Nienormalne zachowanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-08, 23:17   #1
krystek16
Przyczajenie

Nienormalne zachowanie

Hej

zacznę może od tego, że jestem osobą o skłonnościach homoseksualnych - nigdy nie byłem w związku i najprawdopodobniej z różnych względów nigdy w takiej relacji nie będę, nie wnikając w to, krótkie streszczenie całej sytuacji:

na studiach w Krakowie, pierwszy rok, poznałem kilka osób z roku, w tym X - chłopaka z dość daleka, mieszkał z dziewczyną. W zasadzie sprawa jest błaha, ale nie daje mi spokoju i wydaje się również niedojrzała - w dorosłym życiu czasami trzeba pobyć również niedojrzałym :P Mianowicie, nie utrzymywałem z X żadnych szczególnych kontaktów, poznaliśmy się przypadkiem, ale od początku coś mi w nim nie odpowiadało. To znaczy? Był dziwny. Pewny siebie i zarazem tak jakby niepewny, trochę jak dziecko błądzące po labiryncie. Ostatnio mogliśmy dłużej porozmawiać przed zajęciami i właśnie się zaczęło... Pomijając fakt, że jak mówił o tym, dlaczego studia w krk (bo dostał się tam razem z dziewczyną, a "długo już ze sobą są"), to zaczął opowiadać o sprawach rodzinnych, które wg mnie nie powinny być poruszane przy osobach obcych (dokładnie chodziło o okoliczności śmierci Matki). Nie wiedziałem, jak zareagować, więc po prostu zmieniłem temat. Później wspomniał, że o mnie "słyszał, że w liceum były dziewczyny i koks" (śmiał się). Wszystko było ok, znalazłem go na fb, wysłałem zaproszenie i........ nic. LOL. Ok, może nie pamiętał, ale dodał dziewczynę, która chodzi razem z nami na studia, a której nie zna osobiście (wiem, bo sam ją znam, z jednego lo jesteśmy), no a po drugie - cztery dni później idąc korytarzem szedł w przeciwną stronę ze znajomymi i normalnie "cześć" "cześć" i ucieczka wzrokiem. Prozaiczne rozwiązanie jest takie, że przeoczył to, ale wątpiące i naciągane..

Pytanie jest takie - nie mam zamiaru bawić się w rozbijanie związków/udowadnianie sobie czegoś, jestem ciekawy, jak oceniłybyście jego zachowanie. Niby nic wielkiego, kto żyje facebookiem, no ale to zachowanie w ogóle mi nie pasuje do dorosłego człowieka. A, i co jeszcze - jeżeli chodzi o mnie, nie jestem 'ciotą' - nie farbuję włosów, nie ubieram się prowokacyjnie, nic, nie jestem też wyoutowany więc chyba w tym nie problem.
krystek16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 00:37   #2
serduszko237
Przyczajenie

Dot.: Nienormalne zachowanie

A czy on w ogóle wie,że jesteś homoseksualistą?

Jeżeli nie przyjał cię do znajomych na fejsie może dlatego że nie kolekcjonuje wszystkich ludzi których zna,albo po prostu wie o twoim homoseksualizmie i po prostu przez to cię skreślił...

Według mnie nie powinieneś sie takim typkiem przejmowac nie jest tego wart
serduszko237 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 04:09   #3
cherry_flamme
Zakorzenienie

Może dostał na raz kilka zaproszeń i akurat to od Ciebie naprawdę przeoczył- to wcale nie jest naciągane rozwiązanie.
Czy oprócz tej rozmowy było między Wami coś jeszcze, że w ogóle zakładasz możliwość bycia razem, czy w temacie chodzi może tylko o odpowiedź na pytanie, dlaczego Cie nie dodał do znajomych Bo jeśli dzielenie się jakimiś bardziej intymnymi sprawami i problemami uważasz za sygnał, to możesz się mylić. To, że Ty podobnych tematów byś nie poruszał, nie znaczy, że inni mają tak samo.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 05:30   #4
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Napisane przez krystek16 Pokaż wiadomość
Hej

zacznę może od tego, że jestem osobą o skłonnościach homoseksualnych - nigdy nie byłem w związku i najprawdopodobniej z różnych względów nigdy w takiej relacji nie będę, nie wnikając w to, krótkie streszczenie całej sytuacji:

na studiach w Krakowie, pierwszy rok, poznałem kilka osób z roku, w tym X - chłopaka z dość daleka, mieszkał z dziewczyną. W zasadzie sprawa jest błaha, ale nie daje mi spokoju i wydaje się również niedojrzała - w dorosłym życiu czasami trzeba pobyć również niedojrzałym :P Mianowicie, nie utrzymywałem z X żadnych szczególnych kontaktów, poznaliśmy się przypadkiem, ale od początku coś mi w nim nie odpowiadało. To znaczy? Był dziwny. Pewny siebie i zarazem tak jakby niepewny, trochę jak dziecko błądzące po labiryncie. Ostatnio mogliśmy dłużej porozmawiać przed zajęciami i właśnie się zaczęło... Pomijając fakt, że jak mówił o tym, dlaczego studia w krk (bo dostał się tam razem z dziewczyną, a "długo już ze sobą są"), to zaczął opowiadać o sprawach rodzinnych, które wg mnie nie powinny być poruszane przy osobach obcych (dokładnie chodziło o okoliczności śmierci Matki). Nie wiedziałem, jak zareagować, więc po prostu zmieniłem temat. Później wspomniał, że o mnie "słyszał, że w liceum były dziewczyny i koks" (śmiał się). Wszystko było ok, znalazłem go na fb, wysłałem zaproszenie i........ nic. LOL. Ok, może nie pamiętał, ale dodał dziewczynę, która chodzi razem z nami na studia, a której nie zna osobiście (wiem, bo sam ją znam, z jednego lo jesteśmy), no a po drugie - cztery dni później idąc korytarzem szedł w przeciwną stronę ze znajomymi i normalnie "cześć" "cześć" i ucieczka wzrokiem. Prozaiczne rozwiązanie jest takie, że przeoczył to, ale wątpiące i naciągane..

Pytanie jest takie - nie mam zamiaru bawić się w rozbijanie związków/udowadnianie sobie czegoś, jestem ciekawy, jak oceniłybyście jego zachowanie. Niby nic wielkiego, kto żyje facebookiem, no ale to zachowanie w ogóle mi nie pasuje do dorosłego człowieka. A, i co jeszcze - jeżeli chodzi o mnie, nie jestem 'ciotą' - nie farbuję włosów, nie ubieram się prowokacyjnie, nic, nie jestem też wyoutowany więc chyba w tym nie problem.
Jakie zachowanie? Dorośli ludzie nie mają obowiązku przyjmowania każdego zaproszenia. Skąd taki pomysł w ogóle? Ja też nie przyjmuję każdego zaproszenia do znajomych, bo mam takie prawo i nikomu nic do tego. No sorry, ale problem z niczego.
Nie rozumiem co ma do tego opowiadanie o śmierci matki?
Stary 2015-12-09, 11:12   #5
Elfir
Zakorzenienie

Facet miał jednorazową fazę na zwierzenia, wygadał się z rzeczy, które mu leżały na sercu (może odreagowywał żałobę?) i teraz żałuje, że wypaplał się przypadkowemu znajomemu ze studiów. Dlatego cię unika i nie interesujesz go jako znajomy na fejsie. Bo tylko przypadkiem raz z tobą rozmawiał!

o mnie "słyszał, że w liceum były dziewczyny i koks" - czyli nie ma ciebie za geja.

Naprawdę nie rozumiem twoich rozkmin. Przecież nie ma w tym facecie nic, co by sugerowało jakiekolwiek skłonności homoseksualne, by komentować to tekstem "nie mam zamiaru bawić się w rozbijanie związków/udowadnianie sobie czegoś".

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 16:58   #6
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 17:02   #7
StarFighter
BAN stały

Też się zgadzam z dziewczynami, może odbierasz to zachowanie jako nienormalne bo miałeś jakieś oczekiwania
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 20:41   #8
AlaZala
Zadomowienie

Planujesz rozbić jego związek z dziewczyną w zemście za nieprzyjęcie przez niego zaproszenia na Facebooku?!

Jeśli tak, to Twoje zachowanie nie jest normalne! Mam też wrażenie, że jesteś przewrażliwiony na swoim punkcie i masz w sobie zero empatii, skoro na wspomnienie o osobistym zdarzeniu z życia kolegi reagujesz zmianą tematu.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości