|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Skąd taki paniczny lęk przed zostaniem samej w domu?
Jestem 18-letnią dziewczyną. Jak byłam młodsza 15 lat np to zostawałam sama w domu. Bałam się, ale jakoś przezwyciężałam ten lęk.
Teraz przychodzi z trudem ta walka z lękiem... Boję się, że złodzieje włamią mi się do domu i mnie zabiją. Wiadomo, że wszystko się może zdarzyć. Panicznie się boję. Mieszkam na wsi wśród budynków a niedaleko jest las. Niby są blisko sąsiedzi, ale każdy nie wygląda przez okno dniami i nocami, a są jeszcze święta to tym bardziej. Nie jestem zbytnio bogata. Mam duży dom, ładny ogródek, podwórko nawet spore z sadkiem. Mój kolega z wielkiego miasta, nie będąc nigdy w środku domu, pomyślał, że jestem bogata bo mam takie podwórko, ładny dom i ogródek. Myli się. Możliwe, że wygląda dom ładnie, ale bez przesady. Mieszkamy z dziadkami. Boję się, że to samo może pomyśleć złodziej albo gorszy złoczyńca. Nie wiem, może za dużo filmów się naoglądałam? Fakt, Kevin sam w domu to fikcja, raczej nie sugeruje się tym filmem. Zawsze mam pod ręką: noże i jeden sprzęt kuchenny(z tyłu ma nasadę do obijania schabowych a z przodu jest element ostry - wygląda sprzęt jak mała siekierka połączona z młotkiem). Jak chodzę po mieszkaniu to mnie opanowuje ogromny lęk. Paraliżujący. Wyobrażam sobie, że ktoś tu jest - chyba bym umarła ze strachu. Staram się pocieszać, że na studiach też będę sama i co? Mam się bać? Ale w sumie... na stancji będą ludzie, więc... Zawsze pewniej a nie jak teraz... sama... w wielkim domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Skąd taki paniczny lęk przed zostaniem samej w domu?
Polecam pomyśleć o firmie ochroniarskiej, nie tylko dobra sprawa jak nikogo w domu nie ma ale również masz piloty dzięki którym możesz włączyć cichy alarm, sama mam taki przy łóżku i jak kiedyś wystraszyłam się w nocy bo pies zaczął niesamowicie ujadać a w koło domu co chwila oświetlało się światło bez wahania użyłam. Po około 10 minutach ochrona przyjechała, obeszli dom zameldowali się zapytali czy wszystko OK i pojechali. Tacy ludzie których się boisz obserwują nasze domy a jak zobaczą że w koło masz tabliczki obiekt chroniony i nie jest to kit sądzę że większość to zniechęci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.