![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cyganka ratunku:(
spotkalam dzis cyganke poprosila o 50gr ja jej dalam a ona zaczela mi wróżyć z kart. w pewnym momencie powiedziala zebym dala jej papierowy pieniadz (slyszalam juz o tym nie raz i wiem ze tych pieniedzy sie nie odzyskuje) zaciekawila mnie tak ze mysle no trudno dam jej niech strace i dalam jej 20zl. potem o na mowi ze jeszcze jeden paierowy pieniadz chce ja ze jej juz nie dam bo wiem ze i tak nie odzyskam no i tak sie znia przekomarzalam nagle ona do mnie zaczela mowic cos nie po polsku i ze same nieszczescia na mnie spadna za to, bliska osoba umrze w ciagu 2 tyg a mi krew po nogach sie bedzie lała i takie rzeczy ze az niemoge teraz przestac o tym myslec tak mnie przestraszyla. myslicie ze mogla ma mnie rzucic jakas klatwe czy cos takiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyganka ratunku:(
A odzyskałaś 20 złotych?
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
oczywiscie nie odzyskalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
chciała pewnie postraszyć, żebyś jej dała drugie 20
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-03-11 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyno,weź wyluzj!!!
Romki mają mniej więcej taką samą umiejętność wróżenia i przepowiadania przyszłości jak gołębie latania na Księżyc. ![]() Bzdury do kwadratu i tyle,zupełnie się nie przejmuj.Na Twoim miejscu jeszcze kazałabym jej oddać te 20 dychy!!! Mnie kiedyś zaczepiła jedna,bardzo grzecznie jej odmówiłam,naprawdę baaardzo. I wiesz co usłyszałam w odwecie-że jestem pier...ną polską kur..ą,ojciec mnie je..ie w w d..e i niedługo zdechnę jak pies. Ot,takie cygańskie mądrości............. Wrocławianki!!!Uważajcie, na starszą Romkę kręcącą się w okolicach Opery,bo to właśnie ona rzuca takie cudowne i słodkie zaklęcia.Widuję ją tam bardzo często. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czasie okresu bardzo realne ![]() Naprawdę wierzysz w przepowiednie jakiejś nawiedzonej baby? ![]()
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji ![]()
BLESS! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
logicznie myslac tez tak sobie tlumaczylam ze to zwykle zlodziejki ale jak poczytalam troche w necie o sprawdzonych ,,przepowiedniach,, dokonanych przez cyganki to sie troche zmartwilam mam nadzieje ze faktycznie chciala mnie ,,tylko'' nastraszyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
korzonek
|
Czemu nie dałaś jej dychy, tylko od razu 20tkę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ona nic nie ukradła, faktycznie sama dałaś.
![]() krew po nogach będzie ci się lała, jak wyżej - miesiączki u kobiet to nic zadziwiającego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
ee tam, niektóre przepowiednie baby vangi też się sprawdziły, a 3 wojny świat. dalej nie ma
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
oj dalabym dyche ale mialam papierowa najmniejsza 20-stke a wsumie mowila mi niby prawde niby (bo wsumie to ze slub niedlugo i kolezanka ktore knuje za plecami to do kazdego mozna jakos dopasowac) i pomyslalam oj trudno niech strace zobacze co mi jeszcze powie no i kurcze zobaczylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
zdenerwowała się po prostu kobiecina, że nie znalazła kolejnej naiwnej osoby, a może już długo polowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ile w tym prawdy, to nie wiem ![]()
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji ![]()
BLESS! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
korzonek
|
Ja takich ludzi zawsze spławiam. W życiu nie dałabym kasy
![]() A co do "przepowiedni" - babka się wkurzyła i Ci nawymyślała. Pewnie nie było to miłe, ale nie przejmuj się, bo niepotrzebnie będziesz się tym męczyć. PS. Nie jesteś w ciąży? Edytowane przez Ceith Czas edycji: 2011-03-11 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
macie racje mam nadzieje ze jutro juz o tym zapomne bo dzis caly dzien zmarnowalam na glupie przemyslenia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
^ Bo niby jest ogólnie cos takiego, że za prawdziwe wrożby nie powinno sie brać pieniędzy. No, ale rozumiem, że jak ktoś jest uczciwy i poświęca Ci czas to płacisz mu za to.
