![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
masaż limfatyczny twarzy a zmarszczki ???
Witam Was
Moje pytanie związane (jak w temacie) jest z masażem limfatycznym twarzy. A konkretnie wpływ masażu limfatycznego na zmarszczki, słyszałem wiele odpowiedzi na to pytanie ale powiem Wam szczerze każda była inna. Wpadłem na pomysł aby dać to pytanko pod głosowanie może w ten sposób coś się wyjaśni [img]icons/icon7.gif[/img] acha mam jeszcze pytanie co do kierunku ruchów w innych rodzajach masażu twarzy.... pozdrawiam Piotrek Rostkowski www.masaze.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam Was
Moje pytanie związane (jak w temacie) jest z masażem limfatycznym twarzy. A konkretnie wpływ masażu limfatycznego na zmarszczki, słyszałem wiele odpowiedzi na to pytanie ale powiem Wam szczerze każda była inna. Wpadłem na pomysł aby dać to pytanko pod głosowanie może w ten sposób coś się wyjaśni [img]icons/icon7.gif[/img] acha mam jeszcze pytanie co do kierunku ruchów w innych rodzajach masażu twarzy.... pozdrawiam Piotrek Rostkowski www.masaze.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: masaż limfatyczny twarzy a zmarszczki ???
W masażu kosmetycznym twarzy kierunek ruchów jest bardzo istotny. Na pewno Pan wie ,że masaż taki przeprowadzany jest zgodnie z przebiegiem mięśni twarzy. Ruchy są raczej delikatne , a kierunek przeważnie ku górze. Jeśli skóra jest bardzo zwiotczała , starcza lub atroficzna to masaż przeprowadza się w odwrotnym kierunku (tzn. w dół) , również zgodnie z przebiegiem mięśni, trzeba starać się nie rozciągać skóry.
Co do wpływu masażu limfatycznego na zmarszczki to również słyszałam wiele sprzecznych opinii. Na pewno rewelacyjnie działa masaż metodą Rosenberga - efekt liftingu widziałam na pokazie - gdzie masowona tylko jedną stronę twarzy - było widać różnicę.
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: masaż limfatyczny twarzy a zmarszczki ???
W masażu kosmetycznym twarzy kierunek ruchów jest bardzo istotny. Na pewno Pan wie ,że masaż taki przeprowadzany jest zgodnie z przebiegiem mięśni twarzy. Ruchy są raczej delikatne , a kierunek przeważnie ku górze. Jeśli skóra jest bardzo zwiotczała , starcza lub atroficzna to masaż przeprowadza się w odwrotnym kierunku (tzn. w dół) , również zgodnie z przebiegiem mięśni, trzeba starać się nie rozciągać skóry.
Co do wpływu masażu limfatycznego na zmarszczki to również słyszałam wiele sprzecznych opinii. Na pewno rewelacyjnie działa masaż metodą Rosenberga - efekt liftingu widziałam na pokazie - gdzie masowona tylko jedną stronę twarzy - było widać różnicę.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
masaż twarzy wykonywany samodzielnie
ogładałam wczoraj stare numery Votre Beaute i znalazłam opis masażu twarzy który można samodzielnie wykonać w domu. Masaż twarzy a nie ćwiczenia proponowane przez p. Beatkę. Jak sądzicie czy taki masaż może być szkodliwy ?
Czy on dużo się różni od masaży wykonywanych w gabinecie? Nie wiem ponieważ nie chodzę do kosmetyczki ( byłam parę razy kilka lat temu i raz w zeszłym roku za każdym razem tragedia ale to już jest inny temat ) Czy samodzielnie wykonując masaż twarzy można sobie zaszkodzić zamiast pomóc? Bardzo proszę o rady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re: masaż twarzy wykonywany samodzielnie
Nie wydaje mi się, aby samodzielny masaż wykonany według podanych instrukcji mógł zaszkodzić. A jeśli chodzi o jego cel to jest nim na ogół poprawienie krążenia krwi w skórze twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
to wkoncu z masazem czy bez???
ide jutro do kosmetyczki na maseczke nawilzajaca , mozna zrobic zabieg z masazem ,ale kosmetyczka powiedziala ze jeszcze nie potrzebuje....to czemu wlasciwie sluzy ten masaz? ja myslalam ze poprawia sie krazenie krwi
![]() dodam ze mam 17 lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: to wkoncu z masazem czy bez???
Możesz poprosić o masaż twarzy ,szyi i dekoltu - jeśli będzie delikatny to na pewno sprawi Ci przyjemność i poczujesz się zrelaksowana, tak ukrwienie poprawia się w wyniku masażu ,skóra będzie lepiej dotleniona, jesli nie masz problemów z wypryskami to możesz poprosić o taki zabieg. Również masaż ciała polecany jest dla osób w kazdym wieku.
![]() |
#9 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Masaż buźki :) TAK czy NIE ??
> dzisiaj kosmetyczka zaproponowala mi masaż twarzy...chciałam zapisać sie tylko na maseczkę algową czy cóś a ona mi zaproponowała masaż....
Możecie mi dziewczyny poradzić czy warto?? Czy taki masaż + jakaś maseczka nawilżajaca nada się dla starzejacej sie 30-stki ![]() Jassne że waro ! Jdenorazowy masaz nikomu skóry nie zniszczy, a jest mocna szansa, że Cie przekona do takich zabiegów ... dobrze wykonany jest bardzo, ale to bardzo przyjemny ... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Re: Masaż buźki :) TAK czy NIE ??
Hej Nutuś,
![]() Ja byłam na takim masażu 2 lata temu. Było bossssko. Full odprężenie i relaks. No po prostu bomba. Jesli chodzi o efekty wizualne ![]() ![]() ![]() Ale polecam. Jeśli chcesz się odprężyć, wyciszyć i uspokoić to na prawdę rewelka. ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Hej Nutuś,
![]() Ja byłam na takim masażu 2 lata temu. Było bossssko. Full odprężenie i relaks. No po prostu bomba. Jesli chodzi o efekty wizualne ![]() ![]() ![]() Ale polecam. Jeśli chcesz się odprężyć, wyciszyć i uspokoić to na prawdę rewelka. ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
często masaż twarzy daje dużo więcej niż maski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Re: ZŁOSIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Masaż buźki :) TAK czy NIE ??
> > Jassne że waro ! Jdenorazowy masaz nikomu skóry nie zniszczy, a jest mocna szansa, że Cie przekona do takich zabiegów ... dobrze wykonany jest bardzo, ale to bardzo przyjemny ... ![]() > ![]() Mam pytanie kto mi odpowiedział w moim poscie ?? i jak to jest możliwe?????? ![]() Asika bardzo dziekuje za odpowiedź ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Hej Nutuś
![]() ![]() Sorki - wczoraj byłam po drugiej już w tym tygodniu nocce spędzonej w robocie , a jeszcze gadałam z Bunią i rzabą i o tym rosole czytałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 | ||
Nutka nie gryzie!
|
prawdę mowiąc podejrzewałam kogos z Was hi hi
![]() nie ma sprawy...ja dzisiaj bylam odreagować ten cholerny rosół na dzialce i teram mam kurde 10kg wisni do dłubania ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Wisienki ......... mmmm
![]() przepadam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Re: MAGUSIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Masaż buźki :) TAK czy NIE ??
maga napisał(a):
> Hej Nutuś ![]() ![]() NA WAKACJE JEDŹ!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() I nie zwalaj na mnie i Rzabkę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Re: MAGUSIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Masaż buźki :) TAK czy NIE ??
Buniu
![]() ![]() A na masaż ide w czwartek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
przyrząd do masazu twarzy
Witajcie. Mam pytanko. Czy któraś z Wizażanek używała kiedykolwiek przyrządu do masażu twarzy? Jakie były efekty? Czy polecacie jakis szczególnie? Bardzo proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dot.: przyrząd do masazu twarzy
Uwazam, ze zadnego urzadzenia nie mozna porownac z wprawnymi rekami kosmetyczki. Dobrze wykonany masaz twarzy to czysta przyjemnosc polaczona z niezlymi efektami, nawet najlepszy krem nie jest w stanie zastapic tego zabiegu.
Ale wybor nalezy do Ciebie ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dot.: przyrząd do masazu twarzy
zgadzam się, ale nie mam czasu ani pieniędzy na cotygodniowy masaż u kosmetyczki. Wiem, że kobiety, napewno nasze aktorki, używają jakiś przyrządów. Pisała o tym niedawno chyba Viva. Niestety nie napisali jakich. Ale dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam takie pytanko, czy robiłyscie kiedys masaż twarzy (systematycznie) i czy przynosi to jakieś efekty, jakie sa wasze doswiadczenia? Wiele poradników kosmetycznych lansuje też gimnastyke twarzy (robienie grymasów, min i takie tam bez uzycia dłoni) ale to podobno przyspiesza tworzenie sie zmarszczek ponieważ trenujemy te mięśnie które pacuja na powstawanie zmarszczek. Co o tym sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Dot.: Masaż a gimnastyka twarzy.
ja polecam elektrostymulację twarzy, czyli gimnastyke za pomocą aparatu powodującego skurcz i rozkurcz mięści twarzy. Oczywiście to także zależy ile masz lat, zalecam takie zabiegi po ok. 28 roku zycia.
Efekty są rewelacyjne i żadna gimnastyka ustna tego nie zastąpi, podnoszą się policzki, opadające powieki, kąciki ust, polecam, bo to najtrudniejsze mięsnie do utrzymania ich w należytym napięciu))) grawitacja ach ta grawitacja............... . bea |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Jestem zdecydowana zwolenniczka recznego masazu twarzy. Moze byc wykonywany po 25 roku zycia i daje swietne efekty terapeutyczne- oczywiscie mam na mysli masaz w gabinecie kosmetycznym. Wspomagac go mozna automasazem wykonywanym przy okazji wsmarowywania kremu na noc.
A propos gimnastyki twarzy to uwazam, ze zaszkodzic ona nam nie moze, bo wykonujemy ja codziennie smiejac sie, placzac, zloszczac sie. Pomysl, jak wygladalyby nasze twarze idealnie gladkie i bez zmarszczek mimicznych, ktore tak dodaja uroku i charakteru naszym buzkom ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Co do gimnastyki, to ja kiedyś wypatrzyłam sobie zmarszczkę mimiczną na czole, które w owym czasie często marszczyłam (naszczęście już się odzwyczaiłam od tego nawyku), no i chciałam ją jakos naturalnie wygładzić, zanim się utrwali- trochę masowałam, delikatnie naciągałam do boków, jakbym się przymierzała do liftingu, i jak palcami wybadałam mięśnie, czy ścięgna, prowadzące od czoła to zaczęłam je regularnie napinać. na początku strasznie bolały mnie skronie i szczęki. a potem odkryłam, że...nauczyłam się ruszac uszami
![]() Ale zmarszczka się wygładziła ![]() A co do masażu, to ja stosuję, zawsze jak mam czas i odpowiedni, tzn. długo wchłaniający się krem. Kiedys w "Twoim Stylu" (mam jeszcze te strony wycięte- jakby było zainteresowanie, to postarałabym się zrobić zdjęcia i wkleić na forum), była taka lekcja masażu twarzy, jakiego każda Japonka uczy swoją córkę i który jest tam podstawą pielęgnacji. Ja robiłam taki masaż regularnie, co wieczór, przez prawie całą zimę 2 lata temu. Odczuwalne są przede wszystkim jego właściwości odprężające, relaksujące; ale jak teraz nad tym pomyślałam i trochę się zastanowiłam, to w sumie wtedy (mimo niesprzyjających warunków pogodowych) miałam najlepszą cerę; ale może to też sprawa kremu (używałam Botanisource Avon). Zawsze wykonuję też mały masaż przy oczyszczaniu twarzy- masuję skórę delikatnie, samymi opuszkami palców, rozprowadzając żel- to na pewno pomaga w idealnym oczyszczeniu skóry- jak przecieram twarz tonikiem to wacik jest czyściutki, a jak zdarza mi się umyć twarz bardziej niedbale, tzn. rozsmarować dłonią żel tak do spienienia, to potem zawsze muszę poprawiać kilkoma wacikami z tonikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Witaj. Bea 29. A możesz polecić taki aparat? CZy można go wykorzystac w domu czy tylko w zakładzie kosmetycznym? Bardzo czekam na odp. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
aparat ktory powoduje elektrostymulację twarzy, posiada wiele firm kosmetycznych, poszukaj troszke po neci, firma abacosun, supernowa i inne, ale to tylko profesjonalne, i nie radze kupowac takiego sprzetu do domu, bo aby przeprowadzic tai zabieg należy znakomicie znać się na anatomi czlowieka)
bea |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Kajol,jak najbardziej BŁAGAM
![]() ![]() ![]() DOSKONALE ODŚWIEŻA OCZY NAWET PO NIEPRZESPANEJ NOCY,JEST SKUTECZNY,PROSTY I DZIAŁA!!!No i nic nie kosztuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
ok, postaram się wkleić jak najszybciej, ale ostatnio mam problemy z aparatem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
podłanczam sie pod prośbe Magdalenki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.