![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
nie pojmuję.niech mi ktoś to wyjaśni, bo nie pojmuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: nie pojmuję.
Ja też nie pojmę, bo nie mam wtyczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A to jakaś ogólnopolska akcja? Ja też chce jabłka, gdzie się trzeba z kijem ustawić
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
wańka wstańka
|
Biją się o darmowe jabłka, jak o złoto.
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Drabineczko ja również nie pojmuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
U mnie w okolicznych miejscowościach jabłka,marchew rozdawali skrzynkami na wiosnę.
U mojej mamy na początku ludzie brali po kilka i sprzedawali na rynku. Później było ograniczenie do 1 na osobę. Siostra z mężem od zakładu pracy dostali razem 4 skrzynki. I nik się nie bił ani nie przepychał.
Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent ! Edytowane przez Devon_rose Czas edycji: 2015-12-05 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
u mnie tez rozdawali w mieście ale to na początku lata. każdej osobie jedna skrzynka. z tego co wiem to są jabłka które rolnicy oddawali z nadwyżek i dostawali rekompensaty pieniężne. bez przepychanek tez się podobno nie obyło ale wiadomo gdzie coś darmo to i ludzi mnóstwo
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
lol ale ja nie pytam o sens rozdawania tego. rozumiem, ktoś miał za dużo, albo nie miał. albo to rządowa akccja żeby jeść jabłka. to nieistotne
NIE POJMUJĘ CZEMU ONI RZUCAJA SIĘ NA TO. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Naczelna Nastolatka
|
Żartujesz? Albo przerobią na przetwory albo sprzedadzą. Serio nie wiesz co można zrobić z dużą ilością darmowych owoców? Poza tym akurat jabłka dobrze się przechowują.
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Zakonna bilas sie z nimi czy co?;p jak dla mnie te dantejskie sceny nie sa warte zadnego kilograma jablek
To sa tylko jablka. Na boga. Jablka. Pol kilo kosztuje jakies grosze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Trenują przed przecenami karpia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
może dla zwierząt te chore ilości? darmowa pasza?
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Też mi afera jezus maryjo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() EDIT przez ten avatar myślałam, że cytuję loloo i zastanawiałam się, dlaczego ona nie na swoim ślubie, tylko ogląda walkę o darmowe jabłka w necie ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2015-12-05 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Już był taki temat w ramach walki o karpia, jakieś klapki i coś tam jeszcze, nic nowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Szef ds. Wymianek
|
Hm, ale co z tego? Mnie to zjawisko zaskakuje za każdym razem. I jak widać, nie tylko mnie.
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
"A czego się spodziewałeś Zimmerman? Przecież wiesz z CZYM mamy do czynienia".
To są pewnie relikty z epoki słusznie minionej. Wprawdzie czasy się zmieniły, ale odruchy są ciągle takie same. Mi to kojarzy się z Murzynami, jak w czasie klęski głodu wyciągają ręce do ciężarówki, która wiezie dary od FAO czy UNICEF. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Naczelna Nastolatka
|
Przepychanki i roszczeniowa postawa mnie dziwi i zniesmacza. Natomiast to, że biorą duże ilości darmowego jedzenia mnie nie dziwi. Nawet potrafię zrozumieć, że kilka złotych zaoszczędzonych na darmowych owocach robi różnicę w marnym budżecie.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Mieszkam w słynącej z oszczędności miejscowości ale tutaj się nie biją ani w Lidlach ani o jabłka ,( byla akcja jakoś na wiosne to lidzie brali duzo jabłek ale bylo bez bojek) w pracy przywieźli to wszyscy zaraz pobiegli i wzieli po jabłku czy dwóch. Najedli się i skrzynka stała sobie kilka dni.
Rozumiem biedę, rozumiem oszczędności ale nie rozumiem tej wojny o jabłka. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Owczy pęd
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Wiele jest dziwnych zachowań ludzkich, które trudno pojąć. Np. wynoszenie srajtaśmy z hotelu przez biznesmenów, rozmazywanie kału po ścianach w publicznych toaletach czy zostawianie tamże na środku zużytych podpasek. Oczekiwanie zwrotu trzech groszy reszty od kuriera czy pyskowanie do kobiety pracującej na kasie w sklepie, bo akurat ma się ochotę itd. itp.
Wyszarpywanie sobie czegoś z rąk co jest za darmo - żeby zabrać więcej, to w sumie znacznie bardziej racjonalne zachowowanie w porównaniu z tym co wyżej. Nie wszystko trzeba rozumieć, są rzeczy na tym świecie, o których się fizjologom nie śniło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wizażowy Kot Igor
|
Drabina,
to jest w miarę proste: dają DARMOWE (nieważne, co) ale DARMOWE, więc trzeba brać, przepychać się i walczyć, bo zaraz tego może nie być. Nigdy nie widziałas, jak w sklepie promują np. ser (smażony na malym grillu) lub kiełbasę? Ludzie to traktują, jak darmową wyżerkę. W Lidlu rozdawali paniom po różyczce (w dniu 8 marca) i już jakieś babcie wysyłały wnusiów, żeby wzięli "dla mamy" (różyczka malutka, zapewne z odrzutów, warta też kilka groszy). Tak już jest. Jak coś dają darmo to część ludzi dostaje małpiego rozumu i przestaje myśleć, że te jabłka mogą w spokoju kupić za złotówkę w najbliższym sklepie. A kij tam, że wydadzą 3 złote na bilet, żeby dojechać do miejsca rozdawania. Darmowego trzeba wziąć jak najwięcej i im bardziej o to walczysz i się przepychasz, tym bardziej się to ceni. Powyższe to było nieco ironiczne, choć prawdziwe. Tak naprawdę to i ja tego nie rozumiem za bardzo.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5370401 7]Wiele jest dziwnych zachowań ludzkich, które trudno pojąć. Np. wynoszenie srajtaśmy z hotelu przez biznesmenów, rozmazywanie kału po ścianach w publicznych toaletach czy zostawianie tamże na środku zużytych podpasek. Oczekiwanie zwrotu trzech groszy reszty od kuriera czy pyskowanie do kobiety pracującej na kasie w sklepie, bo akurat ma się ochotę itd. itp.
Wyszarpywanie sobie czegoś z rąk co jest za darmo - żeby zabrać więcej, to w sumie znacznie bardziej racjonalne zachowowanie w porównaniu z tym co wyżej. Nie wszystko trzeba rozumieć, są rzeczy na tym świecie, o których się fizjologom nie śniło.[/QUOTE] Podpisuję się! Wcale mnie to nie dziwi już...
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I u mnie tylko na wioskach rozdawali. Ale pamiętam jak bili się w lidlu o karpia- 1 tylko sklep jest. A w 4 biedronkach był w takiej samej cenie i leżał spokojnie.
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
...
|
To ciekawe jakie będą bitwy o darmowe choinki w tym roku...
http://www.gloswielkopolski.pl/artyk...iast,id,t.html
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Za Raskolnikowem: "jakie to obmierzłe".
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Po tym jak rozdawaliśmy naszym użytkownikom bony warte 4 zł(ale nie mozna ich bylo wymienic na gotówke) i oni założyli TYSIACE nowych kont tylko po to by na każdym wyludzic bon, a potem ci którzy tego nie zrobili - zrobili afere ze tamci się bezprawnie wzbogacili - nic mnie juz nie zdziwi.
I to naszymi uzytkownikami są mlodzi ludzie i mlodziez a nie mohery, ale cebula w narodzie silna.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Też tego nie pojmuję. U mnie na podkarpackiej wsi ludzie niespecjalnie się tym zainteresowali, co jest dość logiczne, bo mało kto ma ochotę jechać specjalnie po jabłka. Ale z tego co wiem, ci co mieli blisko lub po drodze, zachowywali się grzecznie, a nie jak dzicz. Bardziej to potraktowali jako okazję do pogadania z sąsiadami niż powód do walki. Zresztą po co walczyć o jabłka wartości około 20 zł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
w Poznaniu za kilka dni będą rozdawać darmowe choinki, a potem będzie akcja z wigiliami dla biednych w centrach miast - polecam zabrać sprzęt do nagrywania
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.