Most porcelanowy-pomocy!!! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejd¼ i zobacz jak mo¿esz podnie¶æ jako¶æ swojego ¿ycia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-02-17, 12:45   #1
wikula26
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 35
Red face

Most porcelanowy-pomocy!!!

Witam wszystkie wizazanki!!! Mam problem i jestem zalamana ,dlatego jesli ktoras z was sie orietuje lub moze miala to samo to prosze o pomoc.Tydzien temu mialam zalozony most porcelanowy na metalu,most ten jest na gorze z lewej strony od 3 do 7 nie mialam 5 i 6 no i wkoncu postanowilam zainwestowac w siebie i uzupelnic sobie te braki.Z prawej strony na gorze brakowalo mi 4 i tez zrobilam ten most.Zaznacze ze kase na to zbieralam prawie przez rok czasu i calosc wyniosla mnie 4300zl.Problem w sumie zaczal sie jak wrocilam do domu zaraz po zalozeniu tego mostu.Z prawej strony bylo super,ale z lewej na 3 widzialam ze nie dochodzi mi 3 do dziasla nastepnego dnia zauwazylam tez ze 7 nie dochodzi do dziasla.Po 5 dniach wybralam sie do mojej pani stomatolog no i ona stwierdzila ze musze sobie masowac dziasla i wszystko ladnie zejdzie.Tylko ze ja to robie i w sumie efektu nie widze siedze z lusterkiem i ogladam te zeby z kazdej mozliwej strony,jestem zalamana bo to miala byc inwestycje dlugoletnia i strasznie duzo wyrzeczen kosztowalo mnie zeby uzbierac na to kase.Na domiar zlego widze z ez lewej strony tam gdzie jest dostawiony zab tez minimalnie nie dochodzi do dziasla i jest malutka szparka.Aha zaznacze jeszcze ze jak mialam mocowane te mosty to wlasnie z lewej strony poczulam jakby on sie poruszyl powiedzialam dentystce ona zajzala i powiedzialla ze wszystko jest ok.Co ja mam teraz zrobic pomó¿cie z kasy sie juz splukalam i nie mam na nowy most czy przysluguje mi jakas reklamacja??
wikula26 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 09:25   #2
psycho_loszka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 138
Dot.: Most porcelanowy-pomocy!!!

moj maz jest protetykiem i troche sie orientuje wydaje mi sie ze zle masz dopasowany ten most tzn ktos popelnil blad wykonujac swoja prace albo stomatolog biorac wycisk albo protetyk ktory go robil, nie daj sobie mydlic oczu pani dr i chodz dopoki nie bedzie pasowal wlasciwe, tyle kasy wydalas zeby sie teraz meczyc?
psycho_loszka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-19, 10:03   #3
wikula26
Raczkowanie

Tak te¿ zrobiê........nie odpuszcze tego........d³ugo na to zbiera³am i mia³o to miec jakis wygl±d i przede wszystkim mia³o funkcjonowaæ. Mam do ciebie takie pytanie,czy orjetujesz sie mo¿e jak wyglaa zdjecie takiego mostu?
Stary 2010-02-23, 12:16   #4
mol
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28

Witaj Wikula26.
Bardzo Ci wspó³czujê Mam podobn± sytuacjê z zêbami, tzn. mam braki z oby dwóch stron, tyle, ¿e po dwa zêby z ka¿dej. Równie¿ muszê d³ugo zbieraæ pieni±dze, ¿eby co¶ z tym zrobiæ, wiêc wiem jak jest trudno. Tymbardziej do³uj±ce jest co¶ takiego Ja ogólnie jestem za³amana swoimi zêbami,bo nie do¶æ, ¿e s± koszmarne, to jeszcze te braki. wiem, ¿e muszê co¶ zrobiæ, ¿eby jako tako wygl±daæ, bo wiem,¿e na ³adny usmiech nie mam szans, ale bynajmniej... muszê w koñcu zacz±c jako¶ funkcjonowaæ, znale¼æ jak±¶ normaln± pracê itd. My¶la³am o mostkach, choæ zdaje sobie sprawê i obawiam siê, ¿e efekt nie bêdzie fajny, choæby przez znacznie widoczne dzi±s³a, ale uchwyci³am sie tej nadziei, ¿e bêdzie po prostu lepiej. Jestem na etapie zbierania funduszy, co nie idzie ³atwo, bo pracujê od nie dawna na czê¶æ etatu (oczywi¶cie bez zarejestrowania) a na nic innego nie mam szansy. Odk³adam ile siê da. Ale w³asnie... wizja podobnej sytuacji mnie przera¿a i przygnêbia, bo trzeba wydaæ ciê¿ko uzbierane pieni±dze, opi³owaæ swoje zêby, a takie ryzyko
Wikula trzymam kciuki, ¿eby poprawiono Ci te mosty i wszystko skoñczy³o siê dobrze. wydaje mi siê, ¿e ta dentystka powinna Ciê przyj±æ i za darmo poprawiæ , bo nie po to przecie¿ p³aci³a¶ tyle pieniêdzy. Chocia¿ mo¿e i dla dentystów to nie wiele?
Pozdrawiam. I daj znaæ co i jak.
mol jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-26, 12:44   #5
wikula26
Raczkowanie

Mol........dzieki za slowa otuchy........Juz pisze co i jak....ja mam 2 mostki z prawej i lewej strony,ten z prawej jest super,naprawde bardzo mi sie podoba,z lewej natomiast jest do poprawki bo nie dochodzi mi do dziasla na 3 i 7.By³am juz u mojej pani stomatolog we wtorek i o dziwo sama zaproponowala mi ze w sytuacji kiedy te masowanie dziasel nie pomoglo to nie ma innego wyjscia jak zdjac ten mostek i zrobic od nowa.Oczywiscie ja udalam glupia i zaznaczylam ze nie mam juz na to kasy, no co ona powiedziala ze za nic nie bede placic.Mama juz umowiona wizyte na 10 marca no i czekam z niecierpliwoscia.Powiem szczerze ze troche sie tego obawiam ale wiem ze tak to zostac nie moze i musi byc jeszcze raz i dobrze wykonane.
Stary 2010-02-27, 12:48   #6
mol
Przyczajenie

Wikula chocia¿ dobrze,¿e dentystka nie robi ¿adnych problemów i sama widzi, ¿e mostek jest do poprawy.
A ten z lewej to na 5 z±bków razem? 3 i 7 korony plus 4,5,6 ?
Pozdrawiam i ¿yczê powodzenia, oby tym razem wszystko wysz³o dobrze
Stary 2010-03-02, 09:22   #7
wikula26
Raczkowanie

Mol,ja tez sie ciesze no i przyznam ze bylam bardzo zdziwiona ze nie musialam sie sama wyk³ucac o reklamacje,nawet nie zd±¿y³am jej powiedziec ¿e chce to zareklamowac,poprostu ona mnie wyprzedzila.Fajnie mimo tego ze obawiam sie troche jak to bedzie wygladalo to zdjecie tego mostu to i tak sie ciesze no i mam nadzieje ze teraz juz bedzie wykonany poprawnie.Jezeli chodzi o ten mostek po lewej 5 punktowy to jest tak 3 i 4 by³y w tym ze 4 byla martwa i juz kilkakrotnie polatana 5 i 6 brak a 7 by³a ok. teraz mam troche inne zmartwienie bo widze ze dolna 2 po prawej od srodka chyba mi sie psuje dziury jak narazie nie ma tylko zauwazylam wczoraj przy dziasle takie ciemne polkole no i oprócz tego widze na dolnych zebach prawa 1,lewa 1 i 2 takie pionowe kreski po jednej na kazdym zebie i nie wiem co to jest wyglada jakby pekniecie,boje sie czy mozna z tym cos zrobic, ja juz normalnie sily nie mam do tych zebów.W czwartek ide na wizyty bo mam umówiana juz od miesiaca no i mam nadzieje ze moja pani stomatolog cos na to poradzi.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-03-09, 13:05   #8
mol
Przyczajenie

Hej Wikula. Widzê, ¿e niestety te¿ masz sporo problemów z zêbami ja takie jakby pêkniêcia mam na kilku zêbach z przodu, ju¿ od lat, i dentystka nigdy nic z tym nie robi³a, ale ona nie jest najlepsza. Chcia³abym znale¼æ, a raczej koniecznie muszê... jak±¶ inn±,ale nie wiem ju¿ jak to bêdzie. Takie jakby pó³kole przy dzi±¶le te¿ u siebie zauwa¿y³am, mysla³am,¿e to mo¿e przebarwienie,bo mam z tym problem, ale teraz mam w±tpliwo¶ci. Napisz proszê co stwierdzi³a stomatolog na wizycie?
Pozdrawiam.
Stary 2010-03-19, 10:15   #9
wikula26
Raczkowanie

Hej MOL.......pisze dopiero teraz bo mia³am problemy z netem i niestety dopiero wczoraj mnie pod³aczyli.......Co do tych pekniec to juz by³am u mojej pani dr.,no i powiedzia³a ze to jest pekniecie zebiny i ze z tym sie nic nie robi.Pytalam skad to sie bierze,no i mówi³a ze taki mam "urok" zebów,moze to byc od pasty wybielajacej,w moim przypadku moglo to sie wlasnie od tego wziasc. Mówi³a tez ze mam sie tym nie przejmowac,bo wielu ludzi ma cos takiego i zeby wcale nie sa wtedy s³absze. Jesli moge Ci cos poradzic to idz do dentysty i popytaj co to jest,bo mozesz miec np pekniete szkliwo.........musi to zobaczyc ktos kto sie zna na czyms takim.
Mnie teraz czeka zdjecie mostu,mialam miec to robione 10 marca ,ale ze wzgledu na przeziebienie zostalo to przelozone o 2tygodnie.Boje sie jak nie wiem co.........no ale nie mam innego wyjscia.
Napisz czy bylas u dentysty i co ci powiedzia³?
Stary 2010-04-06, 13:26   #10
mol
Przyczajenie

witaj Wikula. Od jakiego¶ czasu te¿ mam problem z internetem.
U dentysty jeszcze nie by³am, szczególnie,¿e nie chce i¶æ ju¿ jak wcze¶niej na NFZ, a nie znam innego, a u mnie jest te¿ problem z finansami i do tego bojê siê.
Mam nadziejê,¿e u Ciebie wszystko ok.
Stary 2016-02-19, 21:49   #11
celinka9565
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Od¶wie¿am Hej😊 wikula 26. Jak teraz trzymaj± Ci siê te mosty? Tez chyba bêdê mia³a je robione..
celinka9565 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Medycyna estetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-02-19 22:49:48

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.