|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Grzybica pochwy w II trymestrze ciąży
Witam,
Jestem w 16 tyg. ciąży, a od kilku tygodni niestety borykam się z grzybicą pochwy. Stosowałam już Clotrimazolum w globulkach przez 10dni i nic nie pomogło, następnie Pimafucin przez 6 dni + maść i dalej nic. Teraz lekarz przepisał mi Gyno pevaryl 150 globulek jest 6, ale okazuje się, że do pełnej kuracji wystarczą tylko 3 globulki, co oznacza, że mam przejść dwie kuracje pod rząd. Czy któraś z was miała taką sytuację. Boję się, że mogę zaszkodzić maluszkowi, bo na ulotce jest napisane, że można stosować za zgodą lekarza, jeżeli korzyści wynikające z kuracji są wysokie. Dobra rozumiem jedną kurację, ale dwie i to pod rząd? Proszę o pomoc, bo stres mnie zjada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grzybica pochwy w II trymestrze ciąży
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ja jestem już na tzw wylocie, ale też się borykałam co chwile z jakims stanem zapalnym, a to z grzybicą i ciągle jakieś globulki, antybiotyk itd.. jeszcze teraz w ostatnim tc brałam globulki bo miałam jakie tam bakterie... no w ciazy często tak bywa że sie cos łapie. a skoro gin przepisał ci i kazał stosowac to chyba wie co robi... dla pewności zawsze mozesz skonsultowac sie z innym lekarzem
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No własnie to samo mi mąż mówi, żebym nie była mądrzejsza od lekarza :P ale kurcze już tak mam, ze podejrzliwa bardzo jestem, w szczególności gdy chodzi o maleństwo...Po prostu już raz raz się pomylił co do ilości globulek w opakowaniu innego leku i zaczęłam podejrzewać, że może po prostu coś się zmieniło, a on nie wie i przepisuje po staremu :/ ale chyba faktycznie przesadzam trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.