|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
pytanie do mężczyzn! wolałbyś wiedzieć czy nie?
Hej
jak w tytule - pytanie głównie kieruję do mężczyzn. Postaram się krótko, zwięźle i na temat ![]() Jestem singielką, poznałam fajnego faceta. Nie wiem jeszcze kiedy wylądujemy w łóżku, ale nie w tym rzecz. Problem tkwi w tym, że nigdy nie miałam orgazmu.. ![]() Jak widać po loginie, mam 29 lat, za sobą 2 kilkuletnie związki, oraz 2 kilkumiesięczne. Partnerów seksualnych pięciu, w tym tylko z jednym nie łączyło mnie jakieś głębsze uczucie czy związek (1 raz z dobrym kolegą ). Jedni partnerzy byli ciut lepsi, inni ciut gorsi, ale z żadnym z nich nie było mi źle.Tylko przed pierwszym partnerem ukrywałam swój "problem". Każdy następny o tym wiedział i twierdził, że mu to nie przeszkadza, oraz że "popracuje nad tym" ![]() Jednak wydaje mi się, że jednemu z nich przeszkadzało to na tyle (niskie ego ), że nie poradził sobie z tym i się rozstaliśmy (zdradził).Teraz kluczowa kwestia: Zależy mi na tym nowo poznanym mężczyźnie. Zastanawiam się jednak, czy przed naszym pierwszym razem powinnam Mu powiedzieć o moim "problemie"? Okłamywanie pierwszego partnera było dla mnie męką i obiecałam sobie już nigdy tego nie zrobić, jednak czy to jest dobre, by mówić od razu? Czy Ty jako facet, chciałbyś o tym wiedzieć od razu? Jakie to ma dla Ciebie znaczenie? Nie chciałabym, by pomyślał, że to dla mnie najważniejsze, by czuł0 jakąkolwiek presję i jeśliby (bo to wysoce prawdopodobne ) nie udało mi się osiągnąć orgazmu, by się tym jakoś przejął.Zapewne są panowie, których interesuje tylko własna przyjemność, ja jednak trafiałam zawsze na takich, którzy chcieli mnie zadowolić. Dodam, że jak najbardziej czerpię przyjemność z samego aktu i bliskości Jestem podniecona, i cała reszta jak pożądanie i przyjemność ma miejsce, po prostu nie ma ona swego "apogeum" ![]() Ja nauczyłam się z tym żyć i nie jest to dla mnie problemem, jednak ciekawi mnie postrzeganie tego tematu przez Was Panowie. ![]() Liczę na szczere odpowiedzi. Dziękuję ![]() (chyba się nie udało zwięźle, wybaczcie, jestem babą )
|
|
|
|
#2 | |
|
plum plum
|
Dot.: pytanie do mężczyzn! wolałbyś wiedzieć czy nie?
Cytat:
|
|
|
#3 | |
|
.
|
Cytat:
szukać porady u facetów na babskim forum, genialne. a ty zamiast się napić, że oborze, znowu nie będę miała orgazmu, czerp przyjemność z seksu. i może najpierw sama naucz się swojego ciała, żebyś mogła nauczyć faceta, co ci odpowiada.
|
|
#4 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Gorszą wiadomoscią dla mnie będzie że udaje niż że ma problem z tym.
|
|
|
|
#6 |
|
plum plum
|
ja tylko ostrzegam, by się Autorka nie zdziwiła.
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
no przezabawne, naprawdę
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
No ale czemu masz ich o tym informować przed? Żeby wywierać presję?
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
skoro czerpiesz przyjemnosc jest ci dobrze i seks sprawia ci przyjemnosc po co chcesz odrazu kogos stresowac taka informacja ?
jak dla mnie to burzy relacje,moze daj partnerowi poznawac twoje cialo,wyluzuj sie a nie odrazu chcesz walic taka informacja bez nawet sprawdzenia czy z tym nowym ci sie uda |
|
|
|
#10 |
|
on tired little feet
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Ale po co chcesz im o tym mówić? Bez sensu, oddziel tamto grubą kreską i zacznij od nowa tak jakbyś pierwszy raz uprawiała seks
|
|
|
|
#12 | |||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
thirky spokojnie, ważne że wizażanki są w pełni sił intelektualnych ![]() Cytat:
![]() bez obaw, jestem w pełni sił intelektualnych Wiedziałam na co się piszę, ZASZALAŁAM![]() ![]() no nie? brawo ja[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;54187019]No ale czemu masz ich o tym informować przed? Żeby wywierać presję?[/QUOTE] Nie napisałam, że zamierzam, spytałam o zdanie na ten tema Panów ![]() [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;54187150]skoro czerpiesz przyjemnosc jest ci dobrze i seks sprawia ci przyjemnosc po co chcesz odrazu kogos stresowac taka informacja ? jak dla mnie to burzy relacje,moze daj partnerowi poznawac twoje cialo,wyluzuj sie a nie odrazu chcesz walic taka informacja bez nawet sprawdzenia czy z tym nowym ci sie uda[/QUOTE] ech... Nie napisałam, że "czekam aż mi się uda". To bardziej walka między nie oszukiwaniem a stawiania pod presją - nie chcę żadnej z tych rzeczy.Cytat:
Cytat:
![]() Tak, to racja, bez sensu było pisać na forum dla kobiet mimo że wiem, że są tu także Panowie pełni sił intelektualnych, których opinię niejednokrotnie dane mi było przeczytać. Mój błąd bo zapomniałam też, jak paskudne, złośliwe a może znudzone potrafią być baby ![]() Co niektóre (ależ jakże w pełni sił intelektualnych ) zawsze muszą napisać...cokolwiek. Polecam również czytać uważniej, jeśli się chce udzielać odpowiedzi (nie wspominając już o tym, do kogo skierowane było moje pytanie ...ale tak, tak - jest wolność słowa, każda ma prawo pisać co chce i gdzie. LUZ).
|
|||||
|
|
|
#13 | |
|
plum plum
|
Cytat:
Ten wątek podchodzi pod trollowanie.
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Zakładać wątek pod 5 osób jest niepoważne i jest zwykłym zaśmiecaniem forum.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
#15 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
ok, a mialas kiedykolwiek orgazm? bo z Twego postu akurat wychodziloby na to,ze jednak rada pt. naucz sie swego ciala, nie jest taka zla. A moze chodzi tu o to,abys sie nauczyla komunikowac swoje potrzeby partnerowi? I to nie na zasadzie: "nigdy nie mialam, jakos z tym zyje, spoko", tylko na zasadzie "dotykaj mnie tak i tak, tu i tu".
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Zacznij znajomość. Jak uznasz że to ten to zapytasz co by zrobił gdybyś miała problemy z tym. Jak jest wart czegoś to powie ze postara się pomóc.Jak nie to odsunie sie a to oznacza że nie jest wart zachodu.
ps powiedzieć mus. Dziwnie by mi było gdybym dowiedział sie że dotyk w tym miejscu sprawia ból a osoba od roku z usmiechem na zębach udawała że to bardzo przyjemne. Taki przykład. Powodzenia |
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
Na wstępie chciałbym przeprosić co niektóre wiżażanki że mam penisa, zdolności intelektualne i że nigdy nie dowiem się co to okres.
Autorko, każda informacja jest cenna by budować znajomość, więc czemu info o tym że nie miałaś orgazmu miałaby być wyjątkiem? Zaufaj mądrości swojego faceta. |
|
|
|
#19 |
|
on tired little feet
|
Właściwy człowiek na właściwym miejscu.
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
A po co informować? Przecież to nie choroba ani coś złego
Może jak trafisz na faceta, z którym dobierzesz się pod kątem łóżka plus nauczysz się komunikować z nim w tych sprawach, to będzie dobrze.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
Dlaczego zakładasz, że on się tym będzie przejmować?
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Do głowy by mi nie przyszło, żeby o czymś takim facetowi mówić. Zobaczysz, jak będzie, jeśli nie będziesz dalej miała orgazmu, to wtedy poruszycie ten temat
Wysłane z tapatalk |
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nigdy z facetem czy podczas masturbacji też nigdy? |
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#27 |
|
plum plum
|
drogi usingu - wyboldowałam Ci słowa- klucz.
|
|
#28 | |||||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Może poproście od razu o bana dla mnie, w końcu to WASZE forum i mi się należy jak nic! Cytat:
Oj skąd wiedziałaś o moim piskliwym głosiku ? Oj jak TY MNIE ZNASZ.... Wiesz przecież o mnie wszystko i również to jak BARDZO ZALEŻY MI NA ATENCJI (to dlatego, że tak bardzo mi zależy napisałam to z wielkiej litery ![]() )Cytat:
Powiem na pewno, zastanawiam się jedynie kiedy najlepiej. Cytat:
Hah, w sumie to są cięte nawet na przedstawicielkę tej samej płci, jednak z odmiennym do podejściem Nie o to chodzi, CZY powiedzieć bo to zrobię na pewno, ale kiedy? Tu nie o sam brak orgazmu chodzi bo mi to nie doskwiera, chodzi o to, by Go nie wystraszyć/zestresować itd. Cytat:
Bo to wartościowy facet... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Orgazm nie jest dla mnie najważniejszy. Jeśli dane mi będzie go poczuć, to super, ale jeśli nie to nie zamierzam skakać z mostu ani się skupiać na jego poczuciu. Chyba nie ma sensu kontynuować tematu dalej. Mało odpowiedzi od Adresatów wątku otrzymałam, a nie zamierzam toczyć dłuższej wymiany zdać z niektórymi wizażankami, które wiedzą wszystko lepiej. Po prostu zwyczajnie szkoda mi na to czasu... piskliwi ludzie z potrzebą atencji widać tak już mają ![]() Dziękuję osobom, które zechciały odpisać na temat. pozdr Proszę o zamknięcie wątku. dziękuję |
|||||||||
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
To zanim wątek zostanie zamknięty, to pozwolę sobie jeszcze skomentować: rozbijasz niepotrzebnie gówno na atomy. Niepotrzebnie się przejmujesz. I co najgorsze: traktujesz tego faceta nie jako wartościowego, ale jak jakiegoś głupka. Bo mądry facet to zrozumie i nie będzie miał z tym żadnego problemu. Kwestia czasu powiedzenia też nie ma najmniejszego znaczenia.
Mówię to jako facet, który był w związku z taką kobietą.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
#30 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie traktuję go jak głupka, tylko jak człowieka odmiennej płci Poza tym mogę się tylko domyślać, że tematyka seksu i doznań, jakie partner daje partnerce są dla facetów dość ważne. Przykładowo kumpel (któremu nie zdradziłam swojego "sekretu" bo to dla mnie zbyt osobiste ) kiedyś wspomniał, że dla facetów ważne jest, gdy kobieta ma z nim orgazm, czują się wtedy pewni siebie, męscy i takie tam. Słyszałam też o znajomym, który rozstał się z dziewczyną bo nie mógł żyć z taką, która nie szczytowała Jak wspomniałam, mój ostatni eks (tak, on okazał się ostatecznie dupkiem ) prawdopodobnie miał z tym problem. Kombinował co tylko się da(nawet czasem za dużo o czym mu mówiłam), mimo że tłumaczyłam, że jest mi naprawdę dobrze i że to we mnie tkwi przyczyna.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.

). Jedni partnerzy byli ciut lepsi, inni ciut gorsi, ale z żadnym z nich nie było mi źle.
) nie udało mi się osiągnąć orgazmu, by się tym jakoś przejął.