Konsultantka avon - pytania pomocy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-25, 17:28   #1
19angel92
Przyczajenie

Smile

Konsultantka avon - pytania pomocy

Witam Jeśli źle umieściłam temat to przepraszam.
Mam pytania co do pracy konsultantki avon i mam nadzieje ze moze któraś z was szanowne wizażanki będzie umiala mi pomóc
1. Słyszałam że gdy uzbieram zamówienie powyzej 150 złotych to nie place za przesylke jeśli to prawda to którą z opcji dostawy mam wybrać (regularna, kurier czy jakaś inna)?
2. Czy z każdego katalogu musze cos zamówić, jeśli nie to przez ile miesięcy moge nic nie zamawiac?
3. Ile kosztują próbki, reklamówki, katalogi i jak je zamawiać?
4. Czy konsultantka dostaje jakieś prezenty i inne takie darmowe rzeczy?
5. O co chodzi z ofertą netto i demo?
Z góry dziękuje za pomoc
19angel92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 17:31   #2
krooolewna
Zadomowienie

Dot.: Konsultantka avon - pytania pomocy

zapraszam na wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=460130

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 17:44   #3
19angel92
Przyczajenie

Czytałam troche ten wątek ale tam raczej są rozmowy na temat błyszczyków, szminek itp i trudno znaleźć konkretne 'informacje techniczne' o avonie, ale cóż, dzięki za odzew
19angel92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 17:57   #4
Bunia_P
Rozeznanie

GG do Bunia_P

Są też odpowiedzi i na te pytania poszukaj w 12 części

tutaj masz link:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=435832&page=167

— Paulo Coelho

Bunia_P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 18:29   #5
malenstwo666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19angel92 Pokaż wiadomość
Mam pytania co do pracy konsultantki avon i mam nadzieje ze moze któraś z was szanowne wizażanki będzie umiala mi pomóc
1. Słyszałam że gdy uzbieram zamówienie powyzej 150 złotych to nie place za przesylke jeśli to prawda to którą z opcji dostawy mam wybrać (regularna, kurier czy jakaś inna)?
2. Czy z każdego katalogu musze cos zamówić, jeśli nie to przez ile miesięcy moge nic nie zamawiac?
Z góry dziękuje za pomoc
1. Tak to prawda. Ja teraz wybralam regularna (czeka sie okolo tygodnia), na kuriera 2 dni ale wtedy sie placi. Chyba ze chcesz odebrac osobiscie w coku
2. tak bezproblemowo to przez 3 msc mozesz nie zamawiac, ale jak chcesz dostac obiecany prezent to w nast tez musisz zamowic
3. Zamawiasz razem ze wszystkim w zakladce w strefie konsultantki, sama zobaczysz
4. Dostaje za symboliczna zlotowke jak spelni okreslone warunki
5. Netto to promocje tych kosmetykow, ze mozna kupic sporo taniej niz w katalogu. Demo to produkty ktore dopiero wchodza od nastepnego katalogu
malenstwo666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 18:34   #6
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19angel92 Pokaż wiadomość
Z góry dziękuje za pomoc
Zapraszamy na wątek na avon 13 ale postaram się odpowiedzieć
1. Od 150zł wzwyż nie płacisz za przysyłkę przy zamówieniu regularnym. Masz 3 terminy z każdego katalogu do wyboru. Jeśli w 1 lub 2 terminie zrobisz za 150zł zamówiwenie to w 2 lub 3 terminie jak byś coś chciala a nie chcesz płacić za przesyłke musisz mieć zamowiwenie za 50zł.= chodzi mi o to że najpierw 150zł potem 50zł=nie wiem czy piszę zrozumiale
U kuriera płacisz (właśnie zmieniki ) 6,90żł na razie (dopiszą ci do faktury) ale przedtem było9,90 nie wiem czy to wróci bo piszą coś o wakacyjnych paczkach
2. Nie musisz zamawiać z każdwego katalogu-po chyba pół roku a potem musisz zarejstrwać się znowu jako konsultantka
3. Próbki-perfumy (pakiety po 5sztuk) są po 4,90zł ale co katalog są promocje (napiane w abvon magazine albo na formularzu zamówień (do pobrania jest on na stronie avon w plikach do pobrania) promocje: 3,75zł
Szminki- 1 próbka po 1zł czasem po 2zł (anew są po dwa zł)
Balsam do ciała 0,80zł
Wszystkie próbki masz właśnie wypisane na formularzu zamówień-(jak ściągasz są tam 3 formularze na 3 katalogi tam wszystko jest numery próbek, katalogów, demo=tak samo jak w avon magazinwe demo.
Po prostu tam masz numer i tak jak wysyłasz netem np. balsam zamawiasz który ma numer 52874 to tak samo wpisujesz próbki
Prezentów konsultantka raczej nie dostaje chyba że osiągnie wysoką sprzedaż.
Netto to produkty które wycofali z katalogu netto jest tylko dla kosnultantek nie dla klientek. Po prostu avon chce się ich pozbyć. Stamtąd możesz zamaiwać ale czesto nie ma produktów bo dziewczyny wykupią. Netto raczej nie podlegają zwrotom, nie mają bazy opustu.
Demo ty możesz zamawiać po jednej sztuce czegoś. Jest to przygotowanie do sprzedaży z następnego katalogu. Jak sobie zamówisz np perfum to możesz go pokazać klientkom przy dawaniu katalogu gdzie jest on po praz pierwszy.
Mam nadzjeję ze pomogłaM i piszę jasno
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 18:55   #7
POLKA84
BAN stały

Zastanawiam się od czego są Liderki...
To one powinny udzielić swoim Konsultantkom odpowiedzi na tak podstawowe pytania. Same z siebie.
POLKA84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 19:15   #8
krooolewna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez POLKA84 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się od czego są Liderki...
To one powinny udzielić swoim Konsultantkom odpowiedzi na tak podstawowe pytania. Same z siebie.
dokładnie

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:08   #9
dariah4
Raczkowanie

A ile się płaci za paczkę regularną jeżeli nie ma się zamówienia na 150 złotych?
dariah4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 18:01   #10
kasjankowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dariah4 Pokaż wiadomość
A ile się płaci za paczkę regularną jeżeli nie ma się zamówienia na 150 złotych?
10 zł.
kasjankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:37   #11
black_dress
Raczkowanie

Reklama na wizażu jest płatna.

Edytowane przez porzeczka2602
Czas edycji: 2012-08-04 o 05:47
black_dress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 17:20   #12
spoxica
Przyczajenie

A ja mam pytanie. Jak to jest z reklamówkami w avon? Chodzi mi o ich cenę itd. Wiem, że powinnam spytać liderki ale pilnie potrzebuje odpowiedzi, a nie mam teraz mozliwosci sie z nia skontaktować.
spoxica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:18   #13
mgosiekm
Zadomowienie

Ja dopiszę się do wątku, gdyż jestem nową konsultantką, raczej nie nastawioną na zysk ale wlasnie na rozne "profity" w postaci zniżek.
Wyczytałam już, że próbki zamawiam wraz z zamówieniem i teraz do sedna sprawy:
Czy gdy zamowię kosmetyki przez internet z opcją odbiór w punkcie COK (mam niedaleko) to czy PŁACĘ ZA PRZESYŁKĘ kosmetyków, czy odbieram w punkcie COK przygotowaną paczke i płacę TYLKO za "towar"? Pytam, gdyż w Oriflame mimo odbioru w punkcie płaci się 7,90 za przesyłkę paczek do tegoż punktu.

01.05.2010r

28.04.2011 Natalka

mgosiekm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:57   #14
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgosiekm Pokaż wiadomość
Ja dopiszę się do wątku, gdyż jestem nową konsultantką, raczej nie nastawioną na zysk ale wlasnie na rozne "profity" w postaci zniżek.
Wyczytałam już, że próbki zamawiam wraz z zamówieniem i teraz do sedna sprawy:
Czy gdy zamowię kosmetyki przez internet z opcją odbiór w punkcie COK (mam niedaleko) to czy PŁACĘ ZA PRZESYŁKĘ kosmetyków, czy odbieram w punkcie COK przygotowaną paczke i płacę TYLKO za "towar"? Pytam, gdyż w Oriflame mimo odbioru w punkcie płaci się 7,90 za przesyłkę paczek do tegoż punktu.

jak zamawiasz na odbiór w COK to na zapłatę masz 17 dni od dnia wystawienia faktury, nic tam nie płacisz chyba, że masz mniejsze zamówienie niż 150zł (jeśli zamawiasz po raz pierwszy w danym katalogu ) wtedy doliczą Ci KRMZ(koszt realizacji małego zamówienia) -10zł

w razie pytań polecam też ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=637768

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2012-10-24 o 13:59
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 14:17   #15
mgosiekm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
jak zamawiasz na odbiór w COK to na zapłatę masz 17 dni od dnia wystawienia faktury, nic tam nie płacisz chyba, że masz mniejsze zamówienie niż 150zł (jeśli zamawiasz po raz pierwszy w danym katalogu ) wtedy doliczą Ci KRMZ(koszt realizacji małego zamówienia) -10zł

w razie pytań polecam też ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=637768
patusiu dzięki jeszcze jedno pytanie, czy mogę próbki produktów kupić bezpośrednio w sklepie przy kupowaniu kosmetyków, czy próbki tylko i wyłącznie przez internet? Nie wchodzi w grę zamówienie poniżej 150 zł, gdyż poluję na perfumy city rush za 9,99

01.05.2010r

28.04.2011 Natalka

mgosiekm jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-13, 11:02   #16
asiulka40
Raczkowanie

Witajcie kochane,
Ponawiam wątek.
Mam zamiar zostać konsultantką i zamawiać głównie dla siebie, mojej mamy i może kogoś tam z pracy. Ale nie w celach zarobkowych tylko żebym to ja płaciła mniej, bo nie raz sporo zamawiam.
Czy któraś z was mogłaby mi napisać jak to wszystko wygląda. Ile % mam taniej niż w katalogu? Ile muszę zamówić co najmniej na miesiąc? Ile kosztuje przesyłka? Czy są jakieś dodatkowe koszty?
Bardzo byłabym wdzięczna za wyjaśnienie wszystkiego.
asiulka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-13, 12:28   #17
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości