| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-02-28, 08:45 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-09 Lokalizacja: Wawa 
				 | Do P. Grażynki

Witam!   Nie wiem, czy forum może służyć do tego rodzaju spraw, ale bardzo bym chciała się umówić na wizytę w salonie na sobotę  Jestem z Warszawy, byłam u Pani jakoś tak w lipcu, a ponieważ znów mi sie zdarza być w Gliwicach, to bardzo bym chciała wykorzystać tę okazję i zrobić coś z włosami  Pani Grażynko, gdyby mogła mnie Pani gdzieś wcisnąć, to byłabym wdzięczna  Godzina nie gra roli, choć wolałabym żeby to nie było przed 11   Serdecznie dziękuję   | 
|     |   | 
|  2005-02-28, 09:47 | #2 | 
| Zakorzenienie | 

Re: Do P. Grażynki

witam, oczywiscie nie ma sprawy ale mam wola godz ok 12?    
				__________________ gaga | 
|     |   | 
|  2005-02-28, 16:43 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-09 Lokalizacja: Wawa 
				 | 

Re: Do P. Grażynki

SUPER   bede o godzinie 12  dziekuje serdecznie   | 
|     |   | 
|  2005-06-28, 07:57 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: nowhere 
				 |  do P. Grażynki i Wizażanek -długie włosy 

Witam Pani Grażynko i Wizażanki!    Bardzo długo zapuszczałam włosy ale były postrzępione na końcach więc musiałam je przyciąć (5 cm) ale zawsze chciałam mieć długie i błyszczące. Teraz znowu są krótkie  Problem jednak tkwi w tym że włosy mi strasznie wolno rosną są bardzo gęste i to może dlatego  Czy nie znacie żadnych sposobów (może naturalnych ?) żeby włosy szybciej rosły i zachowały ładny wygląd? Szukałam już podobnych wątków ale niewiele znalazłam. Proszę o odpowiedź!   | 
|     |   | 
|  2005-06-28, 08:07 | #5 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-01 
				 | 

Dot.: do P. Grażynki i Wizażanek -długie włosy

Odrzywka apteczna Wax (do włosków ciemnych lub jasnuch, zależy jakie masz). Po myciu wetrzeć w skórę głowy i końce włosów, owinąć głowę folią (może być sklepowa "jednorazówka") i grubym ręcznikiem. Trzymac ile się da - od 20 minut nawet do 2-3 godzin. Możesz to podgrzewać suszarka lub wejśc do ciepłej kąpieli. Potem spółkać. Taką kurację rób ze 2xtydzień. Rewelacja. Na włoski możesz też dawać lotion Seboradin Niger (czerwony, ok 12zł) trzeba go wmasować w skórę głowy, najlepiej po każdym myciu. Faktycznie wloski szybciej rosną i są mocniejsze. Tylko ten lotion nie z ładnie ostro pachnie jakimiś ziołami, przy aplikacji zatykam nos. Na szczęście ten zapach nie trzyma się na włoskach, ucieka za godzinkę.   | 
|     |   | 
|  2005-06-28, 08:18 | #6 | 
				 | 

a ta odżywka Wax naprawdę działa?? a ile ona kosztuje?

| 
|     |   | 
|  2005-06-28, 08:23 | #7 | 
				 | 

aha jeszcze chciałam Cie Aniu zapytać o ten lotion Seboradin. Gdzie można go dostać? W aptece czy w drogerii?

| 
|     |   | 
|  2005-06-28, 08:49 | #8 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-01 
				 | 

Seboradin Niger generalnie można kupić w aptekach, sklepach zielarskich i niektórych drogeriach - ale tam gorzej. A Wax działą świetnie, efekty widać po ok 4-5 zastosowaniach (przynajmniej u mnie). Nie należy go stosować za długo, bo włoski się "przekarmią". Generalnie stosuje się go, gdy jest problem z włoskami (wypadanie, oslabienie, łamanie) i kończy sie stosowanie gdy problem ustapi | 
|     |   | 
|  2005-06-28, 10:44 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-08 
				 | 

A ja cieniuję włosy tak co około 4 miesiące [ale niedużo, ok 1-2cm] i tak mi szybko rosną, że mam juz prawie do pasa.   Nie wiem od czego to może zalezeć. Moja przyjaciółka zaczęła zapuszczać włosy dużo wcześniej niż ja [bo ja w tym samym czasie akurat je ścięłam], a teraz jej włosy jakby już nie rosną, zostały na pewnej długości i nic, teraz ja mam dłuższe. Dziwne, nie? Ale fajnie, bo chce mieć jeszcze dłuższe  Używałam kiedyś takiej odżywki-maski, to włosów zniszczonych [chociaż w zasadzie mam zdrowe], kupionej w aptece, ale własnie nie pamiętam jak sie nazywała. Pamiętam tyle, że to była odżywka też dla włosów po chemioterapii. W takim białym okrągłym pudełku z zielonymi napisami. Dobra   | 
|     |   | 
|  2005-07-14, 09:32 | #10 | 
| Wtajemniczenie | 

do P. Grazynki

Dzien dobry! Nie wiem czy mnie Pani pamieta, niedawno bylam scinac wloski w salonie i na glowie mialam blizej nieokreslony kolor - mega zoltko, po nieudanym farbowaniu w domu (pomimo iz farby byly zachwalane na KWC cos ne wyszlo: L'oreal excellance creme). Zalezy mi, aby w koncu dobrac sobie odpowiedni kolor do mnie. Czy jest mozliwosc zakupienia u Pani w salonie profesjonalnej farby, po ktorej wyjdzie normalny kolorek, lecz bez uslugi farbowania - niestety akurat nie moge sobie pozwolic na wydanie 100zl, nie fsyscy sa milionerami niestety    
				__________________ "Prawdziwa Wizażanka wychodzi na podwórko gdy nie ma prądu!" Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/  Etap oceaniczny   http://nwpass.qnt.pl/   | 
|     |   | 
|  2005-07-14, 21:20 | #11 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: do P. Grazynki

sorki, nie moge spzredac Ci farby, bo tego nie praktykuje i nie moige ich spzredawac klientom, jestem salonem firmowym i stylista Renee Blanche, wiec obowiazuja mnie pewne reguly  wiem ze nie wszyscy sa milionerami, dlatego u mnie wsalonie sa male ceny a profesjonalne uslugi mam nadzieje ze mnie zrozumiesz pozdrawiam | 
|     |   | 
|  2005-07-14, 21:32 | #12 | 
| Wtajemniczenie | 

Oczywiscie, ze rozumiem. To bardzo dobrze, ze nie chcesz lamac zasad  . Wiem, ze jestes bardzo profesjonalna fryzjerka  - prawdziwym skarbem  fryzjerstwa i niejedna osoba dalaby wszystko, aby moc wpasc w Twoje raczki  Moze jednak doradzisz, co zrobic z zoltkiem na glowie  ? Esperymentowac z farbami ze sklepu (np ciemniejszy kolor), czy koniecznie udac sie jednak do fryzjera?  Pozdrawiam   
				__________________ "Prawdziwa Wizażanka wychodzi na podwórko gdy nie ma prądu!" Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/  Etap oceaniczny   http://nwpass.qnt.pl/   | 
|     |   | 
|  2005-07-14, 21:40 | #13 | 
| Zakorzenienie | 

jestes z Gliwic wiec wpadnij do mnie  porada nic nie kosztuje moze cos wymyslimy?   | 
|     |   | 
|  2005-08-03, 23:31 | #14 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

do P. Grażynki

Witam ponownie   Już kiedyś radziła mi Pani w kwestii fryzury, ale włosy, wiadomo rosną, a i my kobiety wciąż zmian potrzebujemy  Na plotkowym toczy się rozmowa na tematy muzyczne (oratorium). Widzę, że Pani wypowiadała się w tym wątku, więc mam nadzieję, że będzie Pani wiedziała o co mi chodzi. Na teledysku pojawia się dyrygent, blondyn mający na głowie coś co mnie interesuje. Pytanie tylko, czy ta fryza będzie mi pasować? Buszując po wizażu w metamorfozach znalazłam twarz, która wydaje mi się bardzo przypomina moją (okrągła w kształcie gruszki  ) Tu link: http://www.wizaz.pl/images/a_kubicka...ruda/index.php A poniżej moje zdjęcia: | 
|     |   | 
|  2005-08-04, 15:41 | #15 | 
				 | 

Dot.: do P. Grażynki

| 
|     |   | 
|  2005-08-04, 18:03 | #16 | 
| Zadomowienie | 

nie jestem p.Grazynka, ale ta fryzurka juz od dawna mi sie podoba.

| 
|     |   | 
|  2005-08-04, 22:52 | #17 | 
| Zakorzenienie | 

bzyku,mysle zefryzki w tym stylu beda dla Ciebie idealne ( a tak na marginesie ,przed chwila  wlasnie lecial teledysk w TV , ten dyrygent fajny facet no nie?ma sympatyczna buzke..   ) pozdrowka | 
|     |   | 
|  2005-08-05, 02:26 | #18 | 
				 | 

O super, że będzie pasować   Dziękuję bardzo!!! Mloda71 mnie też ta fryzura bardzo się podoba, ale odkryłam ją dopiero niedawno , dzięki wizażowi oczywiście.   | 
|     |   | 
|  2005-08-09, 18:42 | #19 | 
| Rozeznanie |  Do Pani Grazynki :) Pytanko o kolor wlosow 

Witam.Znalazlam fotki efektu falownicy na allegro, wiem ze to Pani Grazynka sprzedaje.Chcialabym sie zapytac czy orientuje sie Pani jak uzyskac taki kolor i pasemka jak ma ta pofalowana modelka ????   bardzo mi sie podoba taki efekt, prosze o pomoc  ona ma balejaz czy pasemka??? | 
|     |   | 
|  2005-08-09, 21:19 | #20 | 
| Rozeznanie | 

Dot.: Do Pani Grazynki :) Pytanko o kolor wlosow

moza ktoras wizazanka wie ?   | 
|     |   | 
|  2005-08-09, 22:14 | #21 | 
| Zakorzenienie | 

watpie zeby ktos wiedzial....bo to moja modelka i balejaz tez     a farbki Renee Blanche (kompozycja moja wiec nie podam nr chyba rozumiesz?  ) powiem ze to jedenz brazow w połaczeniu z jedna z czerwieni ale w miszance oraz jakic blondzik   | 
|     |   | 
|  2005-08-09, 22:53 | #22 | 
| Rozeznanie | 

hm a moze sa farby ktore dadza taki odcien bez mieszania?  bo jest sliiczny   | 
|     |   | 
|  2005-08-09, 23:01 | #23 | 
| Rozeznanie | 

mam brazowe wlosy, czy kolor czekoladowy +pasemka jasny braz dadza podobny efekt????? bo te pasemka u modelki to nie taki typowy blond

| 
|     |   | 
|  2005-08-09, 23:16 | #24 | 
| Zakorzenienie | 

bo to karmelkowy blond

| 
|     |   | 
|  2005-11-22, 15:46 | #25 | 
| Rozeznanie | 

Do Pani Grażyny

Witam, Od dawna nurtuje mnie pewien problem. Chodzi tutaj, o mycie włosów mydłem. Niewiele znam szczegółów na ten temat. Jedni opowiadają jak dobre wpływa na ich włosy, a inni, jak niszczy. Proszę o odpowiedź Panią Grażynę jak i wszystkie Wizażanki, które mogłyby się na ten temat wypowiedzieć *Czy można myć włosy mydłem? *Czy nie niszczy to włosów? *Jeśli tak to w jaki sposób? *Czym grozi mycie włosów mydłem? Edytowane przez dziewczyna00 Czas edycji: 2005-11-22 o 16:16 | 
|     |   | 
|  2005-11-22, 17:41 | #26 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Dot.: Do Pani Grażyny

Kobieto! Mało masz szamponów na rynku? Mydło wysusza!!

__________________ Rasowa   | 
|     |   | 
|  2005-11-22, 18:07 | #27 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2005-11-22, 21:42 | #28 | 
| Rozeznanie | 

Dziewczyny, ale czy ja napisałam, że myję włosy mydłem?? Wydaje mi się, że jednak nie. To tylko pytanie. Podkreślam zwykłe PYTANIE.

| 
|     |   | 
|  2005-11-22, 22:05 | #29 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2005-11-23, 00:01 | #30 | 
| Moderator Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Bayern/DE 
				 | 

Pamietam jak bylam jeszcze mala (rodzice pracowali od rana do wieczora)to babcia myla mi wlosy zwyklym szarym mydlem,po umyciu strasznie sie darlam jak mi rozczesywala.Takze bez odzywki trudno jest rozczesac,podobno tak szybko sie nie przetluszczaja wlosy.Jak jezdze do Polski zawsze kupuje sobie dwie kostki mydla szarego ale do twarzy bardzo oczyszcza twarz i do dzis mam zdrowa gladka skore a zaznacze ze rzadko sie maluje.Pozdrawiam     
mikroREKLAMA
 Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.