![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pytanie do osób w długich związkach
Hej,Te pytanie jest skierowane do osób są już w kilku letnich związkach.Czy u was dalej jest tak, że jak gdzieś idziecie, to trzymacie się wciąż za rękę, calujecie się wtedy tak spontanicznie, takie drobne gesty, czy już raczej u was tego nie ma, jak przez kilka pierwszych miesięcy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pytanie do osób w długich związkach
A jak jest u Ciebie? Dobry związek to taki w którym oboje partnerów okazuje sobie czułość bo po prostu kocha.
Osobiście nie jestem za okazywaniem sobie uczuć w miejscu publicznym, wolę takie drobne gesty itp mieć w trakcie gdy jestem z drugą połówka sam na sam. Mówię tu o całowaniu , bo trzymanie się za rękę w miejscu publicznym jest ok, ale całowanie sie, obsciskiwanie...blee |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak, jesteśmy już sporo czasu ze sobą, naprawdę dobrych kilka lat, niedługo będzie już liczba 2 cyfrowa
![]() I do tej pory chodzimy na randki, jest między nami napięcie, pożądanie, czuję dreszcze w jego dotyku mówi, ze ma tak samo. Mamy wiele pasji i zainteresowań. Bardzo dobrze czujemy się w swoim towarzystwie... Od kilku lat mieszkamy razem.... ps. wiadomo zdarzają się gorsze dni, jakieś nieporozumienia, drobne kłótnie, ale wzajemnie się szanujemy, i ROZMAWIAMY ze sobą i jeden drugiego SŁUCHA!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
10 lat w zwiazku,od 2 miesiecy mezatka,od 2 miesiecy mieszkamy razem.Nigdy nie obsciskiwalismy sie w miejscach publicznych,trzyamanie sie za reke i drobny buziak w policzek to bylo i jest nadal.Po slubie odkrywamy siebie na nowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2015-12-08 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
jestem w związku ponad 7 lat,mieszkamy razem i wychowujemy dziecko.każdą wolną chwilę spędzamy razem,wspólne zakupy, gotowanie, ciągle staramy siebie zaskakiwać, robić niespodziank i nie wyobrażamy sobie że mogło by być inaczej.To jest właśnie prawdziwa miłość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
U nas ponad 10 lat minęło i nadal jak gdzieś idziemy to trzymamy się za ręce lub pod rękę, czasami jakiś spontaniczny buziak w poliki też się trafi
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
stale, po 10 latach bycia razem. Przytulaski, mizianka i mówienie kocham cię. Ale to kwestia charakteru - oboje jesteśmy przytulaśni.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Tak, nadal po kilku latach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
სამართალი
|
Po 6 latach w związku chodzimy za rękę, obejmujemy się, dajemy sobie spontaniczne buziaki. Pod tym względem od początku nic się nie zmieniło ale my akurat oboje lubimy takie gesty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;53735579]To ile jesteście razem?[/QUOTE]
5 lat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dla mnie takie gesty są ważne i w moim związku wyrobiliśmy sobie już wręcz nawyk chodzenia ze sobą za rękę. Nie biorę go za rękę tylko wtedy jak jestem obrażona czy coś ;P
A już całkiem dla mnie nie do przyjęcia - związek gdzie facet idzie 3 metry przed kobietą, albo za nią, jak obcy sobie ludzie. Jesteśmy już razem 4,5 roku. Wszystkie gesty/związkowe rytuały ''ustala'' się na samym początku. Od początku chodzi się za rękę, pamięta o buziaku na dowidzenia mimo że się zobaczymy po pracy, celebrujemy rocznice czy nawet miesięcznice. Jak się o to nie dba od początku to nie ma co się dziwić że po 5 latach związku facet się pyta ''no ale co ty chcesz''.
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nigdy nie całowaliśmy się spontanicznie po prostu jesteśmy spontaniczni z natury ale niekoniecznie musi to mieć związek z całowaniem czy dotykaniem się xD ale obejmujemy się, wychodzimy, przytulamy, głaszczemy, etc. normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas po 12 latach małżeństwa (mieszkamy z sobą jeszcze dłużej) nadal buziaki jak mąż wychodzi do pracy, albo wraca, nadal trzymamy się za ręce, nadal się całujemy itd.
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żartujesz? Dobrze, a co to za gadanie ? Poproszę o konkrety bo narazie piszesz ogolnikowo, i wydaje się że robisz problem z d.opy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Pyskatka
|
Cytat:
Dzwoni do mnie lub ja do niego w przerwie w pracy , żeby zapytac jak leci itd . Całusek na do widzenia itd.
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2015-12-08 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Nie tylko dlatego, chodzi poprostu o to, że przez to właśnie, są między nami nieporozumienia.Np, czasami potrafi ciągle na coś na mnie narzekać, że jak tak się zachowuje, to mnie już nigdzie nie zabierze, że on jest dla mnie dobry, a ja się tak zachowuje.I wtedy milczymy i jest między nami zła atmosfera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Dlatego nauczcie się że sobą rozmawiać. Na spokojnie,totalnie szczerze i bez wypominania a bo ty to i siamto.
Rozmowa szczera rozwiąże problem myślę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;53742735]Ale on się czepia o jakieś konkretne zachowania? Może byłaś niemiła dla kogoś z jego rodziny? Ile macie lat, tak z ciekawości?[/QUOTE]
Najczęściej o to, że się obrazam, mam do niego pretensje, właśnie o te jego brak uczuć w miejscach publicznych.Ja 29, on też. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy Twój chłopak w ogóle nie okazuje czułości? Nie stara się? Może po prostu jest typem, która nie okazuje czułości w miejscach publicznych? Czy kiedyś był inny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.