zatrzymanie wody PO ODSTAWIENIU TABLETEK - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 13:51   #1
aniser
Zakorzenienie

zatrzymanie wody PO ODSTAWIENIU TABLETEK

Moze ktoras z Was miala taka sytuacje i bedzie umiala mi cos poradzic...

Ponad 2 miesiace temu przestalam brac tabletki anty <po kilku latach ciaglego ich przyjmowania>i od tego czasu zaczal sie koszmar z zatrzymywaniem wody w organzmie...

Od czerwca jestem pod kontrola dietetyczki i do momentu odstawienia tabletek waga sukcesywnie spadala,jednak przez ostatnie 2 miesiace przytylam okolo 4 kg, mimo,ze nadal jestem na diecie kontrolownej przez dietetyczke. Z jej pomiarow wynika rowniez,ze zatrzymuje mi sie w orgianizmie wlasnie woda,a nie jest to odkladajacy sie tluszczyk...
Mimo,ze ograniczam jedzenie i pilnuje co,ile i o jakich proach zjadam,chodze na aerobik widze jak moj brzuch robi sie wiekszy i wiekszy a strzalka na wadze idzie nieublaganie w gore...

Zrobilam badania na hormony tarczycy, prolaktyne, potas i enzymy watrobowe-wszystko w normie,a ja nie wiem co robic...

Zawsze wydawalo mi sie,ze odstawienie tabletek spowoduje spadek wagi,a jest zupenie odwrotnie. Czy ktoras z Was zaobserwoala u siebie taka sytuacje?Moze wiecie co moge zrobic,zeby chocby zahamowac ten proces?Naprawde mam lzy w oczahc jak moj wielomiesieczny wysilek wlozony w odchudzanie z kazdym dniem idzie na marne...
Stary 2009-02-24, 16:39   #2
pani_smith
Zakorzenienie

Dot.: zatrzymanie wody PO ODSTAWIENIU TABLETEK

odstawiłaś pigułki, więc normalnym jest, że organizm przeżywa hormonalne zamieszanie.
zatrzymywanie wody bądź tycie związane z wahaniami hormonów wcale nie mnie dziwi.

niestety pozostaje chyba uzbroić się w cierpliwość i odczekać aż organizm przyzwyczai się do samodzielnej regulacji.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 21:10   #3
elaj
Raczkowanie

Mam to samo. Bralam pigulki przez moze rok, juz nawet nie pamietam. Bardzo zle to znosilam i ciagle bylam jak balon.
Odstawilam. Po czym stosowalam przez 3 miesiace Nuvaring. To samo. Ale jednak troche lepiej.
Myslalam, ze gdy przestane stosowac schudne.
Jednak juz kilka miesiecy uda i biodra mam jak balony. Reszta ok, ale tutaj po prostu widze, ze to woda sie zatrzymala i nic.
Nie biore juz hormonow moze z pol roku.
Kiedy to minie?
elaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 21:49   #4
pani_smith
Zakorzenienie

j.w.
to zależy tylko od twojego organizmu

wróciłam
Stary 2009-02-25, 08:05   #5
magratka
Rozeznanie

Aniser, mysle, ze wystarczy udac się do lekarza pierwszego kontaktu, ktory przepisze jakies srodki moczopędne i moze pozniej i bez tych srodkow bedzie OK. Rozumiem, ze zle sie czujesz, bo taka opuchlizna nie jest mila, wiec idz do lekarza i pogadaj z nim. powodzenia!
magratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 08:49   #6
kasika84
Rozeznanie

hej, ja mam niestety to samo... brałam pigułki przez 7 lat, odstawiłam ponad miesiąc temu. Przez wszystkie te lata waga wahała mi się max o 2kg, a teraz?! Zdążyłam już przytyć 5kg... w innym wątku pisałam już o fisio diur (oczyszcza organizm z toksyn), kiedyś mi pomógł i właśnie do niego wracam mam nadzieję, że szybko upora się z problemem
kasika84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 11:45   #7
LOLA7
Rozeznanie

Ja to samo po tabletkach też przytyłam 4 kg masakra
LOLA7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-25, 19:16   #8
elaj
Raczkowanie

A ja bralam Yasminelle. Jedyne, ktore nie zatrzymuja wody w organizmie. I rzeczywiscie, czasami ledwo dobiegalam do toalety, a biegalam baaardzo czesto.
I co?
Czulam sie jak balon. Teraz nie biore i to samo
Stary 2009-02-25, 20:48   #9
kaziomna
Przyczajenie

swetnie... ja na razie biore tablety ale bede chciala odstawic.nie dosc ze przytylam od tabletj.. i nie moge schusc . to jescze spuchne.. zycie jest de best
kaziomna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 20:49   #10
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaj Pokaż wiadomość
A ja bralam Yasminelle. Jedyne, ktore nie zatrzymuja wody w organizmie. I rzeczywiscie, czasami ledwo dobiegalam do toalety, a biegalam baaardzo czesto.
I co?
Czulam sie jak balon. Teraz nie biore i to samo
wybacz ale chyba nie do końca rozumiem na czym wg ciebie polega "zatrzymywanie wody w organizmie" wskutek kuracji hormonalnej.
bo z pewnością nie na potrzebie biegania za potrzebą w zwiększonych ilościach, a przynajmniej nigdy w życiu nie słyszałam o takim przypadku... natomiast zawsze było to objawem infekcji pęcherza

wróciłam
Stary 2009-02-26, 10:49   #11
LOLA7
Rozeznanie

A opiszcie jakie macie objawy bo ja w sumie tez do końca niew iem czy przytyłam przez to zatrzymywanie wody w organiźmie. wtedy się puchnie??

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

dobra już się dowiedziałam że sie puchnie mi więc najbardziej puchną uda i brzuszek
LOLA7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 12:36   #12
naily
Raczkowanie

Czujesz sie taka napompowana, piesi masz jakby wieksze, brzuch, bioderka i tam gdzie sie zwykle tyje. Ale najgorsze to wlasnie to uczucie napompowania, nie wiem jak to opisac. Mialam niestety jak bylam na yasminelle, dlatego musialam zmienic.
naily jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-27, 13:14   #13
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Aniser, mysle, ze wystarczy udac się do lekarza pierwszego kontaktu, ktory przepisze jakies srodki moczopędne i moze pozniej i bez tych srodkow bedzie OK. Rozumiem, ze zle sie czujesz, bo taka opuchlizna nie jest mila, wiec idz do lekarza i pogadaj z nim. powodzenia!
U lekarza 1 kontaktu juz bylam- wyslal mnie na badania tarczycy,nerek i watroby. Wyniki w normie,wiec najprawdopodbniej nie sa to zaburzenia wagi spowodowane ktoryms z tych czynnikow...A srodki moczopedne<ziolowe>zaleca ne przez lekarza i dietetyczke niestety nie pomagaja...pilam juz hektolitrami herbatke z pokrzywy,skrzypu polnego, jadlam zupe z selera z pietruszka<rowniez dziala diuretycznie>no i niestety bez zmian,a nawet bylo coraz gorzej...
W poniedzialek wybieram sie ponownie do mojego lekarza-mam nadzieje,ze cos poradzi...
Zastanawiam sie czy powrot do tabletek anty cos by pomogl?moze organizm wrocilby do poprzedniej wagi?
Eh, pol roku restrykcyjnej diety pod kontrola dietetyka,sporo wydanych pieniazkow i przez miesiac wszystko przepadlo

Cytat:
Napisane przez naily Pokaż wiadomość
Czujesz sie taka napompowana, piesi masz jakby wieksze, brzuch, bioderka i tam gdzie sie zwykle tyje. Ale najgorsze to wlasnie to uczucie napompowania, nie wiem jak to opisac. Mialam niestety jak bylam na yasminelle, dlatego musialam zmienic.
Dokladnie to uczucie napompowania jest najgorsze...i najbardziej widze je w okolicahc brzucha/podbrzucha oraz ud jest najgorsze...
Ja stosowalam Yasmin i i tak poziom wody mialam wysoki,ale po odstawieniu jest jeszcze gorzej-ygh...
Teraz mysle nad Yaz...
Stary 2009-02-27, 17:37   #14
elaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
wybacz ale chyba nie do końca rozumiem na czym wg ciebie polega "zatrzymywanie wody w organizmie" wskutek kuracji hormonalnej.
bo z pewnością nie na potrzebie biegania za potrzebą w zwiększonych ilościach, a przynajmniej nigdy w życiu nie słyszałam o takim przypadku... natomiast zawsze było to objawem infekcji pęcherza
No, wlasnie o tym mowie, ze "niby" nie zatrzymuja wody w organizmie. Zreszta swiadczyloby o tym dosc czeste oddawanie moczu, a jednak jestem taka napompowana, jak pisaly dziewczyny.
A teraz, po odstawieniu jest jeszcze gorzej.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Nie moge zedytowac.
Chcialam napisac, ze bylam taka "napompowana".
Poza tym wiele osob pisalo, ze na poczatku przyjmowania yasminelle mialo problem z czestym oddawaniem moczu, a nawet... infekcja pecherza.

Edytowane przez elaj
Czas edycji: 2009-02-27 o 17:32
Stary 2009-02-27, 20:29   #15
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
U lekarza 1 kontaktu juz bylam- wyslal mnie na badania tarczycy,nerek i watroby. Wyniki w normie,wiec najprawdopodbniej nie sa to zaburzenia wagi spowodowane ktoryms z tych czynnikow...A srodki moczopedne<ziolowe>zaleca ne przez lekarza i dietetyczke niestety nie pomagaja...pilam juz hektolitrami herbatke z pokrzywy,skrzypu polnego, jadlam zupe z selera z pietruszka<rowniez dziala diuretycznie>no i niestety bez zmian,a nawet bylo coraz gorzej...
W poniedzialek wybieram sie ponownie do mojego lekarza-mam nadzieje,ze cos poradzi...
Zastanawiam sie czy powrot do tabletek anty cos by pomogl?moze organizm wrocilby do poprzedniej wagi?
Eh, pol roku restrykcyjnej diety pod kontrola dietetyka,sporo wydanych pieniazkow i przez miesiac wszystko przepadlo
No nie, nie mow ze przepadlo! Przeciez teraz masz nadmiar wody, a nie tluszczu, a woda schodzi zdecydowanie lepiej niż tłuszcz! Nie łam się.
Na pozbycie się wody z organizmu sa tez leki nieziolowe, np. Spironol czy Tialorid, powiedz lekarzowi, ze sie zle czujesz a tamte nie pomgaja, na pewno cos doradzi. Uszy do góry!
magratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-02, 10:58   #16
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
No nie, nie mow ze przepadlo! Przeciez teraz masz nadmiar wody, a nie tluszczu, a woda schodzi zdecydowanie lepiej niż tłuszcz! Nie łam się.
Na pozbycie się wody z organizmu sa tez leki nieziolowe, np. Spironol czy Tialorid, powiedz lekarzowi, ze sie zle czujesz a tamte nie pomgaja, na pewno cos doradzi. Uszy do góry!
Eh,nawet jak baralam talbetki to mialam wysoki poziom wody i wlasnie z niego baaardzo dlugo schodzilam...teraz po prostu czuje bezsilnosc gdy za kazdym razem wchodzac na wage widze jak strzalka idzie nieublagalnie w gore i w gore...

Ide dzis do lekarza,pokaze jej moje wyniki-mam nadzieje,ze cos mi doradzi...
no na przepisanie Spironolu czy Tialoridu raczej nie widze szans-one,zdaje sie przepsiywane sa min. przy nadmiernym owlosieniu i nadcisnieniu,a na to nie cierpie...

Eh,caly cas mysle,czy nie wybrac sie jeszcze do ginekologa i nie poprosic o przepisanie Yasminelle lub Yaz. Do tej pory bralam Yasmin i jak widac jednak regulowaly poziom wody,wiec moze te zadzialaby jeszcze lepiej...

Magratko-bardzo, bardzo dziekuje Ci za podtrzymanie na duchu:r oza:
Stary 2009-11-04, 20:06   #17
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Hejka, odświeżam może jeszcze ktoś i mi pomoże

Po kolei, ja też brałam yasminelle przez około pół roku. Najpierw przytyłam przez pierwsze 3mc a potem wszystko wracało do normy, ładnie schudłam, cieszyłam się swoim wyglądem. Niestety odkąd zaczęłam je brać pojawiły się okropne migreny więc postanowiłam je odstawić w maju tego roku. Spuchłam tragicznie już w lipcu ważyłam z 50kg 64 tłumaczyłam sobie że to minie i że zacznie to po 3 mc spadać, ale tak się nie stało...
Non stop na zmianę coś się dzieje ostanio jak spadało spadło z 64 na 60 a potem nawet na 55-56 co było już widać i czuć po moich ubraniach. Niestety przyszedł okres i z powrotem 61. Nie zapinam się we własne spodnie, a łydki ledwo same wchodzą mi w kozaki, co do piero mówić o tym że kiedyś wchodziły z jeansami i był jeszcze lóz...
Oczywiście chodziłam z tym do lekarzy, najpierw przeszłam wszytkie badania - wszystko ok. Potem usłyszałam że mam zacząć się ruszać więcej i mieć dietę...Od kiedy zauważyłam przyrost wagi nei jem nic co by tuczyło - słodycze,majonezy itp. Jestem na ciągłej diecie i w ciągłym ruchu i nic
już mam dość wygładam jak balon niecierpie tego że w wiekszość spodni nie wchodzi mi nawet tyłek, nienawidze swojego odstającego brzucha i boczków a do tego wieczne migreny

Idę jutro do lekarza ale jakoś nie spodziewam się rewelacji.

Jak mogę się tego pozbyć raz na zawsze i wynormować tak aby nie wracało?
Prosze niech mi ktoś poradzi cokolwiek
jezozwierzyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 13:53   #18
naily
Raczkowanie

No i lekarz powiedział co konstruktywnego? A byłaś u jakiegoś specjalisty czy rodzinnego?

Ja tylko moge doradzić jak dziewczyny wyżej, jakieś moczopędne ewentualnie, choć nie gwarantuję szału. Jak rozumiem, antykoncepcję hormonalną odstawiłaś całkowicie?!
Mi dopiero nadmiary zeszły jak zmieniłam antykoncepcję, tylko że nie miałam zbyt dużej przerwy między yasminelle (niecałe 3 miesiące), więc ciężko stwierdzić czy ciał samo nie wrociloby do normy po jakiś czasie...
naily jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 11:53   #19
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Tak odstawiłam antykoncepcje ponad pół roku temu ...

Odebrałam wyniki na nerki i skład chemiczny krwi - wszytsko ok...
Musze zadzwonic do dobrego ginekologa ktorego mi polecila kolezanka i moze on mi pomoze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 13:11   #20
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Puk Puk zagląda ktoś tu czasem??
Byłam u tego ginekologa, nie pomogł mi, ba nie widzi problemu, za to do kompletu znalazł mi torbiele na jajniku ech masakra..
No i jestem w kropce bio nie wiem co robić, wykluczyłam już;
hormony,
choroby nerek,
tarczyce,
cukrzyce
jak ja mam się tego balastu pozbyć??
Stary 2009-12-04, 17:29   #21
Agnieszka 1976
Raczkowanie

Witam, nie wiem jak u Was ale ja miałam podobny problem i mi pomogło bardzo proste rozwiązanie. Mój lekarz polecił mi picie codziennie conajmniej litra wody, ale nie pół szklanki duszkiem jak się przypomni, tylko przez cały dzień małymi łyczkami. Poza tym oczywiście herbata i kawa jak zazwyczaj. Moj lekarz tłumaczył to w ten sposób, że dzięki temu organizm przyzwyczaji się, że ma stały dopływ wody i wydali to co zatrzymuje w komórkach w nadmiarze. Po około miesiącu stosowania się do tych zaleceń stwierdziłam, ze to działa. Może spróbujcie??
Agnieszka 1976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 18:27   #22
vadi
*sportaddict*

mialam to samo, troche pomogl aqua femin, ale generalnie musisz przeczekac
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-05, 16:58   #23
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Kurcze a ile czekałaś?? Ja już czekam 7 mc ...

Spróbóje z tą wodą bo i taknei mam nic lepszego do roboty, choć myśle coś w tym jest, dziś na wykładach miałam ze sobą wodę ipodpijałam ukradkiem cojakić czas po łyczku a na każdej przerwie siedziałam w toalecie...

A i mam pytanko, czy nadpotlowosc tez wam przy tym towarzyszyla?
Stary 2009-12-05, 18:43   #24
vadi
*sportaddict*

czekalam 7 mcy i... wrocilam do pigulek
ale wg mojej gin po pol roku od odstawienia zaczyna sie normowac wszystko w organizmie, wiec najgorsze za Toba
Stary 2009-12-05, 21:49   #25
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
czekalam 7 mcy i... wrocilam do pigulek
ale wg mojej gin po pol roku od odstawienia zaczyna sie normowac wszystko w organizmie, wiec najgorsze za Toba
Vadi a jkie teraz bierzesz tabletki? zastanawiam się czy nie wrócic znowu do tabsów, juz nie mam sił dlużej przechodzić przez te "cyrki"z wiązane z odsatwieniem...

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-06, 06:16   #26
vadi
*sportaddict*

yaz, ale dopiero tydzień je testuje, wiec jeszcze Ci nie powiem, czy sa dobre
Stary 2009-12-06, 16:30   #27
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Są jakieś nowe pigułki, ale nie pamiętam nazwy, ponoć wydzielają naturalny hormon, lekarz mowil ze moga mi tez zlagodzic migreny, ale zobaczymy czy mi je w ogole przypisze, ciekawa jestem co to za nowosc, choc yasminelle tez bylo niby super wynalazkiembalaby m sie wrocic do tabletek typu yasminelle ze przytyje kolejne kg
Stary 2012-01-02, 20:45   #28
monika250
Przyczajenie

Hej, widze, ze dyskusja na ten temat odbyla sie juz jakis czas temu, ale mam nadzieje, ze uzyskam odpowiedz, bo widze, ze zmagasz sie z tym samym problemem co ja. Udalo sie w koncu rozwiazac problem wody? Ja rowniez odstawilam pigulki ponad 6 miesiecy temu- myslac,ze schudne nieco, a stalo sie odwrotnie! poszlo mi do przodu ok 8 kg, na poczatku odchudzlam sie, cwiczylam 2 x dziennie, pilam duzo plynow. Trafilam do lekarza, myslac, ze cos z hormonami,- wszytskie wyniki wyszly ok- hormony, tarczyca, watroba, nerki, tylko jak wytlumaczyc przyrost wagi?? okres nieregularny. Trafilam do dietetyczki i po analizie okazalo sie, ze mam ok 6kg za duzo wody w organizmie, niz powinnam miec! na dodatek zaczelam tracic mnoswto wlosow- co jest przerazajace + cera to tragedia, szczegolnie szyja!( a nawet jako nastolatka nie mialam problemu z cera) nie wiem jak sobie poradzic, bo uroda mi znika, staje sie pryszczata, okragla kobieta, a lekarz ignoruje mowiac, ze to normalne , bo przekroczylam 30tke i musze zaakceptowac fakt,ze moje cialo sie zmienia!!! Albo inny mowi, ze jak urodze dziecko to sie wszystko wyrowna.... Bralam tabletki ziolowe na zatrzymanie wody i pije herbate Yerba, Probowalam nawet akupunktury- i nic. Jestem splukana i bez rezeltatow... Moze ktorejs z Was udalo sie ustalic co powoduje anomalia w organizmie i jak to zwalczyc?? Bede wdzieczna za odpowiedz, bo naprawde jestem coraz bardziej zdolowana, trwa to juz 6 miesiecy.... i nie widac, by sie normowalo, moze wlosow trace nieco mniej.
monika250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-18, 21:27   #29
tunah
Przyczajenie

Monika, ja mam podobnie, udaje mi sie powoli normowac sytuacje. Zaczne od tego ze kiedy zaczynalam brac tabletki to wazylam 53 kg, ta waga utrzymywala sie chwile, na tabletkach yasminelle schudlam do 48. Odstawilam po roku stosowania i na dzien dzisiejszy waze 62kg. Wlasciwie ok 12 kg przytylam w pierwszych 2 m-cach po odsiawieniu, potem waga nieco stanela w miejscu. Oczywiscie nic nie jem, cwicze itd, czasem uda sie zgubic ok 2kg. Wlasciwie nie wygladam jakbym przytyla az tyle, mysle ze widac po mnie max 6 wiecej, doskonale wiem ze to woda. Hormony w porzadku, pryszcze, wlosy leca. Taki stan sie utrzymywal od maja do teraz. Okres nieregularny - to samo mamy wszystko, libido zerowe, gorzej niz na pigulkach.
Co wymyslilam - (poniewaz lekarze mrugaja porozumiewawczo ze 30 leci wiec moze by trzeba bylo ograniczyc czekoladki. A ja o chlebie i wodzie. Albo ze jak urodze... tylko ze akurat ja dzieci nie planuje w ogole wiec nie zamierzam wygladac jak potwor do menopauzy). Otoz pierwsze co to przewertowalam net w poszukiwaniu sposobow na zatrzymana wode, radzilam sie tez dietetyczki. Po pierwsze natychmiast zacznij pic 1,5 l wody dziennie niskosodowej, albo wiecej. Mozesz do niej dodawac aqua slim, bo ladnie usuwa zlogi. Druga sprawa to branie potasu w tabletkach. Trzecia napary z bratka, nie zrazaj sie wysypem pryszczy po 2 tyg, to minie, bo sie oczyscisz. Plus zielona i czerwona herbata, ale TYLKO pod warunkiem picia duzej ilosci wody. Dlaczego? bo jak sie odwodnisz herbatami to organizm znowu zacznie gromadzic, myslac ze jest za malo. Takie mam pomysly ktore wprowadzam w zycie.
A co do innych skutkow odstawienia - wlosy troszke tez przestaly wypadac, pryszczy odrobine mniej, libido mi za to skoczylo w gore (po pol roku, super), wiec jest nadzieja ze skoro to sie zmienia to do wakacji znowu bedziemy piekne

Aha, zapomnialam dodac ze dostalam rowniez masakrycznego cellulitu po odstawieniu, który zwalczam drenujacym zelem i masazem mocnym. Czasami przez sam ten masaz mi spadaja obwody!!
pozdrawiam

Edytowane przez tunah
Czas edycji: 2012-01-18 o 21:28
tunah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 09:20   #30
nikunisia
Przyczajenie

Ja hormony biore juz 12 lat. Mam zespol policystyczych jajnikow, sama ta choroba prowadzi do otylosci. Obecnie biore Jaz. Mimo ze 2 lata temu schudlam 14 kg po ciezkim wysilku i diecie, to bylo to chwilowe, teraz systematycznie waga moja rosnie. Cwicze 4 x w tygodniu na aerobiku, jezdze na rowerze, dziennie zjadlam niecale 1000kcal a mimo to tyje.
Pomyslalam ze to moze nadmiar wody, wielam wiec Tialorid. Na razie 2 dzien i dzis waze 2,5 kg mniej.
Nie wiem ile mam nadmiaru wody, czy mozecie mi powiedziec jak wam to zbadano?
nikunisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości