|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Dieta "black little dress"
to link do artykułu z magazynu "superlinia" dla dziewczyn negujących dietę, pewnie wszystko lepiej wyjaśni, niż ja w poście poniżej
http://superlinia.pl/artykuly,i,1572...zarna_sukienka Nie wiem dlaczego, nie wiem jakim cudem, ale jest to pierwsza dieta, którą udaje mi się stosować ![]() ![]() Niedawno był o niej artykuł na jednym portalu na "o" kupiłam potrzebne artykuły na pierwszy dzień i tak leci juz trzeci bez jednego grzeszku ![]() Jest tak cudownie, żarełko tak pyszne, że chciałam sie podzielić w Wami wrażeniami. Może znajdą się chętne dziewczyny, które również wypróbują, czy coś ta dieta jest warta. ZASADY: * dieta jest 10 dniowa * trzeba ściśle przestrzegać jadłospisu * trzeba ćwiczyć - 4 sesje po 40 minut w tygodniu ( można rozbić na krótsze treningi codziennie ) * trzeba pić 2 litry wody * spożywać supelement diety - "zamianę tkanki tłuszczowej na energię. Szczególnie warto z nich skorzystać, jeśli masz wolną przemianę materii, skłonność do szybkiego przybierania na wadze, mało się ruszasz, a na co dzień masz siedzącą pracę. Wybierz te, które w swoim składzie zawierają substancje termogeniczne, czyli wyciągi zielonej herbaty, L-karnitynę, guaranę i kofeinę oraz aminokwasy poprawiające nastrój i witaminę B6, usprawniającą przemiany tłuszczu". CO UZYSKAMY: * redukcję wagi do 4 kg * zejście o jeden, dwa rozmiary * przyspieszenie metabolizmu * oczyszczenie organizmu Pewnie posypią się gromy, ze 10 dni w odchudzaniu to kropla w morzu. Dlatego można tą diete potraktować jako wstęp do zdrowego odżywiania i trybu życia Skąd sie wzięła ?? Dieta Black Little Dress stworzona została przez Michaela Van Stratena na potrzeby śmietanki towarzyskiej i gwiazd. Głównie chodzi o to by nie łączyć białek i węglowodanów w jednym posiłku, ale można je łączyć z tłuszczami. Dzięki dodatkom tłuszczów organizm nasyca sie mniejszą objętością posiłków. Jak sama nazwa wskazuje jest to dieta, która pozwala szybko zrzucić conieco by zmieścić się w upragnioną sukienkę ![]() ![]() Miałam wstawiać menu ale mozna je zobaczyć w linku który zamieściłam na początku Edytowane przez Bettina_ Czas edycji: 2013-04-25 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta "black little dress"
o jej co za "dziwna"dieta...na pewno zdrowa
![]() pesto z makaronem na kolację? super po prostu jabłko na podwieczorek? wow! ale majonez jest- git! no i jakoś bezbiałkowe toto...cały dzień bez mięsa, umrzeć mozna sorry ale nawet ja wiem, że na takim nędznym żarciu to daleko się nie zajedzie, no ale co kto lubi doczytałam- węgle z tłuszczami można? Ło matko...to ci dopiero
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2013-04-25 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Superdieta dla nastoletnich anorektyczek. Cytat:
O podkręconym metabolizmie zapomnij, o jędrnym ciele też. Jeżeli podczas tych czterdziestominutowych sesji nie zasłabniesz, to super, masz szczęście, ale zapomnij o spaleniu TŁUSZCZU w ich trakcie. Cytat:
Dobra rada: Onet to nie jest dobre źródło wiedzy.' Panie moderatorki, miejsce tego tematu jest w "Krzywym Zwierciadle" Edytowane przez nosferatku Czas edycji: 2013-04-25 o 13:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Przecież to głodówka a nie dieta, ćwiczyć po 40 min i jeść poniżej 1000kalorii no gratuluje. Dziewczyno wykończysz się, lepiej zacznij się zdrowo odżywiać, a przy ćwiczeniach nie schodź poniżej 1400kalorii. W dodatku może schudniesz te 4kg w 10 dni, ale w kolejne 10 dni po diecie przytyjesz 8kg!!
180kalorii na obiad, o matku ![]() Lepiej zmień tą "dietę" na zdrowe odżywianie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
la'Mbria- czyli według Ciebie ludzie, którzy mięsa nie jadają nie żyją? To dziwne, mnie się wydawało, że skoro normalnie funkcjonuję to żyję, ale może to tylko schiza i tak naprawdę jestem martwa
![]() I chodziło jej o łączenie białek i tłuszczy... A białka jest sporo- jajko, migdały, fasolka, makaron pełnoziarnisty, jogurt. Co do diety...kolejna wymyślna ''dieta cud'', której efekt nie utrzyma się długo ; / Po co? Na co? Nie lepiej po prostu zrezygnować ze słodyczy, pić dużo wody, jeść dużo owoców i warzyw, ograniczyć białe pieczywo, ''białe'' makarony, przetworzoną żywność i wziąć się za ćwiczenia? Autorko weź się zastanów nad tym co robisz- jeszcze przy dwójce dzieci. Zacznij się po prostu normalnie, zdrowo odżywiać- wyjdzie to na dobre i Tobie, i dzieciom ![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 Edytowane przez Naamaha Czas edycji: 2013-04-25 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mówię to jako mięsożerna, która przez 10 lat obywała sie bez mięsa- teraz dopiero moje braki wychodzą. Wiem, ze ludzie żyją i to nawet w miarę zdrowo na dietach bezmięsnych- dla mnie tak się nie da. ...a kto cię tam wie czy jesteś martFFA ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Zombie to będzie autorka wątku po skończeniu tej diety
![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Wtajemniczenie
|
zombie na pewno nie :p
dieta jest tylko 10 dniowa ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- zostanie anorektyczką na pewno mi nie grozi, za bardzo lubię jeść ![]() mimo Waszych negatywnych opiniii i tak wytrwam do końca jeśli chodzi o moje wrażenia to jestem bardzo syta po tych posiłkach nigdy w życiu nie jadłam tylu różnorodnych warzyw samopoczucie w porządku, codziennie 40 minut chodzę szybkim krokiem po lesie ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
warzywa, owoce, kasze, makaron pełnoziarnisty, czekolada gorzka, płatki owsiane mięsa też jest troche i ryb tak piszesz jak bym chciała nie wiem ile ciągnąć taką dietę a to jest tylko 10 dni oczyszczenia organizmu i ja traktuję to jako wstęp do dalszego dietkowania może np SB ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
jedna łyżeczka raz na jakiś czas jest bardzo git i wyluzuj bo jakaś agresywna jesteś |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A mi na przykład jadłospis wydaje się ... smaczny
![]() ![]() Choć oczywiście kalorycznie zdecydownie poniżej czyjego kolwiek BMR...Co prawdopodobnie zaoowocuje zwolnieniem przemiany materii. I cholernie trudno będzie sie wystrzec jojo. Ale dziewczyny w ciągu 10 dni nikt od tego nie umrze ![]() Nie wiem autorko ile ważysz -ale jeśli zapowiada się walka dłuższa niż minus 5 kg to może chociaż zwiększ porcje żeby siegnąć BMR ... Bo nawet jak przez te 10 dni spadnie ci 4 kg (w co wierze ![]() Dodam jeszcze że na 1000 kcal nikt raczej nie umrze - pół życia odchudzałam sie tnac kalorie na maksa i funkcjonujac normalnie / nawet ćwicząc . Ale efekt - czyli moja obecna waga wskazuja ze nietędy droga ... Jeść trzeba z głowa - ale jeść ![]() Ach łyżeczka majonezu raz kiedyś nie jest końcem świata ... czy zjem na śniadanie dwa jaja na twardo(78 kcal razy dwa) czy jedno z łyżeczką majonezu (66 kcal) to kalorycznie przemawia na korzyść majonezu ... I jeśli nawet składowo nie to zysk na samopoczuciu jak dla mnie bezcenny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mi sie tez ta dieta nie podoba, ale zalezy ile lat ma autorka watku i ile naprawde by chciala schudnac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie powiedziałam, że jest tu coś niezdrowego- tylko taka dieta nie najlepiej zadziała na przemianę materii- ona polega na tym, że się chudnie, bo przyjmuje się mało kalorii w ciągu dnia.
Zwiększ chociaż kaloryczność obiadu do CONAJMNIEJ 250 kalorii. Śniadanie powinno być najbardziej kaloryczne, natomiast kolacja- najmniej ![]() A 10 dni wydaje się mało- ale w ciągu tych 10 dni w organizmie przebiega miliony procesów, do których potrzebna jest odpowiednia ilość energii ![]() Takie ukrócanie kalorii nie jest rozwiązaniem, ani dobrym wstępem do diet.
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zapraszam na wątek z SB! Nie potrzbujesz niczego przed tym, bo SB dzieli się na fazy i bierze pod uwagę, że ludzie zmieniający styl życia potrzebują stopniowania. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dieta "black little dress" zapowiada się ciekawie...
![]() Wydaje się być niezwykle skuteczną i mało szkodliwą. Widziałam, że piszecie o dietach proteinowych? Co na ich temat sądzicie? Są skuteczne, czy może wprost przeciwnie? Stosowałyście już jedną z najpopularniejszych diet proteinowych - czyli dietę Dukana? Jakie są Wasze wrażenia po niej ? ![]() Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2013-04-27 o 12:34 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() mam do zrzucenia max 7 kg i to jest przy 170 63 kg wiec ja naprawdę nie z tych co chudną z kości na ości w tej diecie podoba mi się jadłospis że jest rozpisane wszystko niektóre przepisy są rewelacyjne zmieniłam nieco wg Waszych sugestii obiad i dodaje kawałek mięcha lub rybki wiec jest bardziej kalorycznie ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() teraz chyba prawidłowo załapałam bakcyla i będzie łatwiej ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Lece na spacerek wieczorkiem coś napiszę o przepisach które sa strasznie syte ( nawet jak dla mnie ) moze jest błąd w wyliczaniu tych kalorii bo z tego co piszecie powinnam usychać z głodu a tymczasem mój brzusio jest zadowolony heheheheh |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dokładnie zgadzam się, niedobre są te wszystkie diety cud ;/ co z tego że w czasie diety schudniesz ale później wracasz do starych nawyków żywieniowych i znowu przybierasz - często z nawiązką. Jedyną skuteczną dietą i zdrową jest RACJONALNE ODŻYWIANIE - schudłam 10kg zdrowo i rozsądnie się odżywiając, wiem co mówię. Wszystkie diety wykluczające cokolwiek na stałe z diety nie są dobre - chyba ,że wykluczają produkty silnie przetworzone, z masą chemii i pooczyszczane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
justwitruch a jak ktoś nie potrafi być nawet jednego jedynego dnia na diecie
![]() ja od dawna w 80 % jem zdrowo, wszystkie pieczywa, makarony, ryze pełnoziarniste, używam oliwy z oliwek, bardzo rzadko jem fastfoody ( może na pół roku jeden sie trafi ) lubię chude mieso, ryby, pije wodę, ale gubią mnie drożdżowki, ciasta i prawie ciągle podjadam tym razem mi wyszło i bardzo się cieszę ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- aha jeszcze dodam, co już pisałam, że nie chcę wrócić do starych nawyków uczę sie jedzenia na nowo tzn rytmu co 3 godziny posiłek i jedzenia warzyw, różnych, różnistych podoba mi się co można z nimi zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba chodziło o to, żeby ludzie odwiedzili Twój blog, na którym zachęcasz do jedzenia suplementów, blokujących wchłanianie tłuszczy i zmniejszających łaknienie. Lata dziewięćdziesiąte, lata dziewięćdziesiąte wszędzie! ![]() Dieta Dukana jest dla ludzi bez nerek. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
To nie są ilości pokarmu dla dorosłego, zdrowego człowieka. Umrzeć Autorka nie umrze, ale niech nie liczy na lepszy metabolizm po zakończeniu tej "diety". Mi się bardzo nie podoba, jak coś udaje zdrowe odżywianie, a nim nie jest. Edytowane przez nosferatku Czas edycji: 2013-04-29 o 10:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
chciałam doczytać wszystkie posty do końca... ale przecież to jest jakaś porażka... 900kcal.. to są moje dwa posiłki przy treningach 2h dziennie :|
za takie diety powinni wsadzać do paki.
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
PODSUMOWANIE :
schudłam, nie wiem dokładnie ile bo mam stara wagę i pokazuje różnie między 3 a 4, po ubraniach widać, że jest efekt głównie po spodniach widać - super ![]() jest to pewnie efekt bardziej oczyszczenia organizmu niż spalenia feciku, ale przed wielką imprezą fajna sprawa by zmieścić się w wymarzoną sukienkę ![]() ![]() Wyprónienia codzienne, i co dla mnie nowością - o jednej porze ! Chodziłam najedzona, z tym, że piłam 2 kawy inki z dużą ilościa mleka 1,5% i do obiadu dokładam mięsko lub rybkę więc kalorii było więccej niż koleżanka powyżej tak się oburza ( nie każdy sie katuje po 2 godziny dziennie ![]() ![]() Nie stosowałam też żadnych spalaczy fetu bo w to poprostu nie wierzę. Zdrowie moje nie ucierpiało choć dostałam uczulenia od słońca na rękach i dekoldzie..... nie wiem dlaczego czy od diety czy od leku który od pół roku przyjmuje. Diete zakończyłam, ale wiele przepisów sobie zatrzymam na dłużej ![]() rybka z sosem z mango mmmmmmmm ![]() teraz przyswajam SB bo jednak łatwiej jak wiadomo co można jeść a czego nie .... co syci na tyle, że nie mam chęci na podjadanie - zrozumiałam w czym tkwi sekret odchudzania ![]() pozdrawiam Bettina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
reklama na wizażu jest płatna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Koszmar a nie dieta. Wiadomo, same ćwiczenia nie wystarczą, trzeba zmienić sposób odżywiania (sama stosuję dietę Dukana), ale coś takiego? Powinno się słuchać swojego ciała i jeść wtedy, kiedy jest się głodnym, a nie "rzodkiewke z jajkiem i majonezem" na posiłek, a potem jabłuszko. Tragedia.
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Skład posiłków mnie przeraził. Sama byłam na diecie, która przyniosła efekty. Ale z pewnością nie była to dieta trwająca 10 dni. Co ciekawe kiedy byłam na diecie pani Agnieszki Szpoton nigdy nie byłam głodna.
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Hej! Zapraszam serdecznie wszystkie ćwiczące kobietki w wieku 30+ do wypełnienia krótkiej, anonimowej ankiety na temat zdrowego odżywiania się, która pomoże mi w napisaniu pracy inżynierskiej
![]() https://docs.google.com/forms/d/1C7O...?usp=send_form Będę bardzo wdzięczna! ![]() Edytowane przez majlennka Czas edycji: 2015-12-05 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.