człowiek czuje. I najlepiej to kupic takie podstawowe, klasyczne ubrania, ktore mozna laczyc ze soba w dowolnej kombinacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gang Iren
|
Co do butow.Ja mam niedrogie i dobrze sie sprawuja.O takie:
http://www.deichmann.com/GB/en/shop/...e-ladies-shoes I takie: http://www.deichmann.com/GB/en/shop/...es-shoes-boots
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Witaj,
powiem szczerze że najwięcej zależy od Twojego wieku,figury i typu urody. Bo wiadomo,każdemu co innego pasuje.Pani 60+ nie wypada nosić niektórych rzeczy, na które może sobie pozwolić powiedzmy Pani ok. 20. Co do ciuszków to tylko połowa sukcesu,umówmy się że największe znaczenie ma raczej twarz-makijaż,włosy,figura. Jeśli zadbasz o siebie nawet w dresie będziesz zachwycać. ![]() Siłownia to b.dobry pomysł, jeśli nie przepadasz za ćwiczeniami tego typu-wybierz fitness,w rytm muzyki bardzo przyjemnie mija czas ![]() solarium,od czasu do czasu,uważam że nie jest złe-wszystko jest dla ludzi,byle z umiarem. Sama czasem lubię wpaść się powygrzewać, zwłaszcza kiedy mam doła- mi to poprawia humor ![]() Fryzura makijaż i kolory to kwestia powiedziałabym indywidualna- musisz dopasować do swojego kształtu twarzy, typu urody. Poleciłabym Ci zaglądnięcie do jakiś sieciówek typu h&m, Bershka, Reserved na pewno znajdziesz coś dla siebie. Czasem można upolować na prawdę fajny,klasyczny ciuch w przystępnej cenie. Najlepiej mieć całą szafę klasycznych ubrań a dokupywać jakieś dodatki, które robią całe 'łał' i sprawiają,że strój wygląda oryginalnie. Na pewno tak jak Dziewczyny wyżej radziły zainwestuj w dobre klasyczne jeansy, kilka topów, ja bym jeszcze dodała baleriny (b.wygodne,idealne na co dzień- oczywiście nie na teraz) bo ja bez nich nie wyobrażam sobie życia. ![]() Co do sztybletów jak dla mnie są paskudne- kwestia gustu. Zupełnie nie kobiece, kończące się na wysokości kostki co skraca nogi... I raczej to taki sezonowy 'trend' bo pewnie za rok czy dwa królować będą inne buty, Na Twoim miejscu kupiłabym kozaki wedle swoich upodobań, takie w których Ty będziesz czuła się najlepiej- rodzajów jest ogrom : na słupku, na koturnie, kopytka, traperki, za kolano. Na pewno dasz sobie radę, trzymam kciuki . ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Dokładnie ! ![]() Są straszne... ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja też mam tak, że czasem chciałabym wyglądać "lepiej" i generalnie zawsze chodzi mi o ciuchy.. Często idąc ulicą/w galerii przyglądam się co tam dziewczyny noszą i w większości nie są to ciuchy bynajmniej praktyczne
![]() ![]() Może tylko dodatków mi brakuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Ja właśnie kupuje w Deichmanie i uważam, że są solidne buty. Z tym, że wiadomo-być może zależy kto jak trafi. Ja się nigdy nie zawiodłam. Za to CCC...buty po dwóch tygodniach się rozpadają i jak da się do reklamacji, to po dwóch dniach trzeba nieść do kolejnej...Jedyny plus że CCC ma duży wybór. A gdzie w takim razie kupujecie buty? ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Znalazłam jakiś blog, gdzie laska wkleja zdjęcia fajnych stylizacji -->http://schigellaa.pinger.pl/ jak one to robią, że tak fajnie dobierają ciuchy? To wszystko na nich wygląda idealnie. I w ogóle skąd biorą takie ciuchy? Mi się wydaje, że takich fajnych u nas w sklepach nie ma. A co myślicie np. o przedłużaniu rzęs? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Moja mama kupiła kozaki w Deichmannie, które po kilku dniach zaczęły przemakać i odrzucili jej reklamacje z uzasadnieniem, że źle wykorzystywała buty z domysłem, że nie nadają się na śnieg...
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam ulubionej firmy butów, po prostu muszą być ładne i skórzane. Świetna kolekcja jest w tym roku w wojasie Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-11-17 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Wybielenie zębów - jak najbardziej. To dodaje pewności siebie, będziesz częściej i chętniej się uśmiechać, a ładny uśmiech dodaje atrakcyjności.
