Wyjazd chłopaka. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-17, 22:49   #1
konfitura_
Rozeznanie

Wyjazd chłopaka.

Hej,

mój chłopak wyjeżdża ze znajomymi na długi weekend w maju. Ja niestety nie mogę ze względu na brak środków finansowych. Wiem, że to złe i mam wyrzuty sumienia, ale jest mi przykro, że on jedzie beze mnie. Czy powinnam mu powiedzieć? Wtedy pewnie zostanie i będe się źle czuć, że zmusiłam go do zostania w domu.
konfitura_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 23:05   #2
pudrowa_23
Przyczajenie

Dot.: Wyjazd chłopaka.

To co to za wyjazd, że nie da rady odłożyć na niego pieniędzy przecież jest jeszcze trzy miesiące do maja...
pudrowa_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 23:27   #3
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Jest ci przykro dlatego, że on jedzie bez ciebie, czy raczej dlatego, że ty nie możesz jechać z nim? W pierwszym wypadku zastanowiłabym się nad sobą i zmieniała nastawienie. W drugim powiedziałabym mu.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 23:39   #4
Limonka2738
Zakorzenienie

A dokąd ten wyjazd, że nie masz kasy? Jest styczeń...
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 23:45   #5
LovinLight
Zadomowienie

Hmmm... to długi weekend na Malediwach, że jesteś pewna że nie uzbierasz kasy?

Czy problem leży głębiej i facet dał Ci odczuć że woli jechać sam, ale tego nie napisałaś tutaj?

LovinLight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 23:49   #6
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konfitura_ Pokaż wiadomość
Hej,

mój chłopak wyjeżdża ze znajomymi na długi weekend w maju. Ja niestety nie mogę ze względu na brak środków finansowych. Wiem, że to złe i mam wyrzuty sumienia, ale jest mi przykro, że on jedzie beze mnie. Czy powinnam mu powiedzieć? Wtedy pewnie zostanie i będe się źle czuć, że zmusiłam go do zostania w domu.
A to taki drogi wyjazd, że nie zdołasz uzbierać do tego czasu?
Twój facet nie może ci pożyczyć teraz kasy, byś jechała z nimi?

Dla mnie to trochę dziwne, bo u mnie jest tak, że na takie majówki, urlopy jeździmy razem z Tż plus czasami paczka znajomych.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K

Edytowane przez niebieskie_oczko
Czas edycji: 2016-01-17 o 23:51
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-17, 23:50   #7
Bllanca
Raczkowanie

O ile to nie jest wyjazd typu "kierunek Tajlandia" to idź do pracy i nazbieraj na ten wyjazd. W trzy miesiące myślę, że można by było nazbierać nawet na jakieś last minute do Tajlandii.

A jak nie dasz rady nazbierać to mu powiedz. Będziesz siedzieć jak on pojedzie i płakać, potem żałować jak Ci będzie opowiadał a jak nie będzie chcial opowiadać to jeszcze gorzej. Potem mu ten wyjazd wypomnisz jak Ci puszczą któregoś pięknego dnia nerwy.
Bllanca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 00:24   #8
zdradzo
Raczkowanie

Ale jak to się stało, że on jedzie ze znajomymi? Poinformował Cię o tym i już? Nie ustalacie wspólnie takich rzeczy?
zdradzo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 00:35   #9
201803080934
Konto usunięte

jest jeszcze masa czasu do maja, czemu od razu zakładasz, że nie będziesz miała pieniędzy?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 00:38   #10
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
jest jeszcze masa czasu do maja, czemu od razu zakładasz, że nie będziesz miała pieniędzy?
Tak sobie myślę, że może trzeba było wpłacać jakąś zaliczkę albo już teraz kupić bilety, bo w innym wypadku też nie rozumiem, dlaczego zakłada, że w maju nie będzie miała kasy.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 12:51   #11
hajduszoboszlo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LovinLight Pokaż wiadomość
Hmmm... to długi weekend na Malediwach, że jesteś pewna że nie uzbierasz kasy?

Czy problem leży głębiej i facet dał Ci odczuć że woli jechać sam, ale tego nie napisałaś tutaj?
Hej, może nie oskarżaj od razu że jej chłopak nie chce jechać z nią na weekend majowy? Może serio ciężko jej ta kasę uzbierać?
hajduszoboszlo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 13:18   #12
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hajduszoboszlo Pokaż wiadomość
Hej, może nie oskarżaj od razu że jej chłopak nie chce jechać z nią na weekend majowy? Może serio ciężko jej ta kasę uzbierać?
Dziwne. Mój chłopak pojechałby ze mną na tańszy wyjazd, a kumple niech sobie jadą sami, jeśli mnie nie byłoby stać. Stąd takie dziwne wnioski w tym wątku...
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 13:44   #13
hajduszoboszlo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Dziwne. Mój chłopak pojechałby ze mną na tańszy wyjazd, a kumple niech sobie jadą sami, jeśli mnie nie byłoby stać. Stąd takie dziwne wnioski w tym wątku...
Mój tak samo, ale czemu padają juz oskarżenia o to ze im się nie układa po jednym i to jeszcze niezbyt obfitym w informacje poście autorki? Dodatkowo wątek nie dotyczy związku Autorki tylko wyjazdu.
hajduszoboszlo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 13:52   #14
zlotniczanka
plum plum

Ja bym z chłopakiem pogadała. Może się okazać, że on wcale nie chce jechać bez Ciebie. Zawsze przecież możesz dorobić lub spędzić ten czas inaczej - zamiast całego weekendu poza domem np 3 długie wycieczki rowerowe od rana do wieczora za miasto. Więc zapytaj, bo może dla Twojego faceta mniej ważny jest sam wyjazd, a to czy spędzi czas ciekawie i z Tobą?

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Mój tak samo, ale czemu padają juz oskarżenia o to ze im się nie układa po jednym i to jeszcze niezbyt obfitym w informacje poście autorki? Dodatkowo wątek nie dotyczy związku Autorki tylko wyjazdu.
To nie są oskarżenia - to są pytania, widzę tam znaki zapytania przecież Autorka może na nie odpowiedzieć nic się jej nie stanie.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-20, 12:41   #15
LovinLight
Zadomowienie

Cytat:
O nic nie oskarżam, tylko zadałam pytanie bo mi się to wydaje dziwne że nie ma problemu z jechaniem bez niej.
A często jak są problemy ze wspólnymi wyjazdami i ktoś chce jechać sam, to pierwsze sygnały że się psuje (wiem po sobie ale ja nie widziałam, widziałam też podobne sytuacje u znajomych) dlatego zapytałam.

LovinLight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości