Jaki material na sukienke? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-18, 09:09   #1
Mallutka
Zadomowienie

materiał na sukienke- proszę o pomoc...

mam wielką prośbę, zupełnie nie znam się na krawiectwie ale za to wpadł mi do głowy świetny pomysł na sukienkę
czy mógłby mi ktoś doradzić jaki byłby najlepszy materiał na sukienkę u dołu z kontrafałdami.
Musi być twardy, grubszy i broń boże świecący. Fajnie by było jakby był do tego naturalny.
Czego szukać???
No i gdzie szukać?? Znacie może jakieś fajne internetowe sklepy z materiałami??
Wszystkich wtajemniczonych proszę o poradę
Mallutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 14:25   #2
_agatka
Rozeznanie

Dot.: materiał na sukienke- proszę o pomoc...

nie jestem specjalistka i nazw nie znam, zawsze po prostu ide do sklepu i na miejscu widze co mi akurat pasuje a co nie, moze zrobisz tak samo??? a swoja droga to panie w sklepie z materiałami na pewno doradza, a co najwazniejsze bedziesz pewna odcienia który kupujesz, dobierzesz nici, podszewke, ew. guzik, zamek czy inne dodatki
a jak masz jakies ubranie z materiału co ci sie podoba lub jakies zdjecie takiej wymarzonej sukienki to tez wez, zawsze lepiej obrazowo pokazac o co nam chodzi,
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-29, 20:55   #3
Mallutka
Zadomowienie

Dot.: materiał na sukienke- proszę o pomoc...

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
nie jestem specjalistka i nazw nie znam, zawsze po prostu ide do sklepu i na miejscu widze co mi akurat pasuje a co nie, moze zrobisz tak samo??? a swoja droga to panie w sklepie z materiałami na pewno doradza, a co najwazniejsze bedziesz pewna odcienia który kupujesz, dobierzesz nici, podszewke, ew. guzik, zamek czy inne dodatki
a jak masz jakies ubranie z materiału co ci sie podoba lub jakies zdjecie takiej wymarzonej sukienki to tez wez, zawsze lepiej obrazowo pokazac o co nam chodzi,
dziekuje za odzew
Mallutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 13:00   #4
cebcia
Przyczajenie

Jaki material na sukienke?

Czesc!
Mam w styczniu studniowke i mam problem, bo chcialabym isc do krawcowej zeby mi sukienke uszyla no ale musze kupic material i nie wiem jaki... jakie macie propozycje? to jest ta sukienka co ja chce http://img197.imageshack.us/i/32187.jpg/ dziekuje za pomoc!
cebcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 14:13   #5
Marta029
Przyczajenie

Dot.: Jaki material na sukienke?

Najlepiej chyba jak pojdziesz do krawcowej i zapytasz czy nie przeszłaby sie z toba do sklepu zeby wybrac razem materiał. Ja na swoja sukienke wybrałam satyne ale moja jest zupełnie inna niż twoja. Albo po prostu idź ze zdjęciem do sklepu z materialami tam tez ci doradza.
Marta029 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 15:57   #6
cebcia
Przyczajenie

no wlasnie bylam u krawcowej i ona nie ma czasu ze mna isc bo jest przed sylwestrem i wogole...
cebcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 08:10   #7
azakowana
Zakorzenienie

No ale nie może Ci powiedzieć jakiego materiału będzie potrzebować? Na tyle to by sie mogła wysilić.
Według mnie to tiul.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 17:12   #8
robcia
Zakorzenienie

Spód to na 100 tiul, zwykły bez udziwnień. Góra czyli gorset albo na tasmie fiszbinowej albo guma nad biustem.Wierzch czarna koronka bez lycry.Potrzebna jest jeszcze podszewka inaczej nie da rady bo tiul bardzo gryzie i zaciąga rajstopy. Zamek kryty z tyłu ,bądź z boku ok. 35 cm.krawcowa pewnie po prostu nie wie jak to uszyć.
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 13:56   #9
iwonaedna
Przyczajenie

Mam podobne pytania. Z jakiego materiału uszyć te sukienki? ile może kosztować taki materiał? ile go będę potrzebować? i gdzie najlepiej szukać takich materiałów?

Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję i przepraszam, jeśli w złym miejscu zamieściłam post.

(sukienki zapożyczone z wyszukiwarki grafika google.pl)

Mam pytania: z jakiego materiału uszyć te sukienki? ile może kosztować taki materiał? ile go będę potrzebować? i gdzie najlepiej szukać takich materiałów?

Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję i przepraszam, jeśli w złym miejscu zamieściłam post.

(sukienki zapożyczone z wyszukiwarki grafika google.pl)

Edytowane przez GLINKA121
Czas edycji: 2010-07-26 o 14:03 Powód: to samo
iwonaedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 10:57   #10
Caitleen
Przyczajenie

Podpinam się pod ten temat, bo chyba nie warto zakładać nowego, skoro mam podobny problem..
Czy któraś z Was może mi doradzić, jaki będzie najlepszy rodzaj materiału do wykonania dołu takiej sukienki? Wydaje mi się, że ten przedstawiony na zdjęciu będzie się zbyt gniótł... jednocześnie zależy mi na tym, by zachowywał on pewną "sztywność", nie jak chociażby bawełna, która zapewne od razu oklapnie.
Z góry dziękuję za odpowiedź, sama jestem kompletnie zielona w sprawach szycia i krawiectwa : )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1859259309.jpg (32,7 KB, 78 załadowań)
Caitleen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-18, 13:49   #11
avantikaa
Raczkowanie

A na tą jaki? Krawcowa polecała cienką dzianinę, ale czy to nie będzie wyglądać jak sweter? Wiem, nie znam się .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cats.jpg (9,7 KB, 38 załadowań)

avantikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 14:40   #12
zosiarozkosia
Przyczajenie

GG do zosiarozkosia

http://www.asos.com/Aqua/Aqua-Floyd-...-1&clr=Sulphur będę chciała to uszyć bo szycie nieziemsko proste ale co to za materiał żeby tak ladnie stał?
zosiarozkosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-20, 10:00   #13
jukatka
BAN stały

Weź sobie zobacz na xxx, ja tam zazwyczaj kupuję, bo jakościowo są naprawdę dobre. Na allegro też są fajne.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-03-22 o 15:27 Powód: Reklama.
jukatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości