|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwszy krok
Witam serdecznie, jest tu wiele działow nie wiedziałem w którym napisac przepraszam z góry.
Pisze z małym pytaniem, jak zrobić krok do przodu w relacjach z kobietą zeby została moją dziewczyną, powiedzmy zapraszam ją do kina/pizzeri itp smiejemy sie gadamy i jak zrobić ten mały kroczek do przodu? Co powiedziec? co zrobic? W jaki sposób przejsc z przejaźni do miłości? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy krok
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorze, metoda małych kroczków, bo widzę, że albo Ty albo oboje jesteście nieśmiali lub bardzo młodzi. Staraj się nawiązać kontakt fizyczny, proponuj spotkania, daj jej też wyjść z inicjatywą. Po jednym spotkaniu w pizzerii może niekoniecznie być nastawiona na związek. Daj jej czas i widujcie się, samo pójdzie. A jak nie pójdzie, to znaczy że nie warto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Raczej działaniem powinieneś jej pokazać, że zależy Ci na czymś więcej niż słowami. Na pożegnanie pocałuj ją w policzek/ przytul, ,,przypadkiem" czasem ją dotknij, złap za rękę. Nie jakoś natarczywie, ale pokaż jej że zależy Ci na czymś więcej niż luźnej znajomości. Postaraj się żebyście częściej się spotykali niż np. raz w tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem do kroczków kolejnych trzeba dorosnąć samemu, ktoś mu tutaj coś poradzi wbrew temu, co on chciałby zrobić i co dalej? Ma się zachowywać wbrew sobie, ma zakochać dziewczynę w kimś, kim nie jest i się z tym męczyć? Inna sprawa, że po co pchał się w przyjaźń? Już widzisz, że on jest nieśmiały, a może tak nie jest i szuka "złotego środka" na tym forum, który wypróbuje na kilku czy kilkunastu dziewczynach i będzie później o tym opowiadał kolegom przy piwie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dalej piszesz, że: jest to dla Ciebie oczywiste, ale czegoś takiego nabiera się z czasem i doświadczeniem. Chyba większość facetów przechodzi przynajmniej raz etap "sfriendzonowania" z dziewczyną, z którą chcieliby czegoś więcej. Ja również na takim etapie byłem. To, że ludzie są generalnie inni nie znaczy, że pewne doświadczenia się nie powtarzają i jeżeli ma się jakieś wątpliwości, to czemu nie pytać. Po to jest forum, prawda? Edytowane przez _pantograf Czas edycji: 2016-05-19 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-05-20 o 16:38 Powód: Słownictwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziż jakie Ty masz rozkminy w tych ostatnich zdaniach. Weź wyhamuj trochę; aż autora wystraszyłaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Generalnie prawda, ale: - poradzimy mu, żeby delikatnie dawał sygnały i nie szarżował za bardzo, a za 2 tygodnie znajdzie się ktoś, kto szarżę wykona, dziewczynie to zaimponuje i będzie po herbacie = porady były złe, - poradzimy mu, żeby jasno i wyraźnie się zadeklarował, a ona tego nie chce, bo ma złe doświadczenia związane z szybkimi deklaracjami - też różnie może się to potoczyć... Oczywiście to sprawa Autora, o co, kiedy i gdzie chce pytać, może zignorować sobie mój wpis, ale pytanie: czy warto tak sobie to olać? Jak trochę pomyśli, wyniesie z moich wpisów, że i tak ostatecznie najbardziej musi liczyć na siebie, bo nikt mu na tacy niczego nie poda. No chyba, że ewentualnie ktoś z nas mu tę dziewczynę wyrwie w ostatniej chwili, to wtedy na tacy poda mu karteczkę z napisem "too late". Z poziomem empatii (być może wbrew pozorom) nie ma u mnie problemu, ale dzięki za zainteresowanie. Mimo wszystko nie widzę w Twoim wpisie nic, co odnosiłoby się do tematu wątku, więc bardzo obawiam się o Twój poziom empatii, bo moja metoda pomocy (może wyglądająca trochę wątpliwie i kontrowersyjnie) może mu się przydać, wystarczy, że odpowiednio do mojego postu podejdzie i przemyśli sobie kilka rzeczy. Ten nie wie, że metoda kopa w doopę pomaga, kto nigdy tego nie zaznał. Ty za to nie przedstawiłeś dla niego żadnej alternatywy, co z tego, że przeczyta Twój post, skoro nie dotyczy on wątku? Czyli nie chcesz mu pomóc? Edytowane przez cotusie Czas edycji: 2016-05-20 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki za wsparcie ![]() Az tak bardzo młody nie jestem (22lata), ale musze przyznac ze bardzo niesmiały. Jestem typem takiego śmieszka, gdzie wszystko ukrywam za żartami. Nie chodziło mi o jedno spotkanie w pizzeri, chodziło mi o któreś tam spotkanie, to spotkanie które chciałbym ruszyć z dziewczyną do przodu, niestety nigdy nie wiadomo czy ona by chciała ruszyć do przodu. Dziękuje każdemu za odpowiedz, na przewno sie przydadzą (przynajmiej wiekszość). P.S Szkoda ze nie ma jakiegoś programu na kompa gdzie mówiłby czy ma się szanse u dziewczyny czy też nie. Ale to może i lepiej, wszystko byłoby za proste ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kobiety są miłe i uprzejme więc oczywiście dostaniesz tutaj "rady" jak zdobyć kobietę. Lecz efektem tego zdobycia będzie friendzone. Chcesz friendzone? Edytowane przez FacetZ Czas edycji: 2016-05-20 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
"... ale autor wydaje się być kimś kto szuka czegoś poważniejszego i zależy mu na tej dziewczynie."
Otóż to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.