|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Lampki choinkowe ;)
Witam
![]() ![]() I w związku z tym mam pytanie. Nie wiecie może jak dobrać długość lampek choinkowych do choinki o wysokości 1.60 ? ![]() Pytanie niby głupie ale to nasze pierwsze wspólne drzewko i nie bardzo wiemy ile czego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lampki choinkowe ;)
Kiedyś zrobiłam tak, że kupiłam jedne lampki, które mi się podobały, a jak się okazało, że są za krótkie na choinkę, to poszłam do sklepu i kupiłam drugie identyczne
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hej!
Przyjmuje się, że na takiej wielkości drzewko najlepiej założyć 200 szt. My mamy tej samej wysokości choineczkę, mamy właśnie 2 komplety po 100 szt. i jest naprawdę w sam raz. Nie twierdzę, że więcej nie wejdzie, dałoby radę 3, a i nawet 4 wcisnąć, tylko po co? Oczywiście zrobisz jak zechcesz, wszystko zależy od gustu, ale nam właśnie te komplety spokojnie wystarczają... nie jest zbyt gęsto, ale w sam raz, są przecież jeszcze inne rzeczy, bombki, drewniane ozdoby, pierniczki (zrobiłam jednego roku takie pospolite, okrągłe z dużą dziurką i używałam od 3 lat)... Wracając do lampek, zawsze używaliśmy tych najbardziej podstawowych, ale w ostatnio zdecydowaliśmy się na piękne lampki - kuleczki, również 2 komplety i wcale nie takie drogie, 14.99zł/komplet w dużym hiper markecie. Mogę szczerze powiedzieć, że to nasza wymarzona choinka - pewnej zimy cały dzień przechodziłam po sklepach, szukając ozdób w jednej tonacji, zawsze mieliśmy w domu choinkę wielokolorową (taką właśnie UWIELBIAM i co roku taką właśnie robimy u dziadków), a w domu, własnie 3 lata temu przy wymianie lampek, zdecydowałam o zmianie wyglądu choineczki, obejrzałam wszystki drogie ozdoby w dobrych sklepach, wybrałam motyw przewodni - natura (drewniane ozdoby, pierniczki), ecri (dodatki), jasne, z naturalnym biało-żółtawym światłem lampeczki... a potem udałam się do najtańszych sklepów, takich jak: Tesco, Auchan, Pepco i osiedlowe kwiaciarnie ![]() I najważniejsze... na koniec dowieszałam jeszcze suszone plasterki pomarańczy ![]() A propo... choinka? Każda jest piękna, każda! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Lubię dużo lampek, więc pewnie bym dała ze 250.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Podepnę się pod wątek. Spotkałyście się z poświątecznymi wyprzedażami lampek choinkowych? Jeśli tak, to w jakich sklepach i kiedy mniej więcej? Najlepiej same białe lampki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
W zeszłym roku zdziwiłam się bardzo bo lampek w moim mieście zabrakło i to jeszcze przed samymi świętami. Wydawało mi się, ze jest ich pełno a potem biegalam po marketach i sklepikach i nie było nic.
Chyba lepiej kupować od razu jak pojawią się w sklepie, zwłaszcza te dłuższe.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Hej!!
![]() Ja też dodam od siebie, że 2 kompety po 100 lampek będzie ok ![]() Ja zazwyczaj mam choinkę wysokości ok 1,60-1,80m i jest ok. Ważne jest też, czy macie naturalną (ma rzadsze gałązki i igiełki) czy sztuczną. Ja co roku kupuję żywą i na nią wrzucam lampeczki najtańsze z Carrefoura- coś ok 10zł za komplet. I wychodzi baajka ![]() Podpowiem jeszcze tylko, że w zeszłym roku zrobiłam "szklaną" choinkę, tzn. Przezroczyste szklane bombki, do tego bombki perłowe/ białe różnej wielkości (zawsze kupowane w Leroy&Merlin albo Real), szklane przezoczyste anioły, na które kiedyś trafiłam w Avonie i na to odrobinę "przyprószyłam" białymi piórkami na gałązkach ![]() ![]() Przepraszam, ale wrzucę fotkę, bo niestety jestem Trolem Świątecznym a lampkami mnie już tylko podkręciłaś ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a i dziękuję za wszelkie opinie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
gdzie kupić lampki TERAZ?
najlepiej niebieskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ---------- Cytat:
![]() Od lipca jakoś mamy wzmożoną aktywność, a teraz to ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=664668&page=149
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
w kiku jest juz pol sklepu ozdob choinkowych
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja lubię pełno światełek. 100 na pewno będzie za mało. 200 wystarczy. moja choinka sztuczna ma chyba 250 cm i dajemy 3 komplety.
najładniejsze ozdoby, a przynajmniej najpiękniej wyeksponowane są w leroy merlin.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A właśnie, czy LEDy nie dają innego światła?? Ja zawsze kupowałam te najzwyklejsze, bo dają takie ciepłe, ładne, żółtawe światło. LEDy zawsze kojarzyły mi się z białym, surowym światłem halogenowym ![]() P.S. to ja zmykam na Bożonarodzeniowy wkleić fotkę z pomysłem na choinkę- w zeszłym roku w galeriach LaFayette i Printemps w Paryżu królowały na choinkach róże, kokardy, ptaszki, wstążki i piórka ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ledy dają zimne światło jak mają żaróweczki o takim odcieniu, ale można też kupić takie ciepłe, żółtawe.
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
zgadza się są też takie o ciepłym odcieniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam lampki LED. są trochę zimniejsze, ale też jaśniejsze. moim zdaniem ładniej wyglądają niż zwykłe. I co ważne - nie przepalają się. Ja nie mogę wytrzymać jak mam poprzepalane lampki na choince.
Jej, Święta idą! ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś z Was kupował może takie oświetlenie /ciach/ Do tej pory kupowałam zwykłe oświetlenie i oplatałam krzew, ale ostatnio natrafiłam na taką siatkę i zastanawiam się czy nie lepiej kupić coś takiego, bo zawsze mam kłopot z równomiernym rozmieszczeniem lampek.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-12-03 o 23:14 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W tamtym roku mialam 300 szt i zaraz po sezonie sie popsuly ;( Wam tez tak sie dzieje czy tylko moje maja taka krotka zywotnosc ? Co do tych zwyklych lampek to tez nie lubie poprzepalanych ,w tym roku powymienialam żarowki,bo mialam w zapasie i jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.