![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ciągle mi zimno...
Witajcie!
Zawsze byłam zmarźlakiem, ale z wiekiem się to nasila (jestem 40-). Mam wiecznie zimny nos, stopy, często dłonie, pośladki. ![]() ![]() Czy wiecie, jaki mechanizm odpowiada za ciepło naszego ciała? Czy mam problem z przemianą materii (ale innych objawów nie widzę), a może z krążeniem? Czy są jakieś środki zaradcze poza poduszką elekryczną? Poratujcie! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciągle mi zimno...
Mam tak samo. Wiecznie mi zimno. Zawsze i wszedzie mi zimno.
Winne jest zle krazenie. Nie walcze z tym zbytnio, bo i tak mi zimno, cokolwiek robie. Ale tez staram sie unikac tego co moze jeszcze bardziej mi wyziebic organizm. Nie pije miety w zimie, nie pije zimnych napojow, ubieram sie w miare cieplo. Rozgrzewam sie pod prysznicem, pije wieczorem cieple mleko z cynamonem (cynamon rozgrzewa). Jem regularnie. Cwicze bo to tez rozgrzewa. ![]() Ale ogolnie, moje zycie w zimie jest ciagla walka z zimnem.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mnie też zimno. Zwłaszcza na wyjazdach - gdzie inna temperatura, niedopasowana do mojego organizmu.
Mnie potrafi być chłodno, gdy jest ok 30 - 35 stopni.... W domu u teściów prawie zawsze łażę w polarze, grubych skarpetkach, a reszta w podkoszulkach ![]() Najbardziej mnie denerwuje, jak mam zimne końcówki - palce u stop, nos, a w sumie w głównej części mojego ciała jest mi ciepło. Ale jakoś z tym nie walczę, przyzwyczaiłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
czesc. mnie natomiast bardzo szybko marzna dłonie i palce u stop. Uczucie to mnest bardzo nieprzyjemne.Pamietam w zeszlym roku nad morzem pewnego deszczowego dnia ,zrobilismy sobie wycieczke i tak strasznie zmarzly mi rece,że maz musialmi rozcierac, bo niemalze plakalamz bolu. Bylam z tym ulekarza,ktory stwierdzil ,ze to dlatego ,że jestem szcsupla i mam niskie cisnienie. Uspokoilam sie nieco,bo cisnienie mam naprawde niskie.Rano bez kawy ,to nie funkcjonuje.Ale to moze od czegos innego,sama nie wiem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Mnie też jest często zimno,również z tym nie walczę.Przyzwyczaiłam sie.Jak mi zimno to ubieram sweter albo siedzę pod kocykiem.Ewentualnie rozgrzewam sie herbatką z rumem
![]() Też chodzę w grubych skarpetach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Na emeryturze przeprowadzę sie do jakiegoś ciepłego kraju. Ponoć za pieniądze z wynajmu mieszkania w Polsce, w Tajlandii można żyć całkiem dostatnio. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
JOna i innedrogie Wizazanki ja mam to samo od kąd pamiętam.Przez większą cześc doby mam zimne łapki i stopy i nos.Miałąm robione badania bo myślałam ze to z krążeniem coś,z sercem i z hormonami tarczycy.I co sie okazało-że taki już mój urok niestety hehe.Znajoma miała tez takie problemy zrobiła badania i sie okazłao ze ma niedoczynnosć tarczycy.Lekarz zapiasął jej jod i na dziś już nie ma tego problemu.Ja sie przymierzam do zakupu preparatu z alg w sklepie zielarskim/aptece.Może pomoże bo ja nawet w lato zasnać nie potrafie bez wełnianych skarpeciszonów hehe.Zdecydowanie jestem istotą ciepłolubną,która w sezonie jesienno-zimowym jest starsznym zmarzluchem a po za nim ciutkę mniejszym.Po prostu taki typ jak ja-już tak ma
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Pomocne mogą się okazać właśnie chłodne prysznice
![]() Pozdrawiam, życząc powodzenia w eliminacji tego nieprzyjemnego problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
witajcie drogie zmarźlaki
![]() mam podobnie na szczęście mój TŻ jest gorący i zawsze mnie rozgrzeje ![]() mój sposób to sport ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jestesmy zmarźlaki ale przynajmniej mamy ciepłe serduszka
![]() Z ciekawości złapałam się za swój nos, dotknełam dłoni i stóp i jakie są? ZIMNE a kaloryfery na 5 ![]() Pozdrawiam was bardzoooo ciepłooo ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
mi też jest wiecznie zimno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Mnie ostatnio potwornie marzna stopy...Spie w skarpetkach,czego nigdy wczesniej nie robilam.Niestety nie znam sposobu na te przypadlosc...
Przepraszam za offtop. Biala Damo,masz wyjatkowy,poruszajacy avatar.Zawsze,ilekroc mam okazje,wpatruje sie w niego.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
mnie bylo zimno jak mialam niedowage.Stopy i rece marzna kiedy czlowiek siedzi jak mumia przed kompem bez ruchu pare godzin
![]() Zimne stopu i rece -problemy z krazeniem.W aptece mozna sobie kupic ziolowy srodek do picia ,ktory niby ma pomoc.Niestety nie wiem czy skuteczny,bo nie pije jest niedobry,na dodatek mam skleroze i zapominam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem zmarzlakiem.Jak widzę,że wszyscy chodzą w podkoszulkach to aż mi głupio,że ja taka wyubierana od stóp po uszy.Próbuję w domu wprowadzać dyktaturę i terroryzuję moje biedne dzieciaczki żeby sie poubierały bo przecież strasznie dziś zimno(buntują się)Wiecznie siedzę w ciepłych skarpetkach przyryta kocem przyklejona do kaloryfera.A jak śpię to szkoda gadać - mama tylko kręci głową z politowania a mąż ma już dość ciągłego słuchania ZIMNO MI
Dodam tylko,że w lecie w pierwszy dzień pobytu na plaży(32 stponie) zmarzłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja tam niedowagi na pewno nie mam
![]() Fakt - siedzę przed kompem sporo, ale kiedys pracowałam inaczej i też mi było zimno. Swego czasu to nawet w rękawiczkach pracowałam na komputerze..... ![]() Lukreti - ja też marzłam na plaży w takim upale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Gorące pozdrowienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dołączam do Klubu Zmarzlaków!
Zimą śpię w skarpetkach, choć to i tak lepiej niż w młodości, gdy spałam w podkoszulce, koszulce z długim rękawem, spodniach od piżamy, skarpetkach i szaliku. Marzną mi bardzo dłonie - jestem uzalezniona od rękawiczek, a marznące stopy pozwalają mi na maksymalnie godzinne spacery zimą. (takie spacery na swieżym powietrzu, bez wchodzenia do sklepów ![]() Fakt, kiedyś miałam kłopty z tarczycą, teraz jest wszystko w porządku. Co do rozgrzewających ziół i przypraw poza wymienionym przez Lubą cynamonem, sprzedawczyni w sklepie zielarko-medycznym poleciła mi imbir i oregano. A jesli chodzi o marznące "końcówki", to podobno pomagają zabiegi parafinowe, ale nie orientowałam się jeszcze w tym temacie. Gorące lato też mnie męczy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Teraz siedze przed komputerem i już mam zimne stopy,wręcz lodowate idę założyć skarpety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
+ jeszcze wiecznie zimne końcówki - stopy, dłonie i nos... brrrr.... ale ja niestety nic z tym nie robie, bo i tak i tak zawsze mi zimno; widać taka nasza uroda ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od dawna sie tylko prysznicuje. Ja przez to podmarzanie prawie kupilam ostatnio termofor w smiesznym ubranku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdrowa jestem jak ryba a to wieczne zimno jest u mnie spowodowane zlym krazeniem. Ale nie zamierzem sie katowac teraz zimnym prysznicem. ![]() ![]() Abuba, nie slyszalam o imbirze i oregano... Musze wyprobowac. Ja wiem tylko, ze imbir zapobiega chorobie lokomocyjnej...
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I co dziwne, mimoże jest mi gorąco dłonie i stopy mam zawsze zimne. Gorące pozdrowienia miłe zmarżluchy. Biala Damo kilka dni temu natknęlam się po raz pierwszy na Twój avatarek-jest super.Niesamowicie przyciąga wzrok,frapuje i rozbawia.Gratulacje.
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Ja tłumaczę sobie to tym,że mieszkamy w południowej części Polski a tu ponoć najcieplej a już najpewniej najduszniej w upalne dni.Taka zmiana klimatu z tym wiatrem znad morza musiała nas zamrozić
![]() Gdyby nie fakt,że chciałam się opalić pewnie przesiedziałabym w ubraniu. Niestety może gdybym to zrobiła to wyszło by mi na zdrowie ,a tak to dostałam uczulenie na słońce i reszte urlopu koczowałam ''pod mostem''...czytaj pod molo ![]() ![]() Edytowane przez lukreti Czas edycji: 2007-01-05 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ten wiatr znad morza - brrr.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Następny zmarzluch sie melduje. U mnie też wiecznie zimne końcówki.
Miło wiedzieć, że nie tylko sam człowiek na świecie z taka fantastyczną przypadłością ![]() Wydawałoby się, że skoro ciągle mi zimno, to pewnie uwielbiam gorące klimaty a tu nic z tych rzeczy. Temperat. powyżej 30 stopni jest dla mnie nie do zniesienia. Nie cierpię upałów, wolę już siarczyste mrozy. W mieszkaniu mamy cieplutko, zimy nie ma, więc nie jest źle. Po spacerach z córeczką mam wiecznie zimny, czerwony nos (super!), zmarznięte w rękawiczkach ręce a ona ciągle zdejmuje rękawiczki a rączki ma cieplutkie. Mimo wszystko to nadal moje dziecko ![]() W skarpetach zasypiałam już nie raz. Mam takie specjalne bez gumek, w nocy sie zsuwają i nie jest gorąco (czego to ludzie nie wymyślą). W mieszkaniu ciepło, ale uwielbiam świeże powietrze. Jestem maniaczką wietrzenia. Ubrac się solidnie, zrobic gorącej herbaty i porządnie wywietrzyć mieszkanie. To uwielbiam. Lubię też spać w chłodzie owinięta po nos. Tu jest mi bardzo ciepło a nad głową chłodek. Super się tak śpi. Żeby sie tylko kołderka nie zsunęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.