![]() Ja wybielałam Białą Perłą i u mnie zadziałała na długo (wybielałam jakieś 2-3 lata temu i efekt cały czas się utrzymuje), ale jeśli masz bardzo wrażliwe zęby i skłonność do krwawienia dziąseł, to podchodziłabym do tego ostrożnie. Jeśli chodzi o dobór ubrań, to czerwone ciuchy (bluzki sweterki) ciężko mi zestawić z czymś innym niż czerń. Mam wrażenie, że ten kolor do niczego innego nie pasuje i że nawet z granatowymi jeansami wyglądam dziwnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() ![]() Ćwiczenia, siłownia jak najbardziej. Do tego zakupy na styczniowych wyprzedażach, podczas których ubrania lepszej jakości i lepszych marek kupisz w cenie tych tańszych. Warto wówczas zainwestować w kilka dobrych jakościowo ubrań bazowych - klasyczne jeansy, marynarkę, seterek w serek czy jakiś rozpinany. Dobrej jakości bluzki czy koszulki, może jakąś sukienkę, która byłaby bazą - prosta mała czarna dobra gatunkowo będzie ci długo służyła - sama mam dwie klasyczne princeski, które kupiłam za 100-150 zł przy cenie pierwotnej 300 zł. Obie noszę od dawna na różne okazje i nie widać na nich śladów użytkowania. Moja sis niedawno kupiła kilka par dżinsów każdą za 2 zł w tym jedne z s.oliver - ja za takie płacę ok. 100 zł w sklepie i to w końcówkach wyprzedaży, bo pierwotne ceny są u nich dużo wyższe... Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2012-11-17 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
najlepiej by było, gdybyś założyła wątek na dziale metamorfozy, ew. wrzuciła tutaj swoje zdjęcie.
tak w ciemno to ciężko doradzać, bo np. fryzury/koloru włosów Ci nie dobierzemy, tak samo jak i makijażu. Ze stylem ubierania tak samo. A uniwersalne rady nie pasują każdemu.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
eeeej.
Akurat te drugie mam i nie narzekam, spełnienie marzen moich to nie jest, ale jak ma sie stope 42 z kawalkiem to duzego wyboru nie ma. Wiec prosze nie obrazajmy tych, co chcialiby nosic ładne buty a nie mogą ![]() Ja w deichmanie sporo butów kupiłam, jedne są bardziej trwałe, inne mniej ale ogólem nie narzekam, w wyprzedazy mozna kupic calkiem wygodne buty za 49 zl.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
Hmm ale nie chodzi tutaj o porady w stylu"zetnij się tak i tak, pofarbuj tak". Chciałam Was spytać o Wasze metody na bycie fajnymi laskami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
zacznijmy od tego że ładnemu we wszystkim ładnie..
np z podanego wcześniej bloga.. ta dziewczyna na tym zdjęciu wygląda ładnie bo jest ładna na twarzy.. jest szczupła ma ładne długie zadbane włosy i ogólnie no nie oszukujmy się ładna.. http://i2.pinger.pl/pgr141/65fa8df400007ec1509e6d1a ale jakby taki sam zestaw ubrań założyła przeciętna dziewczyna http://s.redefine.pl/dcs/o2/redefine...mbs300x250.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/3dc071d371...44,20,19,0.jpg (zdjecia przypadkowe z grafiki google) to myślę że już by tak świetnie nie wyglądała ![]()
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
zawsze możesz wkleić swoje zdjęcie na metamorfozach i się zapytać wizażanek co zmienić
![]() ciężko doradzać nie widząc osoby ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Fajna laska wg mnie to usmiechnięta buzia mająca cos ciekawego do powiedzenia. Wierząca w siebie. To juz naprawdę "robi" bardzo wiele. Moda sie zmienia więc ja bym inwestowała w klasyke przełamaną jakimiś szalonymi akcentami.
Buty - oficerki np. na taką pogodę. Fajne dodatki - kominy, czapki ... tyle tego! Włącz sobie jakieś filmiki urodowe, będziesz wiedziała co chcesz konkretnie zmienić, w która stronę pójśc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Gang Iren
|
No rzecz gustu.Ale te rzygi chyba nie byly potrzebne,prawda?
Zrozumialam,a mi w nich dobrze sie chodzi i bardzo je lubie. Cytat:
I dla was dziewczyny mala rada,jesli cos sie wam nie podoba kulturalnie jest napisac "mi to sie nie podoba","to nie w moim stylu" itd.Takie opinie jak powyzsze sa przykre i swiadcza niestety,ale o braku kultury.
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a wizażanka idealna nie nosi butów z D. bo przecież jestę hipserę i noszę glany albo converse albo inne cuda wianki anglojęzyczne ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Lol, a kto tak powiedzial? Jakos z tego co czytam, to zadna z dziewczyn slowem nie wspomniala o Conversach czy Hunterach. Ja napisalam o butach Wojasa, chyba zadna hipsterska firma to nie jest? Nawet w Deichmannie mozna znalezc o wiele ladniejsze buty. Ja np. w Boti kupilam skorzane oficerki za 220zl, ktore nosze juz 4 sezon. Po prostu warto zwracac uwage na klasyczne buty z dobrego materiału, a te wyzej wklejone takie nie sa,
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2012-11-17 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||||
Zakorzenienie
|
Nie że tragiczne. Ale marne jakościowo. Nie cierpię takiego materiału, świecą się i kojarzą mi się z takimi torbami "z ceraty" które zawsze się obdrapują po miesiącu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Torebkę mogę mieć z tworzywa, ale buty muszą być z dobrej jakości skóry. Jestem wybredna jeśli chodzi o zakupy. 2. Zrzucanie kilogramów? Nigdy nie miałam tego problemu, podstawa to odżywiać się tak, żeby być zdrowym. Poza tym dla mnie podstawa dbania o siebie to sport. Obecnie regularne chodzenie na siłownię. Cały rok. Nic tak nie mobilizuje jak zakup 3-miesięcznego karnetu. 3. Wybielanie zębów? Sama nad tym pracuję, ale ostrożnie. Najlepiej zacząć samodzielnie stopniowo a potem oddać się w ręce porządnego specjalisty. 4. Kosmetyczka? Może, ja nie potrzebuję. Mam ładną cerę. Raczej kosmetyki i dieta plus domowe spa. kosmetyki typu dermo kosmetyki, gabinetowe albo naturalne. Drogeryjne sporadycznie. Przewaga pielęgnacji nad makijażem. makijaż tylko kosmetykami dobrej jakości. Jeśli puder to bez talku, jeśli podkład to z filtrem UV, szminka jak najbardziej naturalna bo w końcu zjadamy jej spore ilości Solarium unikam- rak skóry czy rak mózgu, ewentualnie rak gałki ocznej mnie nie kręci. Wolę dobre bronzery. Poza tym ładna skóra to zdrowa, dobrze nawilżona skóra, a solarium przesusza. No ale to moje zdanie. Wolę pić zimą sok z marchwi i sok pomidorowy niż chodzić do solarium. Tym bardziej, że nie jestem blada z natury. Inne: 5. Włosy- regularnie podcinane. Jeśli farbowane to u fryzjera. Zadbane- ja stawiam na dobre maski i olejowanie oraz szampon bez sls bo mnie uczula. Końcówki staram się podcinać co 6 tygodni, tak jak powinno się to robić. 6. Zadbane paznokcie- szczególnie u rąk. manicure można robić u kosmetyczki, ale ja wolę sama. Grunt to dobry lakier. Preferuję Ingloty. No i krem do rąk- zawsze mam przy sobie w torebce. No i noszenie rękawiczek gdy jest zimno. Mam w szafie chyba 6 par. Dopasowane kolorystycznie do wszystkich płaszczy i torebek jakie mam. 7. Schludny ubiór. preferuję klasyczną elegancję w wydaniu europejskim i tak wygląda moja szafa. Obecnie czytam książki Niny Garcii- Mała Czarna Księga Stylu i Strategia Stylu, ale przyznam , że jej gust jest dla mnie nazbyt amerykański. Bliżej mi do gustu autorki książki Paryski szyk. Wszystkie pozycje mogę polecić, ze wszystkich można się czegoś nauczyć jeśli chodzi o komponowanie własnej szafy. 8. makijaż i dobór barw odzieży w zgodzie z własnym typem kolorystycznym- moim zdaniem to bardzo dużo daje. 9. Dbanie o własny rozwój osobisty i umysłowy. Kobieta na którą zwraca się uwagę to kobieta o ciekawej osobowości, zainteresowaniach, mająca pojęcie o świecie- nauce, kulturze itd. Samo atrakcyjne opakowanie to za mało. Ważna jest też zawartość. 10. Dobrze dobrany rozmiar odzieży, szczególnie bielizny. 11. Regularne stosowanie peelingu i balsamu do ciała, kremu pod oczy oraz kremu i maseczki na szyję i dekolt. Dbanie o kondycję biustu czyli jakiś balsam lub serum do biustu. Przez cały rok. 12. Dobrze dobrane perfumy- pasujące do danej kobiety, do sytuacji ( jeśli do pracy to dyskretne), ładnie rozwijające się na skórze, trwałe. 13. zadbane obuwie- pamiętaj wypastować i wymieniać zdarte fleki zanim zniszczysz sobie obcas. 14. malując się pamiętaj o różu i rozświetlaczu. oszczędniej możesz użyć cieni i nie musisz się postarzać czarnym eye linerem czy toną smokey eyes. Dużo lepiej zadziała dobry tusz, sztuczne albo przedłużone rzęsy na większe wyjścia. Lubię kredki, ale polecam raczej te w łagodniejszych kolorach a nie tak popularną ostatnio czerń. Na co dzień używam miedzianej kredki. jeśli sięgam po eye liner to sięgam po zieleń albo granat lub brąz. Mimo, że jestem brunetką. Bo nawet brunetkę czerń na oku postarza. i to w skrócie tyle. Z mojego punktu widzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.