![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() L4 od psychiatry
Witam,
Chciałabym sie dowiedzieć czy któraś z Was była może kiedyś na L4 od psychiatry? W poniedziałek mam pierwsza wizytę,trochę sie stresuje, ale uznałam,ze i tak za długo zwlekalam z tym. Ciagle mam czarne myśli, nic mi sie nie chce ciagle płacze,zaczęło sie wszystko dawno temu po stracie 3 bliskich mi osób w dość krótkim czasie, i uznałam ze nie mam już siły i nie dam sobie sama rady. W pracy tez sie wszystko sypie. Czy psychiatra może zaproponować L4? Wiecie może na jak długo? Będę wdzięczna za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: L4 od psychiatry
Może, choć jeśli chcesz iść na zwolnienie, lepiej żebyś sama to zasygnalizowała podczas wizyty, bo sam lekarz się tego nie domyśli. Ja byłam przez miesiąc, ale to naprawdę indywidualna sprawa na ile Ci da.
Myślisz, że w Twoim stanie będzie naprawdę lepiej jeśli pójdziesz na zwolnienie i zaszyjesz się w domu? Porozmawiaj jeszcze z psychiatrą czy to na pewno dobre rozwiązanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Może, ma największe możliwości jeśli chodzi o zwolnienia ze wszystkich lekarzy, bo może wypisywać także wsteczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Oczywiście że może wystawiać i są honorowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
moja rodzona siostra jest aktualnie na kolejnym l4 od psychiatry. psychiatra to lekarz jak każdy inny.
siostra jest już od września na l4, jutro ma komisję w ZUSie o przyznanie zasiłku rehabilitacyjnego. jeśli orzecznik wyrazi zgodę (a wyrazi na pewno) to dostanie wolne na kolejne 6 miesięcy. psychiatrzy to wspaniali ludzie, naprawdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
Problem w tym ze mój dział właściwie likwidują , są masowe zwolnienia, i miedzy innymi to mnie teraz dobiło, do tego dochodzą inne problemy.
Wszystko sie skumulowalo i chce sie wyciszyć. Myślicie ze lepiej lekarce powiedziec o zwolnieniu? Nie chce żeby pomyślała sobie ze przyszłam tylko po L4 :/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Tylko sie tak zastanawiam jak to powiedzieć lekarce żeby kwasu nie było? Macie pomysł? Nie chce żeby zbagatelizowala mój problem i stan w mysl ze przyszłam tylko po zwolnienie ...
Nie mam pomysłu co jej powiedzieć żeby zabrzmiało to wszystko normalnie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Naczelna Nastolatka
|
po pierwsze opisz swoje objawy
po drugie powiedz po prostu, że w związku ze swoim samopoczuciem nie jesteś w stanie wykonywać swojej pracy a dodatkowo praca pogłębia Twoje objawy i już. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
po prostu bądź szczera. lekarz wyczuje jeśli będziesz coś kręciła.
wygląda na to, że jesteś wykończona. napięcie się w Tobie skumulowała i blokuje Ci normalne funkcjonowanie. psychiatra doskonale wie, że życie dalej w taki sposób doprowadzi Cię do głębokiej depresji (o ile już jej nie masz). uwierz mi, takich pacjentów jak Ty jest wielu i psychiatrzy doskonale to rozumieją. jestem pewna, że lekarz sam zaproponuje L4. Edytowane przez hevanka Czas edycji: 2013-02-22 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Pytanie czy faktycznie masz doła i potrzebujesz leczenia farmakologicznego czy terapii, czy potrzebujesz L4, które na jakiś czas uchroni cię przed zwolnieniem?
Sorry ale za dużo znam przypadków takich ucieczek od zwolnienia ew. zajśc w ciążę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Paula78: nawet gdyby zwolnili mnie z pracy mogłabym iść na L4 więc nie boje sie zwolnienia. I chyba raczej do psychiatry nie zapisuje sie ludzie , którzy tej pomocy nie potrzebują. Na wstepie napisałam ze mam dola i czuje ze wszystko nie ma sensu miedzy innymi po tym jak straciłam 3 osoby z bardzo bliskiej rodziny w krótkim czasie, więc z łaski swojej zachowaj spostrzeżenia dla siebie i nie zakładaj z góry ze każdy kto idzie do psychiatry idzie wyłudzić bez podstawie zwolnienie. Dzieci mnie nie bawią, więc zachodzenie w ciążę aby moc siedzieć w domu ( z depresją ) to chyba średni pomysł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli naprawdę masz problemy z psychiką nie masz się teoretycznie o co martwić, chociaż muszę Cię ostrzec, że nasiliły się kontrole. Przykładowo: dwoje moich znajomych (którzy miało podstawy do chorobowego, leczyli się psychiatrycznie) było wzywanych dwa razy na komisje!!! Miesiąc po miesiącu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ma problem, zwalnia na chwilę bieg życia, funkcjonuje wolniej, odpoczywa. nawet jeśli ma się lenić na kanapie nie znaczy, że ściemniała u psychiatry. potrzebuje zmniejszyć napięcie, które się nawarstwia i które może doprowadzić do tragedii. nawet jeśli (w co bardzo wątpię) pojawi się u niej jakaś komisja to nie musi wyć z rozpaczy urządzając teatrzyk, bo musi wykazać, że jest naprawdę chora. mówi jak jest i tyle. nikt nie przychodzi do niej z nastawieniem, że kłamie, choć często ZUS sprawia takie wrażenie. to też są ludzie. Edytowane przez hevanka Czas edycji: 2013-02-22 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niczego nie zakładam więc się nie oburzaj, tylko pytam. Zdrowia życzę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do kontroli, moja znajoma o której pisałam, która była wzywana na komisję dwa razy, rozmawiała na niej w poczekalni z różnymi ludźmi i jeden facet był 13 raz wzywany, wiele osób też dostawało wstrzymanie L4 Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-02-22 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie odnosiłam całej swoje wypowiedzi do Twojej i owszem prawdą jest, że jeśli idzie się na zwolnienie, bo faktycznie ma się podstawy to żadna komisja jest niestraszna. więcej luzu kobieto, to tylko forum. nie trzeba się od razu bulwersować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
A myślicie ze jest sens wspominać lekarce o tym ze mój dział w pracy likwidują?i przez to dół jest jeszcze większy :/
( dzięki temu chciałabym być na zwolnieniu i podjąć leczenie ,chce wykorzystać ten czas , o ile możliwe jest wyleczenie .... ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Biorąc L4 od psychiatry z powodu tak złego samopoczucie,przygotuj się na to że skieruje Cię/zasugeruje Ci terapię i na 90% przepisze Ci leki. To nie jest tak że lekarz Ci powie "dobra,ma pani te L4,niech sobie pani odpocznie". Musisz być gotowa na leczenie/rozwiązanie swoich problemów.
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
hej byłaś już u lekarza? Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu, też się stresuje. Mnie nie chcą zwolnić, to ja mam dość. Ciągle "dokręcanie śruby", wszystko źle, wszystko twoja wina i ciągłe żale, a do tego pensja taka, że w sklepie więcej zarabiają a nie pracownik umysłowy mgr z kilkuletnim doświadczeniem. Od pół roku żyje w taki stresie, że serce mi pada -dosłownie. Wylądowałam u kardiologa mam betablokery i dodatkowo słabe psychotropy. Jakoś nie wiedzę poprawy -lekarz delikatnie zasugerował (a ja się od dawna domyślałam), że to silna nerwica i psychiatra jest konieczny.
Muszę wyluzować, bo serce mi wysiądzie ![]() Mam pracę o której marzyłam, a ona zabij mnie od środka ![]() W tej chwili nie mam siły pracować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Glossary - w takiej sytuacji zwolnienie jest wręcz KONIECZNE. Opowiedz lekarzowi wszystko tak,jak tutaj napisałaś.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
glossary, zgadzam się z Whisper5. taki stan szybko zaprowadzi Cię na skraj załamania nerwowego i depresję. im wcześniej zgłosisz się z tym do lekarza tym "łatwiej" będzie przebiegało leczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Kochani a jeżeli już minie 6 miesiecy na zwolnieniu od psychiatry to co dalej? jaki powrót do pracy? beda patrzec jak na wariata?
czy może lekarz zaproponuje jakąś rechabilitację? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli wyda opinię na Twoją korzyść to ustali czas trwania świadczenia (ja pierwszy raz miałam 6 miesięcy, teraz mam 5 miesięcy i czekam na opinię o przedłużenie świadczenia) i wtedy dostajesz pieniądze od ZUSu, a nie od pracowdawcy. ![]() jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę, bo jestem głęboko w tym temacie :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.