Meble Helvatia - proszę o opinie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 08:28   #1
malelka
Rozeznanie

Meble Helvatia - proszę o opinie

Ostatnio zastanawiam się nad kupnem wygodnej miękkiej sofy. W moim mieście nie ma zbyt dużego wyboru, ale moją uwagę zwróciły meble firmy Helvetia Furniture i meble Davos firmy Wajnet. O Wajnerta spytałam w tym wątku by nie mieszać:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post17336551
Niestety o Helwetii nie znalazłam nic na naszym forum, a spodziewam się, że ktoś jednak je ma. Proszę o opinie.
Pozdrawiam
M.

Edytowane przez malelka
Czas edycji: 2010-02-21 o 08:32
malelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 21:07   #2
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Meble Helvatia - proszę o opinie

ja właśnie jestem o krok przed zakupem kanapy soleto z Helvetii. Wydaje się dobrym wyborem, cena w skórze faktycznie wysoka (5 tys.) ale naczytałam się, że to górna półka i hit tej firmy, a coś więcej będę mogła napisać, jak stanę się szczęśliwą właścicielką
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 16:36   #3
DIDA22
Raczkowanie

Ja właśnie zamówiłam narożnik Leone z Helvetii.
Spędziłam kilka godzin na szukaniu odpowiedniego modelu z Helwetii i wydaje mi się, że na pierwszy rzut oka to porządne meble. Nie wiadomo jak z trwałością.
Teściowa zamówiła sypialnię z H. i mówiła, że jakość materiałów mogłaby być lepsza.
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 14:06   #4
radekanna
Przyczajenie

Angry Dot.: Meble Helvatia -narożnik Soleto

narożnik zakupiony w połowie grudnie mamy marzec i nadal kłopoty .jak nie złe domykanie się pokrywy (szezląga) to gąbka zwinięta w rólonik na czole narożnika innym razem plama na siedzisku (próba zmazania preparatem ale nie dało rady )później zapewnienie przez firme o uszyciu nowego siedziska po czym przywieziono po miesiącu czasu ten sam element twierdząc że to nowy lecz został on tylko w miejscach zamalowany jakąś farbką do skór po ponownej reklamacji przywieziono nowy narożnik i oczywiście co podrapane siedzisko . następna reklamacja i co skóra jakby z gardła wyciągnieta i w dodatku używany gdyż miał przyklejone filce do nóżek .finalnie zaproponowano śmieszną rekompensate w wysokości 300 zł . i w ten oto sposób mamy lipę w domu za około 4800zł . firma do bani nic tam nie kupujcie jak wezmą kasę to już nie jesteś klijentem nawet do rozmów z nimi bo odkładają słuchawkę w czasie rozmowy SZKODA TYLKO ŻE NIE WIDZIAŁEM TEGO FORUM BO NAPEWNO NIE KUPIŁBYM TYCH MEBLI OD TEJ FABRYKI
radekanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 10:16   #5
anciaahk
kosmitka

Dot.: Meble Helvatia -narożnik Soleto

Ja mam narożnik Helvetia, w sumie już ponad rok. Nie jestem jednak specjalnie zadowolona, materiały słabe, zmechacone i po roku użytkowania są po prostu brzydkie, zniszczone. Rzadko na kanapie się siedzi, co prawda mam psa, ale niewielkiego i też jakoś specjalnie po kanapie nie szaleje. Do tego są słabe sprężyny, które dosyć mocno skrzypią przy poruszaniu się. Ogólnie nie polecam.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 11:04   #6
alicja w krainie mebli
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Meble Helvatia - proszę o opinie

Niedawno kupiłam Saphir, więc nie mogę narazie wypowiadać się odnośnie trwałości tych mebli, ale nie zapomnę dla potomnych coś za np. rok skrobnąć . Czas oczekiwania obłędny... ale może tak to już jest z lepszymi meblemi... może za bardzo przyzwyczaiłam się do tanich sieciówek, gdzie z jednej strony sklepu się kupuje a z drugiej odbiera od niezbyt uprzejmego magazyniera. Cena względna - 3000 z groszami za Alcantre z transportem i trzema zagłówkami extra. Jedyny minus to inny rodzaj przeszyć tyłu rogówki w sklepie a inny w dostarczonym... niestety dla mnie miało to znaczenie, gdyż rogówka jest w otwartym salonie i również wykończenie tyłu zadecydowało o kupnie tego modelu... ale sen z powiek to mi ten fakt nie spędza. Saphir polecam dla lubiących twarde siedzenie (ja w prost przepadam - problemy z kręgosłupem). Prawdopodobnie zbyt miękkie siedzenia mogą mieć też wpływ na odkształcenia się obić a w tym modelu raczej to nie grozi. Ogólnie polecam. Jedna rada - jeśli zastanawiacie się czy dokupić hocker, czy fotel, to zastanawiajcie sie szybko, bo niestety okres oczekiwania na kolejne zamówienie to kolejne 5 tygodni.
alicja w krainie mebli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 08:29   #7
alicja w krainie mebli
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Meble Helvatia - proszę o opinie

Niestety... nie podzielam entuzjazmu sprzed ponad miesiąca... Narożnik wygnieciony na siedzeniach i oparciach. Ja osobiście mam 54 kilo i nie sądzę aby to było powodem. Po kontakcie z procucentem otrzymałam informację, iż jest to naturalne i jest również o tym mowa w karcie gwarancyjnej. Swoją drogą zastanawiam się czy zapisy w karcie gwarancyjnej mogą być umieszczane dowolnie - bo np. jeśli producent napisze "mebel rozpadnie się po miesiącu", to czy napewno klient nie ma prawa rządać naprawy/wymiany. Producent informował mnie, że karty gwarancyjne są do zapoznania przed kupnem - ja niestety takową otrzymałam zapakowaną razem z dostawą... Firma aspirowała, bądź też aspiruje do nagród dot. jakości. Życzę samych sukcesów nietylko medialnych i marketingowych, a sukcesów w relacjach z klientem.
Stary 2010-06-02, 10:26   #8
anciaahk
kosmitka

Alicja poza gwarancją klient ma prawo skorzystać z rękojmi, która obowiązuje przez 2 lata od daty nabycia - jako klient masz wybór, czy skorzystasz z gwarancji czy rękojmi. W gwarancji producent może napisać co chce, a rękojmia jest uregulowania ogólnymi przepisami prawa. Więcej niestety nie wiem.

Stary 2010-06-04, 08:55   #9
alicja w krainie mebli
Przyczajenie

Red face Dot.: Meble Helvatia - proszę o opinie

Bardzo dziękuję za podpowiedź
Jutro złoże odpowiednie pismo i dalej będę informowała zainteresowanych na forum o etapach sprawy. Jeśli firma stanie na wysokości zadania to przecież warto będzie o tym napisać.
Stary 2010-06-04, 09:06   #10
anciaahk
kosmitka

U mnie narożnik jest po środowej naprawie gwarancyjnej, po której jak skrzypiał, tak skrzypi. Dzisiaj ponownie dzwonimy.

Stary 2010-08-03, 14:59   #11
helvetia
Przyczajenie

Niestety nie mogę powiedzieć nic dobrego meblach Helvetia .Kupiliśmy do nowego domu prawie dwa lata temu narożnik Santos, i do dnia dzisiejszego cuchnie impregnatami. Smród chemikalii unosi się na całym parterze domu. Mieliśmy nadzieję że z czasem zapach się ulotni, niestety. Chcemy jesienią wprowadzić się do domu z dziećmi i będziemy wdychać ten smród. Niestety reklamacja nie została uwzględniona ponieważ minął czas na jej złożenie.
helvetia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 06:43   #12
alicja w krainie mebli
Przyczajenie

Drodzy forumowicze!
Narożnik po "naprawie" - po półtora miesiąca to samo wygniecenie w tych samych miejscach (dodam, że w jednym z nich nikt nie siedzi, bo jest to łączenie rogu na oparciach). Nie mam siły przechodzić przez to wszystko po raz drugi. Oglądając zdjęcia innych "szczęśliwych" posiadaczy tych mebli zauważyłam, że u 60% problem ten się powtarza. Wynika z tego jednoznacznie, że oni po prostu takie meble robią i należy wziąć to pod uwagę decydując sie na ich wyroby. Ostatnio doszło również skrzypienie
Stary 2010-08-22, 20:49   #13
anciaahk
kosmitka

Mój był dwa razy reklamowany i nadal skrzypi :/.

Stary 2010-08-24, 19:25   #14
masterr
Przyczajenie

Znam 2 osoby, które kupiły te meble, a dokładnie skórzany narożnik i kanapy (kanapy, takie jak na tych zdjęciach: meble Helvetia). Meble prezentują się bardzo ładnie, wyglądają na solidnie wykonane.

Jednak znajomi kupili je dość niedawno, dlatego trudno wypowiedzieć się o tym, czy będą trwałe. Na razie wszystko jest OK, chociaż cena była dość wysoka (według mnie), ale jednak prezentują się okazale. To co nowe wszystko wygląda ładnie, a w praktyce okazuje się dopiero, co jest warty dany mebel.

- radekanna
nie powinnaś tego tak zostawiać! Zwłaszcza, że chodzi o wysoką sumę.
Stary 2010-08-24, 19:35   #15
kasiax86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez masterr Pokaż wiadomość
Znam 2 osoby, które kupiły te meble, a dokładnie skórzany narożnik i kanapy (kanapy, takie jak na tych zdjęciach: meble Helvetia). Meble prezentują się bardzo ładnie, wyglądają na solidnie wykonane.

Jednak znajomi kupili je dość niedawno, dlatego trudno wypowiedzieć się o tym, czy będą trwałe. Na razie wszystko jest OK, chociaż cena była dość wysoka (według mnie), ale jednak prezentują się okazale. To co nowe wszystko wygląda ładnie, a w praktyce okazuje się dopiero, co jest warty dany mebel.

- radekanna
nie powinnaś tego tak zostawiać! Zwłaszcza, że chodzi o wysoką sumę.
mam taką kanapę w czarnej skórze od trzech miesięcy. Według mnie warta swojej ceny Początkowo też odczuwałam jakieś dziwne smrody;p ale na szczęście minęło. A co do trwałości, to tak jak piszesz - czass pokaze.

pa
kasiax86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 17:58   #16
bgosiak
Przyczajenie

Dot.: Meble Helvatia -narożnik Soleto

Cytat:
Napisane przez radekanna Pokaż wiadomość
narożnik zakupiony w połowie grudnie mamy marzec i nadal kłopoty .jak nie złe domykanie się pokrywy (szezląga) to gąbka zwinięta w rólonik na czole narożnika innym razem plama na siedzisku (próba zmazania preparatem ale nie dało rady )później zapewnienie przez firme o uszyciu nowego siedziska po czym przywieziono po miesiącu czasu ten sam element twierdząc że to nowy lecz został on tylko w miejscach zamalowany jakąś farbką do skór po ponownej reklamacji przywieziono nowy narożnik i oczywiście co podrapane siedzisko . Następna reklamacja i co skóra jakby z gardła wyciągnieta i w dodatku używany gdyż miał przyklejone filce do nóżek .finalnie zaproponowano śmieszną rekompensate w wysokości 300 zł . I w ten oto sposób mamy lipę w domu za około 4800zł . Firma do bani nic tam nie kupujcie jak wezmą kasę to już nie jesteś klijentem nawet do rozmów z nimi bo odkładają słuchawkę w czasie rozmowy szkoda tylko że nie widziałem tego forum bo napewno nie kupiłbym tych mebli od tej fabryki

niestety mam podobną sytuację :/ ,po 2 reklamacjach niedoróbki w kanapie nie naprawione, w jakim stanie zabrali w takim odwieźli i krzywo uszyta środkowa poducha kanapy dalej razi w oczy... Jutro idę składać kolejną reklamacje, zobaczymy co tym razem powiedzą. Osobiście nie popełnię tego błędu jeszcze raz, jeżeli chcecie kupić sobie kanapę w helvetia dwa razy pomyślcie, chyba że odpowiadają wam niepotrzebne nerwy oraz ciąganie się z producentem lub z drugiej strony pytania gości czy to tak ma być?! Nikomu tego nie życzę.
bgosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 22:06   #17
rembik1994
Przyczajenie

Proszę o opinię mebli Meble Helvatia ,a konkretnie chodzi mi o szafę i komodę VERA http://www.skapiec.pl/img/879941-281..._drzwiowa.html
rembik1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-15, 20:12   #18
Madzia_123
Raczkowanie

GG do Madzia_123

Proszę o opinie na temat narożnika Kenya firmy Helvetia Furniture.
Madzia_123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-16, 10:35   #19
marsi11
Zakorzenienie

jeśli chodzi o helvetie to ja mogę się podzielić moim doświadczeniem z pzed kilku lat- zamówiliśmy narożnik, piękny brązowy z weluru, trzeba było czekać 6 tygodni, po 6 tygodniach dzwoni Pani,że oni się pomylili i że mają dla mnie pomarańczowy

powiedziałam,żeby sobie w dupe wsadzili pomarańczowy,że to generalnie ich problem i nie mam zamiaru czekać kolejnych 6 na brązowy

no i fakt dostarczyli mi........... tego samego dnia jak już z mężem wywaliliśmy stare łoże, układamy się do spania i sruuuuuu.... leżę na podłodzę
o co chodzi?
ta szuflada wysuwana do spania, która jest w narożniku była prawdopodobnie uszkodzona,nie wiem może ściągnęli kanapę wystawy z innego miasta- w każdym bądź razie była ona chamsko zarobiona- widać,że ktoś wcześniej urwał......

zgłosiłam reklamację, czekałam 2 tygodnie jak przyjedzie dwóch panów z Bygdgoszczy aby cyknąć 4 zdjęcia - przecież mogłam kurde je sama zrobić,
po czym oświadczyli mi,że na rozpatrzenie reklamacji mają 30 dni
w międzyczasie Pan mi dał rady,że on przez 5 lat spał na materacu w akademiku i ja też mogę
czujecie akcje?
dalej to pamiętam,że rozmawialiśmy przy pomocy rzecznika spraw konsumenckich czy jak to się nazywa
troszkę przyspieszyło sprawę a ja przynajmniej jako konsument poznałam swoje prawa
poza tym narożnik był bardzo ładny, średnio wygodny, potem moja siostra go poprawiłą "usprawniając fikołki ze swoim TZ" podczas naszej nieobecnośći i w prezencie.....dalam jej ten narożnik- stoi u niej w gościnnym do dziś

co do firmy niesmak pozostał........

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-07-16 o 10:36
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-16, 22:51   #20
Madzia_123
Raczkowanie

GG do Madzia_123

Bardzo dziękuję za odzew Właśnie to mnie martwi - na wielu forach spotkałam się z opinią, że jest problem z reklamacją i ogólnie funkcja spania jest bardzo zawodna. Jeśli chodzi o drugi problem, to akurat tym się nie martwię - chcemy zamówić narożnik 2-TRE-2 bez funkcji spania. Pozostaje jednak kwestia jakości wykorzystanych materiałów - w naszym przypadku byłaby to naturalna skóra. Czekam na dalsze sugestie.
Stary 2012-07-17, 10:30   #21
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_123 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za odzew Właśnie to mnie martwi - na wielu forach spotkałam się z opinią, że jest problem z reklamacją i ogólnie funkcja spania jest bardzo zawodna. Jeśli chodzi o drugi problem, to akurat tym się nie martwię - chcemy zamówić narożnik 2-TRE-2 bez funkcji spania. Pozostaje jednak kwestia jakości wykorzystanych materiałów - w naszym przypadku byłaby to naturalna skóra. Czekam na dalsze sugestie.

sam materiał i wykonanie- ja nie miałam zastrzeżeń, nasza kanapa po prostu miała pecha i została ściągnięta z wystawy z innego sklepu
welur był super w utrzymaniu nic się nie przecierało więc pod tym kątem było ok
ale faktycznie- jak są wątpliwości...... to nie ma wątpliwości
poszukej lepiej czegoś innego
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:46   #22
Madzia_123
Raczkowanie

GG do Madzia_123

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
poszukej lepiej czegoś innego
Tu jest największy problem, bo na pierwszy rzut oka ten narożnik jest wprost idealny - duży i mega wygodny Tylko cena trochę zwala z nóg, więc lepiej się dowiedzieć to i owo.
Stary 2012-09-21, 08:38   #23
marzena180568
Przyczajenie

Meble Helvatia ???? Jedyne co mogę powiedzieć to cena nie jest niska a meble są do Niczego .1,5 roku temu kupiłam narożnik ze skóry zapłaciłam niezłą kwotę po czym okazało się że narożnik nadaje się tylko do oglądania, Broń Boże do spania choć posiada funkcję spania .Materiał
słaby ,wykonanie z byle jakiego materiału ,płyta wiórowa ,sklejka .Reklamację złożyłam i czekałam na naprawę DWA miesiące,po wielu ekscesach z Firmą w końcu RACZONO NAPRAWIĆ .Przy zakupie ich mebli to bajka natomiast w użytku to KOSZMAR .NIGDY WIĘCEJ NIE SPOJRZĘ NA TE MEBLE A CO DOPIERO KUPNO!!!!!!!!!!!!!!.
Obsługa w Firmie Koszmarna mają Klienta w NOSIE .NIE POLECAM TEJ FIRMY.Biorą Kasę ale nie wiadomo za co .Pozdrawiam Użytkowników
marzena180568 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 20:36   #24
201803290936
Konto usunięte

Odświeżam wątek, aby zapytać: czy jakościowo coś się w tej firmie zmieniło na lepsze? Byłam dzisiaj w Agata Meble w Katowicach i bardzo się nam spodobały dwa narożniki: Soleto i Invitation. Wydają się bardzo solidne, ale skoro wszyscy piszą, że po kilku miesiącach te kanapy zmieniają się w przechodzone graty, to już nie wiem co myśleć. A nie chcemy wtopić ok. 4 tysięcy na bubel.

Jakie inne firmy w przedziale cenowy 2-3,5 tysiąca złotych są warte uwagi, skoro nie słynna Helvetia?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-05, 09:00   #25
karolina_les
Raczkowanie

A mówili Ci w Agacie, ze to to samo co Bydgoskie Meble teraz? Bo my poszliśmy w poszukiwaniu Helveti to Agaty w Warszawie i powiedzieli nam, że to teraz nazywa się Bydgoskie Meble i Helvetii tapicerowanej już nie ma. Jak tak patrze na opinie to są podzielone, ja tam idę za pocztą pantoflową, znajomi mają kanapę 6 lat już z Helvetii i mimo, że kilka imprez na niej się odbywało to żyje nadal
karolina_les jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 21:13   #26
angy
Zakorzenienie

My dzisiaj zamówiliśmy Katalię w najdroższej skórze. Koszt? Nie pytajcie Trochę mnie mrozi jak czytam te opinie, ale mam nadzieję, że to tylko nieliczne wpadki

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 15:21   #27
2f09e24a7b6619a8f6d67124d8de11369b0ae162_633e0c723af14
Konto usunięte

Dzień Dobry,

Odradzam kupowanie mebli Helvetia. Po 3 miesiącach zwykłego i niezbyt intensywnego użytkowania (bo kanapa KATALIA i telewizor przed nią nie są centralnym obiektem naszego życia) zaczęły się pojawiać w różnych miejscach otarcia na skórze (w różnych miejscach na siedziskach, ale też po bokach - tam gdzie elementy kanapy się ze sobą dotykają). Serwis i reklamacje uparcie twierdzą, że to wynik 1) użytkowania - wywierania zbyt dużego nacisku, siadania w twardych i szorstkich ubraniach (waga żadnego z domowników nie przekracza 80 kg, a w naszych garderobach ciężko mi znaleźć coś wybitnie szorstkiego - nic poza miękką bawełnę); 2) konserwacji i pielęgnacji - silnego tarcia, używania niedozwolonych środków, a przede wszystkich nie używania ich zalecanego produktu. Nic tylko wołać o pomstę do nieba na jakość podejścia, chęć faktycznego rozpoznania przyczyn (według mnie to przede wszystkim błąd technologiczny i zbyt duże naprężenia skóry na szyciach, niedbałość w szyciu). Cóż będę walczyć o swoje prawa. A 8 tysięcy .... nic (ani kanapa, ani podejście do klienta - również sklepu, który pośredniczył w sprzedaży) nie jest tego warte.
2f09e24a7b6619a8f6d67124d8de11369b0ae162_633e0c723af14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 09:00   #28
201803290936
Konto usunięte

Na szczęście nie kupiłam, bo opinie rzeczywiście są w większości miażdżące dla trwałości tych mebli (bo cóż z tego, że śliczne, jeżeli podobno po kilku miesiącach wyglądają na "przechodzone"). Zdecydowałam się na coś polskiego, ale tańszego i jestem zadowolona.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 11:15   #29
alicja w krainie mebli
Przyczajenie

Witam po dłuuuuugim czasie
Z mojej strony mogę powiedzieć tyle, że pięknie wyglądała kanapa, jak ją wnieśli. Po miesiącu wyglądała jak po co najmniej roku!!! intensywnego użytkowania (to był szok) i myślałam, że jak tak dalej pójdzie to po roku będę musiała ją wymieniać, bo będzie wyglądała bez mała jak dziesięciolatka i co tu dużo mówić - wstyd takiego lacia w salonie trzymać. Ale widzę, że szybko stała się "zużywana" i tak została, nic gorszego się już z nią nie stało. Żal jest na początku, bo człowiek po to płaci, żeby oko nowym meblem nacieszyć ale z drugiej strony reszta mebli (urządzałam dom od zera) kupowane w tym samym czasie systematycznie niszczały i traciły swoją świetność a ta kanapa dalej jak roczniak wygląda. Nie wiem na czym komu zależy, bo to w sumie nie czasy, żeby kupować mebel na 20 lat! Ale jak komuś zależy na tym, to ja polecam, osobiście wolę cieszyć się pięknem mebla trochę dłużej... dlatego mnie rozczarowała... pozdrawiam
Stary 2014-04-25, 11:33   #30
Piekielny_Aniolek
Raczkowanie

Czy ktoś z Was posiada meble np. Senso II czy sypialnię Voltera? Proszę o opinię.

po prostu "Łobuziara na obcasach"

Kocham Cię R

http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png
Piekielny_Aniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości