![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Wybaczyłybyście? Nie daje mi to spokoju
Drogie Wizażanki,
może błahy powód, jednak bardzo proszę o wypowiedzi... Czy wybaczyłybyście chłopakowi, który po trzech miesiącach związku napisał do dziewczyny (z którą z różnych powodów kiedyś mu się nie ułożyło i z którą nie wymieniał żadnych wiadomości ponad 4 miesiące), życzenia świąteczne, w treści których znalazło się: zdrobnienie imienia, całusek i tekst "jak mógłbym zapomnieć (o złożeniu jej życzeń)". Sytuacja miała miejsce rok temu, ale do tej pory nie daje mi to spokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybaczyłybyście? Nie daje mi to spokoju
Tak. O rany.
Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Tak, wiem, że może to głupio brzmieć z boku :/ ale dobrze słyszeć, że dla kogoś to błahy powód (bez ironii).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a kto kogo zostawił?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Był to "wypadek losowy", który zaważył na tym, że się ze sobą nie zeszli, ale ogólnie to było z jej strony
Tak, postawiłam na szczerość i powiedziałam parę dni po tym, jak to zobaczyłam. Mówił, że nie wie, co mu odbiło, że mu głupio, zachował się kretyn, przepraszał na kolanach (dosłownie ![]() ![]() Jak zaczęliśmy się spotykać, to był prawie rok po tych "losowych wydarzeniach", czyli: w październiku zaczęliśmy chodzić, grudniu napisał, a dowiedział się o tym, że na pewno ze sobą nie będą w styczniu. Jak zaczęliśmy się spotykać, to mówił teksty typu "styczeń miałem ciężki, o tamtym styczniu to bym zapomniał". W końcu się wkurzyłam i powiedziałam, że albo mi wyjaśni, o co chodzi, albo niech więcej o tym nie wspomina. Wybrał, że opowie mi, co się stało. Wtedy usłyszałam w trakcie tej rozmowy "ale to było dopiero rok temu", akurat kiedy mi przyszło na myśl, że to było aż rok temu ![]() Edytowane przez 201701300910 Czas edycji: 2016-01-03 o 00:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hmmm... ja bym chyba wybaczyła, ale nie zapomniała i pewnie w złości bym mu to niekiedy wypominała (wiem, nieładnie).
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem ma do niej nadal senryment.
![]() |
#9 |
.
|
nie wierzę, że można się zadręczać taką pierdołą przez ROK.
![]() |
#10 |
zuy mod
|
O matko, oboje jesteście udani
![]() Ty - bo przezywasz taka głupotę. On - bo przeprasza za to na kolanach o.O
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Eeee... to tam jest coś do wybaczenia w ogóle?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Bez przesady, ludzie wybaczają sobie nieraz gorsze rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
on tired little feet
|
Nie wiem czemu wszyscy piszą że to taka pierdoła. Mi też byłoby przykro. Oczywiście jest to rzecz do wybaczenia i nie żadna tragedia, ale nie czułabym się z tym komfortowo.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Yyy... też wysyłam byłym życzenia świąteczne, to taki sympatyczny gest i nie uważam, żeby było w tym cokolwiek zlego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
on tired little feet
|
Cytat:
a) Wszystkiego najlepszego w nowym roku ![]() b) Dorotko ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
A ja uważam, że kluczowym faktem nie jest tu treść życzeń (które w innych okolicznościach mogłyby być całkiem niewinne, choć pewnie wkurzające dla autorki), co przedziwne zachowanie faceta po tym, jak się z tych życzeń wyspowiadał. Co to za akcje, klękanie i błaganie o przebaczenie, rozkminianie dat ze szczegółami? Gdyby to nie było coś istotnego, to podrapałby się w głowę, machnąłby ręką i powiedział, no wiesz, wysłałem rok temu życzenia, głupia sprawa, może nie powinienem.
Moim zdaniem coś jest na rzeczy o tyle, że ona cały czas mu w głowie siedzi i on nie może sobie z tym poradzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
rok czasu kminić nad czymś takim, dzizas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
do mnie na sylwestra standardowo zadzwonił mój były, 20min rozmowy, ja do niego per słoneczko, on do mnie zdrobniale z imienia, a obecny facet obok gada ze znajomą
![]() niektóre z was nie mają pojęcia jakie życie jest przyjemne kiedy się człowiek nie przejmuje takimi debilizmami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||
Konto usunięte
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, które do tej pory się ukazały
![]() Bardzo się cieszę, że są osoby, według których to błahostka, jak i te, które mnie rozumieją. Spodziewałam się różnorodnych odpowiedzi, wiem, że są różne związki i różne podejście do życia, choćby na przykładzie trójkątów w łóżku- niektóre pary sobie na to pozwalają, a według innych to coś nie do pomyślenia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chciałabym to jakoś przepracować, ale nie wiem jak... Może macie jakieś porady? Myślę, że kluczowe jest także to, że jestem wielką zazdrośnicą. Edytowane przez 201701300910 Czas edycji: 2016-01-03 o 13:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Przez rok wypominasz chłopu, że napisał do byłej "Wesołych świąt, Zdzisiu
![]() Wyluzuj, dziewczyno, na miejscu Twojego partnera już dawno dostałabym pierd*lca, zrobił głupio, przeprosił, nie m tematu! Dziwię się, że on tak spokojnie do tego podchodzi i za każdym razem Cię przeprasza, nieźle go wytresowałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
nie, naprawdę, szkoda Twoich nerwów. jak potrafił do niej nie pisać przez 4 miesiące, to nie rób problemu o byle głupi sms.
![]() |
#25 |
live your passion
|
Pomyśl sobie, że przez rok po tych życzeniach nic się nie rozwinęło, więc się raczej nie rozwinie. Gdyby to napisanie było zagrożeniem to by facet utrzymywał kontakt i gdyby mu na niej zależało to po otrzymaniu "zielonego światła" poleciałby do niej. Zakładam, że byłoby to znacznie prędzej, a tu rok minął. Potraktuj to po prostu jako życzenia dla koleżanki. Chciał być miły i tyle.
![]() |
#26 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Btw, też sobie nie wyobrażam, że można zwracać się zdrobniale do innego faceta, będąc z związku. Ale tak jak już napisałam- co związek, to obyczaj, przecież same to widzimy w swoim otoczeniu ![]() Edytowane przez 201701300910 Czas edycji: 2016-01-03 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
lokalna gwiazda
|
W każdą rocznicę wysłania tej wiadomości, powinnaś urządzić mu dzień sądu ostatecznego. To go oduczy głupich sentymentów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niemniej, masz rację, co związek to obyczaj, ważne żeby pasowało to obojgu osobom. Natomiast nadal uważam, że niezależnie od ustaleń, niezależnie od tego, czy sms chłopaka był wielką zbrodnią (wg. autorki najwyraźniej tak, bo nie uznaje zdrobnień w stosunku do innych dziewczyn), wypominanie tego PRZEZ ROK jest absurdalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
No heloł, ja też ze swoim eks mam przyjacielskie stosunki, czasami się przekomarzamy i żartujemy, ale nie wyobrażam sobie, żeby napisać do niego "Marcinku
![]() ![]() ![]() a) chyba by mnie wyśmiał; b) nie chciałabym narażać się jego dziewczynie i być powodem ich potencjalnych, niepotrzebnych spin (bo to fajna dziewczyna w sumie ![]() c) ja nie byłabym zadowolona, gdyby mój partner tak zrobił, więc sama mu tak nie robię. No i może jestem dziwna, ale widzę DELIKATNĄ różnicę w "Zdzisiu ![]() ![]() ![]() ![]() A nawet jeśli bym tak napisała i by to dla mnie znaczyło tyle, co sms z życzeniami do koleżanki, to bym na kolanach nie przepraszała - bo jeśli padłabym na kolana, to w dorozumiany sposób bym się "przyznała", że chodziło o coś więcej niż o głupie życzenia. Gdyby były to tylko życzenia, to bym raczej obróciła to w żart i wyśmiała faceta, że taką głupotę bierze tak na poważnie. Także raz jeszcze powtarzam - sprawa do wybaczenia (nie ma tu co dyskutować, bo to drobnostka), ale na pewno byłoby mi przykro i nie od razu bym zapomniała. Chociaż że aż rok to przeżywać - też bez przesady. Edytowane przez Grada Czas edycji: 2016-01-03 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.