Samotne wychodzenie chłopaka do znajomych - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-31, 12:31   #1
yellow_sun
Raczkowanie

Samotne wychodzenie chłopaka do znajomych

Cześć dziewczyny,

przyszłam tu poradzić się w pewnej sprawie, która nurtuje mnie od jakichś 2 tygodni. Chodzi o mojego chłopaka. Jesteśmy razem 2 miesiące, znamy się prawie rok. Mój chłopak ma dosyć szerokie grono znajomych. Spotykamy się 1-2 razy w tygodniu, żeby coś porobić (poza tym widujemy się też na uczelni), resztę czasu przeznaczamy na swoje zajęcia, znajomych itd. Nie mam nic przeciwko temu - rozumiem, że każde z nas ma swoje życie i nie chciałabym, żeby któreś z nas rezygnowało z siebie dla tego drugiego. Denerwuje mnie, a może bardziej martwi to, że dosyć często chodzi na tzw. domówki do przyjaciół, albo dalszych znajomych i NIGDY nie proponuje, żebym poszła z nim. Rozumiem, że co innego jest, gdy to typowo męski wieczór, w końcu to rządzi się swoimi prawami, ale impreza, na którą przychodzą koledzy i koleżanki ze swoimi dziewczynami? Nie chodzi o to, że wiszę na nim 24h/dobę, że nie daję mu oddychać, czy coś. Przykro mi tylko, kiedy pytam go, czy widzimy się np. w piątek, a w odpowiedzi słyszę, że nie, bo idzie do koleżanki X spotkać się ze znajomymi, więc możemy się zobaczyć w inny dzień. Mówi to takim tonem, jakby to, że idzie tam sam było zupełnie oczywiste. Zawsze mi się wydawało, że jak jest się w związku, to raczej chce się poznawać swoich znajomych, uczestniczyć w życiu drugiej osoby, a ja mam wrażenie, że są "oni" i jestem "ja", ale broń Boże, żeby to połączyć. Rozumiałabym, gdyby jego znajomi byli jacyś dziwni, ale z jego opowiadań wychodzi na to, że to zwyczajni, fajni ludzie. Z wychodzeniem do wspólnych znajomych nie ma problemu, ale to zupełnie inna sytuacja, bo spotykaliśmy się z nimi zanim zostaliśmy parą. Jak wy to widzicie? Nie chcę robić mu jazd, bo może to normalne, a ja się nie znam.
yellow_sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 12:51   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Samotne wychodzenie chłopaka do znajomych

Cytat:
Napisane przez yellow_sun Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

przyszłam tu poradzić się w pewnej sprawie, która nurtuje mnie od jakichś 2 tygodni. Chodzi o mojego chłopaka. Jesteśmy razem 2 miesiące, znamy się prawie rok. Mój chłopak ma dosyć szerokie grono znajomych. Spotykamy się 1-2 razy w tygodniu, żeby coś porobić (poza tym widujemy się też na uczelni), resztę czasu przeznaczamy na swoje zajęcia, znajomych itd. Nie mam nic przeciwko temu - rozumiem, że każde z nas ma swoje życie i nie chciałabym, żeby któreś z nas rezygnowało z siebie dla tego drugiego. Denerwuje mnie, a może bardziej martwi to, że dosyć często chodzi na tzw. domówki do przyjaciół, albo dalszych znajomych i NIGDY nie proponuje, żebym poszła z nim. Rozumiem, że co innego jest, gdy to typowo męski wieczór, w końcu to rządzi się swoimi prawami, ale impreza, na którą przychodzą koledzy i koleżanki ze swoimi dziewczynami? Nie chodzi o to, że wiszę na nim 24h/dobę, że nie daję mu oddychać, czy coś. Przykro mi tylko, kiedy pytam go, czy widzimy się np. w piątek, a w odpowiedzi słyszę, że nie, bo idzie do koleżanki X spotkać się ze znajomymi, więc możemy się zobaczyć w inny dzień. Mówi to takim tonem, jakby to, że idzie tam sam było zupełnie oczywiste. Zawsze mi się wydawało, że jak jest się w związku, to raczej chce się poznawać swoich znajomych, uczestniczyć w życiu drugiej osoby, a ja mam wrażenie, że są "oni" i jestem "ja", ale broń Boże, żeby to połączyć. Rozumiałabym, gdyby jego znajomi byli jacyś dziwni, ale z jego opowiadań wychodzi na to, że to zwyczajni, fajni ludzie. Z wychodzeniem do wspólnych znajomych nie ma problemu, ale to zupełnie inna sytuacja, bo spotykaliśmy się z nimi zanim zostaliśmy parą. Jak wy to widzicie? Nie chcę robić mu jazd, bo może to normalne, a ja się nie znam.
Pogrubione: to jest dziwne. Przyznaję. Świeży związek = chce się dziewczynę / faceta "pokazać" znajomym, chętnie się razem przebywa przy takich okazjach.