A tą cyganką sie nie przejmuj, gdyby ludzie mieli taki dar ściągania na innych nieszczęść i klątw to polowa kraju by miała przerąbane. Aczkowlwiek rozumiem co czujesz, bo kiedyś stałam sobie na polnej drodze z moim owczesnym chlopakiem i palilismy, a jakaś babka zaczela po nas krzyczeć(nie wiedzieć czemu bo nic złego nie robilismy) i przewidywać i bezpłodność, śmierć dziecka i inne takie...
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież palenie to zło najgorsze ![]() Pod moją pracą jakaś babka się darła na mnie i mojego TŻ, że daliśmy sobie buziaka na powitanie ![]() Przecież młodzież patrzy ![]()
BLESS! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
A ja akurat mam dziwne jazdy z cyganichami...
Jeszcze żadna, nigdy mi nie chciała powróżyć... Niezależnie od miejsca i wieku cyganki, gdy jakaś miała ochotę przewidywać moją przyszłość, nagle ta ochota jej przechodziła i się wycofywała ![]() Raz w Kazimierzu Dolnym dwie cyganki popatrzyły na mnie i stwierdziły wprost że mi nie powróża ![]() Muszę kurcze mieć w sobie to coś ![]()
![]() |
#19 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
BLESS! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Buc
|
Cytat:
myślę autorko, że możesz być inspiracją dla twórców, jeśli będę chciecli kręcić kiedyś drugą części tego też filmu : http://www.youtube.com/watch?v=BUZTybLlWKI ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
kurcze ostatnio przechodząc przez miasto też zauważyłam cygankę , która patrzyła mi w oczy i mimo że szłam z koleżanką to ona : dziewczyno daj rękę to Ci powróżę .
Ja nie zareagowałam bo stwierdziłam ,że to zwykły naciągacz. Później żałowałam , zawsze chciałam usłyszeć jaką ktoś mi przeszłość przepowie. Chociaż po incydencie autorki tego wątku stwierdzam ,że moja mogla mieć takie same intencje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Widzę, że ciemnota i zabobon cały czas mocno się trzyma w naszym katolickim kraju
![]() Jak pracowałam w PUPie to stali klienci ![]() ![]() Może czerwoną kokardę sobie przywiąż do nadgarstka skoro cie zauroczyła, cyganicha jedna ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-03-12 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem, jak w takie coś w ogóle można wierzyć. Opowieści o tym, że komuś się jakaś przepowiednia sprawdziła to bzdury. Wyobraź sobie - komuś Cyganka przepowiedziała śmierć i rok później umiera ojciec. Śmierć się zdarza w każdej rodzinie, ale naiwne kobiecisko uważa, że to spełniona przepowiednia. Jakieś biedy, śmierci i zawody miłosne przepowiada się w kółko, bo takie rzeczy ciągle się dzieją i ludzie się łatwo nabierają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ja tak miałam, że po prostu nie chciałam z jedną gadać to też mi coś tam gadała (to było rok temu) i do tej pory żadne nieszczęście na mnie nie spadło.
nie bój nic, ona tak tylko gadała by Cię nastraszyć ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
dokładnie! nie masz się co przejmować
![]() kiedyś też jedna cyganka zaczęła mnie naciągać na ulicy, że mi powróży, jak odmówiłam, to zaczęła coś mówić w innym języku, klęła i krzyczała, że spadnie na mnie wielkie nieszczęście... ![]() to zwykłe naciągaczki, ciesz się, że więcej kasy nie straciłaś.
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Nawet jak im odmawiasz to potrafią Cię zwyzywać, kiedyś miałam taką sytuację. Niestety to niecywilizowani ludzie, nie ma co się nimi przejmować. Jedyne co to omijać z daleka.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
nie dałabym kasy cygance za wróżbę
![]() a prawdziwa cyganka wróży za darmo ![]() nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy ale kiedyś siostrze mojej koleżanki taka cyganka powiedziała co ją czeka i się sprawdziło ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
jakoś mnie nie dziwi, ze wierzysz w te brednie skoro byłaś tak rozsądna żeby komuś dać za byle co 20zł
![]() trochę powagi.. no proszę cię - najpierw tracisz kasę na jakieś wymysły starej cyganki a teraz trzęsiesz się za strachu bo mogła na ciebie jakieś nieszczęścia sprowadzić? No chyba sama dobrze widzisz jak bardzo niedorzecznie to brzmi... [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;25669921]ee tam, niektóre przepowiednie baby vangi też się sprawdziły, a 3 wojny świat. dalej nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() jak ja bym nie robiła nic tylko wymyślała przepowiednie to zwykły rachunek prawdopodobieństwa zapewnił by mi spełnienie części z nich ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
oj dzieki dziewczyny ze mnie do pionu postawilyscie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.