![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Samotne wychodzenie chłopaka do znajomych
Cześć dziewczyny,
przyszłam tu poradzić się w pewnej sprawie, która nurtuje mnie od jakichś 2 tygodni. Chodzi o mojego chłopaka. Jesteśmy razem 2 miesiące, znamy się prawie rok. Mój chłopak ma dosyć szerokie grono znajomych. Spotykamy się 1-2 razy w tygodniu, żeby coś porobić (poza tym widujemy się też na uczelni), resztę czasu przeznaczamy na swoje zajęcia, znajomych itd. Nie mam nic przeciwko temu - rozumiem, że każde z nas ma swoje życie i nie chciałabym, żeby któreś z nas rezygnowało z siebie dla tego drugiego. Denerwuje mnie, a może bardziej martwi to, że dosyć często chodzi na tzw. domówki do przyjaciół, albo dalszych znajomych i NIGDY nie proponuje, żebym poszła z nim. Rozumiem, że co innego jest, gdy to typowo męski wieczór, w końcu to rządzi się swoimi prawami, ale impreza, na którą przychodzą koledzy i koleżanki ze swoimi dziewczynami? Nie chodzi o to, że wiszę na nim 24h/dobę, że nie daję mu oddychać, czy coś. Przykro mi tylko, kiedy pytam go, czy widzimy się np. w piątek, a w odpowiedzi słyszę, że nie, bo idzie do koleżanki X spotkać się ze znajomymi, więc możemy się zobaczyć w inny dzień. Mówi to takim tonem, jakby to, że idzie tam sam było zupełnie oczywiste. Zawsze mi się wydawało, że jak jest się w związku, to raczej chce się poznawać swoich znajomych, uczestniczyć w życiu drugiej osoby, a ja mam wrażenie, że są "oni" i jestem "ja", ale broń Boże, żeby to połączyć. Rozumiałabym, gdyby jego znajomi byli jacyś dziwni, ale z jego opowiadań wychodzi na to, że to zwyczajni, fajni ludzie. Z wychodzeniem do wspólnych znajomych nie ma problemu, ale to zupełnie inna sytuacja, bo spotykaliśmy się z nimi zanim zostaliśmy parą. Jak wy to widzicie? Nie chcę robić mu jazd, bo może to normalne, a ja się nie znam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Samotne wychodzenie chłopaka do znajomych
Cytat:
Czemu go to po prostu nie zapytasz? Powiedzenie co się w związku z tym czuje, zapytanie o powody to nie jest robienie jazd. ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-10-31 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kiedyś coś mi wspominał, że tylko jedną swoją dziewczynę przedstawił znajomym i że wtedy były teksty typu "ile to smoków musiał pozabijać", no ale kurde, ile on ma lat? Dwanaście, żeby to miało być powodem?
No i z takich rzeczy, które jeszcze mi przeszkadzają, a nie wiem, czy nie przesadzam, to to, że czasem jest tak, że umawiamy się na jakiś dzień, np. piątek, bo wtedy kończymy o tej samej godzinie, po czym w czwartek czy środę okazuje się, że w piątek wieczorem idzie właśnie do znajomych, więc ma dla mnie czas np. 17-21, a potem możemy się zobaczyć w sobotę. Oczywiście, zawsze przeprasza, zawsze mówi, że to dla niego nie będzie problem żeby nie iść i ja chcę, to on to odwoła, ale "no z tymi znajomymi to nie widział się od liceum". No. To tyle. Musiałam się wyżalić :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeśli regularnie chodzi na imprezy do swoich do znajomych i nie proponuje Ci, żebyś poszła z nim, to tak, jest to dziwne. Też bym się źle czuła. Zwłaszcza, jeśli odwołuje, przekłada spotkanie z Tobą ze względu na takie wyjście.
Zastanawiam się, czy on wie, że jesteście parą ;] Bo może do niego to jeszcze nie dotarło -wiesz 2 miesiące to dość krótko, może nie przyszło mu do głowy, że fajnie byłoby chodzić już razem, bo jeszcze utknął mentalnie w momencie "tylko randkowania". Jeśli idzie do znajomych, których nie widział od liceum (zakładam, że minęło więcej czasu niż 3 miesiące ![]() Czy Ty zabrałaś go kiedyś do swoich znajomych? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Coś jest z gościem nie halo.
Powiedz mu dokładnie to, co tutaj napisałaś. Jego zachowanie nie jest w porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tylko panna, na studia iść potrafiłaś, to wypadało by i komunikację międzyludzką podszkolić i mu to wszystko POWIEDZIEĆ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jasne, że mu powiem, taki był plan. Chciałam się tylko najpierw upewnić, ze nie przesadzam, bo nic tak nie niszczy związku, jak bezsensowne pretensje.
A co do tego, że nie wie, że jesteśmy razem - sam nazywa mnie swoją dziewczyną, więc raczej wie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ale to tylko słowa. Można być mężatką, a tak naprawdę nie mieć męża, jak słusznie kiedyś zauważyła jedna z Wizażanek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ja też NIGDY nie zapraszam swojego TŻ do swoich znajomych. Czułabym się niezręcznie, że podsłuchuje, że nie mogę poruszać z nimi tematów, jakich nie poruszam z nim, itp. Poza tym oni też czuliby się skrępowani.
Dlatego jestem w szoku patrząc na to, co piszecie. Jednak TŻ to jest obca osoba w towarzystwie, nie koniecznie sprzyja byciu wyluzowanym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
lokalna gwiazda
|
Zastanówmy się.
2 miesiące razem. I facet ma czas dla dziewczyny do 21, bo... koledzy z liceum. A może jakaś koleżanka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Co do tego, że był na tym spotkaniu jestem pewna - widziałam zdjęcia :P Zresztą spotyka się z różnymi osobami, nie zawsze z tą samą grupą, a i tak dosyć często jest tak samo - skoczymy na obiad, trochę posiedzimy, pogadamy, odprowadzi mnie, a potem albo do znajomych albo do chaty grać ze znajomymi na kompie. Niby ten jeden dzień w tygodniu jest dla nas, ale to i tak według mnie za mało.
Edytowane przez yellow_sun Czas edycji: 2015-10-31 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
A może po prostu znajomi są dla niego ważniejsi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A Ty go zapraszasz na spotkania ze swoimi znajomymi? (nie mówię tu o wspólnych :d)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Nic by mi nie utrudniło, bo zdradzałam z jakimiś obcymi facetami, których później już nie widziałam. Ale mówiąc szczerze, gdybym szła się spotkać ze znajomymi, i ktoś przyprowadziłby swoją sympatię - raczej czułabym się spięta. W końcu obca osoba, więc od razu trzeba się pilnować, etc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A może on ma znajomych takich, ktorych wstydziłby sie przed Toba? albo wstydzi sie Ciebie.. Spytaj go wprost o powod i napisz Nam tu bo aż jestem ciekawa jaki to moze byc ten powod ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Powinno, życie to nie tylko facet. Może przyjaciółka chce ci poopowiadać o swoich podbojach miłosnych, ale przy twoim chłopie się będzie krępować?
A propos wstydu - jest to bardzo prawdopodobne. Może jego znajomi to niesłychane buraki... po co ma autorkę narażać na słuchanie tego, co z siebie wydają? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
No ja widzę coś pomiędzy ZAWSZE a NIGDY więc nie pitolecie, że się koleżanka wyglądać nie może bo chłopak, albo hurrr trzeba mieć życie.
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-10-31 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Jeśli kogoś znam dobrze, to ta osoba jest przyzwyczajona do moich żartów, mogę do tej osoby mówić "zamknij mordę", gadać na jakieś wulgarne i prymitywne tematy, etc. i ta osoba wie, że to tylko pewna konwencja, że nie mówię tego wszystkiego serio.
Trzeba by więc się pilnować przy nowej osobie i udawać osobę na poziomie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
lokalna gwiazda
|
Ale chyba nie rzecz w jakości towarzystwa, ale w tym, że facet zamiast z autorką woli kumpli z liceum. I mowa o dwumiesięcznym związku, kiedy to cieszymy się raczej każdą chwilą razem, a nie patrzymy jak się urwać z randki.
![]() A spędzają razem raptem jeden dzień w tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
profesor nadzwyczajny
|
Samotne wychodzenie chłopaka do znajomych
Mam kumpla który robi dokładnie to samo co twoj facet, idziemy cała paczka na domówkę czy gdziekolwiek i on nigdy swojej dziewczyny nie zabiera. A nie raz zdarza sie tak ze ktos z ekipy bierze swoja druga połówkę i nikt nie ma z tym problemu. I to jest poprostu zagadka zycia czemu tak jest :O wiec jak twoj facet ci wyjaśni to napisz czemu tak jest bo ja nie ogarniam takiego zachowania :p
Dodam ze znamy sie juz 3 lata a on z nia jest 4 lata i nigdy nam jej nie przestawil. ![]() Edytowane przez Enpleurs Czas edycji: 2015-10-31 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
profesor nadzwyczajny
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Heh, uzmysłowiłam sobie, że przecież ja też byłam w podobnej sytuacji, tylko od drugiej strony. To ja nie zabierałam swojego chłopaka na imprezy. Ja byłam w liceum,on 4 lata starszy. Smęcił, nudził mi za uchem a ja chciałam się bawić, pić piwo i flirtować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
profesor nadzwyczajny
|
I jak yellow_sun wyjaśniło sie cos?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Hej, póki co nie - nie było okazji, a nie chcę robić chłopakowi wyrzutów tak po prostu. Poczekam, aż będę jeszcze raz w takiej sytuacji i wtedy zapytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.