|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Do P. Grażynki
Witam!
![]() Nie wiem, czy forum może służyć do tego rodzaju spraw, ale bardzo bym chciała się umówić na wizytę w salonie na sobotę ![]() Jestem z Warszawy, byłam u Pani jakoś tak w lipcu, a ponieważ znów mi sie zdarza być w Gliwicach, to bardzo bym chciała wykorzystać tę okazję i zrobić coś z włosami ![]() Pani Grażynko, gdyby mogła mnie Pani gdzieś wcisnąć, to byłabym wdzięczna ![]() ![]() Serdecznie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Do P. Grażynki
witam, oczywiscie nie ma sprawy ale mam wola godz ok 12?
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: Do P. Grażynki
SUPER
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Pani Grażynko i Wizażanki!
![]() Bardzo długo zapuszczałam włosy ale były postrzępione na końcach więc musiałam je przyciąć (5 cm) ale zawsze chciałam mieć długie i błyszczące. Teraz znowu są krótkie ![]() ![]() Proszę o odpowiedź! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dot.: do P. Grażynki i Wizażanek -długie włosy
Odrzywka apteczna Wax (do włosków ciemnych lub jasnuch, zależy jakie masz). Po myciu wetrzeć w skórę głowy i końce włosów, owinąć głowę folią (może być sklepowa "jednorazówka") i grubym ręcznikiem. Trzymac ile się da - od 20 minut nawet do 2-3 godzin. Możesz to podgrzewać suszarka lub wejśc do ciepłej kąpieli. Potem spółkać. Taką kurację rób ze 2xtydzień. Rewelacja. Na włoski możesz też dawać lotion Seboradin Niger (czerwony, ok 12zł) trzeba go wmasować w skórę głowy, najlepiej po każdym myciu. Faktycznie wloski szybciej rosną i są mocniejsze. Tylko ten lotion nie z ładnie ostro pachnie jakimiś ziołami, przy aplikacji zatykam nos. Na szczęście ten zapach nie trzyma się na włoskach, ucieka za godzinkę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a ta odżywka Wax naprawdę działa?? a ile ona kosztuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
aha jeszcze chciałam Cie Aniu zapytać o ten lotion Seboradin. Gdzie można go dostać? W aptece czy w drogerii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Seboradin Niger generalnie można kupić w aptekach, sklepach zielarskich i niektórych drogeriach - ale tam gorzej.
A Wax działą świetnie, efekty widać po ok 4-5 zastosowaniach (przynajmniej u mnie). Nie należy go stosować za długo, bo włoski się "przekarmią". Generalnie stosuje się go, gdy jest problem z włoskami (wypadanie, oslabienie, łamanie) i kończy sie stosowanie gdy problem ustapi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A ja cieniuję włosy tak co około 4 miesiące [ale niedużo, ok 1-2cm] i tak mi szybko rosną, że mam juz prawie do pasa.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
do P. Grazynki
Dzien dobry! Nie wiem czy mnie Pani pamieta, niedawno bylam scinac wloski w salonie i na glowie mialam blizej nieokreslony kolor - mega zoltko, po nieudanym farbowaniu w domu (pomimo iz farby byly zachwalane na KWC cos ne wyszlo: L'oreal excellance creme). Zalezy mi, aby w koncu dobrac sobie odpowiedni kolor do mnie. Czy jest mozliwosc zakupienia u Pani w salonie profesjonalnej farby, po ktorej wyjdzie normalny kolorek, lecz bez uslugi farbowania - niestety akurat nie moge sobie pozwolic na wydanie 100zl, nie fsyscy sa milionerami niestety
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dot.: do P. Grazynki
sorki, nie moge spzredac Ci farby, bo tego nie praktykuje i nie moige ich spzredawac klientom, jestem salonem firmowym i stylista Renee Blanche, wiec obowiazuja mnie pewne reguly
wiem ze nie wszyscy sa milionerami, dlatego u mnie wsalonie sa male ceny a profesjonalne uslugi mam nadzieje ze mnie zrozumiesz pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiscie, ze rozumiem. To bardzo dobrze, ze nie chcesz lamac zasad
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
jestes z Gliwic wiec wpadnij do mnie porada nic nie kosztuje
moze cos wymyslimy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
do P. Grażynki
Witam ponownie
![]() ![]() Na plotkowym toczy się rozmowa na tematy muzyczne (oratorium). Widzę, że Pani wypowiadała się w tym wątku, więc mam nadzieję, że będzie Pani wiedziała o co mi chodzi. Na teledysku pojawia się dyrygent, blondyn mający na głowie coś co mnie interesuje. Pytanie tylko, czy ta fryza będzie mi pasować? Buszując po wizażu w metamorfozach znalazłam twarz, która wydaje mi się bardzo przypomina moją (okrągła w kształcie gruszki ![]() http://www.wizaz.pl/images/a_kubicka...ruda/index.php A poniżej moje zdjęcia: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Dot.: do P. Grażynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
nie jestem p.Grazynka, ale ta fryzurka juz od dawna mi sie podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
bzyku,mysle zefryzki w tym stylu beda dla Ciebie idealne ( a tak na marginesie ,przed chwila wlasnie lecial teledysk w TV , ten dyrygent fajny facet no nie?ma sympatyczna buzke..
![]() pozdrowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
O super, że będzie pasować
![]() Mloda71 mnie też ta fryzura bardzo się podoba, ale odkryłam ją dopiero niedawno , dzięki wizażowi oczywiście. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam.Znalazlam fotki efektu falownicy na allegro, wiem ze to Pani Grazynka sprzedaje.Chcialabym sie zapytac czy orientuje sie Pani jak uzyskac taki kolor i pasemka jak ma ta pofalowana modelka ????
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Dot.: Do Pani Grazynki :) Pytanko o kolor wlosow
moza ktoras wizazanka wie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
watpie zeby ktos wiedzial....bo to moja modelka i balejaz tez
![]() ![]() a farbki Renee Blanche (kompozycja moja wiec nie podam nr chyba rozumiesz? ![]() powiem ze to jedenz brazow w połaczeniu z jedna z czerwieni ale w miszance oraz jakic blondzik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
hm a moze sa farby ktore dadza taki odcien bez mieszania?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
mam brazowe wlosy, czy kolor czekoladowy +pasemka jasny braz dadza podobny efekt????? bo te pasemka u modelki to nie taki typowy blond
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
bo to karmelkowy blond
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Do Pani Grażyny
Witam,
Od dawna nurtuje mnie pewien problem. Chodzi tutaj, o mycie włosów mydłem. Niewiele znam szczegółów na ten temat. Jedni opowiadają jak dobre wpływa na ich włosy, a inni, jak niszczy. Proszę o odpowiedź Panią Grażynę jak i wszystkie Wizażanki, które mogłyby się na ten temat wypowiedzieć *Czy można myć włosy mydłem? *Czy nie niszczy to włosów? *Jeśli tak to w jaki sposób? *Czym grozi mycie włosów mydłem? Edytowane przez dziewczyna00 Czas edycji: 2005-11-22 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Dot.: Do Pani Grażyny
Kobieto! Mało masz szamponów na rynku? Mydło wysusza!!
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ale czy ja napisałam, że myję włosy mydłem?? Wydaje mi się, że jednak nie. To tylko pytanie. Podkreślam zwykłe PYTANIE.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
Pamietam jak bylam jeszcze mala (rodzice pracowali od rana do wieczora)to babcia myla mi wlosy zwyklym szarym mydlem,po umyciu strasznie sie darlam jak mi rozczesywala.Takze bez odzywki trudno jest rozczesac,podobno tak szybko sie nie przetluszczaja wlosy.Jak jezdze do Polski zawsze kupuje sobie dwie kostki mydla szarego ale do twarzy bardzo oczyszcza twarz i do dzis mam zdrowa gladka skore a zaznacze ze rzadko sie maluje.Pozdrawiam
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.