|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak mam malować moje oczy?
cienie kreski?
Edytowane przez sawcia84 Czas edycji: 2005-11-22 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: oczy jak ja malować?
a oto zdjęcie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
chodzi o kolory sposób malowania może jakieś kreski techniki malowania pomóżcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
proszę pomóżcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
sawciu trudno tak doradzić ,zdjecie jest bardzo żółtawe i najlepiej jak odpowiedziałabyś na pytania dotyczące typu albo zamieściła fotke całej twrzy bez makijażu i w świetle dziennym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
jak mam pomalować takie oczy?
okej wklejam inne zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Masz zielone oczy, wiec tutaj masz cienie odpowiednie do koloru Twoich oczu: podaje linki:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=zielone+oczy http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=9392 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=7915 wow no jest tego sporo wiec jesli to bedziesz miała mało to wyszukiwarka ![]() no a co do kresek to mysle ze spróbowac mozna na poczatku od dolnych powiek bo tak jest najłatwiej potem jak dojdziesz do wprawy z dolna powieka mozesz zaznaczac sobie górna ![]() ![]() POwodzenia!! ![]() ![]() Aha tutaj zamieszcam ci jeszcze foty zielonych oczu i ich makijaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Witaj!
Ja proponuje dla Ciebie cienie brazy. Pamietaj ze kreski zmniejsza opytzcynie oczy.Wiec musisz wyprobowac .I sama stwierdzic w ktorym makijazu Ci lepiej. Lub wstawic zdjecia tutaj w makijazu ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja proponowałabym kreski na górnej powiece w zewnętrznych kącikach LEKKO unoszące sie ku górze, jeśli miałabyś jakies kłopoty z namalowaniem równych kresek proponuje spróbować jednej z metod: eye-linerkiem: Namalowac kropki a później połączyć, dobrze jest wesprzeć łokieć ręki o blat stołu, a brodę podtrzymać nadgarstkiem, a dokładnie wewnętrzną częścią dłoni, tą zaraz od nadgarstka[ nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam :/] eye-liner lub kredka : Możesz tez spróbować malować kreski z głową lekko odchyloną ku tyłowi, dzięki temu oczy pozostaną delikatnie przymróżone, a powieka "wyeksponowana" więc namalowanie kreski będzie łatwiejsze. Innym sposobem jest malowanie kreski od 1/3 - 2/3 długości przy zewnętrznym kąciku oka, jednak nie do każdego kształtu oka to pasuje. Z tego co widzę na zdjęciach, Twoje oko powino ładnie wyglądać w kresce namalowanej od 1/3 lub 2/3 dlugości powieki ku zewnętrznemu kącikowi oka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy mieszaniu kilku różnych cieni bardzo często powstają świetne kolory, których nie sposób byłoby dostac w sklepie ![]() zresztą najlepszym doradcą w sprawach "czy taki kolor będzie mi pasował" jest kupno cienia i wypróbowanie go [samego, jak i w kombinacjach z innymi cieniami, lub mieszaniu go z innymi kolorami] na własnych osobistych oczkach ![]() na rynku jest tak dużo tanich cieni, że często nie jest żal wydanych pieniędzy na cień, którego się nie używa, poza tym pozostaje satysfakcja, że znalazło sie "swój" odcień i można pozostac przy danej marce lub szukac podobnych kolorów i odcieni wśród innych marek ![]() kiedy już znajdziesz "swój kolor możesz bez wyrzutów zainwestować w droższy cień lub pozostać przy tym "próbnym" ![]() miłego i owocnego szukania ![]() Edytowane przez KasiaKatarzynka Czas edycji: 2005-11-24 o 17:06 Powód: literówki :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.