|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Makijaz na studniówkę- pytania :)
Witam wszystkie dziewczyny i zwracam się z prośbą o pomoc w kwestii doboru odpowiednich kosmetyków do wykonania makijażu studniówkowego. Moim największym problemem jest wytrzymałość makijażu na skórze, a dokładniej cera mieszana w strefie T. Po dwóch godzinach podkład utrwalony pudrem ( nie ważne jakiej marki zaczyna warzyć się na twarzy)
1. Potrzebuję naprawdę dobrej bazy pod makijaż, ale nie chcę przy tym stracić fortuny ![]() 2. Rozświetlacz, aktualnie posiadam 3 kolorowy z oriflame, zresztą już bardzo stary, używam najjaśniejszego koloru, który daje naturalny blask. Nie gustuję w brokacie, czy zbyt nachalnym perłowym efekcie. 3. Puder- kosmetyk, który używam kilka razy dziennie, osobiście nie jestem przekonana do firm typu rimmel, maybelline czy max factor.itp Działają na 20 min. Szukam jakiegoś naprawdę nie do zdarcia ![]() 4. Sztuczne rzęsy- z jakiej firmy? Klej już mam, sprawdzony - Duo ![]() ![]() 5. Słyszałam o utrwalaczach do makijażu, macie może doświadczenie z tymi kosmetykami? Bardzo proszę, jeżeli któraś z Was była kiedykolwiek u wizażystki, może zauważyłyście na jakich kosmetykach pracują? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Makijaz na studniówkę- pytania :)
[1=a5493f2229044f38c218802 97d597e9a77038a03_60d119f 285687;53967463]Witam wszystkie dziewczyny i zwracam się z prośbą o pomoc w kwestii doboru odpowiednich kosmetyków do wykonania makijażu studniówkowego. Moim największym problemem jest wytrzymałość makijażu na skórze, a dokładniej cera mieszana w strefie T. Po dwóch godzinach podkład utrwalony pudrem ( nie ważne jakiej marki zaczyna warzyć się na twarzy)
1. Potrzebuję naprawdę dobrej bazy pod makijaż, ale nie chcę przy tym stracić fortuny ![]() 2. Rozświetlacz, aktualnie posiadam 3 kolorowy z oriflame, zresztą już bardzo stary, używam najjaśniejszego koloru, który daje naturalny blask. Nie gustuję w brokacie, czy zbyt nachalnym perłowym efekcie. 3. Puder- kosmetyk, który używam kilka razy dziennie, osobiście nie jestem przekonana do firm typu rimmel, maybelline czy max factor.itp Działają na 20 min. Szukam jakiegoś naprawdę nie do zdarcia ![]() 4. Sztuczne rzęsy- z jakiej firmy? Klej już mam, sprawdzony - Duo ![]() ![]() 5. Słyszałam o utrwalaczach do makijażu, macie może doświadczenie z tymi kosmetykami? Bardzo proszę, jeżeli któraś z Was była kiedykolwiek u wizażystki, może zauważyłyście na jakich kosmetykach pracują?[/QUOTE] Na temat bazy się nie wypowiem, bo jeszcze nie miałam idealnej. Rozświetlacz - My secret illuminator/TheBalm Mary Lou Puder Kryolanu Rzęsy - Ardell ma bardzo fajne, wiele modeli do wyboru Co do utrwalaczy, na pewno Kryolan ma w swojej ofercie, a z tańszych odpowiedników Kobo
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
może spróbuj pudru bambusowego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
jakiejś konkretnej marki ?
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
Co do pudru z Kryolanu, z której serii? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
[1=a5493f2229044f38c218802 97d597e9a77038a03_60d119f 285687;53987957]jakiejś konkretnej marki ?
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Rozświetlacz lepszy z My secret czy lepiej zainwestować w TheBalm? Co do pudru z Kryolanu, z której serii?[/QUOTE] Kryolan Anti Shine powder Rozświetlacze dają podobny efekt, więc na początek warto spróbować My Secret (q naturze ok. 15zl)
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
[1=a5493f2229044f38c218802 97d597e9a77038a03_60d119f 285687;53967463]Witam wszystkie dziewczyny i zwracam się z prośbą o pomoc w kwestii doboru odpowiednich kosmetyków do wykonania makijażu studniówkowego. Moim największym problemem jest wytrzymałość makijażu na skórze, a dokładniej cera mieszana w strefie T. Po dwóch godzinach podkład utrwalony pudrem ( nie ważne jakiej marki zaczyna warzyć się na twarzy)
1. Potrzebuję naprawdę dobrej bazy pod makijaż, ale nie chcę przy tym stracić fortuny ![]() 2. Rozświetlacz, aktualnie posiadam 3 kolorowy z oriflame, zresztą już bardzo stary, używam najjaśniejszego koloru, który daje naturalny blask. Nie gustuję w brokacie, czy zbyt nachalnym perłowym efekcie. 3. Puder- kosmetyk, który używam kilka razy dziennie, osobiście nie jestem przekonana do firm typu rimmel, maybelline czy max factor.itp Działają na 20 min. Szukam jakiegoś naprawdę nie do zdarcia ![]() 4. Sztuczne rzęsy- z jakiej firmy? Klej już mam, sprawdzony - Duo ![]() ![]() 5. Słyszałam o utrwalaczach do makijażu, macie może doświadczenie z tymi kosmetykami? Bardzo proszę, jeżeli któraś z Was była kiedykolwiek u wizażystki, może zauważyłyście na jakich kosmetykach pracują?[/QUOTE] Baza the POREfessional wygładzająca, Urban Decay baza rozświetlająco-ściągająca (fajnie zwiększa przyczepność podkładu) lub żel matujący z MAP. Co do reszty to popieram poprzedniczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.