Pomocy ! Studniówka :/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-14, 18:51   #1
EfkaEfkaa
Przyczajenie

Pomocy ! Studniówka :/

Cześć dziewczyny (i chłopaki może)

O matko, to mój pierwszy wpis tutaj : jupi:dlatego z góry przepraszam, jeśli podobny post już się pojawił wcześniej

Mam 18 lat i w styczniu studniówkę, przez co chciałabym jakoś zgubić kilka cm w pasie. Chciałam zapisać się na siłownię albo w domu poćwiczyć ale niestety chodzę do szkoły i długo schodzi mi z dojazdem - dlatego wychodzę z domu i do niego wracam gdy jest ciemno
Nie mam czasu ani siły aby poćwiczyć do tego mam problemy ortopedyczne i nie mogę przeciążać kolana w szkole spędzam większość życia przez co jem niezdrowo, zaopatruję się głównie w drożdżówki i batoniki ze szkolnego sklepiku

Czy miałybyście może jakieś rady co jeść, aby w szkole mieć dużo energii i aby wyszło mi to na zdrowie ?

Z góry dziękuję Wam wszystkim
Serdecznie pozdrawiam
EfkaEfkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-14, 19:12   #2
Ivy_rose
Raczkowanie

Dot.: Pomocy ! Studniówka :/

Cytat:
Napisane przez EfkaEfkaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny (i chłopaki może)

O matko, to mój pierwszy wpis tutaj : jupi:dlatego z góry przepraszam, jeśli podobny post już się pojawił wcześniej

Mam 18 lat i w styczniu studniówkę, przez co chciałabym jakoś zgubić kilka cm w pasie. Chciałam zapisać się na siłownię albo w domu poćwiczyć ale niestety chodzę do szkoły i długo schodzi mi z dojazdem - dlatego wychodzę z domu i do niego wracam gdy jest ciemno
Nie mam czasu ani siły aby poćwiczyć do tego mam problemy ortopedyczne i nie mogę przeciążać kolana w szkole spędzam większość życia przez co jem niezdrowo, zaopatruję się głównie w drożdżówki i batoniki ze szkolnego sklepiku

Czy miałybyście może jakieś rady co jeść, aby w szkole mieć dużo energii i aby wyszło mi to na zdrowie ?

Z góry dziękuję Wam wszystkim
Serdecznie pozdrawiam
Przygotowuj posiłki w domu dzień wcześniej i bierz w pojemniku. Sałatki, kurczaczki, smoothie, nasiona chia opcji jest duzo
Ivy_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-14, 20:32   #3
emillyrose
rose rose

dużo wody i nie jedz kolacji. płatki owsiane zapychają i są zdrowe. błonnik
emillyrose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-15, 17:10   #4
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez emillyrose Pokaż wiadomość
bzdura. Jak najbardziej jedz kolację, najpóźniej dwie godziny przed snem. Sama będąc durną nastolatką odchudzałam się m.in nie jedząc kolacji, i nie jest to dobre rozwiązanie.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-01, 20:35   #5
Kocik123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emillyrose Pokaż wiadomość
Nie rozsiewaj takich głupot o nie jedzeniu kolacji..
Stary 2015-12-04, 11:03   #6
Malinkna1986
Wtajemniczenie

Oblicz zapotrzebowanie kaloryczne i odejmij 500 kcal, jedz regularne posiłki zawierające białko/węglowodany złożone/zdrowe tłuszcze. Ćwicz np z Chodakowską jeśli nie masz czasu na siłownie. Powodzenia
Malinkna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 15:22   #7
Amelia26
Przyczajenie

Jedz duzo bananow. Dodaja mase energii i nie sa az tak strasznie kloryczne. Jesli nie masz czasu cwiczyc na silown to zawsze mozesz sprobowac cwiczyc w domu. Jest mnostwo filmikow czy to Ewy Chodakowskiej czy innych instruktorek i na pewno wybierzesz cos dla siebi. Tylko uwazaj zeby nie przesadzac bo nie bedzie widac efektow.
Amelia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 16:14   #8
Kocik123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelia26 Pokaż wiadomość
Jedz duzo bananow. Dodaja mase energii i nie sa az tak strasznie kloryczne. Jesli nie masz czasu cwiczyc na silown to zawsze mozesz sprobowac cwiczyc w domu. Jest mnostwo filmikow czy to Ewy Chodakowskiej czy innych instruktorek i na pewno wybierzesz cos dla siebi. Tylko uwazaj zeby nie przesadzac bo nie bedzie widac efektow.
W dwa miesiące nie ma się co spodziewać spektakularnych efektów. I po co jesc dużo bananow? Pół do owsianki codziennie starczy.
Stary 2015-12-05, 21:51   #9
Zofinka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kocik123 Pokaż wiadomość
W dwa miesiące nie ma się co spodziewać spektakularnych efektów. I po co jesc dużo bananow? Pół do owsianki codziennie starczy.
Dokładnie, w takim czasie to na pewno da się coś poprawić, ale tylko głodówki przynoszą szybkie efekty, a później jojo czego Ci nie polecam. Po prostu planuj swoje posiłki, zabieraj je ze sobą, wtedy nie będziesz zapychała się śmieciami, a wieczorkiem odpal sobie Gym break na youtubie i do dzieła
Zofinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 11:30   #10
kowalsik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malinkna1986 Pokaż wiadomość
Oblicz zapotrzebowanie kaloryczne i odejmij 500 kcal, jedz regularne posiłki zawierające białko/węglowodany złożone/zdrowe tłuszcze.

Dokładnie to jest najlepszy sposób. Notuj co jesz przez tydzień, sprawdź kalorie i ogranicz z Twojeje diety produkty zawierające dużo kalorii.

Jednak jak teraz doczytałam, jak piszesz jesz dużo drożdżówek i batoników. Może w twoim przypadku wystarczy je wywalić z diety i liczenie kalorii nie będzie potrzebne. Zastąp te produkty jabłkiem lub malym jogurtem.
kowalsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 12:16   #11
maalinkaa90
Zadomowienie

Dokladnie, akurat drożdżówki itp. to puste kalorie
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości