|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zaangażuje się?
Cześć,
parę dni temu miałam dosyć poważną rozmowę z chłopakiem na temat naszych uczuć itd. Nie oczekiwałam jakichś wielkich wyznań, deklaracji, to zdecydowanie zbyt krótki, zaledwie dwumiesięczny związek (choć znamy się dłużej). Z naszej rozmowy dowiedziałam się, że nie jestem dla niego zwykłą dziewczyną, baaaardzo mu się podobam, "jaram go" i że gdy jesteśmy w gronie znajomych, to nawet jeśli nie siedzimy obok siebie, patrzy na mnie i czuje, że jestem jego. Wszystko super, ale zastanawiam się, czy to ma szanse rozwinąć się w coś większego, czy już pozamiatane, bo przecież wiele dziewczyn może mu się podobać i tak naprawdę co tydzień może być to inna. Jak to właściwie u was wyglądało? Nie powiem, trochę mi się przykro zrobiło, bo miałam nadzieję, że powie mi, że mu na mnie zależy, a tu tylko "podobasz mi się". Na co dzień stara się, chce się spotykać. Sam wymyśla co możemy robić, gdzie iść, nie muszę go do niczego namawiać. Chętnie mnie całuje i przytula, ale czuję, że emocjonalnie to tylko ja się angażuję. Wyznał, że ok. 1,5 roku wcześniej przeszedł ciężkie rozstanie + za niedługo wyjeżdża na kilka miesięcy i zdecydowaliśmy, że póki co nie określamy co z nami dalej, okaże się jak będzie miał wyjeżdżać czy chcemy to ciągnąć. Myślicie, że to przez to? Nie wiem co z tym zrobić, jak to zrobić, żeby z jednej strony mu zaufać, że jestem dla niego ważna, a z drugiej sprawić, żeby też się zaangażował, bo bez uczuć się nie da. Przepraszam za pewnie infantylne pytanie, ale nigdy tak nie miałam - zawsze od początku wiedziałam, że facetowi zależy, że coś do mnie czuje, a tutaj pytam i tyłek wychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaangażuje się?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ktoś coś więcej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Najpierw powinno być jako takie zaangażowanie a dopiero potem wchodzenie w związek. A nie niepewność i zastanawianie się po 2 miesiącach związku (szczególnie jak się ludzie znają dłużej), czy facet się zaangażuje. W przypadku dobrej, fajnej znajomości w ogóle nie ma takich rozkmin. Wszystko się fajnie toczy własnym torem, rozwija, rozkręca. Tu jest chyba sporo niepewności i takie to niby bycie w związku, a w sumie jakby nie do końca... Cóż, albo dasz mu kredyt zaufania i uzbroisz się w cierpliwość, licząc się z tym, że może nie być to tego warte, albo zaczniesz się męczyć tym zaledwie dwumiesięcznym związkiem i wtedy już na pewno nic z tego nie wyjdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banana Fana Fo!
|
Ale Ty sobie sama wymyslilas ten związek czy co? Bo później piszesz, że nie określacie co z wami dalej, wiec albo jesteście w związku albo nie.
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.