|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cera naczynkowa u mężczyzny, co jeszcze można zrobić?
Witam, mam 26 lat jestem mężczyzną. Od 4 lat walcze z "rumieniem" i ogólnie cerą naczynkową. Drogie Panie doradźcie coś sensownego co jeszcze mógłbym zrobić. Bardzo Was prosze
![]() Generalnie "za młodu " zawsze miałem pryszcze, może nie jakieś ropne typu pryszcz przy pryszczu, ale zawsze tam się z tym syfem męczyłem, stosowałem różne rzeczy ![]() Teraz do meritum, 4 lata temu zacząłem się okropnie czerwienić i to zupełnie nie spodziewanie, być może "dobiłem" swoją skórę sauną, bo co 3 dzień po siłowni chodziłem na saune ![]() ![]() ![]() ![]() więc co 2 miesiące testuje coś nowego ze znanych marek: Effeclar Rosaliac - Okropny, konsystencja ślimaka, skóra dziwnie śmierdziała, nic nie krył, nie poprawiał rumienia, ALE nie wyskakiwały syfki, więc nie był komodogenny Bioderma Sensibio AR krem BB - SUPER do momentu, aż zaczęły mi wyskakiwać syfki ;/ a tak to świetnie zakrywa rumień, choć pod silne światło nie jedna dziewczyna zauważy, ze mam na sobie podkład :/ a facet nie moze mieć podkładu stąd zmiana SVR rubaline - fajna konsystencja, słabo redukuje rumień, nawilża skóre Potem wymyśliłem zę może Pharmaceris koncentrat z wit C będzie dobry, ale.... ![]() Eucerin - Fajnie wycisza rumień, ale czuć troche takie dziwne ciepło, jak za dawnych lat, troche skóra za bardzo się świeci potem wróciłem do kombinacji i zrezygnowałem z mycia twarzy wodą - Jest poprawa i używam teraz płynu micelarnego z Biodermy sensibio AR i na wacik kosmetyczny ;p potem smaruje Bioderma sensibio light żeby ciutke nawilżyć i dopiero Bioderma AR krem BB jak gdzieś ide, jak mam wolne i siedze w domu to bez BB kremów. Doradzcie Drogie Panie, co jeszcze moge wypróbować ![]() ![]() Dodam jeszcze, że z tej długiej listy pana dermatologa został mi Ruboril z ISIS pharmu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cera naczynkowa u mężczyzny, co jeszcze można zrobić?
Ostatnio też przechodziłam okres ze skórą naczynkową i pomógł mi ten żel xxx tanio mnie wyniósł a po 2 tygodniach stosowania skóra się zregenerowała, no i kupowałam na tej stronie bo wyszło najtaniej i to jest oryginalny żel a nie podróba
![]() pozdrówka Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-11-08 o 09:27 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A czy jakieś serum z witaminą C próbowałeś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Tak, Pharmaceris serum z wit.C, niestety poprawy jakiejś widocznej nie zauważyłem, co więcej wyskoczył mi okropny ropny pryszcz po tym, stosowałem to 3 tygodnie i przestałem
![]() ps. Przedwczoraj zakupiłem Ruboril M expert z ISIS Pharma i ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wiesz, ten Pharmaceris to tak niekoniecznie. Bo skład nie za bardzo ma (olej rzepakowy ma i z karotki dodatkowo. Podobno po jakimś czasie karotka wysusza, a olej rzepakowy znowu tłuści. Chyba próbowali dojść tutaj do kompromisu, ale coś niezbyt wyszło. Na początku mój tata też stosował takie drogeryjne rzeczy. Ma bardzo mocno pękające naczynka na nosie i na policzkach. Jeszcze kilka innych kosmetyków mu kupowałyśmy, ale właśnie były podrażnienia jak u Ciebie. A naczynka jak były tak były i to było bardzo widać.
Wszyscy trafiliśmy do pewnej pani co się zajmuje problemami skórnymi. Wszyscy, bo i mama z ciągnącym się latami (z przerwami) uczuleniem. No i pomogła nam. Ja się trądziku pozbyłam. Nie mam już tak 2 lata z kawałkiem (a przechodziłam 2 krotną kurację Izotekiem). Mama jak na razie 2 lata uczulenia nie ma. A tata jeszcze ma te naczynka, ale dobrze i z bardzo bliska trzeba się przyjrzeć aby je zobaczyć. No i po lecie mu się robią trochę, ale jedzie do tej pani i ta mu serum robi, po którym wszystko się ładnie łagodzi. Tak że drogeryjnych, czy nawet z apteki nie polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzięki marita g
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
[Witaj. Jeśli zakończyłeś już wszelkie leczenie pomóc może dobry Salon Kosmetyczny, gdzie łączy się metody czysto kosmetyczne z szeroką wiedzą na temat dermatologii i medycyny estetycznej. Nie jest łatwo taki znaleźć. Mój mąż korzystał z zabiegów, które miały zmniejszyć rumień w Salonie xxx w Lublinie. Była to cała seria zabiegów przygotowanych po analizie stanu skóry i jej kondycji. Było warto, bo efekt jest bardzo dobry. Polecam xxx.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-11-08 o 09:28 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.