Cześć wszystkim:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-11, 09:37   #1
dzik306
YYY

Cześć wszystkim:)

Mam 18 lat i chciałabym, abyście mi coś doradziły. Na początku roku napisał do mnie pewien chłopak. Chodzimy do tej samej szkoły. Wiecie, najpierw olałam temat ale później dotarło do mnie, że bardzo mi się podoba! On się nie odzywał więc ja do niego napisałam 2 razy. I w końcu sam z siebie dał mi numer. Proponował mi spotkanie 3 razy ale za każdym razem niby żartem odmawiałam.. Nie pisaliśmy codziennie tylko raz na jakiś czas. Raz ja, raz On. I ja mu się spytałam kiedy się spotkamy na to on że weekend tuż tuż... Więc niby byliśmy umówieni a jednak on mi później nie odpisał czy tak czy nie. Napisał że wieczorem nie ma czasu bo musi w domu pomagać wieczorem. (On ma gospodarstwo) No i nie wypaliło więc mu napisałam że jak będzie miał czas to ma napisać, obiecał że napisze a jednak nie napisał.. To było w czerwcu. Kontakt się później urwał i dopiero w wakacje do mnie napisał bo pracowaliśmy w tej samej miejscowości i on mnie widział.. Spytał czy pracuję jako opiekunka i napisał że mnie nie poznał.. I właściwie tylko przez chwilkę pisaliśmy i znów kontaktu nie było bo głupio mi było po tym, jak mi odmówił spotkania w czerwcu. No i ostatnio do Niego napisałam co tam i chwilkę pisaliśmy. Ogólnie w szkole mówi mi cześć. Tydzień później to on napisał i odpisałam mu troszkę późno bo nie widziałam SMS-a od Niego a on następnego dnia mi napisał że spał już o tej godzinie a ja go na facebooku widziałam, że był dostępny.. jak mu napisałam że widziałam go w nocy na facebooku to odpisał że możliwe ale nie pamięta.. I następnego dnia mu zaproponowałam wspólne wagary na co on bardzo entuzjastycznie zareagował.. no i znów nie wypaliło bo stwierdził że nie może.. napisałam że jest mi przykro na co on że mnie może do domu odwieźć. No i odwiózł. Było super. ale i tak nic do mnie nie pisał. Napisałam do Niego czy ma dziewczynę bo go z jakąś widziałam na co zaprzeczył(to chyba była jego siostra). I znów zaproponowałam spotkanie na co powiedział że pomyśli. I napisałam do Niego w sobotę czy pomyślał na co on że nie a ja do Niego że to nie ma być randka i już nie odpisał.. Teraz go unikam w szkole ale mam wrażenie że się na mnie patrzył bo wczoraj jak szedł to celowo się na Niego patrzyłam i on na mnie też zerkał.. Co o tym wszystkim myślicie? Czy mógł się wystraszyć tego, że zbyt często do Niego pisałam? Mam go teraz unikać? Wiem że dziewczynie nie wypada pisać ale jednak nie robiłam tego codziennie i zdarzyło mi się tylko kilka razy.. Niby nie pisaliśmy jak dziewczyna i chłopak którzy się do siebie zalecają a jednak ja zrobiłam sobie nadzieję bo jak ktoś mi się podoba to na maksa. Doradzicie coś?

Edytowane przez dzik306
Czas edycji: 2015-11-11 o 16:20
dzik306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-11, 13:30   #2
201701261449
Konto usunięte

Dot.: Cześć wszystkim:)

Przykro mi to mówić, ale on nie jest Tobą zainteresowany. Może napisał, bo się nudził, może mu się spodobałaś na zdjęciu, ale nie będzie z was pary. Nie mąć sobie w głowie, zresztą, czy nie jest tak, że spodobał ci się tylko dlatego, że ty jemu też? Na to wygląda. Po prostu sobie odpuść, bo on, jak mówiłam, widocznie nie jest zainteresowany - gdyby był, zbiegałby sam o kontakt.
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-11, 13:38   #3
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzik306 Pokaż wiadomość
Mam 18 lat i chciałabym, abyście mi coś doradziły. Na początku roku napisał do mnie pewien chłopak. Wiecie, najpierw olałam temat ale później dotarło do mnie, że bardzo mi się podoba! On się nie odzywał więc ja do niego napisałam 2 razy. I w końcu sam z siebie dał mi numer. Proponował mi spotkanie 3 razy ale za każdym razem niby żartem odmawiałam.. Nie pisaliśmy codziennie tylko raz na jakiś czas. Raz ja, raz On. I ja mu się spytałam kiedy się spotkamy na to on że weekend tuż tuż... Więc niby byliśmy umówieni a jednak on mi później nie odpisał czy tak czy nie. Napisał że wieczorem nie ma czasu bo musi w domu pomagać wieczorem. (On ma gospodarstwo) No i nie wypaliło więc mu napisałam że jak będzie miał czas to ma napisać, obiecał że napisze a jednak nie napisał.. To było w czerwcu. Kontakt się później urwał i dopiero w wakacje do mnie napisał bo pracowaliśmy w tej samej miejscowości i on mnie widział.. Spytał czy pracuję jako opiekunka i napisał że mnie nie poznał.. I właściwie tylko przez chwilkę pisaliśmy i znów kontaktu nie było bo głupio mi było po tym, jak mi odmówił spotkania w czerwcu. No i ostatnio do Niego napisałam co tam i chwilkę pisaliśmy. Ogólnie w szkole mówi mi cześć. Tydzień później to on napisał i odpisałam mu troszkę późno bo nie widziałam SMS-a od Niego a on następnego dnia mi napisał że spał już o tej godzinie a ja go na facebooku widziałam, że był dostępny.. jak mu napisałam że widziałam go w nocy na facebooku to odpisał że możliwe ale nie pamięta.. I następnego dnia mu zaproponowałam wspólne wagary na co on bardzo entuzjastycznie zareagował.. no i znów nie wypaliło bo stwierdził że nie może.. napisałam że jest mi przykro na co on że mnie może do domu odwieźć. No i odwiózł. Było super. ale i tak nic do mnie nie pisał. Napisałam do Niego czy ma dziewczynę bo go z jakąś widziałam na co zaprzeczył(to chyba była jego siostra). I znów zaproponowałam spotkanie na co powiedział że pomyśli. I napisałam do Niego w sobotę czy pomyślał na co on że nie a ja do Niego że to nie ma być randka i już nie odpisał.. Teraz go unikam w szkole ale mam wrażenie że się na mnie patrzył bo wczoraj jak szedł to celowo się na Niego patrzyłam i on na mnie też zerkał.. Co o tym wszystkim myślicie? Czy mógł się wystraszyć tego, że zbyt często do Niego pisałam? Mam go teraz unikać? Wiem że dziewczynie nie wypada pisać ale jednak nie robiłam tego codziennie i zdarzyło mi się tylko kilka razy.. Niby nie pisaliśmy jak dziewczyna i chłopak którzy się do siebie zalecają a jednak ja zrobiłam sobie nadzieję bo jak ktoś mi się podoba to na maksa. Doradzicie coś?
On Ci nie odmówił spotkania, tylko tak niby żartem odmówił. To chyba powinno być dla Ciebie jasne. W końcu obowiązuje zasada wzajemności.

Kto Ci naopowiadał takich bzdur, że dziewczynie nie wypada pisać?
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-11, 16:11   #4
dzik306
YYY

Mówiąc że niby żartem odmówiłam to chodziło mi o to że napisałam mu w żartach ze nie wiem czy mi mama pozwoli.. ;-)
dzik306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-11, 16:16   #5
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzik306 Pokaż wiadomość
Mówiąc że niby żartem odmówiłam to chodziło mi o to że napisałam mu w żartach ze nie wiem czy mi mama pozwoli.. ;-)
Jakbym ja zaproponowała Ci spotkanie trzy razy i dostała trzy odmowy, więcej bym się z Tobą nie kontaktowała. Nie interesowałoby mnie, że sobie żartujesz, że mama Ci nie pozwoli, albo, że UFO zabrało Ci jedyną mapę miasta i nie trafisz w umówione miejsce. Odmowa to odmowa. Jeśli odmawiasz spotkania bez jednoczesnego przedstawienia swojej propozycji, jednoznacznie informujesz o braku chęci utrzymywania jakiejkolwiek znajomości z tą osobą.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości