![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() jesteście zazdrosne?
Chcę wiedzieć jak inni na to patrzą. Jesteście złe, czujecie się dziwnie kiedy Wasz mężczyzna komplementuje inną kobietę, ogląda się za nią np. na ulicy, mówi przy Was, ze np. jego kolega ma ładną dziewczynę? Co wtedy czujecie? Zazdrość? A może to jest normalne, ze facetowi podoba się wiele kobiet, ale wybrał przecież tą jedną i ją kocha i to nic złego, ze spojrzy na inną? Jak czujecie się np. na imprezach, gdzie Wasz TŻ widzi mnóstwo pięknych kobiet i czasami zawiesza na nich wzrok albo gdy poprosi inną do tańca, zrobi tzw "odbijany"? Chodzi mi tu bardziej o nieznajome niż koleżanki Waszych mężczyzn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jesteście zazdrosne?
Czasem sami sobie wrzucamy temat: wygląd naszych znajomych i sobie komentujemy głownie dziewczyny
![]() Gadamy tez czasem o aktorkach, celebrytkach jeśli o to chodzi. Ale mój facet sam z siebie jakoś tego nie zaczyna nigdy, tylko ja bo ja lubię o takich rzeczach gadac ![]() ![]() Przy swoim chłopaku czuje sie na tyle bezpiecznie pod tym względem ze nie jestem zazdrosna, chyba przez 3 lata związku nie byłam ani razu zazdrosna o żadna dziewczynę. A jeśli byłam to przez moje głupie pomysły, na pewno nie z jego winy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
O RLY?
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
czasem rozmawiamy o paniach w tv/koleżankach, ale jeszcze się nie zdarzyło żeby się zachwycał. oczywiście to ja wtedy zaczynam temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
on tired little feet
|
Na świecie jest tyle pięknych kobiet i przystojnych mężczyzn... trudno będąc w związku tak nagle o tym zapomnieć
![]() ![]() ![]() Dla mnie bardziej raniące byłoby gdyby facet mi mówił (lub dawał do zrozumienia, czy też ja bym to jakoś zauważyła), że z tą a tą koleżanką tak super mu się rozmawia, że jest nie tylko śliczna ale też zabawna miła mądra, spędzaliby ze sobą dużo czasu. Ale takiej sytuacji na szczęście nigdy nie miałam ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Niestety tak. Wręcz chorobliwie.
Potrafię robić jazdy facetowi choćby o to że sobie pisze z jakąś koleżanką, że jakaś laska się w niego wgapia jak w obrazek, że usmiecha się kiedy rozmawia z jakąś dziewczyną. Niestety moja zazdrość nie jest zdrowa, są okresy kiedy nie odczuwam jej aż tak bardzo, ale po krótkim czasie przychodzą stany, że rozwala mnie od środka, a wtedy zamiast pokazywać że mi na nim zależy to jeszcze mu się obrywa ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jestem zazdrosnikiem, ale staram się tego nie okazywac iz tym walczyc, bo wiem, ze to we mnie jest problem, a nie w innych dziewczynach xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Mój TŻ rozmawia ze mną o wyglądzie innych kobiet, jednak bardziej zwraca uwagę na te złe strony, np. "Zobacz jaka chuda" albo "Ma za mały stanik"
![]() ![]() Osobiście jestem zazdrosną kobietą, ale to też zależy o kogo i w jakiej sytuacji. Prawdopodobnie, gdyby nie pewne dwie sytuacje, którymi zranił mnie TŻ to nie byłabym aż tak zazdrosna. Cóż... Wszystko ma swoje skutki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Do pewnego momentu nie byłam, ale kiedyś facet mi wywinął taki numer, że teraz jestem zazdrosna i niekiedy nie umiem nad tym zapanować, a już najgorzej jest jak mam okres.
Ale ja to przynajmniej tylko pogadam,a niektóre kobiety to już się nią patyczkują, jedna to mi chciała głowę rozwalić, bo jej chłopak śmiał ze mną tańczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tz nie robi nic z opisanych rzeczy wiec nie, nie jestem.
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A czy Waszym zdaniem można zabronić swojemu mężczyźnie np. komplementowania innych kobiet w naszym otoczeniu? A i jeśli chodzi o komplementowanie to nie chodzi mi o to, ze chłopak mówi to jakiejś dziewczynie tylko dla swojej dziewczyny mówi np. "patrz! ona jest bardzo ładna".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Możesz powiedzieć, że Ci przykro kiedy tak mówi o innych kobietach, ale nie "zabraniac" mu czegokolwiek. Moj byly baaaaardzo często tak robil. Po zwroceniu mu uwagi był szczerze zaskoczony i powiedział, że w sumie nigdy nie pomyslal, że mi to przeszkadza. Potem juz nigdy takich rzeczy nie mowil przy mnie.
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-09-08 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Jeśli ktoś mówi o kobiecie, że jest ładna, to znaczy tylko tyle, że nie ma o niej dużo do powiedzenia. Ja na informację, że jestem ładna od koleżanek od kolegów odpowiadam zwykle "dziękuję, ty też jesteś ładna/przystojny".
Ale nie wyobrażam sobie jednak, żeby mój chłopak powiedział mi, że jestem ładna. Dla mnie znaczyłoby to, że mnie nie zna, nie docenia tego, kim jestem jako osoba... Wolę, żeby mówił, że jego koleżanki są ładne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
A ja lubię kiedu mój tz komplementuje moją urodę. Nie znaczy to, że mnie nie zna czy nie można nic innego powiedziec lol. Raz mowi o mojej urodzie, innym razem o cechach charakteru, innym o wiedzy, inteligencji. Co to za teorie wymyslilas lol
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
My raczej nie komentujemy przy sobie nikogo, tzn zdarzy się, ale rzadko. Po prostu nie czujemy potrzeby. A czy spojrzymy na kogoś, no tak, to tak, ale też bez wykręcania szyi. Nie jestem zazdrosna. Gdyby więcej gadał o dziewczynach czy jakaś ładna czy coś, to zazdrosna bym może nie była, ale zadowolona też nie, nie widzę osobiście sensu w takim gadaniu, nie lubię tego. Natomiast oczywiście ufam mu, nie raz oboje sobie udowodniliśmy, że możemy sobie ufać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to lubię, gdy rozmówca nawiązuje w rozmowie do czegoś, co powiedziałam przed godziną lub w czasie którejś wcześniejszej rozmowy, bo to oznacza, że ta osoba mnie słucha i uważa moje wypowiedzi za wystarczająco ciekawe, by je zapamiętać. To lepsze niż komplementy! I gdyby mój chłopak pamiętał wszystko, co mówiła mu koleżanka, a nie pamiętałby treści rozmów ze mną to byłabym zazdrosna! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
2. nie ogląda się chamsko za ludźmi na ulicy, a jak patrzy, to ja tego nawet nie zauważam - ale w sumie nie zwracam uwagi czy patrzy dopóki nie skomentuje 3. jak mówi o dziewczynie kolegi, to patrz punkt pierwszy 4. jeszcze nie mieliśmy okazji do tańczenia z obcymi osobami, bo jak wychodzimy na imprezy, to raczej w gronie znajomych, rzadko w ogóle zaznajamiamy się z obcymi przypadkowymi ludźmi; jedynym wyjątkiem są wesela, bo tam ciężko być sobie kompletnie obcymi skoro wszystkich łączy znajomość z parą młodą ![]() ![]() `odbijany` kojarzy mi się z podpitymi wujkami, straszna wieś, nie lubię być odbijaną, ani jak ktoś mi odbija partnera do tańca - skoro razem tańczymy, to znaczy, że tak właśnie chcemy ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-09-08 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozmowy z nieznajomymi zapominam szybko, bo dotyczą tylko spraw doraźnych i nie muszę ich pamiętać. Dlatego, wracając do pytania Autorki, nigdy nie zdarza mi się być zazdrosną o nieznajome. Komplementy dotyczące ich urody lub krótki taniec nie są wyznacznikiem zainteresowania, bo to zdarzenia, które szybko giną w pamięci ich uczestników... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Pewnie, że może mi powiedzieć, że jakaś dziewczyna jest ładna, a co to, ja jedna ładna na świecie? ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Bardziej było mi przykro, gdy powiedział, że jego koleżanka jest najbardziej pozytywną osobą na świecie.
I cóż, gdy ocenia moje lub swoje koleżanki, że są ładne, to również jest mi przykro, bo ja swoich lub jego kolegów w takich kategoriach nie oceniam ![]() Sama nie wiem, czy tu chodzi o zazdrość, czy po prostu ja uważam, że pewne rzeczy można przemilczeć.
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2014-09-09 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Nie to, że zazdrość, bo jednak to ze mną jest, ale czuję chęć porównywania. Patrzę na nią i na siebie i często zastanawiam się czy On ma jakiś typ dziewczyny, czy leci na wszystko co dość zgrabne, bo zupełnie różne typy są dla niego atrakcyjne
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Mój tż nie ogląda się na ulicy za innymi paniami w moim towarzystwie, nie zawiesza też na nich wzroku i nie kwituje tego pożądliwym uśmieszkiem. Nigdy też nie komplementuje przy mnie innej kobiety, znajomej czy nieznajomej.
Raz w życiu dołączając do stolika pełnego kobiet (byłam tam i ja) powiedział coś w stylu: "Ile tu pięknych pań". I ten właśnie raz zostało to źle odebrane przez jedną koleżankę, która zarzuciła mu przy wszystkich, że ją bezczelnie podrywa na moich oczach. Tż nie zrozumiał tych oskarżeń, ale już nic takiego nie mówi, na wszelki wypadek. Ja bywam zazdrosna w innych sytuacjach. Wiem, że u tż w firmie jest wiele pań. Z wieloma ma częsty kontakt służbowy. Jedna trafiła się upierdliwa i zakochana w moim tż, ale ten rozdział został zamknięty. Nie lubię tylko, jak do niego wydzwaniają te kochane panie z biura po 100 razy dziennie, o każdej porze dnia i nocy. Biuro jest czynne całą dobę - taka specyficzna firma i te telefony zdarzają się niekiedy w środku nocy, kiedy śpimy. Wtedy czuję się zazdrosna, bo nie umiem zrozumieć, że akurat o 4 w nocy mój tż jest tej ładnej pani bardzo potrzebny. O 4 rano jest mój ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam dokladnie tak samo jak Ty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Zazdrosna? W teorii jak kocha to nie trzeba, jak nie kocha to i tak nie warto...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.