|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Zwi±zek z mê¿czyzn± maj±cym dziecko i z³o¶liwe docinki przyjació³ek
Witam
![]() Na pocz±tek chcia³abym nakre¶liæ sytuacja w której siê znajdujê; od trzech lat jestem z zwi±zku z X jest on samotnym ojcem i nie bêdê ukrywaæ, ¿e dla niego postawi³am swoje ¿ycie na g³owie. Pomimo, ¿e pocz±tki by³y do¶æ spokojne i nasza znajomo¶æ rozwija³a siê w ¶limaczym tempie, co jako tako mi nie przeszkadza³o do wiedzia³am, ¿e biorê go w pakiecie z synem a nie chcieli¶my mieszaæ ma³emu w g³owie gdyby nam siê nie uda³o. I to by³ pierwszy zgrzyt pomiêdzy mn± a moimi przyjació³kami; mia³am d³ugie wywody na temat tego, ¿e wyjecha³am z Polski pomimo, ¿e zna³am go tylko przez internet, ¿e tu mia³am obiecuj±c± pracê, ¿e teraz siê bêdziemy rzadko widywaæ no i wisienka na torcie ¿e ja nigdy nie mówi³am, ¿e chcê mieæ dzieci. No ale jako¶ to siê rozesz³o po ko¶ciach a¿ do kolejnego powa¿niejszego kroku w naszym zwi±zku kiedy pozna³am synka X. My¶la³am, ¿e skoro dziewczyny ju¿ przesta³y mi truæ dupê o mojego faceta to jak im siê pochwalê to uciesz± siê razem ze mn±, ale myli³am siê. Znów s³ysza³am, ¿e pope³nia b³±d, ¿e jego dziecko zawsze bêdzie z nami, ¿e nici ze spontanicznych wypadów i tak dalej. Jako ¿e trwa³am przy swoim do¶æ szybko odpu¶ci³y ba nawet wydawa³y siê zainteresowane moim ¿yciem same dopytywa³y jak nam siê uk³ada, czy ma³y mnie lubi. Wiêc my¶la³am, ¿e sytuacja ju¿ gorsza byæ nie mo¿e bêdzie tylko lepiej. Jednak znów siê myli³am, niedawno X mi siê o¶wiadczy³ no ukrywaæ tego nie bêdê pochwali³am siê i zaczê³o siê prawdziwe piek³o, które chyba spowoduje, ¿e zerwê z nimi ca³kowicie kontakt. I w³a¶nie tutaj czujê siê dziwnie niby znam siê z nimi prawie ca³e swoje ¿ycie ale jak przychodzi co do czego to nie zachowuj± siê jak przyjació³ki tylko jak osoby które za wszelk± cenê udowodniæ mi, ¿e pope³niam najwiêkszy b³±d w swoim ¿yciu. I zamiast cieszyæ siê ze mn± s³yszê same wyrzuty jakby za wszelk± cenê chcia³y ¿eby¶my siê rozstali. Nie wiem co powinnam zrobiæ czy czekaæ a¿ im przejdzie czy ca³kowicie uci±æ kontakt. Bo zawsze wydawa³o mi siê, ¿e przyjació³ki powinny siê wspieraæ. Przez to wszystko mam mêtlik w g³owie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Obserwujê .
Wiadomo¶ci: 598
|
Dot.: Zwi±zek z mê¿czyzn± maj±cym dziecko i z³o¶liwe docinki przyjació³ek
Chcesz spêdziæ swoje ¿ycie z przyjació³kami czy z fajnym facetem, z którym ci dobrze?
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 573
|
Cytat:
![]() BTW gratulacje z okazji zareczyn ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziêkuje
![]() W³a¶nie coraz bardziej sk³aniam siê do zerwania z nimi kontaktu bo to robi siê coraz bardziej przykre. My¶la³am, ¿e bêd± siê ze mn± cieszyæ a tutaj takie kwiatki siê pojawiaj± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdrosc to straszna rzecz ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 710
|
Pewnie zazdrosne i ¿al im ty³ek ¶ciska:-P
![]() |
#7 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 521
|
Mo¿e i zazdrosne ale jakby moja przyjació³ka rzuci³a ca³e swoje ¿ycie dla faceta, którego zna tylko przez Internet i to do tego z dzieckiem, chocia¿ sama dzieci mieæ nie chce, to kaza³abym jej siê mocno puknac w g³owê a w ostateczno¶ci sama walnelabym mocno patelnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 121
|
Cytat:
Jak sie widzi ze jest szczê¶liwa, ze jej sie uk³ada, a zwi±zek posuwa siê na przód, to raczej trzeba trochê dorosn¶æ samemu i zdac sobie sprawê, ze w zyciu tak jest, ze cos siê gada a potem zycie uk³ada w³asne scenariusze i mozna odnale¼æ w nich szczêscie . A nie ze jak w przedszkolu siê zadeklarowa³o ze sie nigdy nie bêdzie ca³owac z ch³opakami i miec dzieci bo to obrzydliwe, to juz przepad³o i do ¶mierci obowi±zuje. :/
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja mysle, ze tu dziecko, nie ma nic do rzeczy. Co z tego, ze facet jest ojcem? TO grzech?
![]() |
#10 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 562
|
je¿eli nie chcesz mieæ dzieci to facet maj±cy ju¿ potomstwo jest fajn± alternatyw±. Nie bêdzie naciska³ na dziecko.
To mo¿esz powiedzieæ "przyjació³kom". Pomijaj±c niestosowno¶æ ich zachowania, czy krytykuj± Twojego narzeczonego za co¶ innego ni¿ dziecko? Czy wskazuj± na jakie¶ jego wady? Czy jego najwiêksz± wad± jest dziecko? Co do bycia macoch± - to bywa trudne, poszukaj forum na którym wypowiadaj± siê dziewczyny wychowuj±ce cudze dzieci. Nie zawsze to cud, miód i orzeszki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 169
|
Cytat:
Ile to ja znam osób, które uwa¿a³y, ¿e dzieci s± ble, dzie³o szatana itd., a teraz bardzo chc± je posiadaæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ogólnie "zarzuty" dotycz± tego ¿e w ogóle chcia³am zwi±zaæ siê z mê¿czyzn± maj±cym dziecko a co gorsza je on sam je wychowuje...o ironia w tym jest o tyle du¿a ¿e mówi to akurat osoba która jest samotn± matk± i stara siê u³o¿yæ sobie ¿ycie na nowo. I dlatego mówi, ¿e jestem naiwna bo ona szuka idioty który bêdzie chcia³ wychowaæ jej dziecko i pewnie w moim przypadku jest tak samo
![]() Tego ¿e jest ode mnie starszy o ca³e zawrotne 8 lat. Czego ja nie uwa¿am za problem. I on sobie chce mnie wychowaæ o.O Oraz tego ¿e nie ma wykszta³cenia wy¿szego...a ja mam wiêc nie jest dobr± parti± dla mnie. A odno¶nie dziecka...to sytuacja w której powiedzia³am, ¿e dzieci mieæ na razie nie chcê i gdybym wpad³a to jest jedna rzecz któr± bym zrobi³a by³a jakie¶ 5 lat temu "przy okazji" wpadki mojej przyjació³ki jak by³y same ochy i achy jakie to dzieciaczki s± fajne. A aktualnie po kilku rozmowach z narzeczonym dochodzimy do wniosku, ¿e za jaki¶ czas mogliby¶my siê postaraæ o dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Obserwujê .
Wiadomo¶ci: 598
|
Cytat:
Twojemu facetowi zazdro¶ci, ¿e jest samotny z dzieckiem i w przeciwieñstwie do niej znalaz³ fajn± kobietê.
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Co siê sta³o z matk± dziecka? Nie ¿yje, zrzek³a siê praw rodzicielskich, czy sprawuj± opiekê naprzemienn±? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Nie wdaj±c siê w szczegó³y zrzek³a siê praw po urodzeniu ma³ego, bo nie chcia³a mieæ dziecka ale zgodzi³a siê urodziæ i dlatego mój narzeczony sprawuje wy³±czn± opiekê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Rozlu¼nij kontakt ze swoimi kole¿ankami i ciesz siê swoim zwi±zkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
jak dla mnie to nie s± przyjació³ki, ani nawet kole¿anki.
jakie¶ tam znajome, które jak jest fajnie, to fajnie, a jak nie, to znikaj±. neguj± wszystko, co im opowiadasz, zero wsparcia. nie wiem w sumie czemu jeszcze utrzymujesz z nimi kontakt... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 261
|
Cytat:
![]() Olej przyjació³ki, po prostu zazdroszcz±. Zw³aszcza ta z dzieckiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 638
|
Cytat:
Co do kole¿anek - skoro znajomo¶æ z nimi przynosi ci same frustracje to poluzuj kontakty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 261
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;53392343]Nie rozumiem tej maniery na intymnym uznawania faceta za wspania³ego tylko dlatego, ¿e zajmuje siê swoim dzieckiem O.o
Co do kole¿anek - skoro znajomo¶æ z nimi przynosi ci same frustracje to poluzuj kontakty. [/QUOTE] Raczej chodzi³o mi o to, ¿e jego by³a nie chcia³a tego dziecka, pewnie zastanawia³a siê nad aborcj± a on wzi±³ odpowiedzialno¶æ za swoje czyny, chcia³ siê zaj±æ dzieckiem i zrobi³ to. Rzadko którego faceta staæ na takie co¶ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 638
|
Cytat:
A nawet je¶li jest tak jak ty piszesz to nie jest to w moim odczuciu wyznacznik wspania³o¶ci. To, ¿e nie wszyscy tak robi± to inna kwestia. Czy o samotnej matce kto¶ powie, ¿e jest wspania³a tylko dlatego, ¿e wychowuje swoje dziecko? Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2015-11-08 o 23:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 488
|
Powinna¶ wys³uchaæ przyjació³ek, wys³uchaæ ich argumentów, przemy¶leæ, czy nie maj± w pewnych kwestiach racji, powiedzieæ im jaka jest Twoja decyzja, dlaczego podjê³a¶ w³a¶nie tak±, wyja¶niæ co jest dla Ciebie wa¿ne i poprosiæ, ¿eby to uszanowa³y. Je¶li dalej bêd± siê wtr±caæ zerwaæ kontakt.
