Zabijanie dla sportu/przyjemno¶ci/trofeów - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-08-25, 20:45   #1
201605161006
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 8 525

Zabijanie dla sportu/przyjemno¶ci/trofeów

Czy uwa¿acie, ¿e zabijanie zwierz±t dzikich w celach innych, ni¿ regulacja liczebno¶ci, zastepuj±ca naturalne drapie¿niki, których obecnie jest niedostatek, powinno byæ wci±¿ legalne, czy mo¿e powinno zostaæ zdelegalizowane? A mo¿e waszym zdaniem jakiekolwiek polowania powinny zostaæ zakazane? Chodzi mi w tym watku przede wszystkim o aspekty etyczne i moralne. Jakie macie zdanie?
201605161006 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 20:48   #2
sweetdreams1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56
Dot.: Zabijanie dla sportu/przyjemno¶ci/trofeów

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Poka¿ wiadomo¶æ
Czy uwa¿acie, ¿e zabijanie zwierz±t dzikich w celach innych, ni¿ regulacja liczebno¶ci, zastepuj±ca naturalne drapie¿niki, których obecnie jest niedostatek, powinno byæ wci±¿ legalne, czy mo¿e powinno zostaæ zdelegalizowane? A mo¿e waszym zdaniem jakiekolwiek polowania powinny zostaæ zakazane? Chodzi mi w tym watku przede wszystkim o aspekty etyczne i moralne. Jakie macie zdanie?
Dla mnie zabijanie dla hobby jest postaw± nagann±. Jak mo¿na cieszyæ siê z czyjej¶ ¶mierci nawet je¶li to jest ma³e zwierze?
Jestem jaroszem, nie jadam miêsa, wiêc tym bardziej jestem uczulona na takie zachowanie.
sweetdreams1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 20:57   #3
dominikmeller25
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 164

dla mnie jakiekolwiek zabijanie dla sportu jest bestialstwem, tak jak by³ krzyk o ubój rytualny tak do dzisiaj nikt z pos³ów nie pochyli³ siê nad losem zwierzêcia które ucieka ciê¿ko ranne przez las po postrzale my¶liwego, sam raz w lesie widzia³em obfite ¶lady krwi na du¿ym odcinku zakoñczone wielk± ka³u¿± przy której by³y ¶lady po samochodzie, wiadome by³o ¿e zwierzyna ucieka³a a¿ w koñcu pad³a i zosta³a zabrana do domu a potem trafi³a na ¶cianê jako trofeum...

poza tym ci my¶liwi nawet siê za psy z nudów zabieraj± jak to kiedy¶ w Uwadze by³o pokazane a i nawet urz±dzaj± sobie masakry zwierzyny poprzez przygotowanie stanowisk wype³nionych olbrzymi± ilo¶ci± ¿ywno¶ci gdzie oczywi¶cie na ambonach czekaj± my¶liwi i czekaj± ¿eby wybijaæ zwierzynê, co te¿ jest niedozwolone lecz jest czêsto praktykowane (zreszt± to te¿ by³o w Uwadze pokazane).
dominikmeller25 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 21:00   #4
maacieek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 2 972

Z jednej strony powinno byæ to zdelegalizowane jak to ujê³a¶ w koñcu s± to dzikie ¿yj±tka i dopóki nie przeszkadzaj± nam to nie powinni¶my my im przeszkadzaæ, z drugiej strony nieraz siê s³yszy ¿e jaka¶ grupa zwierz±t siê tak namno¿y³a ¿e zagra¿a to dalszemu ekosystemowi [ostatnio by³o o jaki¶ ptakach na Mazurach ¿e chc± wybiæ ponad 100 sztuk bo zagra¿aj± rybom ponoæ 1 osobnik wcina wiêcej jak ile¶ tak kg na dzieñ]
Osobi¶cie nie móg³bym wzi±æ broni i zacz±æ strzelaæ do sarny czy innego ¿yj±cego stworzenia
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 21:01   #5
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Wiadomo¶ci: 11 123

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Poka¿ wiadomo¶æ
dla mnie jakiekolwiek zabijanie dla sportu jest bestialstwem, tak jak by³ krzyk o ubój rytualny tak do dzisiaj nikt z pos³ów nie pochyli³ siê nad losem zwierzêcia które ucieka ciê¿ko ranne przez las po postrzale my¶liwego, sam raz w lesie widzia³em obfite ¶lady krwi na du¿ym odcinku zakoñczone wielk± ka³u¿± przy której by³y ¶lady po samochodzie, wiadome by³o ¿e zwierzyna ucieka³a a¿ w koñcu pad³a i zosta³a zabrana do domu a potem trafi³a na ¶cianê jako trofeum...

