|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Wyjazd chłopaka.
Hej,
mój chłopak wyjeżdża ze znajomymi na długi weekend w maju. Ja niestety nie mogę ze względu na brak środków finansowych. Wiem, że to złe i mam wyrzuty sumienia, ale jest mi przykro, że on jedzie beze mnie. Czy powinnam mu powiedzieć? Wtedy pewnie zostanie i będe się źle czuć, że zmusiłam go do zostania w domu. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wyjazd chłopaka.
To co to za wyjazd, że nie da rady odłożyć na niego pieniędzy przecież jest jeszcze trzy miesiące do maja...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Jest ci przykro dlatego, że on jedzie bez ciebie, czy raczej dlatego, że ty nie możesz jechać z nim? W pierwszym wypadku zastanowiłabym się nad sobą i zmieniała nastawienie. W drugim powiedziałabym mu.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
A dokąd ten wyjazd, że nie masz kasy? Jest styczeń...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm... to długi weekend na Malediwach, że jesteś pewna że nie uzbierasz kasy?
Czy problem leży głębiej i facet dał Ci odczuć że woli jechać sam, ale tego nie napisałaś tutaj?
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój facet nie może ci pożyczyć teraz kasy, byś jechała z nimi? Dla mnie to trochę dziwne, bo u mnie jest tak, że na takie majówki, urlopy jeździmy razem z Tż plus czasami paczka znajomych.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
Edytowane przez niebieskie_oczko Czas edycji: 2016-01-17 o 23:51 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
O ile to nie jest wyjazd typu "kierunek Tajlandia" to idź do pracy i nazbieraj na ten wyjazd. W trzy miesiące myślę, że można by było nazbierać nawet na jakieś last minute do Tajlandii.
A jak nie dasz rady nazbierać to mu powiedz. Będziesz siedzieć jak on pojedzie i płakać, potem żałować jak Ci będzie opowiadał a jak nie będzie chcial opowiadać to jeszcze gorzej. Potem mu ten wyjazd wypomnisz jak Ci puszczą któregoś pięknego dnia nerwy. |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Ale jak to się stało, że on jedzie ze znajomymi? Poinformował Cię o tym i już? Nie ustalacie wspólnie takich rzeczy?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
jest jeszcze masa czasu do maja, czemu od razu zakładasz, że nie będziesz miała pieniędzy?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, że może trzeba było wpłacać jakąś zaliczkę albo już teraz kupić bilety, bo w innym wypadku też nie rozumiem, dlaczego zakłada, że w maju nie będzie miała kasy.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Hej, może nie oskarżaj od razu że jej chłopak nie chce jechać z nią na weekend majowy? Może serio ciężko jej ta kasę uzbierać?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne. Mój chłopak pojechałby ze mną na tańszy wyjazd, a kumple niech sobie jadą sami, jeśli mnie nie byłoby stać. Stąd takie dziwne wnioski w tym wątku...
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Mój tak samo, ale czemu padają juz oskarżenia o to ze im się nie układa po jednym i to jeszcze niezbyt obfitym w informacje poście autorki? Dodatkowo wątek nie dotyczy związku Autorki tylko wyjazdu.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
plum plum
|
Ja bym z chłopakiem pogadała. Może się okazać, że on wcale nie chce jechać bez Ciebie. Zawsze przecież możesz dorobić lub spędzić ten czas inaczej - zamiast całego weekendu poza domem np 3 długie wycieczki rowerowe od rana do wieczora za miasto. Więc zapytaj, bo może dla Twojego faceta mniej ważny jest sam wyjazd, a to czy spędzi czas ciekawie i z Tobą?
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
przecież Autorka może na nie odpowiedzieć nic się jej nie stanie.
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mi się to wydaje dziwne że nie ma problemu z jechaniem bez niej.A często jak są problemy ze wspólnymi wyjazdami i ktoś chce jechać sam, to pierwsze sygnały że się psuje (wiem po sobie ale ja nie widziałam, widziałam też podobne sytuacje u znajomych) dlatego zapytałam.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

przecież Autorka może na nie odpowiedzieć
bo mi się to wydaje dziwne że nie ma problemu z jechaniem bez niej.