|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
data, ślub, suknia, i inne ;)
Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa.. w przyszłym roku planujemy ślub. Mamy wybrana juz datę.. i ogólnie wszystko jest na dobrej drodze.
![]() Mam pytanie czy któraś z was kupowała suknie ślubną na allegro ? Są tam ładne tanie szyte na miarę... nie chce wydawać tysięcy na suknie. Sami odkładamy na ślub.. Wiem ze podobny temat już był ale tam były wątki z 2008 roku. Proszę o opinie i zdjęcia nawet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lubi eks swojego męża
|
Dot.: data, ślub, suknia, i inne ;)
"Ładne", bo zdjęcia są zerżnięte z katalogów. "Tanie", bo nie wiadomo co przyjdzie - jeśli kompletny badziew, to pieniądze utopione.
Jeżeli nie masz ambicji być koniecznie pierwszą właścicielką sukni, przejrzyj używane suknie na olx, gumtree, allegro. W naprawdę dobrych cenach można znaleźć bardzo ładne suknie. Jeżeli nie zależy ci na bardzo ozdobnej sukni (choć w to nie wierzę - wiem, co wystawiane jest na allegro z opcją "szycie na miarę"), to wystarczy poszukać w internecie eleganckiej, długiej sukni wieczorowej w kolorze białym. Taką sukienkę można mieć za ledwie kilkaset złotych. A jeśli chcesz szyć na miarę, znajdź zaufaną krawcową i uszyj sukienkę u niej, jeśli fason nie będzie z kosmosu i nie zażyczysz sobie drogich materiałów, nie widzę podstaw, żeby to miało drogo wyjść. A jeśli jesteś absolutnie zdecydowana na "szycie na miarę" na odległość przez allegro, to: - każ sobie wysłać realne zdjęcia ich przykładowych sukni, z bliska, nie na modelce i nie na manekinie, żeby ocenić jakość - wlicz w koszta ewentualne poprawki u krawcowej, bo suknia może nie leżeć idealnie - nie łudź się, że model Pronoviasa z trzymetrowym trenem z francuskiej koronki i ręcznie wyszywanymi aplikacjami pani Jadzia uszyje ci za 500 zł (nie mam pojęcia, na jakie modele na tym allegro się czaisz i czy bardzo się oszukujesz, czy mniej). Powodzenia.
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wolałabym poszukać czegoś w salonach na wyprzedaży lub ewentualnie kupić coś z drugiej ręki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
nie chcę zadnej sukni z koronki... szukam czegoś z princesek.. ale nie chciałabym bez ramiączek bo nie czuje się komfortowo.. tak jakoś się przyjeło
![]() albo coś takiego: https://twojasuknia.pl/suknia-slubna...tem,30659.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie kupuj na allegro, uszyj u sprawdzonej krawcowej - będzie bezpieczniej i lepiej; częste przymiarki dadzą Ci gwarancję, że suknia będzie leżała jak ulał. Szyjąc u krawcowej i tak oszczędzisz w porównaniu do ceny sklepowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
nie myślałaś o kupnie sukni używanej, z opcją przymierzenia?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a mierzyłaś już jakieś suknie w salonie?
Chodzi mi o to że wiele razy wydaje nam się ze ten krój jest dla nas, a w salonie dopiero się okazuje że całkiem inny model jest dla nas.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie nie mierzyłam. Chce zacząć na początku roku ponieważ jak na razie mam za dużo na głowie, i strasznie dużo godzin spędzam w pracy.
Myślałam juz nad kupnem sukni używanej tak do tysiąca złotych. Czasami można jakieś cuda znaleźć albo ewentualnie wypożyczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Mi też się wydaje ze do 1000 zł można coś fajnego znaleźć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Ja swojej sukni slubnej w zyciu nie kupilabym na allegro , nie wiesz przeciez jak ona lezy na tobie czy to co masz pokazane na zdjeciu to jest w rzeczywistosci i czy bedzie na cb dobra z dlugosci czy "w pasie". I tak bedziesz musiala isc do krawcowej po poprawki jak sie bedzie dalo jakos poprawic . Wiele dziewczyn oglasza sie na olx i mozesz tam zobaczyc bo przynajmniej sobie zobaczysz na zywo , albo moze krawcowa ci jakas uszyje nie droga sukienke a bardzo ladna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.