|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kupujący z zagranicy
Witam. Kilka dni temu wystawilam przedmiot na olx i zgłosił się chętny z Londynu. Maila ma polskiego, ale pisze łamana polszczyzną. Napisał żebym podała imię, nazwisko, nr konta, nr swift, nazwę banku. Nie wiem czy jest to do końca bezpieczne. Czy on posiadając takie dane, będzie mógł np włamać się na moje konto? Bardzo mi zależy na sprzedaży tej rzeczy, nie mam problemu żeby to wysłać do Anglii, ale boję się czy to nie jakiś oszust. Chodzi o kwotę 1500 zł, więc niemało. A może znacie jakiś inny sposób, bezpieczny?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kupujący z zagranicy
często robię przelewy za granice i te dane są niezbędne do wysłania przelewu na konto banku zagranicznego. Bez tych podstawowych danych nie zrobi ci przelewu. Zawsze możesz też załatwić sprawę przez PayPal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Poczytałam o paypalu i naczytalam się informacji o cofnięciach przelewu itd.
![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Nikt Ci się na konto nie włamie, ale poczytaj o tzw przekręcie nigeryjskim.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez ssue Czas edycji: 2016-03-31 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Autorko, jeżeli to unikatowy przedmiot, to OK, może ktoś chce kupić go aż z Londynu. Natomiast jeżeli to przedmiot jakich wiele, to jaki ktoś ma powód, aby to kupować z tak daleka? Wstępnie uważam, że to przekręt. Chce kupić? Kasa na konto i jak już będziesz miała tą kasę na 100% Twoją, wręcz w ręku, to wtedy dopiero wysyłasz towar. Ale serio dobrze się nad tym zastanów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
ja bym tam była ostrożna
bo tak na zdrowy rozsądek cóż to takiego oferujesz czego nie można dostać w Londynie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Dokładnie. Jeżeli to unikatowa rzecz, np. moneta kolekcjonerska - OK. Jeżeli coś, co serio na dobrą sprawę można kupić gdzieś bliżej, to czemu akurat polski olx?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny. Napisałam że nie wysyłam za granicę wczoraj rano i już się nie odzywa. Macie rację, ten przedmiot to sprzęt elektroniczny, z pewnością dostępny w większości krajów
![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
ee niekoniecznie,
ja czasem tez kupuje za granica proste rzeczy(chocby ksiazki), ktore jakos nie sa dostepne w naszym kraju ![]() ostatnio tez chcialam kupic karte graficzna bo byly po prostu tansze... ale zgodze sie z tym,ze trzeba na pewno bardziej uwazac |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- No właśnie, kupujesz te książki, bo nie są u nas dostępne. Autorka przecież napisała, że to sprzęt jakich wiele, dostępny w wielu krajach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no coz ja mam takie spojrzenie bo mam kuzynke z stanow,ktora po polsku mowi mega slabo a barzo lubi polskie rzeczy i czesto tu cos kupuje, chociaz fakt,ze sprzet elektroniczny wyglada podejrzanie-ale moze to 1500zl to bardzo tanio jak za ten konkretny sprzet, nie wiem.. w kazdym razie dalabym szanse an zaplate z gory - jesli zaplaci to spoko mozna wyslac towar a jesli sie cos zacznie migac to juz wiadomo na 100%,ze sciema |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.