Lampki choinkowe ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 14:57   #1
ostrlub
Raczkowanie

Talking

Lampki choinkowe ;)

Witam Wiem, że to jeszcze dużo czasu ale dzisiaj jakoś mnie naszło na przemyślenia na temat świąt.

I w związku z tym mam pytanie. Nie wiecie może jak dobrać długość lampek choinkowych do choinki o wysokości 1.60 ?

Pytanie niby głupie ale to nasze pierwsze wspólne drzewko i nie bardzo wiemy ile czego
ostrlub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 15:19   #2
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst
Dot.: Lampki choinkowe ;)

Kiedyś zrobiłam tak, że kupiłam jedne lampki, które mi się podobały, a jak się okazało, że są za krótkie na choinkę, to poszłam do sklepu i kupiłam drugie identyczne

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 15:40   #3
angelika3006
Przyczajenie

Hej!

Przyjmuje się, że na takiej wielkości drzewko najlepiej założyć 200 szt.
My mamy tej samej wysokości choineczkę, mamy właśnie 2 komplety po 100 szt. i jest naprawdę w sam raz. Nie twierdzę, że więcej nie wejdzie, dałoby radę 3, a i nawet 4 wcisnąć, tylko po co? Oczywiście zrobisz jak zechcesz, wszystko zależy od gustu, ale nam właśnie te komplety spokojnie wystarczają... nie jest zbyt gęsto, ale w sam raz, są przecież jeszcze inne rzeczy, bombki, drewniane ozdoby, pierniczki (zrobiłam jednego roku takie pospolite, okrągłe z dużą dziurką i używałam od 3 lat)...
Wracając do lampek, zawsze używaliśmy tych najbardziej podstawowych, ale w ostatnio zdecydowaliśmy się na piękne lampki - kuleczki, również 2 komplety i wcale nie takie drogie, 14.99zł/komplet w dużym hiper markecie.
Mogę szczerze powiedzieć, że to nasza wymarzona choinka - pewnej zimy cały dzień przechodziłam po sklepach, szukając ozdób w jednej tonacji, zawsze mieliśmy w domu choinkę wielokolorową (taką właśnie UWIELBIAM i co roku taką właśnie robimy u dziadków), a w domu, własnie 3 lata temu przy wymianie lampek, zdecydowałam o zmianie wyglądu choineczki, obejrzałam wszystki drogie ozdoby w dobrych sklepach, wybrałam motyw przewodni - natura (drewniane ozdoby, pierniczki), ecri (dodatki), jasne, z naturalnym biało-żółtawym światłem lampeczki... a potem udałam się do najtańszych sklepów, takich jak: Tesco, Auchan, Pepco i osiedlowe kwiaciarnie ... a przy każdych świętach widzimy, jak nasi goście się zachwycają niby skromną (czyt. nieprzesadzoną), a jakże piękną choinką, polecam każdemu taki dzień dla siebie i poszukanie, czegoś, co Wam odpowiada i będzie służyło latami!
I najważniejsze... na koniec dowieszałam jeszcze suszone plasterki pomarańczy

A propo... choinka? Każda jest piękna, każda!
angelika3006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 16:25   #4
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Lubię dużo lampek, więc pewnie bym dała ze 250.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 16:48   #5
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Podepnę się pod wątek. Spotkałyście się z poświątecznymi wyprzedażami lampek choinkowych? Jeśli tak, to w jakich sklepach i kiedy mniej więcej? Najlepiej same białe lampki.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 18:10   #6
BioIvO
Zakorzenienie

W zeszłym roku zdziwiłam się bardzo bo lampek w moim mieście zabrakło i to jeszcze przed samymi świętami. Wydawało mi się, ze jest ich pełno a potem biegalam po marketach i sklepikach i nie było nic.
Chyba lepiej kupować od razu jak pojawią się w sklepie, zwłaszcza te dłuższe.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 18:34   #7
Y a s m i n e
Rozeznanie

Hej!!
Ja też dodam od siebie, że 2 kompety po 100 lampek będzie ok .
Ja zazwyczaj mam choinkę wysokości ok 1,60-1,80m i jest ok. Ważne jest też, czy macie naturalną (ma rzadsze gałązki i igiełki) czy sztuczną. Ja co roku kupuję żywą i na nią wrzucam lampeczki najtańsze z Carrefoura- coś ok 10zł za komplet. I wychodzi baajka

Podpowiem jeszcze tylko, że w zeszłym roku zrobiłam "szklaną" choinkę, tzn. Przezroczyste szklane bombki, do tego bombki perłowe/ białe różnej wielkości (zawsze kupowane w Leroy&Merlin albo Real), szklane przezoczyste anioły, na które kiedyś trafiłam w Avonie i na to odrobinę "przyprószyłam" białymi piórkami na gałązkach . Z piórami to moja kotka miała największą radochę
Przepraszam, ale wrzucę fotkę, bo niestety jestem Trolem Świątecznym a lampkami mnie już tylko podkręciłaś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Choinka 2011 062.jpg (116,5 KB, 169 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Choinka 2011 079.jpg (178,5 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Choinka 2011 052.jpg (197,2 KB, 141 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 21:23   #8
ostrlub
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
Hej!!
Ja też dodam od siebie, że 2 kompety po 100 lampek będzie ok .
Ja zazwyczaj mam choinkę wysokości ok 1,60-1,80m i jest ok. Ważne jest też, czy macie naturalną (ma rzadsze gałązki i igiełki) czy sztuczną. Ja co roku kupuję żywą i na nią wrzucam lampeczki najtańsze z Carrefoura- coś ok 10zł za komplet. I wychodzi baajka

Podpowiem jeszcze tylko, że w zeszłym roku zrobiłam "szklaną" choinkę, tzn. Przezroczyste szklane bombki, do tego bombki perłowe/ białe różnej wielkości (zawsze kupowane w Leroy&Merlin albo Real), szklane przezoczyste anioły, na które kiedyś trafiłam w Avonie i na to odrobinę "przyprószyłam" białymi piórkami na gałązkach . Z piórami to moja kotka miała największą radochę
Przepraszam, ale wrzucę fotkę, bo niestety jestem Trolem Świątecznym a lampkami mnie już tylko podkręciłaś
powiem ci piekna ci wyszla! ja tez mam cos w sobie ze swiatecznego trolla wkoncu poruszam temat swiat w pazdzierniku

a i dziękuję za wszelkie opinie kupuję 16,7 metra 2oo lampek LED za 34 zł
Stary 2013-10-15, 21:51   #9
trocka8
Wtajemniczenie

gdzie kupić lampki TERAZ?
najlepiej niebieskie
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 23:04   #10
ostrlub
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
najlepiej niebieskie
ja kupiłam na allegro i niebieskie tez widziałam że były
Stary 2013-10-16, 04:03   #11
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Podepnę się pod wątek. Spotkałyście się z poświątecznymi wyprzedażami lampek choinkowych? Jeśli tak, to w jakich sklepach i kiedy mniej więcej? Najlepiej same białe lampki.
Szkoda, trochę się spóźniłaś, bo latem na Allegro. pl można było fajne kupić za małą cenę. Teraz są już droższe.

---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ostrlub Pokaż wiadomość
powiem ci piekna ci wyszla! ja tez mam cos w sobie ze swiatecznego trolla wkoncu poruszam temat swiat w pazdzierniku
My (dziewczyny z wątku bożonarodzeniowego) piszemy o świętach przez cały rok

Od lipca jakoś mamy wzmożoną aktywność, a teraz to

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=664668&page=149
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 07:45   #12
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
najlepiej niebieskie
w kiku jest juz pol sklepu ozdob choinkowych

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 09:08   #13
whenee
Zakorzenienie

ja lubię pełno światełek. 100 na pewno będzie za mało. 200 wystarczy. moja choinka sztuczna ma chyba 250 cm i dajemy 3 komplety.

najładniejsze ozdoby, a przynajmniej najpiękniej wyeksponowane są w leroy merlin.
Stary 2013-10-16, 10:22   #14
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Szkoda, trochę się spóźniłaś, bo latem na Allegro. pl można było fajne kupić za małą cenę. Teraz są już droższe.
Potrzebuję dopiero na czerwiec Myślisz, że w maju będzie można coś ciekawego dorwać?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 11:29   #15
Y a s m i n e
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ostrlub Pokaż wiadomość

a i dziękuję za wszelkie opinie kupuję 16,7 metra 2oo lampek LED za 34 zł
A dziękuję, dziękuję .
A właśnie, czy LEDy nie dają innego światła?? Ja zawsze kupowałam te najzwyklejsze, bo dają takie ciepłe, ładne, żółtawe światło. LEDy zawsze kojarzyły mi się z białym, surowym światłem halogenowym

P.S. to ja zmykam na Bożonarodzeniowy wkleić fotkę z pomysłem na choinkę- w zeszłym roku w galeriach LaFayette i Printemps w Paryżu królowały na choinkach róże, kokardy, ptaszki, wstążki i piórka . Może coś podpatrzycie i zainspirujecie się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 11:58   #16
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ledy dają zimne światło jak mają żaróweczki o takim odcieniu, ale można też kupić takie ciepłe, żółtawe.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
w zeszłym roku w galeriach LaFayette i Printemps w Paryżu królowały na choinkach róże, kokardy, ptaszki, wstążki i piórka . Może coś podpatrzycie i zainspirujecie się
Moja mama ma choinkę w takim stylu Ładnie to wygląda.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 15:24   #17
ostrlub
Raczkowanie

zgadza się są też takie o ciepłym odcieniu na allegro sie nazywał ten kolor ciepła biel Ale wyglądają na żółte bardziej
Stary 2013-10-16, 16:19   #18
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Potrzebuję dopiero na czerwiec Myślisz, że w maju będzie można coś ciekawego dorwać?
Chyba tak, latem był mniejszy wybór, ale były tańsze. Miałam kupować, ale doszłam do wniosku, że za dużo ich mam
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 20:06   #19
ama
Wtajemniczenie

Ja polecam lampki LED. są trochę zimniejsze, ale też jaśniejsze. moim zdaniem ładniej wyglądają niż zwykłe. I co ważne - nie przepalają się. Ja nie mogę wytrzymać jak mam poprzepalane lampki na choince.

Jej, Święta idą!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 19:41   #20
alinka0000
Przyczajenie

Czy ktoś z Was kupował może takie oświetlenie /ciach/ Do tej pory kupowałam zwykłe oświetlenie i oplatałam krzew, ale ostatnio natrafiłam na taką siatkę i zastanawiam się czy nie lepiej kupić coś takiego, bo zawsze mam kłopot z równomiernym rozmieszczeniem lampek.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-12-03 o 23:14 Powód: link
alinka0000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 19:55   #21
sweet205
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Ja polecam lampki LED. są trochę zimniejsze, ale też jaśniejsze. moim zdaniem ładniej wyglądają niż zwykłe. I co ważne - nie przepalają się. Ja nie mogę wytrzymać jak mam poprzepalane lampki na choince.

Jej, Święta idą!
Ja chyba nie mam szczęscia do ledowych lampek co i rusz mi jakis komplet wysiadzie
W tamtym roku mialam 300 szt i zaraz po sezonie sie popsuly ;(
Wam tez tak sie dzieje czy tylko moje maja taka krotka zywotnosc ?

Co do tych zwyklych lampek to tez nie lubie poprzepalanych ,w tym roku powymienialam żarowki,bo mialam w zapasie i jest ok
sweet205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości