|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Usuwanie pieprzyków
Witajcie.
![]() Byłam dziś u dermatologa, bo martwiłam się o swoje pieprzyki i generalnie byłam zainteresowana usunięciem przynajmniej jednego, najbardziej przeszkadzającego. Pani dermatolog powiedziała, że to niegroźne pieprzyki i usunąć mogę je jedynie prywatnie. Umówiłam się na zabieg laserowy, ale teraz mam obawy.. Czytałam że "kolorowe" pieprzyki nie mogą być usuwane laserem, bo kolor pozostaje, to prawda, robił ktoś z Was tak? Mój jest brązowy z czarnym domieszkiem, w razie czego wstawię zdjęcie. Ta Pani jest znana z chęci zarobienia jak najwięcej, dlatego trochę się obawiam że to celowe zachowanie, wiecie. Usunie mi pieprzyk, zostanie ślad i wrócę żeby zbieg powtórzyć. Sama już nie wiem.. A innego dermatologa w okolicy nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Usuwanie pieprzyków
Cytat:
To ciekawe, że pani dermatolog uznała, że to niegroźne pieprzyki.. One przeszkadzają bo są duże i wystające czy po prostu przeszkadzają Ci wizualnie? Bo jeśli pieprzyk jest wystający to jest on narażony na uszkodzenia. Zresztą takie pieprzyki nie są niegroźne i warto jest je usunąć. Ja miałam taki pieprzyk wycinany na NFZ. Z tym, że był on wycinany, a nie usuwany laserowo przez co została mi nieładna blizna. Na prawdę nie ma w okolicy innego dermatologa, z którym mogłabys to skonsultować?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
@Up
Proszę o bana dla tej osoby, ta strona wyłudza pieniądze, jeszcze ktoś się na to nabierze! Co do tematu. Niestety ja też mam na szyi dwa pieprzyki odstające, które przeszkadzają mi przy goleniu, często są podrażnione. W dodatku kilka razy pies mi zadrapał takiego pieprzyka, krew lała się. Wizyta u dermatologa - Niestety pieprzyki nie są groźne i usunąć mogę tylko prywatnie. Szkoda, bo ani to ładne, a w dodatku bardzo przeszkadza i trzeba na to bardzo uważać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.