Mo¿e one widz± z boku co¶, co Tobie umyka i st±d ich sprzeciw. A mo¿e martwi± siê po prostu i je¶li im wyja¶nisz, ¿e zdajesz sobie sprawê z ryzyka, problemów, ale i tak chcesz w to wchodziæ to siê uspokoj±, ¿e wiesz co robisz. Ale je¶li one tak marudz±, ¿eby marudziæ, to to nie s± ¿adne przyjació³ki, tylko znajome od lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 851
|
krudziana Na wstêpie powiem, ¿e ja mam mê¿a, który z pierwszego ma³¿eñstwa ma 2 córki, ok mieszkaj± z jego by³± ale czêsto je widujê. I nieraz bardzo fajnie razem spêdzamy czas choæ jedna jest wobec mnie wredna
![]() Je¶li twój zwi±zek kwitnie, dogadujesz siê z facetem, jest wam dobrze, on cie kocha. A jego syn w miarê toleruje a tobie on nie przeszkadza to no nie ma sprawy, niech kumpele siê odczepi±. Taka prawda. Zatem ¿yczê wam powodzenia, szczê¶liwego zwi±zku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 746
|
Cytat:
Postanowi³am napisaæ... Bo mia³am identyczn± sytuacjê. Pozna³am wspanialego faceta,ale z dwójk± dzieci. Mnie jako¶ to bardzo nie przeszkadza³o,ale moim rodzicom owszem no i w³a¶nie przez rodziców nasz zwi±zek siê rozpad³. On uwa¿a³,¿e skoro moim rodzicom przeszkadza to,¿e ma dzieci to bêd± robili wszytsko,¿ebym w koncu w to uwierzy³a. No i u nas by³ te¿ problem z by³a-ona uciek³a bez s³owa od niego,wiêc w sumie do koñca nie by³am pewna czy jeszcze do siebie nie wróc±. ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 851
|
dzamatasi Dzieci? nie przeszkadza³y mi nigdy. Jedynie na pocz±tku ba³am siê ró¿nicy wieku bo jest 19 lat starszy. Z jedn± z jego córek mam wspania³y kontakt. Choæ w³a¶ciwie ba³am siê czy bêdzie chcia³ mieæ z mn± dziecko czy nie.
Najbli¿si? Moja mama w ogóle nie akceptuje mojego mê¿a ale g³ównie z wzglêdu na wiek i ¿e jest rozwodnikiem. A mój B. to olewa ma taki charakter, twierdzi, ¿e wa¿ne i¿ nam jest dobrze. Edytowane przez Ola-zz Czas edycji: 2015-11-09 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Tak mój narzeczony i jego by³a "wpadli" próbowali ratowaæ zwi±zek ale nic z tego nie wysz³o ona jeszcze bêd±c w ci±¿y znalaz³a sobie innego faceta a ¿e by³o za pó¼no na aborcje a ona dziecka nie chcia³a to ma³y zosta³ z ojcem ona zrzek³a siê praw i od tego czasu siê nie widzieli.
Moi rodzice stwierdzili na pocz±tku, ¿e maj± nadzieje ¿e siê szybko rozlecimy bo te¿ ¶rednio im pasowa³, ale jak na t± chwilê jak widz±, ¿e jest nam dobrze to przyjêli t± decyzje i nie ma jakiej¶ wrogo¶ci z ich strony. Wys³ucha³am ich i to nie raz ale ile mo¿na s³uchaæ ¿e dla mnie za stary(mój ex by³ ode mnie starszy 7 lat i by³o wszystko ok) ma dziecko(wiedzia³am o tym od pocz±tku i nie by³a to dla mnie niespodzianka, no mo¿e nie ³atwa i "klasyczna" sytuacja ale poradzili¶my sobie z tym) rzuci³am dla niego dobr± pracê i ¿ycie w Polsce(mo¿e i tak ale nie jecha³am "w ciemno" i teraz po kilku awansach mam ¶wietne stanowisko i widoki na kolejny awans) nie ma wy¿szego wykszta³cenia(ca³kowita racja, ale ma dobr± pracê która jest jego pasj± wiêc nie narzekam) wychowuje mnie sobie jest ze mn± po to ¿ebym wychowywa³a jego syna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 746
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze,czytaj±c Was, teraz rozumiem,¿e zrobi³am najgorszy b³±d w swoim zyciu s³uchaj±c rodziców i to,¿e odpu¶ci³am najwa¿niejszej osobie... ![]() Niemniej fajnie siê czyta,¿e Wam siê udajê. Trzymam kciuki i ¿ycze powodzenia!!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.