|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dieta, odchudzanie - postanowienia noworoczne
Święta minęły, więc czas zabrać się za odchudzanie
Co kochane polecacie? Gdzie ułożyć dietę? Jaką dietę? Gotowcom nie ufam. Każdy organizm jest inny, więc dieta jedna nie może pasować do tysiąca osób Czytałam o stronach xxx, co polecacie?
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-29 o 21:20 Powód: Reklama. |
|
|
|
|
#2 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Dot.: Dieta, odchudzanie - postanowienia noworoczne
najbardziej polecam podfrum dietetyka ;-)
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
idź do lekarza to Ci ułoży dietę
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Sport do podstawa każdej diety samo ograniczanie się podczas jedzenia nie wystarczy trzeba jeszcze dużo się ruszać żeby nasza skóra po utracie kg nie była obwisła tylko piekna i jędrna. Teraz różnych diet jest mnóstwo trzeba poszperać w internecie i na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Dieta jak to dieta po jej zakończeniu kg mogą wrócić gwarancji nie mamy, ale warto spróbować poszperaj w internecie i poszukaj takiej diety w trakcie, której nie będziesz chodzić głodna bo z wlasnego doświadczenia wiem, że podjadanie to najgorsze co może być. I tak jak pisała anka ruch ruch ruch.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
ja podobnie jak wy mam noworoczne postanowienie, żeby schudnąć. dałam sobie na to 1,5-max 2 miesiące czasu. juz oczywisice zaczelam. kupiłam sobie piłkę fitness, matę i szarfy do ćwiczen w domu. jak na razie udało mi się cwiczyc 3 razy z filmikow, więc nie jest źle. zamówiłam też koktajle Mojito slim, bo ponoć dobrze działają przy ćwiczeniach. czekam aż przyjdą
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
najlepsza dieta to przejście na zdrowy tryb życia . zbilansowane posiłki, aktywność fizyczna i samo się robi
Tak naprawdę, to dużo wiedzy z poradni coio zdobyłam, zaczęłam się ruszać i zmalało mnie o 10 kg w 3 miesiące.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, odradzam wszystkie "chwilowe" diety, a na pewno Kapuścianą i Dukana. Sama nie próbowałam, ale nigdy nie spotkałam się z pozytywną opinią na ich temat
Jeśli rozumiecie słowo "dieta" jako miesięczny, dwumiesięczny okres gdzie jecie mniej i ćwiczycie jakby od tego zależało Wasze życie, a potem wracacie do starych nawyków to.. nie ma to sensu. Dieta to sposób odżywiania. Coś, co trwa całe życie, a nie 3 miesiące. Więc ja polecam jeść po prostu zdrowo i starać się wplatać jakąś aktywność fizyczną. Można ograniczyć kalorie, ale nie poniżej 1200 (a i w tym wypadku należy jeść naprawdę zdrowo, ponieważ mamy mało kalorii do zagospodarowania, więc niech to będą zdrowe i dobre kalorie). Można się odchudzać, ale wprowadzając zmiany na stałe, a nie na chwilę. Jeśli będziesz zdrowiej żyła i schudniesz i będziesz się trzymać nowego stylu życia to utrzyma Ci się figura. Jednak jeśli wrócisz do złych nawyków, to i kilogramy wrócą. Prosta filozofia.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się w stu procentach!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

Co kochane polecacie? Gdzie ułożyć dietę? Jaką dietę? Gotowcom nie ufam. Każdy organizm jest inny, więc dieta jedna nie może pasować do tysiąca osób
Czytałam o stronach xxx, co polecacie?

Tak naprawdę, to dużo wiedzy z poradni coio zdobyłam, zaczęłam się ruszać i zmalało mnie o 10 kg w 3 miesiące.