Wazne pytania o esol. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Nauka języków obcych - kącik językowy

Notka

Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-02, 17:36   #1
mEbe87
Przyczajenie

Wazne pytania o esol.

Chcialabym zrobic kurs angielskiego, mam na mysli ESOL. Ciezko bylo mi zdobyc jakies konkretne informacje. Wiem, ze po pelny kursie moge zdac egzamin i ten egzamin kwalifikuej mnie do podjecia nauki na uniwersytecie (mam na mysli uniwersytety za granica). Kilka mcy temu aplikowalam w jedym z cellege dla doroslych i zakwalifikowano mnie na poziom Level1/2. Z tego co sie ostatnio dowiedzialam takich poziomow jest 5.
  1. Entry 1 Basic (podstawowy)
  2. Entry 2 Elementary (elementarny)
  3. Entry 3 Pre-Intermediate (średniozaawansowany)
  4. Level 1 Intermediate (zaawansowany)
  5. Level 2 Higher Intermediate (wyższy zaawansowany)
Czyli wychodzi na to, ze jestem prawie na najwyzszym poziomie.
Prosze o jakies konkretne informacje od dziewczyn, ktore cos takiego robily za ganica. Bylam w deoch college'ach i raczej nie chetnie odpowiadaja na zadawane przeze mnie pytania. Jedyne co to wpisowe i oplata za kurs ich interesuje.
Czy w ogole warto zrobic taki kurs?
mEbe87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 22:06   #2
olddirtydocs
Przyczajenie

Dot.: Wazne pytania o esol.

Ja robiłam Level 1 i wszystko pozdawałam. Tak naprawdę taki ESOL to tylko podstawy zebrane dla osób gdzie angielski nie jest pierwszym językiem (przynajmniej tak było u mnie). Był to super czas, bo poznałam wspaniałych ludzi, ale żeby mój angielski drastycznie skoczył? To była bardziej zabawa. Jeśli myślisz o studiowaniu tam to bym kierowała się ku CAE http://www.cambridgeenglish.org/pl/exams/advanced/
Ja też zamierzam za kilka lat aplikować na uni, więc będę teraz robić c1 i porównując go do IELTS jest to około 7-8. https://www.britishcouncil.pl/egzaminy/ielts
olddirtydocs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-11, 09:07   #3
fontAnna1
Przyczajenie

Dot.: Wazne pytania o esol.

Cytat:
Napisane przez olddirtydocs Pokaż wiadomość
Ja robiłam Level 1 i wszystko pozdawałam. Tak naprawdę taki ESOL to tylko podstawy zebrane dla osób gdzie angielski nie jest pierwszym językiem (przynajmniej tak było u mnie). Był to super czas, bo poznałam wspaniałych ludzi, ale żeby mój angielski drastycznie skoczył? To była bardziej zabawa. Jeśli myślisz o studiowaniu tam to bym kierowała się ku CAE http://www.cambridgeenglish.org/pl/exams/advanced/
Ja też zamierzam za kilka lat aplikować na uni, więc będę teraz robić c1 i porównując go do IELTS jest to około 7-8. https://www.britishcouncil.pl/egzaminy/ielts
Myślę, że w twojej sytuacji zdanie CAE to niezły pomysł. Jak będziesz sukać egzaminu zwróć uwagę na nazwe, bo już nie nazywa się CAE tylko Advanced. Jeśli jesteś z Warszawy to możesz dowiedzieć się w British Council lub w Lang LTC. Najlepiej zadzwoń i powiedz jaki masz cel to na pewno coś ci doradzą. Powodzenia
fontAnna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości