![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
L'Artisan Parfumeur
Nie wachalam ani jednego zapachu L'artisan
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: L'artisan
Lartisanów to ja bym sobie najchetniej załozyła chodowlę.
A juz napewno Wilkowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej zadzwoń do Q. i zapytaj: (22) 630 64 97 /tel. do Mariotta/. A jeśli chodzi o fiołki, to też namiętnie ich szukałam, ale nie znalazłam ich ani w Halloween, ani w Trussardi Jeans, ani nawet w Violettcie Penhaligon's ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Fiołkami sie nie interesuje bo niestey ale na mnie pachną obrzydliwie.
Ale śliczne fiołki to Violetta Penhaligon's. Nawet mi sie podobały a napewno potwierdza ich piekno inne wizażanki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku mało fiołkowa ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ropuszko z Artisanów najlepiej zapadł mi w pamięć Premier Figuier...Cudo
![]() Jak dla mnie bo opinie na temat Figowca słyszałam rozmaite. Z Wizażanek jego wielbicielką jest Mad. Kiedy pytałam pań z Quality o Le Violette Annick Goutal powiedziały, ze najsłynniejszym zapachem fiołkowym jest wspomniany przez Demonika i Eenax Violetta Panhaligons. Miałam ochotę i mam a na gazetowym straganiku ostatnio był... Ale przez chorobę przegapiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mam Ambre Extreme i Mechant Loup. O wilku już pisałam w wątku o Etro Messe. W skrócie - psia mokra sierść pokropiona miodem.
A Ambre Extreme bardzo podobne do Ambre Sultan ale bez tej ostrzejszej żywicznej nuty AS'a. Ale bardzo ciekawe, ciepłe i dość trwałe. Moim faworytem L'Artisana jest zdecydowanie Premier Figuer z tą piękną nutą figową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Calkiem niedawno napisalam maila do L'artisan czy czasem nie mogliby mi wyslac probki Verte violette
![]() ![]() ![]() Verte violette jest troche zblizony do Violetty Penhaligon's, ale jednak inny. Bardziej subtelny i przyswajalny. Niestety mam probeczke lana i oszczedzam ![]() A ten drugi zapach to... juz szukam... Voleur de roses. Na poczatku dosc wytrwana roza, z taka nietypowa nuta swiezosci. Potem zapach staje sie minimalnie podoby do Agent Provocateur, ale doslownie troszeczke. Niezly, nie powiem. Calkiem trwaly. To tyle jesli chodzi o moja znajomosc z L'artisan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ech. Zobaczyłam dziś nowy męski zapach L'Artisana, Fou d'Absinthe, na Osmozie i zapałałam szaloną chęcia poznania go. Absynt to słowo które wywiera na mnie magiczny wpływ
![]() Same zobaczcie, opis piękny: http://www.osmoz.com/encyclo/marques...RFUM&LANGUE=en |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
jesli fascynuje Cie absynt- jest w Douce Amere S.L, dosyc wyczuwalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dzięki Evee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absynt. Piołun. Czysta magia. Trochę kręci w nosie, ale i tak uwielbiam ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Przetestowałam ostatnio 4 "l'artisany": 1.Passage d'enfer,2.mechant loup,3.premier figuer extreme i 4.fou d'absinthe.
Co do 1 - bardzo pikantny i przyprawowy,skojarzył mi się z wejściem do sklepu pełnego przypraw,czuję w nim ostre czerwone papryczki! 2. Mój absolutny faworyt - prześliczny,uwielbiam nutkę orzecha laskowego tutaj bardzo wyrazna i piękną - rzuciłam sie na Deci-delę Niny Ricci łapczywie,poszukując wyraznego ponoć właśnie orzecha laskowego - niby jest,ale taki w sosie owocowym,pokochałam go tylko na chwilę,drażni mnie ta owocowość,ML jest pięknie "leśny".Mój obiekt westchnień w najbliższym czasie. 3. Ciekawy zapach,dla mnie bardzo apetyczny,dziwne,ale kojarzy mi się z taką serią do włosów Garnier Ultra Doux,była kiedyś seria z zielonym migdałem chyba,była tam pianka-odżywka do włosów...właśnie tak pachniała...czuć tu apetyczne mleczko kokosowe. 4. Absynt jest cierpki i trochę przypomina mi wodę kolońską "Przemysławkę" ,albo taką inną,która była zmorą imieninową w PRL-u,nie pamiętam nazwy,ale buteleczka była dosyć efektowna w wiklinowej "zabudowie". Ta dziwna nutka odbiera ciut absyntowi "mocy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Marteczka: no dokładnie masz identyczne zdanie o tych zapachach jak ja.
Tez mnie Absynt zainteresowała ale odzyciła mnie w nim taka koncowa nuta kolońskowatości. Pozostałe juz zdazyłam upolować. "Wilka" mam juz od kwietnia bo jak go powąchałam to od razu wskoczył mi do plecaka. "wejscie do piekiel" i figa (ale w wersji podstawowej) wskoczyły mi do torebki kilka dni temu. A skoro tobie sie spodobały te polecam jeszcze Tea for Two. Mój faworyt z L'Artisanów. Ja jeszcze mam Navegar (tzn. miałam ale mamusia mi zakosiła) i Mure & Musc.
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A wzięłam "eau de charlotte" i "Grand Amour" - takie sobie,słabo się trzymają to raz,a i jakieś takie bez tego "pazura" i głębi których zawsze szukam w zapachach.Takie nijakie i słodkie w dodatku. Tak więc herbatka - jak najbardziej,z pewnością zamówię kiedyś na próbę. I mamusia Ci zakosiła Nawigatora...no,no - dziarska babeczka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
jako fanka piżma z mam L'artisana Mure et Musc ....czuje się z nim jak w starym,wilgotnym lesie,choć nuty-ciepło-mydlano-podniecające także są wyraźne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nosiłam wczoraj Voleur de Roses. Przeniósł mnie w czasie do ciepłych, wrześniowych dni, kiedy nie mogłam przejść obojętnie obok ciemnopurpurowych róż w ogrodzie. Musiałam zanurzać w nie nos zawsze, gdy przechodziłam...
Zapach otwiera słodka herbata z cytryną. Później są róże, ale jakie!!! Zmysłowe, mroczne, purpurowe właśnie, z lekko śliwkowym aromatem. Zapach ewoluuje, staje się ciepły, drzewny, seksowny, z ogonem. Złodziej z takim bukietem róż zostawiłby po sobie wyraźny ślad zapachowy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj noszę nałapce Ananas Fizzz ... i bardzo mi siępodoba ta rumowa nuta .... baaardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
U mnie dziś testy Mure et musc extreme-pachnie jak roztarta na dłoniach garść malin i jeżyn w wietrzny, letni poranek-
![]() Marteczko, ta PRL-owska woda w wiklinie to Prastara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Wczoraj testowałam próbkę "Pogoni za motylami". Cudowna. Nie wiem, co mi zapach przypomina, zamówiłam ze względu na lipę w składzie. W lipcu sprawdzę, czy się zgadza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Z Artisanem jest dziwnie: albo zachwyca do utraty tchu: Dzing, Dzonghka, Tea for Two, Mechant Loup, albo obojętność: Passage d'enfer, Mure et Musc.... Zobaczymy czy to się utrzyma
A właśnie: widzę na stronie, że Dzongha jest już niedostępna w Quality ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
nebrasko - w nowościach na stronie internetowej Q Dzonghka cały czas figuruje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Bardzo cenie marke L'Artisan, ma u mnie zaszczytne drugie miejsce po wiadomo kim
![]() Moje ulubione, ktore mam w swojej kolekcji:
![]() ![]()
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja to jestem już w pełni L'Artisanomaniaczka.
W obecnej chwili jestem w posuadaniu Mechant Loup Tea for Two Passage D'Enfer Premier Figuer Mure et Musc La Chasse Aux Papilons DZING! W planach: Navegar Poivre Puiqant Verte Violette Timbuktu
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba tez
![]() Obecnie mamy (-po kilka flakonow chetnie siega takze moj malzonek) : Dzongkha- incredibile dictu Dzing! Bois Farine Patchouli Patch Ambre Extreme Premier Figuier Extreme Mimosa pour Moi Piment Brulant Poivre Piquant Safran Troublant Tea for Two Verte Violette W planach: Voleur de Rose et Fou d'Absinthe Testowalam wiele innych L'Artisanow i tylko Passage d'Enfer nie przypadly mi do gustu- nie lubie lilii w takim wydaniu ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2007-10-02 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie mam tylko dwa:
Tea for Two Mure et Musc ale niebawem to się zmieni ![]() Dzing! Piment Brulant Poivre Piquant Safran Troublant proszę o trzymanie kciuków ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
chciałam kupić jakiś nowy zapach mężowi, myślałam o tej marce
jakie L'artisany radziłybyście przetestować, on lubi raczej świeże zapachy (używa Cologne TM, Terra Hermesa, Jeans Trussardi, Eau de Issey Miyake) poproszę o jakieś typy ![]() myślałam jeszcze o Etro, ale to nie ten wątek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.