![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Jasne biustonosze
Moje jasne biustonosze w miarę używania zaczynają brzydko wyglądać. Zwłaszcza na ramiączkach ale też w innych miejscach pojawiają się ciemne plamy (jakby "wtarty" brud"). Piorę je co kilka dni ręcznie, ponieważ po praniu w pralce odkształcaly się. Niestety pranie ręczne nie dopiera tego brudu i z każdym dniem jest on coraz bardziej widoczny. Jak sobie z tym poradzić i jak zapobiegać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jasne biustonosze
ja piorę normalnie w pralce, tylko wkładam albo do specjalnej kuli albo woreczka, żeby miseczki się nie odkształciły także polecam którąś z tych dwóch rzeczy
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
może po prostu się zużyły? mi też tak zaczynają ciemnieć po kilku miesiącach a za każdym razem piorę w pralce (więc to na pewno nie kwestia niedoprania- może bardziej materiału).
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
u mnie jest podobnie, wychodzę z założenia, że bieliznę trzeba wymieniać co kilka miesięcy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moje noszone na przemian (sztuk 4-5) trzymają się średnio po 3-4 lata. Piorę w pralce z resztą bielizny w woreczkach (białe tylko z białym, beżowe z resztą jasnej bielizny), wyprostowuje do suszenia i nie mają żadnych przebarwień, brudnych ramiączek.
A może to kwestia firmy? Długości noszenia przed praniem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
zielony stworek
|
Materiał, z którego biustonosze są wykonane jest średniej jakości.
Możesz spróbować mydełkiem odplamiającym podziałać, albo wybielaczem. Pranie w woreczku w pralce z podobnymi kolorami nie szkodzi moim stanikom, wcześniej ręcznie się męczyłam i nie wyglądały lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
W Rossmanie można kupić wybielacz do bielizny, używałam kilka razy. Jest skuteczny i nie niszczy bielizny. Kosztuje chyba z 13 złotych.
![]() Edytowane przez nynka_1987 Czas edycji: 2015-12-22 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Najczęściej kupuję w h&m, formę trzymają bez zarzutu przez kilka lat. Jeden mam około roku, drugi ze trzy lata. Wyglądają całkiem dobrze poza tym brudem na ramiączkach więc nie sądzę żeby się znosiły. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- A da się jakoś wyszukać te z dobrej jakości ? Czy trzeba mieć szczęście? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie dobrej jakości ma Esotiq, tylko drogie ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jak przez tydzień nosisz jeden stanik, to nic dziwnego, ze on sie brudzi i szarzeje.
A w HM sa staniki, które chyba tak naprawdę na nikogo nie pasują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Właśnie tez sie zdziwiłam, ze nikt na to nie zwrócił uwagi. Przecież na tak długo noszonym biustonoszu osadza sie pot, brud, złuszczony naskórek to nic dziwnego, ze szybko szarzeje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staniki z H&M dla mnie nie grzeszą jakością, ale skoro trzymają Ci formę, a ich jedynym problemem są ramiączka to pozostaje Ci je częściej prać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Niepotrzebnie
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- A jakiej firmy bieliznę polecacie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
spróbuj namydlić te miejsca zwykłym mydłem (albo marsylskim, dopiera wszystko), a później przetrzeć delikatnie szczoteczką do rąk. powinno zejść. u mnie pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Byłam właśnie w sklepie i chciałam kupić coś żeby prać biustonosze w pralce. Stacjonarnie mieli tylko takie woreczki z stylu poszewek na poduszki i inne w kształcie miseczek biustonosza. Czy takie się też sprawdzają? Mi wydaje się sensowna tylko ta kula o której ktoś wspomniał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie każdego stać na kupno nowego biustonosza za 150zł co 4miesiące jak ramiączka zszarzeją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
może nie kupuj jasnej bielizny? Ja przestałam taką kupować bo mi szybko szarzała. Ostatni taki stanik zafarbowałam na beżowo. Obecnie mam tylko beżowe lub kolorowe staniki. Bieliznę piorę w pralce w woreczkach z siatki. Miałam kiedyś kule do prania staników ale mi się nie sprawdziły.
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- nie wiem jakiej firmy kupujesz bieliznę, ale moje niektóre staniki mają kilka lat. I nadal są w dobrym stanie. Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2015-12-26 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Jak biale, to sprobuj dobrym wybielaczem. Na inny kolor bielizny sprobuj Vanish w rozowym opakowaniu. Ja go sobie chwale do wszelkich plam. I dobrze dziewczyny radza, kup woreczek do prania. Po co meczyc sie z praniem recznym, to nie kaszmir.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53910413]Jak biale, to sprobuj dobrym wybielaczem. Na inny kolor bielizny sprobuj Vanish w rozowym opakowaniu. Ja go sobie chwale do wszelkich plam. I dobrze dziewczyny radza, kup woreczek do prania. Po co meczyc sie z praniem recznym, to nie kaszmir.[/QUOTE] Kupiłam te kule już bo nikt nie odpisywał 😀:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Jeśli są to tylko ramiączka to można dokupić nowe, za ok.10-15 zł w sklepach z pasmanterią lub bielizną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Sądzę, że tu dużo zależy od Twoich oczekiwań - jaką bieliznę lubisz, jaka dobrze na Tobie leży.
Osobiście kupuję staniki kilku firm - softy - zdecydowanie Dalia, usztywniane - Nipplex, Gorteks, a jeśli push-up - to Gossard. Ich staniki mam przez lata i zawsze bezproblemowo piorę je w pralce. Więc polecam polatać po sklepach bieliźnianych, a nie sieciówkach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle mam dużo do ogarnięcia w tym temacie, bo zdałam sobie też sprawę że mam źle dobrane rozmiary. Więc zdecydowanie muszę się przejść do dobrego sklepu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
W woreczku. I nigdy mi się nic nie poodginało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
jestę wieszczę
|
ja wybielacz z rossmanna też polecam, chociaż z nim to się trzeba obchodzić wyjątkowo ostrożnie.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja tez piore w woreczku z siatki, ale czasem mi sie rozpina zamek w worku i stanik miesza sie z normalnym praniem. Nie pamietam firmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.