|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zablokowany dowód a lot samolotem - pomocy!Witam mam problem jakiś czas temu zablokowałem dowód osobisty po zgubieniu portfela i do dziś go nie wyrobiłem.
Portfel się odnalazł został zwrócony mi przez pracowników kina (bez 3 stów, które były w środku ale to swoją drogą..) Za dwa tygodnie mam wylot, a jeszcze nie złożyłem nawet wniosku o nowy dowód. Ten wygląda normalnie nie jest ani pęknięty, oraz ma nadal aktualną datę ważności. Moje pytanie brzmi czy nie będzie żadnych problemów na lotnisku? Nie będą wykonywane żadne skany albo uwierzytelnianie ważności dowodu? Jutro jeszcze podejdę do urzędu czy da się znów przywrócic jego ważność. Pomocy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Podróżniczka
|
Dot.: Zablokowany dowód a lot samolotem - pomocy!
Cytat:
To, że dowód wygląda normalnie nie zmienia faktu jest zablokowany i jest to odnotowane we wszystkich systemach wiec z takim dokumentem nie powinni Cie przepuścić na granicy ![]() Jest możliwość odblokowanie zastrzeżonego dokumentu, bo to nie karta bankomatowa wiec jeśli się sprężysz to jeszcze zdążysz to zrobić do wylotu , a jak nie to zostaje tylko paszport. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że pozostaje tylko paszport.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jeżeli wylatujesz do państwa ze strefy Schengen, to wydaje mi się, że z wylotem nie powinno być problemu (dowód cały, data wygaśnięcia okej, więc na oko nikt nie zauważy, a do tych krajów raczej nie sprawdza się dokumentów w komputerze). Niestety nie wiem, jak wygląda sytuacja z powrotem. Oczywiście nie zachęcam do wylotu na takim dokumencie, piszę tylko, co wiem z doświadczenia.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Raczej nikt sie nie dopatrzy, ale ja wzielabym paszport na wszylki wypadek.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.