|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czerwone plamy na wewnętrznej stronie ud
Hej !
Mam mały problem. Chcę zasięgnąć Waszej porady, mianowicie od ok twóch tygoni zauważyłam u siebie małą blado czerwoną plamke, która z czasem zaczęła się powiększać i robić bardziej czerwona a znajduje się ona na wewnętrzej stronie ud, blisko okolic intymnych. Ostatnio również zauważyłam że na drugim udzie, na tej samej wysokości również pojawiły się plamki. Po dokładnych oględzianch mojego ciała zauważyłam, że na pupie w okolichy pochwy zrobił się lekko czerwony pierścien który w srodku ma normalny kolor skóry. Dodatkowo na wzgórku łonowym dużym półkolem (nie wiem jak mam to dokładnie opisać, mam nadzieje że zrozumiecie) zaczęła łuszczyć się skóra a kiedy ją podrapie to leci z niej jakby biały pył. Zadne z tych zaczerwienien nie swędzi, tylko wzrórek łonowy i tylko czasem. Zauważyłam jednak że największa plama na udzie bardo podrażnia się od zimna, bo kiedy dłuższy czas jestem poza domem zaczyna bolec a przy ocieraniu ud piecze. Na wizyte prywatnie umawiam sie w poniedziałek, ale zaczynam odchodzić od zmysłów że moge miec najgosze choroby z możliwych. Możecie napisać co o tym sądzicie ? Może ktoś z Was miał podobny przypadek ? Załączam też zdjęcia jak wyglądają plamy na udach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: czerwone plamy na wewnętrznej stronie ud
Podobne do grzybicy,nie wolno tego drapac,bo mozna poprzenosic ,w inne miejsca,co powie lekarz,koniecznie napisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
ja mialam cos podobnego ale na tułowiu i był to Łupież różowy Giberta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Witaj. Bardzo możliwe, że jest to spowodowane zbyt suchą skórą- miałam coś podobnego będąc w ciąży. Pomógł mi emolium do kąpieli, może być także coś do nawilżania skóry z tej serii, lub podobne dermokosmetyki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.