poza tym ci my¶liwi nawet siê za psy z nudów zabieraj± jak to kiedy¶ w Uwadze by³o pokazane a i nawet urz±dzaj± sobie masakry zwierzyny poprzez przygotowanie stanowisk wype³nionych olbrzymi± ilo¶ci± ¿ywno¶ci gdzie oczywi¶cie na ambonach czekaj± my¶liwi i czekaj± ¿eby wybijaæ zwierzynê, co te¿ jest niedozwolone lecz jest czêsto praktykowane (zreszt± to te¿ by³o w Uwadze pokazane).
Pogrubione: sk±d wiesz, ¿e to by³ my¶liwy, a nie np k³usownik?

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 21:09   #6
dominikmeller25
Zakorzenienie

bo w tym lesie czêsto poluj± w³a¶nie my¶liwi, a poza tym babcia mieszka tu¿ pod lasem i mniej wiêcej te¿ wie kto tam czêsto poluje i jak poluje (wiadomo las du¿y, ale jak mieszka przy g³ównej drodze prowadz±cej do lasu to te¿ widzi kto, gdzie i z czym jedzie), zreszt± jej pies te¿ zosta³ zastrzelony na polu które jest w³asno¶ci± dziadka a do psa na czyim¶ polu k³usownik by nie strzela³.

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2013-08-25 o 21:13
Stary 2013-08-25, 21:13   #7
kawa_zmlekiem
damn good coffee

a sk±d wiesz, ¿e trafi³a na ¶cianê jako trofeum?
zwierzyna jest w³asno¶ci± Skarbu Pañstwa, a nie my¶liwego

Stary 2013-08-25, 21:16   #8
dominikmeller25
Zakorzenienie

mo¿e i jest w³asno¶ci± skarbu pañstwa, lecz skoro zosta³a upolowana to my¶lisz ¿e my¶liwy j± komukolwiek by odda³ tym bardziej gdy na polowaniu by³ sam lub z kolegami? nikt tego nie skontroluje, bo jak?
Stary 2013-08-25, 21:19   #9
Kathareo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 315

Zabijanie dla zabawy - absolutnie nie. Zabijanie dla regulacji populacji - tak. Na terenach, na których wytrzebione zosta³y drapie¿niki, trzeba niekiedy zmniejszyæ populacjê ro¶lino¿erców, ¿eby ochroniæ ekosystem. Kilka lat temu w okolicach mojego miasta populacja saren tak siê rozros³a, ¿e regularnie niszczy³y wszystkie nowe nasadzenia le¶ne. W takm przypadku podpuszczam odstrza³.
Stary 2013-08-25, 21:20   #10
kawa_zmlekiem
damn good coffee

skontroluje, skontroluje, wszystko jest dok³adnie ewidencjowane, ¿aden my¶liwy nie zaryzykuje utraty dokumentu... w³a¶nie, po co? Co mia³by zrobiæ z t± sarn±? Takie miêso tak czy owak musi zostaæ dok³adnie przebadane przez weterynarza, a nie ka¿dy siê tym zajmuje.
Te wszystkie trofea, wielkie roz³o¿yste poro¿a które wisz± na ¶cianie, czêsto sama znajdywa³am w lesie, zwierzêta je po prostu zrzucaj±.

Cytat:
bo w tym lesie czêsto poluj± w³a¶nie my¶liwi, a poza tym babcia mieszka tu¿ pod lasem i mniej wiêcej te¿ wie kto tam czêsto poluje i jak poluje (wiadomo las du¿y, ale jak mieszka przy g³ównej drodze prowadz±cej do lasu to te¿ widzi kto, gdzie i z czym jedzie), zreszt± jej pies te¿ zosta³ zastrzelony na polu które jest w³asno¶ci± dziadka a do psa na czyim¶ polu k³usownik by nie strzela³.
A pole jest ogrodzone?

Edytowane przez kawa_zmlekiem
Czas edycji: 2013-08-25 o 21:21
Stary 2013-08-25, 21:22   #11
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiadomo¶ci: 21 115

Takasobie, zupe³nie nie masz pojêcia o czym mówisz.

Legalne polowanie s³u¿y wy³±cznie regulacji liczebno¶ci. Jest okres, w którym mo¿na polowaæ na okre¶lone zwierzêta, i jest pozwolenie na zabicie okre¶lonej ilo¶ci zwierz±t.

Co wiêcej, my¶liwy, który odstrzeli jakie¶ zwierzê, pó¼niej musi je wykupiæ w zwi±zku my¶liwskim (do którego p³aci te¿ sk³adki).

Te pieni±dze s³u¿± pó¼niej ochronie i rozmna¿aniu zwierz±t zagro¿onych.

Nie ma czego¶ takiego, jak polowanie wy³±cznie dla przyjemno¶ci, ¿e idziesz sobie do lasu i zabijasz co chcesz - to jest k³usownictwo i to JEST nielegalne.

Trofea s± rzecz± dodatkow±, miêso zwierz±t jest wykupywane przez my¶liwych, restauracje i inne miejsca.
cholernarejestracja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 21:25   #12
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Poka¿ wiadomo¶æ
Takasobie, zupe³nie nie masz pojêcia o czym mówisz.

Legalne polowanie s³u¿y wy³±cznie regulacji liczebno¶ci. Jest okres, w którym mo¿na polowaæ na okre¶lone zwierzêta, i jest pozwolenie na zabicie okre¶lonej ilo¶ci zwierz±t.

Co wiêcej, my¶liwy, który odstrzeli jakie¶ zwierzê, pó¼niej musi je wykupiæ w zwi±zku my¶liwskim (do którego p³aci te¿ sk³adki).

Te pieni±dze s³u¿± pó¼niej ochronie i rozmna¿aniu zwierz±t zagro¿onych.

Nie ma czego¶ takiego, jak polowanie wy³±cznie dla przyjemno¶ci, ¿e idziesz sobie do lasu i zabijasz co chcesz - to jest k³usownictwo i to JEST nielegalne.

Trofea s± rzecz± dodatkow±, miêso zwierz±t jest wykupywane przez my¶liwych, restauracje i inne miejsca.
No w³a¶nie

Stary 2013-08-25, 21:28   #13
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Poka¿ wiadomo¶æ
A pole jest ogrodzone?
nie jest ogrodzone, lecz pies by³ na swoim terenie, wcale nie tak daleko od budynków gospodarczych, nikt nie mia³ prawa go odstrzeliæ (tak te¿ twierdzi³a policja, lecz nie by³o sprawców a czyn o niskiej szkodliwo¶ci wiêc nic nie zrobiono) no ale skoro niczego innego pod rêk± nie mia³ to strzela³ do tego co widzia³.
Stary 2013-08-25, 21:30   #14
BadLife
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 684

Dla mnie to okropne. Tak samo, jak zabijanie byków w Hiszpanii dla rozrywki. Nie wiem komu to mo¿e siê podobaæ...ból, krew, cierpienie i ¶mieræ.
BadLife jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 21:31   #15
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
nie jest ogrodzone, lecz pies by³ na swoim terenie, wcale nie tak daleko od budynków gospodarczych, nikt nie mia³ prawa go odstrzeliæ (tak te¿ twierdzi³a policja, lecz nie by³o sprawców a czyn o niskiej szkodliwo¶ci wiêc nic nie zrobiono) no ale skoro niczego innego pod rêk± nie mia³ to strzela³ do tego co widzia³.
By³o 200m od zabudowañ?

Teraz te przepisy siê zmieni³y, ale kiedy¶ je¶li pies znajdowa³ siê min 200m od domostw, w 'szczerym polu', my¶liwy mia³ prawo go odstrzeliæ.

BTW, czy takie puszczanie psa luzem jest aby rozs±dne, zw³aszcza je¶li odlêg³o¶æ od lasu jest niewielka?

Edytowane przez kawa_zmlekiem
Czas edycji: 2013-08-25 o 21:33
Stary 2013-08-25, 21:32   #16
201604181004
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 47 526

Zabijaj± dla przyjemno¶ci psychopaci - my¶liwi nie id± do lasu i nie porywaj± zwierz±tek ot tak, to s± ludzie z licencj± i tak dalej, p³ac± za to s³one pieni±dze i mo¿e to i forma spêdzania wolnego czasu ale tak¿e zarobek - przecie¿ sk±d¶ trzeba braæ dziczyznê.
201604181004 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 21:34   #17
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez BadLife Poka¿ wiadomo¶æ
Dla mnie to okropne. Tak samo, jak zabijanie byków w Hiszpanii dla rozrywki. Nie wiem komu to mo¿e siê podobaæ...ból, krew, cierpienie i ¶mieræ.
Ból, krew, cierpienie, ¶mieræ, równowaga w ekosystemie, chronione pola uprawne z których pó¼niej rolnicy siê utrzymuj±, przetrwanie niektórych gatunków które inaczej by wyginê³y...
Stary 2013-08-25, 21:37   #18
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Znam dobrze wielu my¶liwych, dla nich polowanie to nie jest forma rozrywki, samo zabicie - czyli poci±gniêcie za spust, to egzekucja, kto¶ musi to robiæ, tak czy owak. W ³owiectwie fascynuj±ce jest co¶ innego - ten ca³y 'obrz±dek', tradycja, wytropienie zwierzyny.

Stary 2013-08-25, 21:42   #19
201607111040
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 10 536

Je¿eli pies lata³ po terenach le¶nych to my¶liwy móg³ go zastrzeliæ poniewa¿ p³oszy³ zwierzêta le¶ne. Poza tym niekoniecznie musia³ byæ to my¶liwy, ka¿dy mo¿e sobie kupiæ wiatrówkê.
201607111040 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 21:44   #20
Cherie_Currie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 317

Moje stanowisko w tej sprawie jest twarde. My¶liwy = cz³owiek, z którym nie chcê mieæ nic wspólnego i któremu nie podam rêki. Brzydzi mnie idea polowania, bo to zwyk³e zabijanie dla chorej przyjemno¶ci. Pod p³aszczykiem dorobionej, fa³szywej ideologii kryje siê zwyczajne psychopatyczne wy¿ycie - takie jest moje zdanie, z którym wiele osób siê nie zgodzi (co zupe³nie mi nie przeszkadza).
Cherie_Currie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 21:46   #21
spust_do_dupy
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 28

Wasi w³adcy, urodzeni na tronie, mog± ponie¶æ dwadzie¶cia klêsk militarnych, a mimo to zawsze wracaj± do swych rezydencji. Moje panowanie natomiast nie przetrwa nawet dnia, je¶li stracê si³ê i przestan± siê mnie baæ.
spust_do_dupy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 21:56   #22
BadLife
Rozeznanie

Cytat:
Znam dobrze wielu my¶liwych, dla nich polowanie to nie jest forma rozrywki, samo zabicie - czyli poci±gniêcie za spust, to egzekucja, kto¶ musi to robiæ, tak czy owak. W ³owiectwie fascynuj±ce jest co¶ innego - ten ca³y 'obrz±dek', tradycja, wytropienie zwierzyny.
To niech sobie tropi± - nie zabijaj±c na koñcu. Tradycja te¿ tradycj±. Czy gdyby u mnie w domu tradycj± by³o zabijanie pierwszego dziecka to mia³abym do tego prawo, bo to tradycja? Tradycja jest ok, dopóki nie sprawia niczemu fizycznego cierpienia. Chronienie pól uprawnych jeszcze rozumiem (je¶li ogrodzenia nic nie daj±), ale nie uwa¿am tego za polowanie, tylko za konieczny odstrza³ (¿eby ludzie nie g³odowali). W moim przekonaniu - polowanie to co¶ z czego ma siê przyjemno¶æ, a odstrza³ to konieczno¶æ. Dlatego polowanie jest dla mnie czym¶ obrzydliwym i taki ,,my¶liwy" wzbudza we mnie tylko odrazê.

Edytowane przez BadLife
Czas edycji: 2013-08-25 o 21:59
Stary 2013-08-25, 21:58   #23
201604181004
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 47 526

Cytat:
To niech sobie tropi± - nie zabijaj±c na koñcu. Tradycja te¿ tradycj±. Czy gdyby u mnie w domu tradycj± by³o zabijanie pierwszego dziecka to mia³abym do tego prawo, bo to tradycja? Tradycja jest ok, dopóki nie sprawia niczemu fizycznego cierpienia. Chronienie pól uprawnych jeszcze rozumiem (je¶li ogrodzenia nic nie daj±), ale nie uwa¿am tego za polowanie, tylko za konieczny odstrza³ (¿eby ludzie nie g³odowali). W moim przekonaniu - polowanie to co¶ z czego ma siê przyjemno¶æ, a odstrza³ to konieczno¶æ.
To nie tak. Oni nie zabijaj± ¿eby nie wiem, spaliæ i osikaæ te zwierz±tka, tylko najczê¶ciej zje¶æ. Ludzie te¿ hobbystycznie ³owi± ryby i te¿ nie jest to koniecznie i bez ³owienia ryb by nie g³odowali.
201604181004 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 21:58   #24
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
To niech sobie tropi± - nie zabijaj±c na koñcu. Tradycja te¿ tradycj±. Czy gdyby u mnie w domu tradycj± by³o zabijanie pierwszego dziecka to mia³abym do tego prawo, bo to tradycja? Tradycja jest ok, dopóki nie sprawia niczemu fizycznego cierpienia. Chronienie pól uprawnych jeszcze rozumiem (je¶li ogrodzenia nic nie daj±), ale nie uwa¿am tego za polowanie, tylko za konieczny odstrza³ (¿eby ludzie nie g³odowali). W moim przekonaniu - polowanie to co¶ z czego ma siê przyjemno¶æ, a odstrza³ to konieczno¶æ.
Przecie¿ s± takie polowania, gdzie strzela siê farb±, ¿eby tylko "oznaczyæ" zwyciêstwo.

Przera¿a mnie to, jak ma³a ¶wiadomo¶æ panuje na temat my¶liwych mylicie my¶liwych z k³usownikami, przede wszystkim
Stary 2013-08-25, 22:00   #25
spust_do_dupy
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 28

Kiedy widzê, jak ludzie marnuj± papier, mówiê: 'ratujcie drzewa'. Ale kiedy s³yszê techno... ☠☠☠☠a, nie wiem, z czego zrobione s± p³yty CD, ale ratujcie to!
spust_do_dupy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-25, 22:02   #26
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
To niech sobie tropi± - nie zabijaj±c na koñcu. Tradycja te¿ tradycj±. Czy gdyby u mnie w domu tradycj± by³o zabijanie pierwszego dziecka to mia³abym do tego prawo, bo to tradycja? Tradycja jest ok, dopóki nie sprawia niczemu fizycznego cierpienia. Chronienie pól uprawnych jeszcze rozumiem (je¶li ogrodzenia nic nie daj±), ale nie uwa¿am tego za polowanie, tylko za konieczny odstrza³ (¿eby ludzie nie g³odowali). W moim przekonaniu - polowanie to co¶ z czego ma siê przyjemno¶æ, a odstrza³ to konieczno¶æ. Dlatego polowanie jest dla mnie czym¶ obrzydliwym i taki ,,my¶liwy" wzbudza we mnie tylko odrazê.
Nie znam siê to siê wypowiem.
Uwielbiam.

Stary 2013-08-25, 22:03   #27
BadLife
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Poka¿ wiadomo¶æ
Przecie¿ s± takie polowania, gdzie strzela siê farb±, ¿eby tylko "oznaczyæ" zwyciêstwo.

Przera¿a mnie to, jak ma³a ¶wiadomo¶æ panuje na temat my¶liwych mylicie my¶liwych z k³usownikami, przede wszystkim
Nie mam pojêcia czy mylê my¶liwych z k³usownikami. Chodzi mi wy³±cznie o to, ¿e ka¿dy kto czerpie przyjemno¶æ z zabijania czegokolwiek - budzi we mnie odrazê i to tyle. Je¶li kto¶ zabija, bo musi je¶æ - to trudno. Takie prawo d¿ungli (inne zwierzêta te¿ siê zabijaj± na wzajem). Chodzi o t± chor± przyjemno¶æ.
Stary 2013-08-25, 22:04   #28
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Nie mam pojêcia czy mylê my¶liwych z k³usownikami. Chodzi mi wy³±cznie o to, ¿e ka¿dy kto czerpie przyjemno¶æ z zabijania czegokolwiek - budzi we mnie odrazê i to tyle. Je¶li kto¶ zabija, bo musi je¶æ - to trudno. Takie prawo d¿ungli (inne zwierzêta te¿ siê zabijaj± na wzajem). Chodzi o t± chor± przyjemno¶æ.
Ale czemu Ty uwa¿asz, ¿e my¶liwy czerpie z zabijania przyjemno¶æ?

Stary 2013-08-25, 22:06   #29
BadLife
Rozeznanie

Cytat:
Ale czemu Ty uwa¿asz, ¿e my¶liwy czerpie z zabijania przyjemno¶æ?
A gdzie ja niby tak napisa³am? Napisa³am, ¿e taki ,,my¶liwy", który czerpie z tego przyjemno¶æ jest dla mnie odra¿aj±cy. A nie ka¿dy my¶liwy. Taki który robi co¶ z konieczno¶ci to inna sprawa.
Stary 2013-08-25, 22:07   #30
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
A gdzie ja niby tak napisa³am? Napisa³am, ¿e taki ,,my¶liwy", który czerpie z tego przyjemno¶æ jest dla mnie odra¿aj±cy. A nie ka¿dy my¶liwy. Taki który robi co¶ z konieczno¶ci to inna sprawa.
Taki kto¶, to siê nazywa k³usownik

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-11-04 23:21:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.