![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Narzucam się facetom
Mam dosyć dziwny problem. Jestem czesto bardzo natrętna w relacjach z mężczyznami. Nie wiem z czego to wynika, zdaje sobie sprawę z tego, ze moje wypisywanie / wydzwanianie nic nie da a ciagle to robię... Nie wiem co jest ze mną naprawdę. To jest dziwne. Zdawać sobie sprawę z czegoś, wiedzieć ze cos jest złe a robić to i tak. W tej chwili ciezko mi uwierzyć ze jakikolwiek facet mógłby traktować mnie serio. Podobam sie facetom jesli chodzi o wygląd, ale nie umiem pozniej potrzymać relacji bo zwyczajnie cholernie mi zależy , zawsze mi bardziej i na tym źle wychodzę. Zajadam smutki, jestem podłamana , niedługo będę płakać nie tylko dlatego ze mam złe relacje z facetami ale tez dlatego ze jestem gruba bo niestety łatwo tyje. Nie umiem sie powstrzymać, mam wrażenie ze jestem przypadkiem beznadziejnym... Porównuje sie do innych dziewczyn, w moich oczach wiele z nich jest zawsze w czymś lepszych. Może mogłaby mi któraś z Was cos doradzić bo naprawdę czuje, ze wpadam w kompletny dół ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
live your passion
|
Dot.: Narzucam się facetom
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hobby? Nie mam hobby... nie czuję się nie wiem... wartościową osobą. Czuję, że jedyne co mam do zaoferowania to wygląd, nic poza tym, a ten wygląd mogę łatwo stracić przez żarcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz za grosz poczucia własnej wartości. I stąd problem, czujesz się niewarta czyjejś uwagi, więc starasz się to nadrobić własnoręcznie. Nie masz hobby, to je znajdź. Poczytaj książki, zapisz się na jakiś język, kup grę komputerową, szydełkuj, cokolwiek. Co robisz w wolnym czasie? Coś robić musisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Siedze przed komputerem , czytam książki, oglądam filmy, spotykam sie z koleżankami... Właściwie od jakiś dwóch lat czy 3 mam wrażenie ze ja nie żyje a wegetuje. Fakt wydarzyło sie w moim życiu cos złego kiedyś i na pewno zostawiło mi to ślad na psychice ale okropnie jest widzieć jak wszyscy normalnie żyją a ja ok prostu... Jestem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
live your passion
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Może postanów, że pierwsza się nie odzywasz? Niech będzie na zmianę, raz ty, raz on. Musisz z czasem nabrać wyczucia czy się narzucasz czy nie. Ale zawsze pamiętaj, że jak ma twój numer, to gdy będzie chciał - odezwie się sam.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mam wrażenie, ze żaden facet tak o sie do mnie nie odezwie, tzn. Żaden co chciałby czegoś poważniejszego. Ewentualnie taki co chce laski na raz ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
live your passion
|
Cytat:
Jeśli się nie uda to nie załamuj się. Skup się na sobie i znajdź sobie jakieś przyjemne zajęcie typu rysowanie, wyszywanie, nauka czegoś, projekty DIY na upiększenie domu. Warto popróbować wszystkiego by odkryć co tak naprawdę sprawia przyjemność. Nie porównuj się też do innych, bo to nie ma sensu, tak naprawdę ich nie znasz. Równie dobrze ktoś może spojrzeć na Ciebie i pomyśleć "Taka ładna dziewczyna, umówiła się z koleżanką, ja nawet nie mam koleżanki. Rozmawiają o filmie, a ja nie pamiętam kiedy miałam czas coś obejrzeć. Pewnie ma kogoś kto ją kocha i szczęśliwe życie. Chciałabym być na jej miejscu". Dlatego głowa do góry i skup się przede wszystkim na sobie.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Natarczywość to tylko efekt. Problemem jest Twoje zerowe poczucie własnej wartości. Wypisując do gości, za wszelką cenę chcesz się upewnić, że wciąż Cię chcą, bo pewnie "zaraz im się odechce być z kimś takim". Dopóki nie polubisz siebie, będziesz w tym trwać.
Ja na podjadanie nie znam lepszego rozwiązania niż sport. To może być siłka, zumba, joga, rower - cokolwiek, bylebyś to lubiła. Masz się ruszać. Jak zobaczysz choćby najmniejsze efekty po regularnych ćwiczeniach, żal będzie Ci zaprzepaszczać to dla batonika. Dziewczyny słusznie piszą, że trzeba też zajęcia. Sama tak mam, że jak mam za dużo czasu wolnego i siedzę przed kompem, to ciągnie mnie do czegokolwiek, co można zeżreć. A wtedy pomykam na siłownię ![]() Rozwiąż więc najpierw ten problem. Jak odzyskasz trochę pewności siebie i w końcu poczujesz, że jesteś przecież za☠☠☠ista, to nie będziesz się tak bała odrzucenia i skończy się napastowanie chłopów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się w 100% z tym upewnianiem się czy wciąż mnie chcą. Ostatnio mialam pewna przygodę z facetem, który juz mnie olał i teraz zastanawiam się czy znalazł sobie inną... Ładniejsza, może taka co w łożku umie wiecej..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Po co zakładasz nowy wątek? W każdym jest to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli to drugie to może masz takie odczucie, bo zajmujesz się tymi mężczyznami intensywnie na poziomie emocjonalnym, krótko mówiąc: szybko się nakręcasz/ zauraczasz, wyobrażasz sobie suknię z welonem nie znając faceta tak naprawdę. W tym entuzjazmie nie ma nic złego o ile od początku zdajesz sobie sprawę, że jeszcze wszystko może nie wyjść i nie traktujesz swoich marzeń jako rzeczywistości. Znam wielu facetów, którzy tak mają. Kobiet zresztą też. Ogólnie, mnóstwo osób tak ma, tylko niektórzy udają, że nie. Natomiast jeśli to pierwsze to możesz spróbować się ograniczać albo poszukać osoby potrzebującej tak samo dużo kontaktu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Obiektywnie sie narzucam... Po prostu nie mogę wytrzymać tak mnie korci żeby do niego napisać.
Ale tez z drugiej opcji mam to ze niestety bardzo szybko sie nakręcam i potem jest bum, wielkie rozczarowanie i dół.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A jak się nakręcasz to co wypisujesz?
Czy facet daje ci odczuć,że przesadzasz? Co to znaczy, że obiektywnie się narzucasz?
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dobre pytanie. Autorko, JAK się narzucasz i skąd wiesz,że to obiektywna opinia?
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Co do hobby / pasji to z jednej strony fajna rzecz bo dodaje moim zdaniem pewności siebie. Człowiek czuje ze zna się na czymś bardzo dobrze a to podnosi samoocenę. Mogą to być rzeczy bardziej popularne jak np filmy - znam ludzi, którzy dosłownie fascynują się filmografia, jakis gatunek książek - albo rzadziej spotykane jak nauka chińskiego, jazda konna czy właśnie szydelkowanie.
Ale też nie przesadzalabym. Wielu ludzi wokół nie ma żadnego konkretnego hobby. Albo raczej pasji. Ma to czasami swoje plusy bo znam ludzi którzy są tak zafiksowani na swoich zainteresowaniach ze nie wiedzą co się dzieje ma świecie. Tez niedobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
plum plum
|
A może po prostu zaakceptuj, że masz taki styl bycia, wyważ to bardziej i zamiast myśleć, czy się narzucasz czy nie, po prostu bądź sobą?
Ja jestem takim typem, że potrafię kogoś zalać smsami, jestem kontaktowa, bezpośrednia i otwarta. Jak mi się facet podoba, to umiem sama do niego zagadać, nawiązać kontakt, podtrzymać go itp. Oczywiście z umiarem, nikogo nie stalkuję, a jak widzę brak odzewu to zwyczajnie olewam kolesia. Też miałam kiedyś podobne rozkminy, ale kurcze, między koleżeńską wymianą smsów a prześladowaniem kogoś jest morze niuansów. Więc wrzuć na luz, zachowuj się naturalnie, jak się odzywasz pierwsza sama to rób to miło i z klasą. Ludzie ogólnie mają spore narzędzia, by się bronić przed nadużyciami, jeśli ktoś Ci odpowiada monosylabami albo wcale, to raczej oznacza, że się narzucasz. Sporo osób umie też o tym powiedzieć głośno, że jesteś namolna. Natomiast wiele osób pozytywnie reaguje na próby podtrzymania kontaktu. Polecam, oprócz pracy nad swoją samoocenę, znalezienie sobie podobnych Tobie ludzi, którzy lubią taką ciągłą komunikację. Ja mam kilku znajomych, jesteśmy "in touch" prawie całą dobę.
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
jestem podobna jak ty w kontakcie prawie ze wszystkimi. do tego stopnia, że moje czaty na fb czasami zmieniają się w ścianę mnie piszącej do kogoś. zdarza się, że pamiętam, żeby zapytać, czy komuś to nie przeszkadza... ale chyba jeszcze nigdy nie pamiętałam wystarczająco długo, żeby to zrobić. tak już mam i ty pewnie też tak już masz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Czemu nie pójdziesz do psychologa po poradę? Myślę, że to miałoby szansę bardziej ci pomóc niż pisanie na forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
narzucam się facetom, duży problem
Piszę tu teraz o tym, bo już naprawdę jestem załamana. Mam duży problem ze sobą i naprawdę nie wiem jak sobie z nim poradzić..
Polega on na tym, że gdy spodoba mi się jakiś facet zaczynam się strasznie narzucać, tzn. nie w realu, a przez sms czy facebooka. Nie wiem z czego to wynika, ale po prostu nie mogę się powstrzymać przed wypisywaniem do faceta.... niszczę tym po prostu zawsze każdą relację, czy to poznam kogoś na żywo, czy przez neta. Nawet jak najpierw facet się mną zainteresuje, wiem, że mu się podobam( problemem nie jest u mnie wygląd, bo facetom się podobam) to po prostu zrażam go do siebie nachalnością. Nie wiem jak przestać,naprawdę. W sumie to nie wiem na co liczę, może ktoś wie z czego to może wynika, może jestem nienormalna i powinnam się leczyć, bo to do normalnych zachowań nie należy. Jestem młoda, studiuję, jestem na pierwszym roku, ale to pewnie nie ma znaczenia.Potrafię pisać do faceta codziennie. Nie wiem czy to nie przez to, że czuję się niepewnie i boję się, że w każdej chwili jednak facet może poznać jakąś inną, ładniejszą dziewczynę... Może ktoś mógłby mi doradzić coś? Jestem naprawdę załamana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Dot.: narzucam się facetom, duży problem
Cytat:
Jedna wiadomość dziennie to jeszcze nie jest nachalność. Taka częstotliwość kontaktu nie jest chyba niczym strasznym. Jedna wiadomość na godzinę - to byłaby nachalność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
jak widzę, że odczytał wiadomość, a nie odpisał to potrafię wysłać kilka innych. i to jest mój problem, naprawdę nie wiem jak z nim walczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja też potrafię się zdenerwować, jeśli ktoś nie odpisuje mi przez 10 dni lub dwa tygodnie i piszę wtedy wprost, co myślę o takim tempie odpisywania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardziej rozsądne jest jednak uświadomienie sobie, że wyświetlenie informacji o odczytaniu wiadomości na Facebooku oznacza tylko, że wiadomość została gdzieś wyświetlona, np. w jakiejś aplikacji na telefonie, i wcale nie musiała zostać jeszcze odczytana przez użytkownika. To tak samo, jakbyś wysłała list i dostała potwierdzenie wyjęcia go ze skrzynki pocztowej odbiorcy. Tymczasem odbiorca może być na wakacjach, a list wyjął ze skrzynki lokaj i położył na biurku odbiorcy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
usun facebooka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Czasem jest tak, że taką wiadomość odczytuje się gdzieś w biegu i ponieważ nie ma czasu na nią odpisać, to się zapomina. Ale jeżeli zdarza się to bardzo często, to przemyśl, czy tej drugiej osobie naprawdę zależy na kontakcie.
A tak poza tym, jeżeli będziesz męczyła kogoś częstymi wiadomościami, to ta osoba się zniechęci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Musisz trochę przystopować. Poznałam niedawno pewną grupę osób, wśród nich był powien chłopak. Wydaje mi się, że robił to samo co Ty.
Pisał mi wiadomość, ja mam taką pracę, że jestem zalatana i czasem przez kilka godzin nie mogę siąść i odpisać. Odbierałam od gościa wiadomość, odkładałam telefon a jak po jakimś czasie znajdowałam czas, żeby odpisać, miałam już kilka innych wiadomości plus sms informujący mnie o tym, żebym sprawdziła facebooka ![]() Kilka razy zwróciłam mu uwagę, że nie zawsze mogę odpisać ale to nie pomagało. Teraz unikam gościa jak ognia bo mnie męczy swoją nachalnością. A rada dla Ciebie, znajdź sobie jakieś zajęcie, żebyś nie miała czasu narzucać się facetom bo takie stałe wypisywanie na kilometr śmierdzi desperacją a to odrzuca skuteczniej niż cokolwiek innego.
Nigdy nie szczekam ale zdarza mi się warknąć. Edytowane przez Nameria Czas edycji: 2015-11-11 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.