|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wasze historie
Dobry wieczór.
Jestem 30-letnim rysownikiem i dziennikarzem z centralnej Polski. Mam w głowie projekt z pogranicza reportażu i grafiki. Jednak bez Waszej pomocy nie mam szans go rozpocząć. O co chodzi? Ostatnio dużo rozmawiam ze znajomymi mamami i niemal każda z nich – a przynajmniej te, które rodziły w państwowych szpitalach – miała mi do opowiedzenia historie mrożące krew w żyłach. Chodzi oczywiście o to, jak traktowane były w szpitalach w ostatnich tygodniach ciąży. Brak szacunku, empatii, niechęć do jakiejkolwiek, najprostszej nawet pomocy, a nawet świadome utrudnianie życia pacjentek. Nierzadko łączyło się to też z niekompetencją personelu. Uważam, że w przestrzeni publicznej zbyt mało mówi się o tym problemie. Dlatego chciałbym zrealizować projekt oparty na życiowych historiach matek. Jeśli macie takie historie lub znacie kogoś, kto je ma, bardzo proszę o informację. Najlepiej poprzez wiadomość prywatną. Oczywiście zapewniam pełną anonimowość. Szczegóły projektu objaśnię na privie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc, Bartek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze historie
Mamy obszerny wątek dotyczący porodów. Tak znajdziesz historie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.