|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
feta z grilla- wariacje
Chce przygotowac fete z grilla /prosty przepis: na duzy kawalek folii aluminiowej polozyc mniejszy pergaminu, na to jeszcze mniejszy 1 cm plaster fety, na wierzch plastry pomidowa, posypac ziolami, zawinac w folie, grillowac 10 minut/, ale nie mam grilla sensu stricte. Mam patalnie zeberkowa /bez pokrywki/ i mam piekarnik. Zastanawiam sie ktore z tych dwoch rozwiazan zastepczych bedzie lepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: feta z grilla- wariacje
bardzo ciekawa propozycja.z chęcia spróbuje.a jaką ma konsystencję feta po grillowaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nekome, ja Ci nie pomogę, bo jeszcze w ten sposób nie robiłam, ale bardzo fajnie to brzmi.
Do wypróbowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zaleznie od gatunku fety bedzie miekka i lekko ciagnaca lub tylko miekka. Miekka to znaczy miekka i hhhm... troche puszysta. Taka specyficzna konsystencja
![]() ![]() Postanowilam ze przygotuje ja w piekarniku /jakies 8 minut, w 160 stopniach/ i ewentualnie 2 minuty na petelni zeberkowej - juz po odwinieciu ze srebrnej folii. Dam znac jak eksperymenty poszly. Jesli nie bede sie dlugo odzywac i Tygrys tez sie nie odezwie tutaj znaczy ze sie potrulismy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja zwykle idę na łatwiznę i panieruję fetę ( podwójnie, żeby nie wyciekła w trakcie smażenia ), potem tylko wrzucam do frytkownicy i mniej zdrowa wersja, ale chyba równie smaczna- gotowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kiedy jeszcze odzywialam sie niezdrowo to w podobny sposob przygotowywalam ser brie i camembert - szybki patent na impreze, wystarzy zapanierowac kawalki wczesniej i przy gosciach tylko wrzucic na tluszcz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja znam taki przepis z niegdysiejszej "Kuchni" http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,5..._PRZEPISY.html Jest dobry, próbowałam i mogę polecić. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam ja nie na temat, ale muszę to napisać.
Zamiast feta z grilla przeczytałam.....facet z grilla i się zastanawiam o co chodzi ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
facet z grilla...tego jeszcze nie próbowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.