Czemu go to po prostu nie zapytasz? Powiedzenie co się w związku z tym czuje, zapytanie o powody to nie jest robienie jazd.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-10-31 o 13:30
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 13:02   #3
yellow_sun
Raczkowanie

Kiedyś coś mi wspominał, że tylko jedną swoją dziewczynę przedstawił znajomym i że wtedy były teksty typu "ile to smoków musiał pozabijać", no ale kurde, ile on ma lat? Dwanaście, żeby to miało być powodem?

No i z takich rzeczy, które jeszcze mi przeszkadzają, a nie wiem, czy nie przesadzam, to to, że czasem jest tak, że umawiamy się na jakiś dzień, np. piątek, bo wtedy kończymy o tej samej godzinie, po czym w czwartek czy środę okazuje się, że w piątek wieczorem idzie właśnie do znajomych, więc ma dla mnie czas np. 17-21, a potem możemy się zobaczyć w sobotę. Oczywiście, zawsze przeprasza, zawsze mówi, że to dla niego nie będzie problem żeby nie iść i ja chcę, to on to odwoła, ale "no z tymi znajomymi to nie widział się od liceum". No. To tyle. Musiałam się wyżalić :P
Stary 2015-10-31, 13:23   #4
nereidadriada
Raczkowanie

Jeśli regularnie chodzi na imprezy do swoich do znajomych i nie proponuje Ci, żebyś poszła z nim, to tak, jest to dziwne. Też bym się źle czuła. Zwłaszcza, jeśli odwołuje, przekłada spotkanie z Tobą ze względu na takie wyjście.

Zastanawiam się, czy on wie, że jesteście parą ;] Bo może do niego to jeszcze nie dotarło -wiesz 2 miesiące to dość krótko, może nie przyszło mu do głowy, że fajnie byłoby chodzić już razem, bo jeszcze utknął mentalnie w momencie "tylko randkowania".

Jeśli idzie do znajomych, których nie widział od liceum (zakładam, że minęło więcej czasu niż 3 miesiące , to może po prostu Ty tam nie pasujesz. Wiesz, może spotykają się tam tylko znajomi z liceum i nie przyprowadzają partnerów. Ty byś się nie bawiła dobrze, bo oni wspominaliby czasy LO, a on ani nie mógłby swobodnie z nimi pogadać, ani w 100 % zająć się Tobą. To taki wyjątek, gdy spotykają się dawni znajomi z jakiejś grupy.

Czy Ty zabrałaś go kiedyś do swoich znajomych?
nereidadriada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 13:27   #5
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Coś jest z gościem nie halo.
Powiedz mu dokładnie to, co tutaj napisałaś. Jego zachowanie nie jest w porządku.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 13:34   #6
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Kiedyś coś mi wspominał, że tylko jedną swoją dziewczynę przedstawił znajomym i że wtedy były teksty typu "ile to smoków musiał pozabijać", no ale kurde, ile on ma lat? Dwanaście, żeby to miało być powodem?

No i z takich rzeczy, które jeszcze mi przeszkadzają, a nie wiem, czy nie przesadzam, to to, że czasem jest tak, że umawiamy się na jakiś dzień, np. piątek, bo wtedy kończymy o tej samej godzinie, po czym w czwartek czy środę okazuje się, że w piątek wieczorem idzie właśnie do znajomych, więc ma dla mnie czas np. 17-21, a potem możemy się zobaczyć w sobotę. Oczywiście, zawsze przeprasza, zawsze mówi, że to dla niego nie będzie problem żeby nie iść i ja chcę, to on to odwoła, ale "no z tymi znajomymi to nie widział się od liceum". No. To tyle. Musiałam się wyżalić :P
Sorki, ale to wygląda na niepoważne traktowanie Cię. Jakbyś była jakąś tam koleżanką z uczelni, a nie dziewczyną. Może już (po zaledwie 2 miesiącach) go nudzisz? A impreza u znajomych to atrakcja, lepsze niż bycie z dziewczyną? Jeżeli tak jest, to nie ma to sensu.

Tylko panna, na studia iść potrafiłaś, to wypadało by i komunikację międzyludzką podszkolić i mu to wszystko POWIEDZIEĆ.
Stary 2015-10-31, 13:57   #7
yellow_sun
Raczkowanie

Jasne, że mu powiem, taki był plan. Chciałam się tylko najpierw upewnić, ze nie przesadzam, bo nic tak nie niszczy związku, jak bezsensowne pretensje.

A co do tego, że nie wie, że jesteśmy razem - sam nazywa mnie swoją dziewczyną, więc raczej wie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 14:00   #8
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Jasne, że mu powiem, taki był plan. Chciałam się tylko najpierw upewnić, ze nie przesadzam, bo nic tak nie niszczy związku, jak bezsensowne pretensje.

A co do tego, że nie wie, że jesteśmy razem - sam nazywa mnie swoją dziewczyną, więc raczej wie
Ale to tylko słowa. Można być mężatką, a tak naprawdę nie mieć męża, jak słusznie kiedyś zauważyła jedna z Wizażanek.
Stary 2015-10-31, 16:20   #9
musicae
BAN stały

Ja też NIGDY nie zapraszam swojego TŻ do swoich znajomych. Czułabym się niezręcznie, że podsłuchuje, że nie mogę poruszać z nimi tematów, jakich nie poruszam z nim, itp. Poza tym oni też czuliby się skrępowani.
Dlatego jestem w szoku patrząc na to, co piszecie. Jednak TŻ to jest obca osoba w towarzystwie, nie koniecznie sprzyja byciu wyluzowanym.
musicae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 16:21   #10
I am Rock
lokalna gwiazda

Zastanówmy się.
2 miesiące razem. I facet ma czas dla dziewczyny do 21, bo... koledzy z liceum. A może jakaś koleżanka?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 16:32   #11
yellow_sun
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Zastanówmy się.
2 miesiące razem. I facet ma czas dla dziewczyny do 21, bo... koledzy z liceum. A może jakaś koleżanka?
Co do tego, że był na tym spotkaniu jestem pewna - widziałam zdjęcia :P Zresztą spotyka się z różnymi osobami, nie zawsze z tą samą grupą, a i tak dosyć często jest tak samo - skoczymy na obiad, trochę posiedzimy, pogadamy, odprowadzi mnie, a potem albo do znajomych albo do chaty grać ze znajomymi na kompie. Niby ten jeden dzień w tygodniu jest dla nas, ale to i tak według mnie za mało.

Edytowane przez yellow_sun
Czas edycji: 2015-10-31 o 16:33
Stary 2015-10-31, 16:35   #12
musicae
BAN stały

A może po prostu znajomi są dla niego ważniejsi?
Stary 2015-10-31, 16:35   #13
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez musicae Pokaż wiadomość
Ja też NIGDY nie zapraszam swojego TŻ do swoich znajomych. Czułabym się niezręcznie, że podsłuchuje, że nie mogę poruszać z nimi tematów, jakich nie poruszam z nim, itp. Poza tym oni też czuliby się skrępowani.
Dlatego jestem w szoku patrząc na to, co piszecie. Jednak TŻ to jest obca osoba w towarzystwie, nie koniecznie sprzyja byciu wyluzowanym.
No i utrudniloby ci to, żeby go ewentualnie 6 raz zdradzić XD wprowadzasz dużo kolorytu XD
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 16:38   #14
Aurora_beam
Raczkowanie

A Ty go zapraszasz na spotkania ze swoimi znajomymi? (nie mówię tu o wspólnych :d)
Aurora_beam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 16:46   #15
musicae
BAN stały

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
No i utrudniloby ci to, żeby go ewentualnie 6 raz zdradzić XD wprowadzasz dużo kolorytu XD
Nic by mi nie utrudniło, bo zdradzałam z jakimiś obcymi facetami, których później już nie widziałam. Ale mówiąc szczerze, gdybym szła się spotkać ze znajomymi, i ktoś przyprowadziłby swoją sympatię - raczej czułabym się spięta. W końcu obca osoba, więc od razu trzeba się pilnować, etc.
Stary 2015-10-31, 17:00   #16
black_white_
Raczkowanie

Cytat:
Mam tak samo. Choć nie wiem czy tak powinno być.. :/
A może on ma znajomych takich, ktorych wstydziłby sie przed Toba? albo wstydzi sie Ciebie..
Spytaj go wprost o powod i napisz Nam tu bo aż jestem ciekawa jaki to moze byc ten powod ;D
black_white_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 17:21   #17
musicae
BAN stały

Cytat:
Napisane przez black_white_ Pokaż wiadomość
Mam tak samo. Choć nie wiem czy tak powinno być.. :/
Powinno, życie to nie tylko facet. Może przyjaciółka chce ci poopowiadać o swoich podbojach miłosnych, ale przy twoim chłopie się będzie krępować?

A propos wstydu - jest to bardzo prawdopodobne. Może jego znajomi to niesłychane buraki... po co ma autorkę narażać na słuchanie tego, co z siebie wydają?
Stary 2015-10-31, 17:34   #18
201604130936
Konto usunięte

No ja widzę coś pomiędzy ZAWSZE a NIGDY więc nie pitolecie, że się koleżanka wyglądać nie może bo chłopak, albo hurrr trzeba mieć życie.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2015-10-31 o 17:36
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 17:34   #19
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Nic by mi nie utrudniło, bo zdradzałam z jakimiś obcymi facetami, których później już nie widziałam. Ale mówiąc szczerze, gdybym szła się spotkać ze znajomymi, i ktoś przyprowadziłby swoją sympatię - raczej czułabym się spięta. W końcu obca osoba, więc od razu trzeba się pilnować, etc.
jak to pilnować?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 17:37   #20
musicae
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
jak to pilnować?
Jeśli kogoś znam dobrze, to ta osoba jest przyzwyczajona do moich żartów, mogę do tej osoby mówić "zamknij mordę", gadać na jakieś wulgarne i prymitywne tematy, etc. i ta osoba wie, że to tylko pewna konwencja, że nie mówię tego wszystkiego serio.
Trzeba by więc się pilnować przy nowej osobie i udawać osobę na poziomie.
Stary 2015-10-31, 17:51   #21
I am Rock
lokalna gwiazda

Ale chyba nie rzecz w jakości towarzystwa, ale w tym, że facet zamiast z autorką woli kumpli z liceum. I mowa o dwumiesięcznym związku, kiedy to cieszymy się raczej każdą chwilą razem, a nie patrzymy jak się urwać z randki.
A spędzają razem raptem jeden dzień w tygodniu.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 17:58   #22
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ale chyba nie rzecz w jakości towarzystwa, ale w tym, że facet zamiast z autorką woli kumpli z liceum. I mowa o dwumiesięcznym związku, kiedy to cieszymy się raczej każdą chwilą razem, a nie patrzymy jak się urwać z randki.
A spędzają razem raptem jeden dzień w tygodniu.
Do-kła-dnie.
Stary 2015-10-31, 18:02   #23
Enpleurs
profesor nadzwyczajny

Samotne wychodzenie chłopaka do znajomych

Mam kumpla który robi dokładnie to samo co twoj facet, idziemy cała paczka na domówkę czy gdziekolwiek i on nigdy swojej dziewczyny nie zabiera. A nie raz zdarza sie tak ze ktos z ekipy bierze swoja druga połówkę i nikt nie ma z tym problemu. I to jest poprostu zagadka zycia czemu tak jest :O wiec jak twoj facet ci wyjaśni to napisz czemu tak jest bo ja nie ogarniam takiego zachowania :p

Dodam ze znamy sie juz 3 lata a on z nia jest 4 lata i nigdy nam jej nie przestawil.

Edytowane przez Enpleurs
Czas edycji: 2015-10-31 o 18:06
Enpleurs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 18:34   #24
yellow_sun
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enpleurs Pokaż wiadomość
Mam kumpla który robi dokładnie to samo co twoj facet, idziemy cała paczka na domówkę czy gdziekolwiek i on nigdy swojej dziewczyny nie zabiera. A nie raz zdarza sie tak ze ktos z ekipy bierze swoja druga połówkę i nikt nie ma z tym problemu. I to jest poprostu zagadka zycia czemu tak jest :O wiec jak twoj facet ci wyjaśni to napisz czemu tak jest bo ja nie ogarniam takiego zachowania :p

Dodam ze znamy sie juz 3 lata a on z nia jest 4 lata i nigdy nam jej nie przestawil.
Deal! Chociaż szczerze mówiąc, boję się, że mu po prostu na mnie nie zależy i to wszystko dlatego
Stary 2015-10-31, 18:43   #25
Enpleurs
profesor nadzwyczajny

Cytat:
Deal! Chociaż szczerze mówiąc, boję się, że mu po prostu na mnie nie zależy i to wszystko dlatego

No to jesli naprawdę tak jest to chyba lepiej zeby Ci to powiedział prędzej niz pózniej. Pogadaj z nim szczerze i jakos to bedzie
Stary 2015-10-31, 19:13   #26
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Heh, uzmysłowiłam sobie, że przecież ja też byłam w podobnej sytuacji, tylko od drugiej strony. To ja nie zabierałam swojego chłopaka na imprezy. Ja byłam w liceum,on 4 lata starszy. Smęcił, nudził mi za uchem a ja chciałam się bawić, pić piwo i flirtować.
Stary 2015-10-31, 19:17   #27
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Heh, uzmysłowiłam sobie, że przecież ja też byłam w podobnej sytuacji, tylko od drugiej strony. To ja nie zabierałam swojego chłopaka na imprezy. Ja byłam w liceum,on 4 lata starszy. Smęcił, nudził mi za uchem a ja chciałam się bawić, pić piwo i flirtować.
What happens in high school, stays in high school.
Stary 2015-11-01, 19:02   #28
yellow_sun
Raczkowanie

Cytat:
No dobra, ale ja nie trzymam się go jak rzep psiego ogona, tylko zajmuję się sobą poczekam, aż następny raz trafi mi się taka sytuacja i pogadam z nim, niech mówi co i jak.
Stary 2015-11-18, 23:20   #29
Enpleurs
profesor nadzwyczajny

I jak yellow_sun wyjaśniło sie cos?
Stary 2015-11-23, 11:01   #30
yellow_sun
Raczkowanie

Hej, póki co nie - nie było okazji, a nie chcę robić chłopakowi wyrzutów tak po prostu. Poczekam, aż będę jeszcze raz w takiej sytuacji i wtedy zapytam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości