|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() jak odświeżyć baranka w kurtce?
strasznie się zbił i przybrudził przez 2 sezony noszenia kurtki, pani w pralni powiedziała, że nic nie da się z tym zrobić, bo to jest sztuczne... ale może któraś z Was zna sposób dzięki któremu kurtka może jeszcze wyglądać świeżo?
załączam zdjęcia tego miśka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jak odświeżyć baranka w kurtce?
Czytałam kiedyś, nie testowałam sama, o czyszczeniu maskotek misiowatych w tzw suchej myjni - wrzucasz do worka z pewną ilością mąki ziemniaczanej i tarmosisz, po zakończeniu merdania, delikwenta należy wytrzepać dodatkowo.
Nie wiem jednak czy da się tak punktowo w jakikolwiek sposób użyć tej metody, nic innego mi do głowy nie przychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Prałaś to w ogóle , czy nie prane w ogóle i baranek tak zszarzał od brudu? Ja swój płaszcz prałam z delikatnym płynem do prania, w niskiej temp. i na niskich obrotach. Wygląda po takim prania tak jak powinien wyglądać, nic się z nim nie stało.
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() prałam go jakiś czas temu raz w pralni, sama bym się bała. na dole ten misiek ściemniał od jeansów, na górze nie jest źle, ale też nie wygląda elegancko. po pralni w sumie tylko swieżo pachniał ale nie wyglądał lepiej :/ Edytowane przez aralka1234 Czas edycji: 2016-04-03 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.