|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Praca w Polsce dla obcokrajowca (bez znajomości języka polskiego)
Czy ktoś może podpowiedzieć coś w temacie poszukiwania pracy w Polsce dla osoby nie znającej języka polskiego?
Gdzie szukać? Czy są jakieś instytucje, które pomagają szukać pracy w takiej sytuacji? Mój narzeczony zna bardzo dobrze język angielski i włoski, jest bardzo dobrym kierowcą, jest świetnym kucharzem, ogólnie ma wiele talentów. Niestety, nie ma ukończonych studiów i to pewnie będzie przeszkodą w znalezieniu pracy w jakiejś korporacji...? Za kilka miesięcy bierzemy ślub i sytuacja (różne względy...) zmusza nas do tego, żebyśmy przynajmniej przez najbliższy czas mieszkali w PL. Nie chcemy mieszkać osobno - ja w jednym kraju, on w drugim... Czy osoba bez znajomości języka polskiego ma szansę znaleźć w naszym kraju pracę? Zakładam, że mój mąż będzie mógł legalnie w PL pracować... Ja od lat pracuję w jednej firmie, zupełnie nie orientuję się co się dzieje aktualnie na rynku pracy... Proszę, podpowiedzcie coś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca w Polsce dla obcokrajowca (bez znajomości języka polskiego)
Zależy w jakim mieście. W stolicy na pewno
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.